Akaa-Volleylle täydet sarjapisteet puhtaalla pelillä

Loimu joutui kauden ensimmäisessä vieraspelissään toteamaan jo treenipeleistä huhutun Akaa-Volleyn kovan syysvireen. Kesällä vahvistunut viime kauden hopeamitalisti ei hävinnyt harjoituspeleissä erääkään ja sama meno jatkui akaalaisten sarja-avauksessa, kun heikosti pelannut Loimu kaatui tylysti 3-0 (25-16, 25-19, 25-14).

Loimu lähti otteluun samalla miehistöllä kuin se pelasi ottelun jälkipuoliskon sarja-avauksessa. Illan vaikeudet näkyivät heti ottelun alusta alkaen ja ensimmäisellä aikalisällä oltiin jo tilanteessa 10-4. Akaa-Volley torjui hyvin ja Loimusta jonkunlaisiin tehoihin tuntui pääsevän vain nigerialaishakkuri Prince. Lisäksi Loimu helpotti isäntien hommia tarjoamalla yhdeksän pistettä omilla syöttövirheillään.

Toisen erän alussa Loimu johti ensimmäisen ja viimeisen kerran ottelua, kun tulostaululla oli tilanteena 0-1. Sen jälkeen isännät menivät taas menojaan, vaikka Loimukin sai peliinsä vähän ryhtiä. Erän puolivälissä passari Oleksii Bulgyn sai tehdä tilaa Saku Tuomivaaralle. Erän lopussa tuli pieni toivon pilkahdus, kun Princen ässällä Loimu nousi kolmen pisteen päähän tilanteessa 22-19. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen ja sen pisteen jälkeen ei toisessa erässä enää vieraspisteitä nähtykään.

Pitkän erätauon jälkeen Loimun selkärankaa koeteltiin kolmannen erän puolivälissä, kun ensin Sakari Mäkinen torjui Aapeli Koukin ja heti perään Petteri Tyynismaa Princen ja isännät karkasivat viiden pisteen johtoon. Erän loppupuolella Veeti Nikkinen sai tehdä tilaa Samuel Salmiselle ja Ossi Lehtiö pääsi tekemään Mestaruusliiga-debyyttinsä Koukin valitettavan loukkaantumisen jälkeen. Koukin menettäminen oli viimeinen pisara ja Akaa-Volley rullasi erä- ja otteluvoittoon. Loimun ainoa pieni ilo erän lopussa oli Lehtiön avauspiste pääsarjatasolla.

Maajoukkuevalmentaja Olli Kunnarin johtama ja entisiä, nykyisiä ja kenties tulevia maajoukkuepelaajia vilisevä kivikova Akaan joukko jatkaa siis liigapeleissä harjoituspelien tapaan ilman erätappioita.

• Alku oli tosi huono meiltä. Paljon on töitä tehtävänä. Joukkueen pitää olla valmiimpi ja halukkaampi tekemään töitä. Akaalla on kokemusta enemmän ja teknisestikin he olivat edellä, kommentoi Loimun päävalmentaja Austris Stals.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Prince 16 pisteellään muiden jäädessä alle kaksinumeroisiin lukuihin. Isännillä pisteet jakautuivat tasaisemmin laitepelaajien tehdessä 15, 12 ja 10 pistettä. Joukkueena Loimu hävisi selvästi kaikilla osa-alueilla, torjunnat peräti 14-3.

Loimun ottelut jatkuvat lauantaina Raisiossa, kun vastaan saapuu hallitseva Suomen mestari Hurrikaani-Loimaa. Varsinais-Suomen Auto-Centerin isännöimä ottelu alkaa Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa kello 17:00.

KATSO MYÖS: Tilastot