VaLePa jatkaa välieriin – Loimun pelit tältä kaudelta ohi

20 maaliskuun, 2024

Loimu ei onnistunut kaatamaan VaLePaa kolmannessakaan puolivälieräottelussa, vaan Sastamalan raitapaidat pitivät kotikentällään otteen itsellään läpi ottelun ja rynnistivät välieriin voittamalla keskiviikon ottelun luvuin 3-0 (25-17, 25-15, 25-19). Koko ottelusarja meni siis sastamalalaisille luvuin 3-0.

Loimu sai kokoonpanoonsa takaisin toisen liberoistaan, kun Roope Siliämaa palasi pelaavaan kokoonpanoon. Ykköslibero Esko Vuorinen päätti kautensa sairastuvalla. Avaukseen Siliämaa ei kuitenkaan noussut, vaan liberona aloitti suoraan pitkän matematiikan yo-kirjoituksista peliin tullut Samuel Salminen. Yhden muutoksen Loimu edellisten otteluiden avaukseen teki, sillä yleispelaaja Aapeli Kouki aloitti penkin puolelta ja Veeti Nikkinen nousi avaukseen.

Ottelun avauserä oli tasainen vain tilanteeseen 6-6 asti. Loimun aikalisää vietettiin VaLePan johtaessa 9-6. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan Loimun virheiden ja VaLePan hyvän pelaamisen yhdistelmänä pian tulostaululla oli jo lukemat 12-6. Tämän jälkeen Loimu pääsi hiipimään tilanteeseen 13-10, mutta sitten oli taas isäntien vuoro ottaa komento käsiinsä ja erävoitto ratkesi selvin lukemin.

Toisen erän avaukseen Loimu vaihto avauserän lopun tapaan Koukin Nikkisen tilalle ja sairastuvalta palanneen Felix Egharevban Eetu Mäen tilalle. Erän alku nosti loimulaisten odotukset niin Vexve Areenalla kuin kotisohvillakin, sillä Loimu johti 0-3 ja vielä 4-6, kunnes Jiri Leinosen syöttövuoro käänsi ässien saattelemana tilanteen isännille 10-6. Erän lopussa Siliämaa palasi liberoksi kentälle, mutta sekään ei saanut vieraiden peliin uutta potkua, vaan toinenkin erä meni isännille selvin numeroin.

Joskus pitkä erätauko kääntää pelin kulun, mutta tällä kertaa ei käynyt niin. Loimu vaihtoi kolmanteen erään Veeti Nikkisen keskipelaajaksi, mutta VaLePan Juho Kaunisto -temppu ei toiminut oranssipaidoilla, vaan vieraiden peli jatkui väkinäisenä ja virheiden värittämänä. Viimeisen kerran toiveita kauden jatkumisesta nostatti passari-kapteeni Tomi Saarinen, jonka peipillä ja ässällä Loimu nousi kolmannessa erässä tilanteeseen 20-16. VaLePan aikalisä kuitenkin puri ja Loimun taistelu lopahti kokonaan Ali Fazlin lyödessä pitkän taistelupallon helposta paikasta verkkoon. Ottelusarjan viimeisen niitin iski Jacob Ekman Mikko Eskon tarjoilemasta herkullisesta takapaterista. Samalla VaLePa varmisti että kevät 2024 on 13. kerta peräkkäin, kun sastamalalaiset pelaavat Mestaruusliigassa välierä.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 20 pistettä tehoin +11. Yleispelaajien tehottomuus vaivasi edelleen ja he kaikki jäivät tehoissa pakkaselle. Samoin tosin jäivät myös Loimun keskipelaajat nollaan yltänyttä Aleksei Zhbankovia lukuunottamatta. VaLePalta Urpo Sivula teki 17 pistettä tehoin +10.

Syvällisempien analyysien aika on Loimussa hieman myöhemmin, mutta sen enempää selittelemättä on helppo yhtyä päävalmentaja Kari Raatikaisen harmitteluun siitä, että poikkeuksellisen laaja loukkaantumis- ja sairastelukierre iski joukkueeseen juuri siinä vaiheessa, kun sen peli olisi pitänyt viimeistellä pudotuspelejä varten.

– Kaudesta annan meille arvosanaksi 8-. Hyviä hetkiä oli paljon ja Suomen Cupin välierän voittaminen ja finaalin pääseminen oli iso juttu. Meille tuli loukkaantumiset ja sairastumiset pahaan paikaan, kun juuri valmistauduttiin pudotuspeleihin. Harjoittelun taso putosi ja samalla putosi myös pelin taso. Juuri tässä vaiheessa VaLePan kohtaaminen oli hankalaa, kun meidän käyrä oli alaspäin ja heidän ylöspäin, kommentoi Raatikainen kauden päätyttyä.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

VaLePalle toinen kiinnitys välieräpaikkaan – sarja jatkuu keskiviikkona Sastamalassa

18 maaliskuun, 2024

Lentopallon Mestaruusliigan toinen puolivälieräottelu Loimun ja VaLePan välillä iskettiin maanantaina Raisiossa. Ensimmäisen osaottelun tapaan VaLePa oli vahvempi luvuin 1-3 (14-25, 25-19, 23-25, 19-25) ja on nyt voiton päässä Mestaruusliigan mitalipeleistä 13. kerran putkeen.

Ottelu oli laadultaan avausosaottelua tasokkaampi, vaikkakaan avauserän puolen välin jälkeen kentällä ei ollut kuin yksi joukkue. Loimu oli mukana vielä tilanteessa 11-13, mutta pian VaLePa johtikin jo 12-18. Loimu oli vaikeuksissa sekä vastaanoton että hyökkäyksen kanssa. Ensimmäisen ottelun tapaan toinen erä oli Loimun. Kotijoukkue johti erää läpi erän. Samuel Salminen johti vastaanottoa hyvin lukemin ja passari Tomi Saarinen onnistui neljän tekemänsä pisteen lisäksi ruokkimaan tehokkaasti Ali Fazlia ja Aleksei Zhbankovia.

Isäntien hyvän toisen erän jälkeen asetelmat kääntyivät jälleen kolmanteen erään. VaLePa johti heti kättelyssä 2-7. Loimu säesti VaLePan rynnistystä tekemällä erän puoliväliin tultaessa peräti neljä syöttövirhettä. Isännät eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan hiipivät erän lopussa tasoihin tilanteeseen 22-22. Erän käänteen tehneessä pallossa Saarinen yritti yllättää VaLePan torjuntaa passaamalla keskelle Zhbankoville, vaikka hyvään vireeseen päässyt Fazlikin oli hyvissä asemassa.

Neljännessä erässä Loimu ei saanut enää Upi Sivulaa kuriin, vaan ex-loimulainen johdatti VaLePan erä ja otteluvoittoon yhdeksällä pisteellään. Hakkuri nakutti pisteitä erityisesti viivalyönneillä, joita Loimun torjunta ei saanut kiinni eikä puolustus takaisin peliin. Erän hahmo Sivula sai kunnian myös päättää erän ja ottelun tilanteeseen 19-25.

– Oli selvästi laadukkaampaa pelaamista kuin avauksessa. Hyökkäysvirheet puolitettiin ja saatiin peliin laatua ensimmäisen erän kadonnutta tatsia lukuunottamatta. Ehkä pitää olla vähän huolestunut, että hyvän erän jälkeen pitkän tauon jälkeen tuli niin huono aloitus. Tuntuu että jäätiin jälkeen siinä, mutta lopussa kairattiin vielä peliin mukaan, sanaili Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Ottelun paras pistemies oli Fazli, joka teki 25 pistettä tehoin +18. Muut Loimun laitahyökkääjät olivat vaikeuksissa ja molemmat yleispelaajat jäivätkin tehoissa pakkasen puolelle. VaLePalta Sivula teki 20 pistettä ja hyvän kevätvireen löytänyt brassiyleispelaaja Gabriel Franca sekä uuteen rooliinsa loistavasti kotiutunut keskipelaaja Juho Kaunisto 14 pistettä. Otteluisäntä Raision kaupunki palkitsi parhaiksi pelaajiksi VaLePalta juuri Kauniston ja Loimulta Fazlin.

– Kyllä tämä on pysyvä rooli nyt. Sen verran hyvin mennyt ja tykkään olla keskellä. Torjunta on ollut aina itsellä pelin paras puoli. Kaksi ekaa erää oli tasaista vääntöä. Kolmas saatiin lopulta hoidettua hienosti kotiin. Loimukin puolusti hyvin, mutta meillä oli kovempi halu voittaa minun mielestäni, kommentoi Kaunisto ottelun jälkeen.

Ottelusarja on VaLePalle katkolla keskiviikkona Sastamalassa. Loimun pitää voittaa se ottelu, jotta ottelusarja jatkuisi vielä perjantaina Raisiossa. Loimu järjestää kannattajilleen bussimatkan Sastamalaan, jos lähtijöitä on tarpeeksi. Matkalle lähdetään Raision kaupungintalolta kello 16:30 ja bussikyydit maksaa 25€. Lipun jokainen ostaa itse paikanpäältä.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

Puolivälieräsarja jatkuu maanantaina Raisiossa

17 maaliskuun, 2024

VaLePa piti lauantaina kotiedun itsellään, kun se kukisti Loimun puolivälieräsarjan avausottelussa luvuin 3-1. Loimun paikka iskeä takaisin on maanantaina, kun se pääsee avaamaan play off -kevään innokkaan ja äänekkään kotiyleisönsä edessä. Vastus on kova, rutinoitunut ja meritoitunutkin, sillä VaLePa on ollut mukana Mestaruusliigan mitalipeleissä, eli välierissä, viimeiset 12 kautta putkeen.

Lauantain avausottelun toinen erä kuitenkin osoitti, että Loimulla on ottelusarjassa hyvät mahdollisuudet yllättää ennakkosuosikki. Runkosarjassa Loimu voitti joukkueiden kolmesta kohtaamisesta kaksi, mutta sillä ei tietysti ole tässä vaiheessa kautta enää mitään painoarvoa. Loimun sairastuvan ruuhkat ovat helpottumassa, sillä keskipelaaja Felix Egharevba alkaa lähestyä pelikuntoa. Viime ajat kokoonpanosta puuttuneiden joukkueen liberoiden kuntoutumisesta ei ole vielä varmuutta, mutta nuori yleispelaaja Samuel Salminen on paikannut heitä hyvin.

Toinen puolivälieräottelu Loimun ja VaLePan välillä alkaa Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa maanantaina 18.3. kello 18:30. Otteluun myydään ennakkoon Seat 4 me:n kautta sekä paikattomia että paikallisia lippuja. Paikkalippuja voi ostaa päätuomarin taakse Loimun kenttäpuoliskolle sekä yläkerran keskimmäiseen katsomonosaan. VaLePan kannattajia tullaan sijoittamaan alakerran ensimmäiseen katsomolohkoon. Kausikorttien voimassaolo päättyi runkosarjan päättymisen myötä.

LOIMU vs VALEPA
ma 18.3. klo 18:30
Kerttulan liikuntahalli, Raisio
Ennakkoliput: Seat 4 Me

VaLePa piti kotiedun – play offit jatkuu maanantaina Raisiossa!

16 maaliskuun, 2024

VaLePan ja Loimun jännittävä puolivälieräsarja käynnistyi tänään Vexve Areenalla. Jännitys paistoi joukkueiden otteista. Peli ailahteli molemmilla joukkueilla. VaLePa pystyi paremmin hallitsemaan pelikontrollin ja teki lopulta selvästi vähemmän virheitä kuin Loimu. Raisiosta tuli bussilastillinen äänekkäitä faneja, jotka loivat saliin hienon tunnelman. Vaikka virheitäkin tuli, saivat 783 katsojaa nauttia myös hienoista pitkistä palloralleista ja näyttävistä suorituksista.

Loimulta puuttui kokoonpanosta edelleen molemmat liberot, joten yleispelaaja Samuel Salminen stunttasi takakentän expertin roolissa. Muuten positiivista loimulaisittain oli nähdä Felix Egharevban hyppivän alkulämmittelyssä ja Aleksi Hänninen ylipäätään peliasussa! VaLePan puolella erinomaisesti keskipelaajan roolin sopeutunut yleispelaaja Juho Kaunisto jatkoi edelleen uudessa tilapäisroolissaan.

Ensimmäinen erä ratkesi pitkälti Loimun virheisiin, joita tuli vähän joka osa-alueella: 6 suoraa hyökkäysvirhettä, 4 torjuntaan lyöntiä ja peräti 7 syöttövirhettä. Erän puolivälissä Loimu nousi jo iholle Ali Fazlin ässällä tilanteessa 15-13, mutta sitä seuranneet kaksi VaLePan torjuntapistettä Tomas Rodriguezista ratkaisivat erän.

Toinen erä alkoi loimulaisittain loistavasti, kun vieraat riensivät Aapeli Koukin syöttövuorolla jo 0-5 johtoon. Loimu sai ensimmäiseen erään verrattuna virheet kontrolliin ja voitti erän hyökkäystehonsa löytäneiden Fazlin (62 %) ja Rodriquezin (83%) johdolla. Kolmas ja neljäs erä etenivät pukkipaitojen tahdissa. VaLePa oli etevämpi torjunnoissa sekä hyökkäystehoissa ja pystyi pitämään omat virheet paremmin kurissa. Loimu peluutti molemmissa erissä välillä Veeti Nikkistä Aapeli Koukin paikalla. Ottelu päättyi keskipelaajaksi hyvin kotiutuneen Kauniston käsien kautta.

Maajoukkueen general manager Mikko Esko palkittiin VaLePan parhaana ja hän olikin jälleen totutun hyvä, vaikkakin tuntui välillä olevan eri käsittelylinjan alaisena kuin Loimun virkaveljet. Ottelun paras pistemies oli Fazli, jolle kirjattiin 19 pistettä. VaLePan paidassa hyvään kevätvireeseen vertynyt brassipeluri Franca teki 17 pistettä. Kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi Mestaruusliigassa noussut Upi Sivula teki 11 pistettä, kuten myös kotijoukkueen ruotsalaiskeskari Jacob Ekman. Loimusta muut kuin hakkuri eivät yltäneet kaksinumeroisiin pistesaaliisiin. Loimun peliä ei sekoittanut se, että vakiliberot puuttuivat, sillä Samuel Salminen pelasi hyvän vastaanottopelin 56% (24%) ja puolusti useita palloja peliin.

Toinen puolivälieräottelu pelataan maanantaina Raisiossa kello 18:30.

Ducks voitti Loimun juhlaottelussaan

10 maaliskuun, 2024

Ducksin otteluraportti:

Vantaa Ducksilla ei ollut sarjapaikan kannalta panosta kauden viimeisessä kotiottelussa, jumbosijalta ei voitu enää nousta. Mutta ottelu oli emoseuran Korson Vedon 90-vuotisjuhlaottelu, joka osaltaan lisäsi panoksia. Lisäksi valmentaja Juho Rajala peräänkuulutti hyvää ottelu ennen esikarsintoja Karelian Hurmosta vastaan.

Juhlaottelu pelattiin samanlaisissa paidoissa, jossa Korson Vedon joukkue voitti kaudella 2003-2004 pronssia. Katsojia oli paikalla 474 ja otteluisäntänä toimi Stark.

Ensimmäinen erä oli aluksi isäntäjoukkueen haparointia, vaikka Henrik Porkka aloittikin sen hienosti ässäsyötöllä. Vieraat menivät jo 14-19 johtoon ja Ducks sai suurimman osan pisteistään Raision virheillä. Mutta Jeremie Murrayn syöttövuorolla ankat tulivat jo 19-19 tasoihin. Myös tupalvaihto jolloin Tommi Mäkelä ja Nico Mäki-Valtari tulivat Milutin Pavisevicin ja Joona Väänäsen tilalle auttoi Mäki-Valtarin parin komean hyökkäyksen ansiosta. Henrik Porkkakin otti erän lopussa muutaman hienon torjunnan.

Vaikka Ducks parhaimmillaan johti erää 23-20 erä venyi jatkopalloille. Lauri Vanhanen, joka oli tullut kentälle Kalle Katteluksen paikalle, sai kunnian lopettaa erä. Numerot isännille 26-24.

Toinen erä oli Raision Loimun. Vieraat sekä hyökkäsivät että puolustivat isäntiä tehokkaammin. Tällä kertaa tuplavaihto jo erän alkupuolella ei tuottanut tulosta. Murray ei myöskään saanut samanlaista syöttöputkea kuin ensimmäisessä erässä.

Loimun Ali Fazli oli ankoille miltei pitelemätön, hän hyökkäsi tehokkaasti ja otti ankkojen hyökkäyksistä pari hienoa torjuntaa. Pari hienoa torjuntaa otti myös Ducksin kapteeni ja passari Joona Väänänen, mutta ei auttanut. Erän alun jälkeen ankat eivät päässeet neljää pistettä Loimua lähemmäksi. Erä vieraille 20-25.

Kolmanteen erään kotijoukkue oli vaihtanut Korson Vedon retropaidat Vantaa Ducksin asuun ja peli kulki. Vaikka erä ehkä oli enemmän vieraiden sulamista kun isäntien hyvyyttä, niin nyt tuntui kaikki onnistuvan. Milutin Pavisevic oli tehokas niin hyökkäyksessä kun torjunnassa ja myös Porkka torjui hyvin. Kun vieraiden syömähammas Ali Fazli puolestaan epäonnistui hyökkäyspelissä niin erä tuli helpon tuntuisesti isännille 25-15.

Neljäs erä jatkui siitä, mihin kolmas päättyi. Ducks meni erän alussa johtoon, osittain vieraiden syöttövirheiden seurauksena. Johto kesti aina tilanteeseen 13-13 saakka, jonka jälkeen muutama pallo mentiin tasatahtiin aina 16-16 saakka. Sen jälkeen Ducks meni taas menojaan. Taas vieraiden syöttövirheet avittivat. Pavicevic oli liekeissä ja tappoi sekä mahdolliset että mahdottomat pallot. Erä ankoille 25-22.

Ottelun parhaina otteluisäntä Stark Raision Loimusta Ali Fazli ja Vantaa Ducksista Milutin Pavisevic. Pro libero oli Ducksin Justin Lui.