Siirry sisältöön

#9 TALKOOLAISET

Talkoolaiset tekevät korvaamattoman tärkeää työtä Hannu Kakon vetämään Loimun talkooryhmään kuuluvat järjestysmiesten lisäksi myös lipunmyyjät ja kahvilahenkilökunta. Kaiken kaikkiaan talkoolaisia on kolmisenkymmentä. Kaikki eivät tietenkään pääse joka kerta paikalle, mutta keskimäärin ottelua kohden on vähintään kaksikymmentä talkoolaista huolehtimassa ottelutapahtuman onnistumisesta.

Lipunmyynnissä ovat tällä kaudella olleet Tiina Torikka, Katariina Kakko, Merja Westerlund ja Sanna-Mari Saarinen. Pitkän linjan loimulainen, jo 1970-luvun jälkipuolelta lähtien seuran toiminnassa mukana ollut Tiina Torikka kertoo nykyisestä lipunmyyjän tehtävästään: ”Minä tulen viimeistään tuntia ja varttia aikaisemmin Kerttulaan, sillä lipunmyynti alkaa tuntia ennen ottelun alkua. Järjestysmiehet ovat jo laittaneet lipunmyyntipöydät valmiiksi, mutta vuorossa olevien kahden lipunmyyjän on ehdittävä jakaa pohjakassa ja liput keskenään. Lipunmyynti jatkuu ensimmäisen erän loppuun saakka. Sen jälkeen lasketaan myydyt liput ja tehdään tilitys. Pitkän erätauon alkaessa me siirrymme muihin tehtäviin. Minä menen yleensä avustamaan makkaranmyynnissä. Pelin jälkeen talkoolaisilla menee vielä tunti tai puolitoista siivoamisessa sekä tuolien, pöytien ja mainostaulujen siirtämisessä varastoon.”
Loimun kahvilatoiminnassa ovat puolestaan olleet mukana Anne Rouvali, Arja Varjonen, Leena Saastamoinen, Marjut Saarinen sekä Essi ja Emmi Varjonen ja Maria Rouvali. Lisäksi lipunmyyjistä Katariina Kakko, Merja Westerlund ja Sanna-Mari Saarinen ovat olleet myös kahviossa.

Arja Varjonen kertoo tulostaan Loimun toimintaan ja työstään kahviossa: ”Kakon Hannu soitti aikoinaan sisarelleni Anne Rouvalille kysyen voisiko hän ruveta vetämään kahvilaa. Sisareni houkutteli puolestaan minut mukaan. Nyt on meneillään jo kolmas kausi. Me tulemme yleensä kaksi tuntia ennen ottelun alkua Kerttulaan, sillä kahvia täytyy keittää etukäteen. Samoihin aikoihin kauppaostokset hoitava Kakon Hannu tulee kuormansa kanssa. Leivonnaiset ovat tällä kaudella tulleet Veraiselta. Sen sijaan sämpylät me teemme itse paikan päällä. Kahvilatoimintaa on varsinaisen aulakahvilan lisäksi kentän laidalla ja yläkerrassa. Viimeksi mainittu on avoinna ainoastaan pitkällä erätauolla. Sen aukiolo riippuu siitä, montako meitä on kulloinkin paikalla. Lisäksi yhden meistä on huolehdittava yhteistyökumppaneiden partnertilan tarjoilusta. Pelin jälkeen me siivoamme kaikki paikat ja laitamme tavarat kaappeihin. Arki-iltoina siinä vierähtää koko ilta, kun sinne on töistä suoraan lähtenyt.”

Loimun talkooryhmästä huokuu hyvä yhteishenki. Otteluja seuraamaan saapuvat katsojat aistivat tekemisen ilon niin lipunmyyjistä, järjestysmiehistä kuin kahvilan henkilökunnasta. He ovat omalta tärkeältä osaltaan luomassa onnistunutta ottelutapahtumaa. Kauden alussa ja lopussa talkoolaiset järjestävät ansaitsemiaan saunailtoja tai laivaristeilyjä.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös