29.11. VaLePa haki voiton Raisiosta

Vahvassa vireessä oleva suuri mestarisuosikki VaLePa haki puhtaan 0-3 (20-25, 18-25, 14-25) vierasvoiton Kerttulan liikuntahallista Raisiosta. Joukkueiden tasoero näkyi tulostaululla, mutta Loimu pystyi ajoittain laittamaan ennakkosuosikit ahtaalle. Loimu pelasi ilman lomautettua argentiinalaiskaksikkoa ja ruotsalaishakkuri Johan Gruvaeusta säästettiin pienen vamman vuoksi tuleviin koitoksiin. Loimun hakkurina pelasi siis Kirill Borichev.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia erän puoliväliin asti ja Loimu pystyi haastamaan VaLePaa. Loimun kohtaloksi erien ratkaisuhetkillä tuli pienet virheet hyökkäyksissä ja syötöissä. Riskien ottaminen oli tietoinen ratkaisu vastustajan takia. Loimu teki ottelun kahteen erään 17 pistettä VaLePalle omilla virheillään, kun VaLePa vastaavasti teki vain kymmenen pistettä Loimulle.

Ihan kolmannen erän alussa Loimu pystyi vielä pitämään johtoasemaan hallussaan, mutta jälleen muutamien virheiden kautta ote kääntyi VaLePalle. Loimun aikalisällä tilanteessa 9-11 oli vielä toivoa, mutta kun seuraavat viisi palloa päättyivät VaLePan voittoon, niin ei erän ja ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

• Ensimmäiset erät olivat ihan hyviä. Viimeinenkin erä aloitettiin hyvin, mutta jäimme jumiin yhteen rotaatioon. Olen pettynyt siitä että päät alkoivat roikkumaan siinä vaiheessa kun tuli vaikeuksia. VaLePa on paras joukkue Suomessa tällä hetkellä eikä sitä vastaan voi antaa asenteen notkahtaa yhtään. Olemme oikealla tiellä. Meidän pitää vaan saada taso vakioitua korkealle tasollemme, sanaili Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

Ottelun paras pistemies oli VaLePan Sakari Mäkinen, joka teki hurjan 82% hyökkäystehon saattelemana 15 pistettä tehoin +14. Hakkuri Aaro Nikula säesti Mäkistä 11 pisteellään. Loimusta kukaan ei päässyt yli 10 pisteen lukemiin. Sebastian Hernandez ja Kirill Borichev tekivät 9 pistettä, mutta molemmat jäivät tehoissa yhden pisteen pakkasen puolelle. Näin ollen Loimun paras pelaaja olikin 7 pistettä ilman ainoatakaan virhettä tehnyt Elviss Krastins.

• Tiedettiin että VaLePalla on kova hyökkäys, kun siellä on Esko passaamassa. Syötimme riskillä mikä tuntui toimivan ihan hyvin, mutta hyökkäyksessä kunnioitimme vähän liikaan heidän isoa torjuntaa. Putket tuli aikalailla meidän virheiden kautta. Hyökkäysrytmit on nyt löytyneet ja esim. parin ensimmäisen erän hyökkäysvirheet oli niin sanottuja hyviä virheitä, eli hyökkäsimme sinne minne pitikin, mutta niitä vain meni harmittavasti vähän leveäsi ja pitkäksi, kertasi Loimun kapteeni Elviss Krastins ottelun jälkeen.

Katso myös: TilastotPelaaja- ja valmentajakommentit videon mediatilaisuudesta