Siirry sisältöön

UUTISET

28.5. Macronista Loimun peliasu- ja tekstiilikumppani

28 toukokuun, 2022

Macron Finland ja Raision Loimu ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Loimu pelaa Macronin peliasuilla vähintään kevääseen 2026 asti. Macronin kivijalkaliike sijaitsee tervekätisen hakkurin mittapuulla kivenheiton päässä Raisiosta, sillä Macron Store Turku palvelee Turussa Läntisellä Pitkäkadulla.

  • Hienoa päästä käynnistämään yhteistyötä Macronin kanssa. Olemme saaneet yhteydenottoja Kirjoselta tiimeineen useiden vuosien ajan, mutta nyt palaset loksahtivat paikoilleen. Loimu tunnetaan laajasti oranssi-mustasta brändistään ja nyt pääsemme vahvistamaan sitä entisestään Macronin kanssa. Yhtenä isona asiana meille tämän sopimuksen kautta fanituotemyyntimme tulee uudistumaan oman verkkokaupan ansiosta, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Macron on tuttu varustemerkki niin Euroopasta kuin Suomestakin myös lentopallokentiltä. Suomessa Macronilla pelaavat maajoukkueet sekä miesten liigasta VaLePa, Savo Volley ja Tiikerit.

  • Muutaman vuoden neuvottelun jälkeen on mahtavaa päästä yhteisymmärrykseen ja aloittaa uutta yhteistyötä. Tässä on jo heti alkumetreiltä ollut todella hyvät fiilikset, että pääsemme yhdessä rakentamaan enemmänkin, kuin perinteistä varustekumppanuutta, kommentoi myös Macron Finlandin toimitusjohtaja Juho Kirjonen.

Yhtenä näkyvänä uudistuksena tekstiilien lisäksi tulee olemaan fanituotteiden verkkokauppa, jonka myötä fanitavaroiden saatavuus ja valikoima nousee uudelle tasolle.

17.5. Aitor Barreros Loimun kautta kohti unelmaansa

17 toukokuun, 2022

Loimun päävalmentaja vaihtuu seuran suunnitelmien vastaisesti jo toisena keväänä peräkkäin voimassaolevasta sopimuksesta huolimatta. Espanjalaisen Aitor Barrerosin sopimuksessa oli optio ensi kaudesta, jonka käytöstä sovittiin seuran ja espanjalaisluotsin välillä huhtikuussa. Hän oli jo sitä ennen saanut sopimustarjouksia Espanjasta ja Saksasta, mutta kieltäytynyt niistä.

 

Oranssi-mustassa seurayhteisössä pidetty valmentaja halusi jatkaa toisen kauden Raisiossa kehittäen nuorta pelaajarunkoa edelleen eteenpäin, mutta toukokuun alussa hän sai tarjouksen, josta oli vaikea kieltäytyä. Yhteydenotto tuli Italiasta, joka on lähes kaikkien lentopalloa hengittävien unelmien maa ja sarja. Yhteyttä ottanut joukkue pelaa toiseksi korkeimmalla A2-tasolla ja on siellä säännöllisesti pudotuspeleissä pelaamassa noususta A1 sarjaan. Barreroksen saama sopimustarjous on apuvalmentajan rooliin, mutta silti selkeä askel kohti unelmien täyttymistä.

 

  • Niin pelaajilla kuin valmentajillakin on unelmia, joiden saavuttamisessa me haluamme olla apuna, vaikka se ei aina sataprosenttisesti oman lyhyen tähtäimen edun mukaista olisikaan. Olisimme tietysti voineet keväällä vahvistettuun sopimukseemme vedoten pitää Aitorin täällä ensi kaudenkin, kuten olisimme halunneet, mutta väkisin pitäminen ja hänen unelmien tavoittelun estäminen ei ole se tapa miten me haluamme toimia. On hienoa, että Loimun kautta päästään eteenpäin on sitten kyse pelaajista tai valmentajista, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

 

Yllättäen eteen tulleen tilanteen vuoksi Loimulla ei ole valmista ratkaisua valmentajatilanteeseen, mutta verkot heitetään välittömästi sekä kotimaisille että ulkomaisille vesille. Joukkueen toiminta jatkuu kesän osalta kuten oli tarkoituskin, eli Fitness 24 Sevenissä suoritettavien fysiikkaharjoitusten ohella valmentaja Mika Rantanen vetää joukkueen lajiharjoituksia.

 

6.5. Loimun yhdeksäs pelaaja tulee Kuubasta

6 toukokuun, 2022

Loimu on solminut jo yhdeksännen pelaajasopimuksensa syksyllä alkavaa lentopallon Mestaruusliiga-kautta varten. Kahdeksan oman kasvatin rinnalle ensimmäinen ulkomaalaisvahvistuskiinnitys on tehty joukkueen hakkuri osastolle, jolla nähdään viime kaudelta totutun kaltaista ilmavaa hyökkäämistä jatkossakin.

 

Ainakin joissain arvosteluissa viime kauden Mestaruusliigan parhaaksi hakkuriksi valittu Ali Fazli hakee ensi kaudeksi uusia haasteita Suomea kovemmista sarjoista, minkä vuoksi Loimun tarjoukset eivät saaneet pelaajalta ja hänen manageriltaan vastakaikua, vaikka kova iranilainen pelimies viihtyikin Loimussa ja Turun seudulla oikein hyvin.

 

Raisiolaisten päähyökkääjäksi saapuu niin ikään kovan pompun omaava kuubalainen huippulupaus Alejandro Rodriguez Fuentes, jolla on ikää 20 vuotta ja pituutta pari senttiä viime kauden hakkuria enemmän, eli 207 cm. Viime kesänä jopa kovan Kuuban miesten maajoukkuerinkiin murtautunut vasenkätinen hakkuri on mittauttanut ulottuvuustesteissä tuloksen 367. Loimun kanssa hän solmi kolmen vuoden pelaajasopimuksen.

 

Fuentes, tai Alejandro, kuten hänen pelipaidan selässä tulee lukemaan, on kotoisin Mayabequen kaupungista, jossa hän aloitti lentopallon pelaamisen 12 vuotiaana. Hän on edustanut kotimaassaan sekä Mayabequen ja Santiago de Cuban joukkueita. Viime kesänä hän edusti Kuuban miesten maajoukkuetta Norceca-turnauksessa Meksikossa, joka toimi samalla MM-karsintaturnauksena.

 

  • Alejandro on nuori ja todella lahjakas pelaaja Kuubasta, eli maasta, joka tuottaa säännöllisesti maailman parhaita pelaajia. Hän on pitkä ja vahva ja ponnistusvoimaakin löytyy. Olen melko varma, että hän tulee tarjoilemaan meille hienoja hetkiä ja kunnon show’ta kentällä ja me taas tarjoamme hänelle kaikki tarvittavat resurssit ison potentiaalinsa realisoimiseksi, kommentoi samaa kieltä uuden hakkurin kanssa äidinkielenään puhuva Aitor Barreros Espanjasta.

 

Loimu kartoittaa lisää pelaajia kokoonpanoonsa sekä kotimaisilta että myös kansainvälisiltä pelaajamarkkinoilta. Pelaajasopimuksia on odotettavissa vielä ainakin yleispelaaja-, keskitorjuja- ja passariosastoille.

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös