Siirry sisältöön

JOUNI KOSKELA

"Valmentaja Jouko Lindberg on todennut Jouni Koskelasta: ”Hän olisi ollut aikoinaan kuin luotu liberoksi. Jounin vahvuudet olivat uskomattoman varmassa ja rauhallisessa pelaamisessa niin vastaanotossa kuin kenttäpuolustamisessa.”

Monipuolisena lentopalloilijana  Jouni oli myös lujalyöntinen hyökkääjä. Pelaajana  hän oli erittäin arvostettu sekä omassa joukkueessa  että vastustajien keskuudessa. Luonteeltaan Jouni oli todellinen herrasmiespelaaja, joka ei tehnyt itsestään kentällä numeroa.

Jounin lentopalloura alkoi Raision Urheilijoissa C-juniori-ikäisenä Erik Somerpalon ohjauksessa. Käytyään 15-vuotiaana Loimun lentopallokoulun Jounin lentopallo harrastus jatkui seuran B-juniorien joukkueessa, joka pelasi 4-sarjassa valmentaja Jukka Rannan johdolla. 4-sarjavuosien jälkeen hänet nostettiin kaudella 1979-80 1-sarjassa pelanneeseen Loimun kakkosjoukkueeseen. Jukka Europaeuksen valmennukseen tullut 18-vuotias Jouni valittiin SVUL:n Varsinais-Suomen piirin vuoden 1979 parhaaksi junioripelaajaksi. Jouni muistelee: ”Euron valmennuksessa opin lentopallosta tosi paljon. Kova harjoittelu loi pohjan myöhemmälle mestaruussarjassa pelaamiselleni. Pelatessamme harjoitusotteluja Loimun mestaruussarjajoukkuetta vastaan näin, että voisin pärjätä sillä tasolla.”

Pelattuaan kolme kautta Loimun kakkosjoukkueessa 20-vuotias Jouni pelasi ensimmäisen SM-sarjakautensa Jukka Kutilan valmentamassa Loimun edustusjoukkueessa kaudella 1982-83. Lupaava nuorukainen pelasi tällä kaudella myös Kalle Levonin valmentamassa Suomen B-maajoukkueessa. Jouni jatkaa: ”Ensimmäisenä kautenani pääsin aika vähän kentälle, sillä Markku Ahila ja Kai Rumpunen kantoivat vastuun vastaanotosta. Seuraavana kautena pääsin Ahilan pariksi nostajaksi Rumpusen lopetettua pelaamisen. Siitä kaudesta tuli minulle kova koulu. Vastustajat tiesivät Ahilan korkean vastaanottoprosentin, joten he pommittivat minua aloitussyötöillään. Se oli vain kestettävä ja opittava nostamaan. Sen myötä tuli myös itseluottamus."

Kaiken kaikkiaan Jouni kuului Loimun luottopelaajiin kymmenen kautta. Vodek Sadalskin toisen valmennuskauden 1991-92 päätyttyä upean pelaajauran tehnyt Jouni lopetti lentopalloilun mestaruussarjatasolla. Raisio Yhtymän palveluksessa tuolloin toiminut Jouni lähti puolen vuoden työkomennukselle Yhtymän Unkarin tehtaalle. Sieltä palattuaan hän pelasi kevätkauden 1993 Loimun kakkosjoukkueessa 2-sarjaa, kunnes valmentaja Vjatsheslav Platonov pyysi kokeneen 31-vuotiaan Jounin vielä kerran vahvistamaan Loimun edustusjoukkuetta play off-otteluihin.

Jouni pelasi pelaajaurallaan 336 mestaruussarjapeliä. Hän voitti kolme Suomen mestaruutta. Kaksi ensimmäistä mestaruutta tulivat Jukka Kutilan johdolla vuosina 1983-84. Kolmannen mestaruutensa Jouni voitti vuonna 1990, jolloin Vjatsheslav Platonov teki Loimusta mestarijoukkueen.

Maajoukkueurallaan Jouni pelasi 105 maaottelua. Ensimmäiset A-maaottelunsa hän pelasi vuonna 1984, jolloin maajoukkueen valmentajina olivat Jukka Kutila ja Vodek Sadalski. Seuraavan kerran Jouni kuului maajoukkueeseen vuodesta 1987 vuoteen 1989. Maajoukkueen valmentajina olivat tuolloin Vodek Sadalski ja Markku Ahila. Jounille olisi varmasti kertynyt enemmän maajoukkuepelejä, ellei hän olisi joutunut työesteiden vuoksi jättäytymään niistä syrjään.

Lopetettuaan pelaajauransa pääsarjatasolla Jouni on jatkanut pelaamista alemmilla sarjatasoilla. Muutettuaan vuonna 1995 Raumalle hän on pelannut sekä Lapin Narvipallon joukkueessa että Naantalin VG:n veteraanijoukkueessa. Myös beach volley on kuulunut hänen harrastuksiinsa kesäisin. Toistaiseksi Jouni pelasi viimeisimmän kautensa Team Narvin 2-sarjajoukkueessa kaudella 2007-08.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös