Siirry sisältöön

#7 JARKKO KLEMELÄ

Pitkän linjan loimulainen, ekonomi Jarkko Klemelä menehtyi sairaskohtaukseen 9.7.2011. Tämä kirjoitus on osa taustavoimat -juttusarjaa, mutta samalla myös muistokirjoitus.

Jarkko tutustui lentopalloon Raision Lions Clubin toiminnan kautta 1970-luvulla. Klubin toimintaan liittyi nimittäin muutakin harrastustoimintaa, ja kun Raisiossa oltiin se oli luonnollisesti lentopallo. Jarkon kanssa lentopalloa pelasivat muun muassa loimulaisvaikuttajat Jorma Susi ja Heikki Piirto. Näin Jarkko kiinnostui Loimun toiminnasta. Hänestä tuli 1970-luvun puolivälistä alkaen Loimun taustavaikuttaja. Jarkon kiinnostusta oli omiaan lisäämässä hänen tyttärensä pelaaminen seuran junioreissa.

Keväällä 1982 Jarkko valittiin vasta perustettuun Raision Loimun ja Loimu -79:n yhteiseen markkinointiryhmään. Hän toi Loimun käyttöön talous- ja markkinointitietoutensa, mikä asiantuntemus oli seurasta siihen saakka puuttunut. Jarkon loimulaisuus vahvistui entisestään, kun hän tuli 1980-luvun puolivälissä mukaan Loimu -79:n johtokuntaan.
Keväällä 1987 Kerttulan liikuntahallin valmistuttua loimulaiset pohtivat seurayhtymän tulevaisuutta. Monien kokousten jälkeen Raision Loimun ja Loimu -79:n johtokunnat tekivät päätöksen, jonka mukaan edustusjoukkue siirtyi takaisin Raisioon ja 1-sarjajoukkue Turkuun. Päätökset eivät olleet yksimielisiä, sillä seuran turkulaissiipi olisi halunnut edustusjoukkueen jatkavan Turussa. Jarkolla oli keskeinen rooli päätöstä tehtäessä. Hänen asemansa Loimu -79:n varapuheenjohtajana oli vaikea, mutta hän päätyi SM-sarjajoukkueen Raisioon siirtymisen kannalle ja perusteli kantansa seuran talous- ja markkinointiryhmälle. Jarkon puheenvuoron jälkeen selkeä enemmistö asettui siirtymisen kannalle.

Keväällä 2002 elettiin Loimun kohtalonhetkiä seuran ajauduttua taloudelliseen umpikujaan. Raisiossa käynnistyi nopeasti Loimun pelastusoperaatio. Raision kaupunginhallitus perusti Pro Loimu -työryhmän, jonka tehtävänä oli selvittää seuran mahdollisuudet jatkaa SM-liigassa. Jarkko oli Loimun edustajana työryhmässä, ja hänen roolinsa pelastuspaketin synnyssä oli keskeinen. Hänet valittiin Raision Loimun uudeksi puheenjohtajaksi elokuussa 2002. Jarkko suostui tehtävään velvollisuudentunnosta, kun muita halukkaita vaativaan tehtävään ei juuri ollut. Hänen puheenjohtajakautensa jatkui kesään 2004, minkä jälkeen Jarkko oli vielä vuoden seuran johtokunnan jäsenenä. Raision Loimu kunnioittaa suuren työn seuran hyväksi tehneen Jarkko Klemelän muistoa.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös