Siirry sisältöön

KAI RUMPUNEN

"Kai Rumpunen oli Jukka Kutilan valmentajakaudella Loimun runkopelaajia. Pelaajana hän oli  erinomainen joukkuepelaaja, jolla oli hyvä vastaanotto ja poikkeuksellisen kova lyöntikäsi."

Kai aloitti lentopallon pelaamisen kasvattajaseurassaan Uudenkaupungin Roimassa 15-vuotiaana. Keväällä 1977 hän siirtyi 19-vuotiaana 2-sarjassa pelanneesta Roimasta mestaruussarjaan nousseeseen Raision Loimuun. Tullessaan Raisioon Kailla oli jo kokemusta nuorten maajoukkueesta. Hän vakiinnutti nopeasti paikkansa Loimun aloituskuusikossa ollen koko pelaajauransa ajan valmentaja Kutilan luottopelaajia. Kai pelasi Loimussa seitsemän kautta. Joukkueen pronssi- ja hopeamitalikausien jälkeen hän oli voittamassa Loimun kolmea ensimmäistä Suomen mestaruutta. Seuran kolmantena mestaruuskautena 1983-84 Kai ei ollut enää täysillä mukana. Hän oli lopettanut lentopallon Loimun toiseen mestaruuteen selkärankareuman vuoksi. Jukka Kutila kuitenkin pyysi häntä auttamaan loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta vielä kevätkaudeksi. Kai joutui lopettamaan upean pelaajauransa vain 26-vuotiaana. Hän pelasi 215 SM-sarjaottelua ja 60 maaottelua. Maajoukkuevuosinaan Kai edusti maatamme muun muassa Italiassa  vuonna 1978 pelatuissa MM-kisoissa ja Bulgariassa vuonna 1981 käydyissä EM-kisoissa. Hän oli voittamassa myös Suomen ensimmäistä Länsi-Euroopan mestaruutta Ruotsissa vuonna 1979.

Kai palasi lentopallon pariin juniorivalmentajana omien poikiensa Tomin ja Ossin pelaamisen myötä. Hän toimi Loimun juniorivalmentajana vuosina 1995-2005. Kain valmentama Loimun B-poikien joukkue voitti vuonna 2004 Suomen mestaruuden. Joukkueeseen kuuluivat muun muassa tulevat SM-lii-gapelaajat Tomi ja Ossi Rumpunen, Kaius Peltonen, Henri Rajala, Jesse Mäntylä ja Markku Nieminen. Tämän jälkeen Kai oli mukana Loimun farmijoukkueen, 1-sarjassa pelanneen VG-62:n valmennusryhmässä vuodesta 2005 vuoteen 2008. Viime kaudella hän oli Loimun kotiottelujen kommen-taattorina Turku TV:ssä. Kain pojista Tomi pelasi ensimmäisen kautensa Loimun SM-liigajoukkueessa kaudella 2005-2006 ja nuorempi veli Ossi kaudella 2007-2008. Viime kauden Tomi edusti Salon Piivolleyta, missä hän jatkaa tulevallakin kaudella. Sen sijaan viime keväänä todellisen läpimurtonsa tehnyt Ossi pelaa kasvattajaseurassaan Loimussa tulevallakin kaudella.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös