Siirry sisältöön

JANNE HEIKKINEN

Loimu lähti valmentaja Vjatsheslav Platonovin vaatimuksesta kauteen 1993-94 nuorentuneella joukkueella. Platonov oli käynyt pitämässä muutaman harjoituksen nuorille lentopalloilijoille Varalan Urheiluopistossa. Hänen tarkka silmänsä oli valikoinut joukosta neljä nuorta tulevaisuuden lupausta. Loimu teki sopimukset 18-vuotiaan Sami Heikkiniemen sekä 17-vuotiaiden Janne Heikkisen, Tuomas Sammelvuon ja Toni Tuomisen kanssa.

Tuona kautena viimeisen pääsarjakautensa pelannut Loimu-legenda Kari Kalin muistelee joukkueeseen Kajaanin NMKY:stä tullutta keskitorjuja Janne Heikkistä: ”Hän oli iloinen velikulta, suu leveässä hymyssä ja nelikosta eniten äänessä. Muistan hänet hyvänä harjoittelijana, jolla oli hyvä tekniikka ja nopea lyöntikäsi. Ensimmäisenä kesänä Jannella oli vielä hakusessa urheilijan arki. Valmentajan ilmoittaessa, että seuraavana päivänä mennään treenaamaan yleisurheilukentälle, Janne kysyi nuoren miehen vilpittömällä äänellä: `Mitä jos sataa?´ Hän oppi kyllä nopeasti, että sateen sattuessa sateella, sillä sen verran iso naurunremakka tuli vanhemmilta pelaajilta ja huoltajilta. `Mitä jos sataa?´ oli hetken aikaa joukkueella tämän jälkeen lentävänä lauseena.”

Platonov peluutti kahtena viimeisenä valmennuskautenaan 1993-94 ja 1994-95 Raisiossa yhä enemmän nuoria pelaajiaan kuusikossa, mikä oli avain joukkueen menestymiseen tulevina kausina.

Kesällä 1995 Janne Heikkinen ja Toni Tuominen olivat tekemässä suomalaista lentopallohistoriaa 20-vuotiaiden poikien maajoukkueen selviytyessä Malesiassa pelattuihin MM-kisoihin. Suomi sijoittui kisoissa upeasti neljänneksi hävittyään pronssiottelun Italialle erin 3-1.

Jouko Lindbergin toisella valmennuskaudella 1996-97 Platonovin käynnistämä joukkueen sukupolvenvaihdos oli viety päätökseen. Vaikka joukkueen keski-ikä oli vain 21 vuotta, se ei ollut suinkaan kokematon. Useimmat pelaajat olivat Janne Heikkisen tavoin pelanneet jo vuosia pääsarjatasolla.

Loimun nuori joukkue palasi kauden päätteeksi mestariksi voitettuaan KuPS-Volleyn kevään finaaliotteluissa kolmesti peräkkäin 3-2. Seuraavalla kaudella 1997-98 Loimu selviytyi Mestareiden liigaan, jossa oli kahdessa lohkossa mukana 16 Euroopan parasta seurajoukkuetta.

Kesän 1998 aikana joukkueen pelaajatilanne muuttui olennaisesti Nisse Huttusen, Sakari Jokisen ja Janne Heikkisen siirryttyä Euroopan ammattilaiskentille. Ammattilaissopimusten syntyminen oli paljolti Mestareiden liigan perua.

Loimun ja Suomen maajoukkueen luottopelaaja Janne Heikkinen teki ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Espanjaan. Pelattuaan neljä vuotta Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa Heikkinen teki syksyllä 2002 Loimun kanssa vuoden sopimuksen. Hänen sopimuksessaan ollut ulkomaanpykälä mahdollisti kuitenkin siirtymisen ulkomaille ennen vuodenvaihdetta. Loppujen lopuksi Janne Heikkinen ehti olla joukkueessa vain pari viikkoa, sillä hän teki sopimuksen Italian A1-liigan joukkueen Sira Cucine Anconan kanssa.

Heikkisen menestyksekäs ura ulkomailla jatkui tämän jälkeen Itävallassa ja Puolassa, kunnes hän joutui polvivamman vuoksi lopettamaan pelaamisen Puolan mestarijoukkueessa Skra Belchatowissa vuonna 2009.

Loimu-legendoihin itseoikeutetusti kuuluva Janne Heikkinen edusti Suomea kaikkiaan 236 maaottelussa muistettavimpana saavutuksenaan neljäs sija miesten EM-kisoista vuonna 2007. Heikkinen valittiin vuosina 2007 ja 2008 Suomen parhaaksi lentopalloilijaksi.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös