Siirry sisältöön

#3 SEPPO SUNDELIN

"Seppo Sundelinilla oli tärkeä merkitys Loimun kansainvälistymisessä erinomaisen kielitaitonsa ja laajojen ystävyyssuhteidensa ansiosta."

Seppo Sundelin on muistellut tuloaan Loimuun seuraavasti: ”Muutin perheineni Raisioon vuonna 1974. Heikki Piirto, johon olin tutustunut muissa yhteyksissä, tiesi minut innokkaaksi lentopallon ystäväksi. Niinpä hän kysyi kiinnostustani toimia Loimun johtokunnassa. Minut valittiin seuran johtokuntaan vuonna 1976.”

Opiskeluaikoinaan ja vielä valmistuttuaan filosofian kandidaatiksi Seppo oli ollut kesätoimittajana Turun Sanomien urheilutoimituksessa vuoteen 1966 saakka. Paitsi tuntuma kirjoittamiseen Sepolla oli myös hyvät suhteet turkulaisiin urheilutoimittajiin. Heistä on mainittava erityisesti Jaakko Raunio, jonka ansiota oli Loimun saama runsas palstatila Turun Sanomissa. Näistä seikoista oli sittemmin paljon hyötyä Loimulle, jolta puuttui perehtyneisyys tiedotuspuolen asioihin. Loimulainen-lehti oli Sepon idea ja hänestä tuli lehden pitkäaikainen päätoimittaja. Kaikkiaan lehteä ilmestyi vuosien 1978-99 välisenä aikana yli 30 numeroa. Sepon luoma Loimulainen-lehti jatkoi ilmestymistään muutaman välivuoden jälkeen vuonna 2004. Hän toimi lehden päätoimittajana vuoteen 2005 ja sen jälkeen toimittajana aina kuolemaansa saakka. Seppo rakensi osaltaan loimulaisuuden ilmettä lehdellään.

Turun kauppakorkeakoulun ranskan kielen lehtorina elämäntyönsä tehneen Sepon erinomaisesta kielitaidosta oli niin ikään paljon hyötyä Loimulle, sillä hän toimi vuosikymmenten saatossa monet kerrat tulkkina sekä joukkueen pelimatkoilla ulkomailla että ulkomaisten joukkueiden tullessa pelaamaan Raisioon.

Vuosina 1976-94 Seppo oli mukana Loimun johtokuntatyöskentelyssä. Näihin vuosiin kuului Raision Loimun tytärseuran Loimu -79:n kymmenvuotinen ajanjakso vuodesta 1977 vuoteen 1987 Turussa, jolloin seuran edustusjoukkue pelasi Jukka Kutilan valmentamana kotiottelunsa Samppalinnan palloiluhallissa. Tämän seuran historian menestyksekkäimmän vaiheen Seppo toimi Loimu -79:n puheenjohtajana. Hän oli mukana myös maassamme vuosina 1977 ja 1993 pelattujen lentopallon EM-kisojen järjestelytehtävissä Turun ollessa yhtenä kilpailupaikkakuntana. Lisäksi Seppo toimi lähes koko 1980-luvun Lentopalloliiton palveluksessa ollen naisten maajoukkueen johtajana.

Viime vuosina Seppo oli Loimun kotiotteluissa IS-tähtiraadin vakiojäsenenä valitsemassa otteluiden parhaita pelaajia. Niin ikään hän isännöi vakituisesti Loimun kotiottelujen jälkeiset lehdistötilaisuudet. Emme voineet aavistaa, että Sepon tämän vuoden tammikuun 23. päivänä vetämä lehdistötilaisuus jäisi hänen viimeisekseen. Seppo menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen 71-vuotiaana 29.1. Liioittelematta voidaan sanoa, että Sepon sydän sykki Loimulle loppuun saakka.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös