Siirry sisältöön

UUTISET

30.9. Kotiavauksessa täysi pistepotti Ducksilta

30 syyskuun, 2022

Keskiviikkona TUTO Volleyn sarja-avauksessaan kukistanut Loimu jatkaa puhtaalla pelillä lentopallon Mestaruusliigassa, kun se kukisti kotiavauksessaan perjantaina Vantaa Ducksin energisellä otteella suoraan luvuin 3-0 (25-21, 26-24, 25-20). Samalla Loimu nousi ensiaskeleita ottavan sarjan sarjataulukon piikkipaikalle.

 

  • Mukavalta tuntui pelata, kun kotiyleisö joka kannustaa meitä. Päästiin saliin missä ollaan treenattukin. Meidän pelissä ei isoja hommia ole vinossa. Enemmän on semmoista itseä vastaan painimista. Ollaan keulilla ja sitten ote vähän herpaantuu. Vähän sama mitä oli pari päivää sitten. Tänään oltiin siinä jo parempia ja ehkä seuraavassa pelissä ollaan taas parempia, kommentoi Loimun Joonas Jokela.

 

Loimu pelasi joukkueena jälleen eheän pelin, jonka kirkkaimpina tähtinä tuikkivat 16 pistettä tehnyt hakkuri Joonas Jokela sekä 10 pistettä tehoin +10 takonut keskipelaaja Joaquin Layus. Myös yleispelaaja Sebastian Pozo Hernandez oli oivalla pelipäällä tehden 11 pistettä 92% vastaanoton ohella. Mainitsemisen arvoinen on myös passari Tomi Saarisen kahdeksan pisteen saalis kolmessa erässä. Näistä kuusi syntyi torjunnoilla ja kaksi ässillä.

 

Haastavista asetelmista kauden avausotteluunsa lähtenyt Ducks joutui pelaamaan ilman loukkaantuneina sivussa olleita hakkuri Alek Rastamoa ja yleispelaaja Marko Määttästä. Päävalmentaja Juho Rajala oli löytänyt sarjan avausviikolla hakkurin tontille hätäavuksi Ville Sorvojan, jonka otteissa parin vuoden poissaolo liigaparketeilta ei juuri näkynyt. Sorvoja oli vieraiden paras pistemies 13 pisteen saaliillaan.

 

Ottelun kaikki erät kulkivat pääosin Loimun komennossa. Toisessa erässä Ducksilla oli hetkensä, jolloin se kävi hetkellisesti johtoasemassa, mutta Loimu puristi Joonas Jokelan johdolla senkin erän voiton puoli väkisin itselleen. Ottelun kolmannessa erässä kohti otteluvoittoa edennyt kotijoukkue hemmotteli yleisöä muutamilla erittäin hienoilla hyökkäyksillä, kun tutkapari Saarinen-Mäki löysi toisensa tuhoisin seurauksin.

 

  • Mukava olla tässä ja tietenkin mukava, että ollaan saatu kaksi peliä kohtuu hyvin pelattua ja tehtyä sitä mitä ollaan harjoiteltu. Tänään meidän vastaanotto oli hyvinkin riittävä. Annettiin Tomille hyvät avaimet pelata. Hyökkääjät kiitti kunniasta ja hoiti oman puolensa. Lisäksi 15 torjuntaa kolmeen erään on hyvä suoritus, kehui päävalmentaja Mika Rantanen omiaan.

 

KATSO MYÖS: TilastotValokuvat

 

29.9. Loimu esittelee uuden joukkueensa ja kotiasunsa perjantaina Kerttulassa – Happy Hour uusi kokeilu yleisölle

29 syyskuun, 2022

Keskiviikkona liigakautensa voitolla Turussa aloittanut Loimu pääsee esittäytymään omalla kotiyleisölleen ensimmäisen kerran perjantaina, kun Vantaa Ducks saapuu Kerttulan liikuntahalliin Raisioon vierailulle. Ottelu on Ducksille kauden ensimmäinen.

 

Loimun avausottelu oli kohtalaisen hyvä, vaikka sarja-avaukseen kuuluvaa ailahtelua toki otteissa ajoittain olikin. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla eikä mikään osa-alue pettänyt ja päävalmentajana debytoinut Mika Rantanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen avaukseen. Kotikentän ja -yleisön jännitykset Loimu karisti jo Keiju Baltic -turnauksessa, jossa Kerttulassa kaatuivat molemmat virolaisvieraat.

 

Ex-loimulaisen Juho Rajalan valmentaman Ducksin kokoonpanossa on kolme uutta pelaajaa sitten viime kauden, kun joukkueeseen ovat liittyneet keskitorjuja Henrik Porkka, libero Louis Pineau ja yleispelaaja Sergej Drobnič. Kotijoukkueen uusista pelaajista Loimu-kasvatti Esko Vuorinen pelasi viime kauden Ducksissa ja myös Joonas Jokelalla on Ducks-menneisyyttä. Ottelu on ensimmäinen Kerttulassa Loimun paidassa myös passari Janne Pyhäjärvelle sekä keskitorjuja Joaquin Layusille. Paluumuuttaja Aapeli Kouki sekä viime kaudelta tutut pelaajat ovat jälleen vuoden vanhempia, kokeneempia ja vahvempia.

 

Ottelun isäntänä toimii Raision kaupunki. Loimu ottaa tällä kaudella käyttöön uuden kokeilun, eli Happy Hourin. Tämä tarkoittaa sitä, että tunti ennen ottelun alkua, eli perjantaina kello 17:30-18:30, hallin myyntipisteissä on erikoishintaisia tarjouksia ja salin puolella tehdään ennakkohaastatteluita. Perjantain tarjouksina on mm. matsimakkara eurolla ja anniskeluteltan oluet hintaan 4,5€. Salin puolella haastatellaan valmentajia ja pelaajia sekä vaihtelevasti Loimu-legendoja ja muita vieraita. Perjantain legendahaastatteluun saapuu ex-kapteeni Marko ”Mappe” Rantanen.

 

Loimu toivottaa tällä kaudella otteluihinsa tervetulleiksi omien junioreiden lisäksi heidän kaverit ja muut nuoret, sillä otteluihin on vapaa pääsy alle 16-vuotiailla.

28.9. Loimulle täyden pistepotin avaus paikalliskamppailussa

28 syyskuun, 2022

Loimu avasi kautensa lentopallon Mestaruusliigassa kukistamalla paikalliskamppailussa Turussa TUTO Volleyn täyden pistepotin arvoisesti luvuin 1-3 (20-25, 25-21, 13-25, 23-25). Ottelu oli kauden avaukselle tyypillisesti hieman aaltoilevaa, mutta yleisesti ottaen Mestaruusliigassa päävalmentajana debytoinut Loimun oma kasvatti Mika Rantanen oli tyytyväinen joukkueen iltapuhteeseen:

 

”Aika hyvin pystyttiin pelaamaan niin kuin oli sovittu. Meidän peli pysyi toista erää lukuun ottamatta aika hyvin kasassa. Joka kaverilta ihan kelpo esitys. Yleisilme ja positiivisuus oli kentällä ja se oli voittavan näköinen porukka.”

 

Ottelun avauserä lähti käyntiin Loimun komennossa, mutta TUTO nousi tasoihin maajoukkueotteluistakin tutuilla passari Aleksi Lankisen pahoilla syötöillä tilanteessa 9-9. Tämän syöttövuoron katkaistuaan Loimu karkasi kuitenkin matkoihinsa saavuttaen 20 pisteen rajapyykin tilanteessa 12-20. TUTO viritteli lopussa pientä kiriä, joka pysähtyi kuitenkin Antti Karttusen syötön karatessa yli takarajan.

 

Toisen erän alku oli myös Loimun hallintaa. TUTOn Oulusta Raisioon muuttanut päävalmentaja Olli Kuoksa vaihtoi tilanteessa 3-7 hakkuriksi Matias Tihumäen tilalle Mestaruusliigaan palanneen ex-loimulaisen Karri Sihvosen. Tämän jälkeen isännät alkoivat hivuttautua lähemmäs vieraitaan Karttusen hyökätessä tehokkaasti ja Loimun sortuessa kolmeen peräkkäiseen virheeseen. Erä noudatti loppuun asti samaa kaavaa ja Karttunen nosti TUTOn pitkälle erätauolle tasoihin Loimun tehtaillessa omia virheitään.

 

Kolmannessa erässä alkoi olla ratkaisun makua ilmassa, kun Väinö Rahkon hyökkäyspisteellä ja sitä sesuranneella ässällä tilanteeksi tuli jo 11-18. Erän loppu oli loimulaisittain yhtä juhlaa, kun passari Tomi Saarinen pyöritti hyökkäyspeliä tehokkaasti ja joukkueen otteisiin ja ilmeeseen palasi ilo.

 

Neljäskin erä eteni Loimun tehokkaan hyökkäämisen ansiosta vieraiden heiluttaessa tahtipuikkoa parketilla. Johtoasema ei kuitenkaan päässyt venymään muutamia pisteitä pidemmäksi, kun TUTOn hakkuri William Groffier piti hyökkäyksillään isännät mukana pelissä. Loimun täyden pisteen vierasvoitto alkoi jo näyttää melko todennäköiseltä, kun Sebastian Pozo Hernandez hyökkäsi tulostaululle lukemat 17-21. Ensimmäisessä ottelupallossa Loimun toinen passari Janne Pyhäjärvi pääsi debytoimaan uudessa joukkueessaan syöttövaihdon myötä, mutta voittoa hän ei päässyt kentällä tuulettamaan, kun TUTOn Tuomas Siirilä hoiteli ensimmäisen ottelupallon hyökkäyksellään. Seuraavassa pallossa Siirilä nappasi torjuntapisteen ja isännät olivatkin jo kahden pisteen päässä. Kiri jäi kuitenkin lopulta vajaaksi, kun Groffierin syöttö painui pitkäksi ja tulostaululle pyörähti lukemat 23-25.

 

  • Toki voitto kauden alkuun on hyvä juttu, mutta kyllähän meidän pelaaminen vielä ailahtelee aika paljon. Ollaan hyvin pelin päällä, mutta sitten vähän tuudittaudutaan siihen, että se tulee ilman suurempia ponnisteluja. Pitää jaksaa vaan jauhaa joka pallo, kommentoi Loimussa debytoinut maajoukkuehakkuri Joonas Jokela.

 

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Loimulta Jokela (19, +4) ja TUTOlta Karttunen (19, +11). Loimulta löytyi onnistujia laajalla rintamalla, kun Väinö Rahko ja Esko Vuorinen johtivat takakentällä vastaanotto- ja puolustuspelaamista ja Sebastian Pozo Hernandez taas antoi tulitukea Jokelalle tehden 14 pistettä 62%:n hyökkäystehoin. Myös keskipelaaja Eetu Mäen 14 pistettä 80%:n hyökkäystehoin on mainitsemisen arvoinen suoritus.

 

Tärkeiden Mestaruusliigan avauspisteiden lisäksi Loimulle kirjattiin täydet kolme pistettä myös epävirallisessa Siljan maljan -kilpailussa, jossa Loimu, TUTO ja Hurrikaani pelaavat Varsinais-Suomen herruudesta. Loimun ottelut jatkuvat jo perjantaina, jolloin Kerttulan liikuntahalliin Raisioon saapuu vieraaksi Vantaa Ducks.

 

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatOttelun huippuhetket Ruudussa

18.9. Loimu voitokkaana Keiju Balticissa

18 syyskuun, 2022

Loimu esitteli uuden joukkueensa voitokkaasti Kerttulassa viikonloppuna, kun Keiju Baltic -turnauksen molemmat ottelut päättyivät raisiolaisten 3-1 voittoon. Lauantaina kaatui Bigbank Tartu erälukemin 25-23, 25-20, 20-25, 25-21 ja sunnuntaina Pärnu VK 25-20, 25-17, 22-25 25-20.

 

Loimun tavoitteena oli hioa joukkueen yhteispeliä viikonlopun otteluissa ja päävalmentaja Mika Rantanen olikin tyytyväinen turnauksen antiin:

”Olen tyytyväinen siihen miltä joukkueena pelaaminen näytti jo tässä vaiheessa. Teknisesti ja taktisesti on tietysti vielä juttuja jotka ei vielä toimi, mutta tulevat toimiman ajan kanssa. Samoin esimerkiksi passareiden ja hyökkääjien yhteispeli paranee koko ajan.”

 

Pelaajiston toimesta joukkueen uudeksi kapteeniksi valittu Tomi Saarinen kantoi päävastuun passipelistä ja hän onnistui pelin rakentelussa hyvin. Toinen passari Janne Pyhäjärvi tuli paikan saadessaan hyvin peliin sisään. Hakkurin tontilla Joonas Jokela täytti paikkansa hyvin. Rantanen oli tyytyväinen, että joukkueella on nyt hakkuri, joka pystyy voittamaan isoja hankaliakin palloja. Yleispelaajaosastolla oli tasaista Väinö Rahkolla ja Sebastian Pozo Hernandezilla ja vastaanotto toimi hyvin myös libero Esko Vuorisella. Sunnuntain ottelussa Eetu Kulmala korvasi kahdessa viimeisessä erässä Rahkon ja onnistui erinomaisesti. Myös Aatu Vihola pelasi hyvin, vakka armeija onkin osaltaan vähän häirinnyt kauteen valmistautumista. Loimun pelaavasta kokoonpanosta puuttuivat vielä Aapeli Kouki, Aatu Kulmala sekä Wilfrido Hernandez.

 

  • Pelit olivat hyviä ja vastustajat tasokkaita. Minun mielestä tämä oli toimiva systeemi, jonka kehittämistä kannattaa jatkaa tulevaisuudessakin. Yksi kunnon peli päivässä vähän vieraita uusia vastustajia vastaan on hyvä, kommentoi Rantanen.

 

Viikonlopun muissa otteluissa TuTo voitti Pärnun 3-2 ja hävisi Bigbank Tartulle 1-3. Keiju Baltic -ottelut jatkuvat seuraavana viikonloppuna Pärnussa, jossa Viljandi VK korvaa TuTon.

Keiju Balticin tilastot löytyvät täältä ja valokuvat täältä.

 

9.9. Neljä joukkuetta viimeistelee peliään Keiju Baltic -turnauksessa

9 syyskuun, 2022

Loimu on toiminut pääorganisoijana Keiju Baltic -nimeä kantavassa kansainvälissä harjoitusturnauksessa, joka tullaan iskemään Suomessa ja Virossa. Raision turnauksen muut joukkueet ovat Suomesta TuTo Volley ja Virosta maan kaksi parasta seuraa, eli CEV:n Challenge Cupiinkin tulevalla kaudella osallistuvat Pärnu Vörkpalliklubi ja Bigbank Tartu.

 

Ensimmäinen turnaus isketään 17.-18.9. Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Toinen turnaus isketään Pärnussa 23.-25.9., jonne Loimu järjestää myös kannattajilleen fanimatkan. Muutamia paikkoja on vielä vapaana ja niitä voi tiedustella sähköpostitse info@raisionloimu.fi.

 

  • Hienoa saada taas korona-vuosien jälkeen kansainvälinen yhteistyö käyntiin. Meille tärkeä osa joukkueen ja pelaajien kehittämistä on aina ollut pelata muitakin kuin vain suomalaisia joukkueita vastaan. Toivomme tämän johtavan tulevaisuudessa vahvaan ja laajempaankin yhteistyöhön maiden välillä. Ja erittäin hieno myös saada sekä Suomessa että Virossa toimiva raisiolainen yritys Bunge mukaan turnauksen nimikumppaniksi, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

 

Loimun Mestaruusliiga kausi alkaa vieraspelillä Turussa lähes suoraan Virosta kotiutumisen jälkeen, eli keskiviikkona 28.9.

 

Lauantai 17.9. Kerttulan liikuntahalli, Raisio

15:00 TuTo – Pärnu VK

18:00 Loimu – Bigbank Tartu

Sunnuntai 18.9. Kerttulan liikuntahalli, Raisio

13:00 TuTo – Bigbank Tartu

16:00 Loimu – Pärnu VK

 

Perjantai 23.9. Tartu

Bigbank Tartu – Pärnu VK

Lauantai 24.9. Pärnu Sports Hall

11:00 Loimu – Viljandi VK

15:00 Bigbank Tartu – Loimu

17:00 Pärnu VK – Viljandi VK

Sunnuntai 25.9. Pärnu Sports Hall

14:00 Viljandi VK – Bigbank Tartu

16.00 Pärnu VK – Loimu

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös