Siirry sisältöön

UUTISET

17.5. Kolme pelaajaa kiinnitetty – yksi jatkava ja kaksi uutta omaa kasvattia

17 toukokuun, 2023

Loimulla on koossa nyt seitsemän pelaajasopimusta, kun aiemmin julkaistujen neljän oman juniorikoulun kautta Mestaruusliigaan nousseen jatkavan pelaajan rinnalle oranssipaitoihin ovat liittyneet jatkosopimuksen tehnyt passari Janne Pyhäjärvi (186 cm, 22-v.) sekä omista kasvateista Loimuun palaava keskipelaaja Aleksei Zhbankov (206 cm, 19-v.) sekä nuorten maajoukkueesta ja Kuortaneelta Mestaruusliigaan ponnistava yleispelaaja Samuel Salminen (193 cm, 17-v.).

 

Toisen polven Mestaruusliiga-pelaaja Zhbankov debytoi Mestaruusliigassa syksyllä 2020 edustaen sen kauden ajan kasvattajaseuraansa. Sen jälkeen hän teki sopimuksen Savo Volleyhin, jossa vierähti kaksi viimeisintä kautta, joiden aikana palkintokaappiinkin tuli vähän täytettä. Loimun kanssa solmittu sopimus on kaksivuotinen, mutta siinä on mahdollisuus siirtyä ulkomaille kaudeksi 2024-2025.

 

  • Mahtavaa tulla Loimuun takaisin parin vuoden tauon jälkeen. Itse kun olen Raisiosta kotoisin, niin merkitsee paljon pelata taas Loimun väreissä. Odotan innolla, kun pääsen treenaaman uusien, ja osin myös vanhojen, joukkuekavereiden kanssa, kommentoi Aleksei.

 

Viime kausi jäi Zhbankovilta kesken nilkkaoperaation vuoksi, mutta kuntouttaminen on edennyt hyvin ja Aleksei saatetaan nähdä tositoimissa jopa vielä kuluvan kesän aikana. Aiemmin ikäkausimaajoukkueiden vakikalustoon ja kapteenistoon kuulunut Zhbankov on lähellä murtautumista miesten maajoukkueeseen.

 

  • Maajoukkue on kesällä vielä suunnitelmissa, jos kaikki menee tehdyn pläänin mukaan. Kuukauden päästä pitäisi pystyä jo hyppimään täysillä, jatkoi Loimun junnujen kauden päätöstilaisuuteen valmistautunut Loimu-kasvatti.

 

Loimun juniorikoulu saa jälleen syksyllä uuden sulan hattuun liigapelaajien kehittämisessä, kun yleispelaaja Samuel Salminen debytoi kotimaan pääsarjassa. Salmisen sopimus on 2 + 1 vuotinen. Mynämäeltä kotoisin oleva nuorten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Salminen on pelannut Loimun lisäksi juniorisarjoja myös Salon Viestin ja Nurmon Jymyn riveissä. Nuorten maajoukkueen valmennuskeskuksesta Kuortaneelta takaisin kotikonnuille muuttava Salminen toimi Georgiassa U18 EM-kisoissa Suomen maajoukkueen kapteenina. Kesäisin Salmisen ohjelmaan on kuulunut myös beach volley, jossa on kertynyt palkintokaappiin neljä nuorten Suomen mestaruutta.

 

  • Kolmen Kuortaneella vietetyn vuoden jälkeen on mukava palata kotikulmille ja painaa duunia kasvattiseurassa, kommentoi Salminen innokkaana.

 

Viime kaudelta tutuista pelaajista Loimussa jatkaa aiemmin julkaistujen neljän pelaajan lisäksi myös passari Janne Pyhäjärvi. Rovaniemellä lentopallo-oppinsa saanut pelinrakentaja saapui viime kaudeksi Raisioon Oulun Ettasta ja sopi nyt viime kauden sopimuksessa olleen optiokauden käytöstä. Päättyneellä kaudella Pyhäjärvi jäi erinomaisen kauden pelanneen Tomi Saarisen varjoon, mutta täytti oman roolinsa pyyteettömästi niin harjoituksissa kuin peleissä taktisten syöttövaihtojen muodossa.

 

Olen todella tyytyväinen kotimaisista pelaajasopimuksista. Tietenkin myös paikallisuus, Samuelin ja Aleksein osalta, on Loimun kannalta merkittävä asia. Janne tuo jatkuvuutta passariosastoon. Innolla odotan yhteistyötä pelaajakolmikon kanssa, kommentoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

4.5. Loimun valmennukseen muutoksia ja jatkuvuutta

4 toukokuun, 2023

Hyvän kauden lentopallon Mestaruusliigassa pelanneen Raision Loimun valmennuksessa tapahtuu muutoksia, kun ensin kolme kautta apuvalmentajana ja viime kauden päävalmentajana Loimussa toiminut Mika Rantanen palaa opintovapaaltaan opettajan virkaansa eikä pysty sen vuoksi jatkamaan täyspäiväisyyttä vaativassa liigavalmennuksessa. Aloittamansa valmentajan ammattitutkinnon hän suorittaa loppuun ja tähtää tulevaisuudessa mahdollisesti uudestaan valmennustehtäviin.

 

Uudessa päävalmentajassa on kuitenkin jatkuvuutta, kun niihin saappaisiin hyppää kesken viime kauden apuvalmentajaksi mukaan tullut Kari Raatikainen. Pitkän linjan valmentajalta löytyy kokemusta niin pää- kuin apuvalmentajankin tehtävistä sekä miesten että naisten Mestaruusliigasta. Viime vuosituhannen puolella alkaneen valmentajauran aikana on tullut palkintokaappiinkin yli 10 mitalia. Raatikaisen sopimus Loimun päävalmentajuudesta on kaksivuotinen.

 

  • Sisäänajo uudestaan miesten liigavauhtiin tehtiin viime kaudella. Se oli kausi jolloin opittiin ja opetettiin. Yhteistyö Mikan kanssa oli luontevaa ja tuloksekasta, joten halu olisi ollut sitä myös jatkaa. Kuitenkin tilanteet muuttuvat ja nyt tartun haasteeseen, joka on mielenkiintoinen ja myös vaativa. Uskon että kokemus auttaa ja ennestään tuttujen sekä motivoituneiden urheilijoiden kanssa homma toimii, kommentoi Raatikainen.

 

Muun valmennusryhmän osalta Loimun neuvottelut ovat käynnissä ja niistä tiedotetaan, kun koko ryhmä on koossa.

3.5. Loimun uudisrakennus käyntiin neljällä jatkosopimuksella

3 toukokuun, 2023

Päättyneellä kaudella lentopallon Mestaruusliigassa neljänneksi sijoittunut Raision Loimu on kiinnittänyt ensimmäiset pelaajat ensi kauden joukkueeseensa. Jo vuosien ajan pääosin samalla omassa juniorikoulussa kasvatetun pelaajarungon varassa operoineella Loimulla ei ollut yhtään jatkuvaa pelaajasopimusta päättyneen sesongin päätteeksi, kun useampi monivuotinen sopimus umpeutui samaan aikaan. Heti kauden päätteeksi jatketut neuvottelut ovat poikineet tähän mennessä neljä tärkeää jatkosopimusta ja useamman pelaajan kanssa ne jatkuvat edelleen. Varmistuneiden joukossa on myös muutamia Loimun paidasta kohti uusia haasteita siirtyviä pelaajia.

 

  • On luonnollista, että joukkueeseen tulee nyt vähän muutoksia, kun pääosin samalla rungolla on operoitu jo neljästä viiteen vuoteen. Osa pelaajista tarvitsee lisää peliaikaa ja osa uusia haasteita kehittyäkseen. Nyt kokoon saatu neljän pelaajan runko tuo hyvän pohjan uuden joukkueen rakentamiselle, kommentoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

 

Oranssi-mustissa jatkaa neljä Loimun junioreiden kautta liigaan ponnistanutta pelaajaa, kun nimensä paperiin laittoivat passari Tomi Saarinen, libero Esko Vuorinen, keskipelaaja Eetu Mäki sekä laitapelaaja Aapeli Kouki. Varmuudella uusiin haasteisiin suuntaavat yleispelaaja Väinö Rahko, hakkuri Joonas Jokela, keskipelaaja Seth Golleher sekä pelitossunsa naulaan laittanut yleispelaaja Eemeli Kouki. Muiden pelaajien kanssa jatkokuviot ovat vielä auki.

 

Passari Saarinen on yksi isoimpia kehitysaskeleita ottanut loimulainen, jonka uusi sopimus on kaksivuotinen, mutta siinä on ensimmäisen vuoden jälkeen mahdollisuus siirtyä ulkomaille. Passariksi maailmanluokan fysiikan omaava Saarinen on kehittynyt myös muilla osa-alueilla ja on herättänyt myös maajoukkuevalmennuksen mielenkiinnon. Saarisen kanssa hyvän aisaparin niin hyökkäys- kuin torjuntarintamallakin muodostaneen Eetu Mäen sopimus on muotoa 1+1 vuotta. Samanlainen sopimus on tehty myös Aapeli Koukin kanssa, joka pelasi päättyneellä kaudella pääosin hakkurina, mutta välillä myös yleispelaajana. Libero Esko Vuorisen jatkosopimus on yksivuotinen.

 

Lisää sopimusuutisia on lupa odottaa Raision suunnalta jo pikapuolin. Edellisen kauden yhteenvetoa voi lukea tästä kausiyhteenvedosta: Me tulimme jäädäksemme.

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös