Siirry sisältöön

#1 HANNU KAKKO

Hannu Kakko ei ole pitänyt lukua työtunneista tehdessään pyyteetöntä työtä Loimun hyväksi. Tehtävät ovat aina hoituneet, kun Hannu on tarttunut toimeen. Ihmiset ja heidän työpanoksensa ovat ratkaisevia kaikissa urheiluseuroissa. Loimulla on ollut onni vuosikymmenten saatossa saada riveihinsä osaavia henkilöitä, jotka ovat täydentäneet toisiaan. Yksi heistä on pitkän uran seuran organisaatiossa tehnyt Hannu Kakko (s. 1958), josta tuli loimulainen 15-vuotiaana. Hannu muistelee: ”Jukka Ranta valmensi meitä junioreja. Harjoittelimme ja pelasimme Vaisaaren koulun salissa. Olin aika lyhyt, joten minulla ei välttämättä ollut tulevaisuutta pelaajana. Pelaaminen sai näin ollen jäädä, mutta halusin olla kuitenkin seuratyössä mukana. Kävin seuraamassa ahkerasti Loimun pelejä 1-sarjassa. Kerran eräässä ottelussa juomapoika puuttui. Pölösen Erkki näki minut kauppiksen katsomossa ja pyysi apua. En nähnyt mitään syytä kieltäytyä. Pikku hiljaa sain ylennyksen joukkueen huoltajaksi.” Hannu toimi ensimmäisen kerran joukkueen huoltajana kaudella 1976-77. Näitä tehtäviä Hannulla riitti vuosiksi, kunnes kaudella 2000-01 hänestä tuli joukkueenjohtaja.

Keväällä 2006 Hannu jättäytyi syrjään Loimun joukkueenjohtajan tehtävistä. Hän kertoo ratkaisustaan: ”Halusin itselleni enemmän vapaa-aikaa. Joukkueenjohtajan tehtävä vaatii täysillä mukana oloa. Sitä ei voi hoitaa vasemmalla kädellä. Olen toki edelleen seuratoiminnassa mukana, mutta ajankäytön suhteen helpommassa tehtävässä järjestysmiestoimikunnan vetäjänä Loimun kotiotteluissa. Ajatellessani vuosia Loimun joukkueen huoltajana ja myöhemmin joukkueenjohtajana annan suuren kiitoksen silloiselle työnantajalleni Raisio Yhtymälle, joka näytti aina vihreää valoa seuratoiminnalleni. Vuorojen sovittaminen sekä työnantajan että työkavereiden kanssa onnistui aina tarvittaessa.” Pitkään Loimun toiminnassa mukana olleesta Hannusta on tullut huoltaja/joukkueenjohdon isähahmo maassamme.

Oma lukunsa on myös Hannun yhä jatkuva pitkä työrupeama Suomen Lentopalloliiton palveluksessa. Hän on toiminut muun muassa maajoukkueen huoltajana Jukka Kutilan, Vjatsheslav Platonovin, Vodek Sadalskin ja Timo Hoivalan valmentajakausina. Nykyisin Hannu vastaa maajoukkueiden varusteista varustepäällikkönä. Talvella 2010 Lentisliigan 15-v juhlakauden kunniaksi kaikilla liigapaikkakunnilla palkittiin Respect-palkinnolla ansioituneita seuratoimijoita. Loimu palkitsi ansioistaan luottomiehensä.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös