Siirry sisältöön

#6 HEIKKI PIIRTO

Vuonna 1928 syntynyttä Heikkiä voidaan liioittelematta pitää Loimun iki-ikonina, sillä hän on seuran perustajajäsen. Loimun perustavassa kokouksessa 14.9.1958 Kaanaan koululla Heikki toimi sihteerinä. Heikki toimi vuoteen 1970 saakka Turun Osuuskaupan Kaanaanmaan myymälän myymälänhoitajana ja sieltä käsin hän hoiti vuosikaudet seuran asioita. Vähitellen pienen kyläseuran toiminta kävi liian laajaksi ja vetäjät alkoivat väsyä. Heikki vaikutti ratkaisevasti siihen, että Loimu alkoi keskittyä lentopalloon. Ilman tätä vuoden 1967 kauaskantoista päätöstä ryhtyä erikoisseuraksi Loimu olisi ehkä vieläkin valtakunnallisesti tuntematon pikkuseura.

Vaikka Heikin merkitys Loimun toiminnassa oli vuosikymmeniä erittäin keskeinen, hän ei ole milloinkaan toiminut seuran puheenjohtajana. Seuran johtokunnassa hän on toiminut eri rooleissa pitkät ajat sekä Raision Loimussa että Loimu -79:ssä. Luonteensa mukaisesti hän on kuitenkin aina halunnut pysytellä taustavaikuttajana. Seuran puheenjohtajana vuodesta 1974 vuoteen 1993 saakka toiminut Jorma Susi muistelee: ”Heikin loimulaisuus on paljon vahvempaa kuin sidonnaisuus hallituspaikkaan. Muistan tilanteen, miten pienessä ryhmässä mietimme Loimun asioita ennen seuran vuosikokousta. Heikki totesi seuran tarvitsevan uusia voimia hallitustyöskentelyyn. Näin hänen mukaansa uudet henkilöt sitoutetaan parhaiten seuran toimintaan. Hän luopuisi hallituspaikastaan, mutta olisi siitä huolimatta täysin mukana toiminnnassa. Heikki piti kiinni päätöksestään ja osoitti teoillaan, että työskentely Loimussa loimulaisena ei ollut hallituspaikasta kiinni. Kaikki keskeiset seuraan liittyvät asiat käsiteltiin jatkossakin Heikin työhuoneessa Torikeskuksen Sokoksessa, jonka johtajana hän toimi. Yleensä, kun jollakin loimulaisella oli ongelmia, hän meni Heikin puheille murheineen ja useimmiten ratkaisut löytyivät.”

Jorma Susi jatkaa: ”Heikki oli mukana lukemattomissa Loimun varainhankintaprojekteissa. Hänen vuonna 1992 käynnistämänsä kuormalavojen välitys oli seuran historian tuloksellisin taloustoiminto, minkä tuotto käytettiin lainojen lyhentämiseen. Heikki teki paikallisten liikkeiden kanssa sopimuksen, jonka mukaan Loimu sai kerätä viikoittain tyhjät kuormalavat liikkeiden tiloista. Raisio Yhtymä antoi käyttöömme tehdasalueella olevan Tahvion ladon, mihin Heikin talkoojoukot toivat kuormalavoja. Lavat tarkastettiin ja korjattiin sekä toimitettiin uudelleen kiertoon. Pääsääntöisesti ne myytiin Raisio Yhtymälle, HK-Ruokatalolle ja Jalostajalle. Heikin joukot tekivät tätä pyyteetöntä  työtä seuran hyväksi menestyksekkäästi vuosikaudet.”

Heikki oli aktiivisesti mukana myös Loimun veteraanilentopalloilijoiden jokakesäisissä Kultarannan lentopallo-otteluissa Mauno Koiviston presidenttikaudella. Hän vastasi hyvän ystävänsä Reino Santaharjun kanssa presidenttipelien käytännön järjestelyistä. Loimun pelien aktiivisen seuraamisen lisäksi Heikki pelaa itsekin yhä viikoittain rakastamaansa lentopalloa. Lopuksi voisi kysyä, tietääkö joku Loimuun liittyvää tapahtumaa, on sitten ollut kyse peleistä tai muista tilaisuuksista, missä Heikki ei ole ollut läsnä?

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös