Siirry sisältöön

UUTISET

4.5. Loimun valmennukseen muutoksia ja jatkuvuutta

4 toukokuun, 2023

Hyvän kauden lentopallon Mestaruusliigassa pelanneen Raision Loimun valmennuksessa tapahtuu muutoksia, kun ensin kolme kautta apuvalmentajana ja viime kauden päävalmentajana Loimussa toiminut Mika Rantanen palaa opintovapaaltaan opettajan virkaansa eikä pysty sen vuoksi jatkamaan täyspäiväisyyttä vaativassa liigavalmennuksessa. Aloittamansa valmentajan ammattitutkinnon hän suorittaa loppuun ja tähtää tulevaisuudessa mahdollisesti uudestaan valmennustehtäviin.

 

Uudessa päävalmentajassa on kuitenkin jatkuvuutta, kun niihin saappaisiin hyppää kesken viime kauden apuvalmentajaksi mukaan tullut Kari Raatikainen. Pitkän linjan valmentajalta löytyy kokemusta niin pää- kuin apuvalmentajankin tehtävistä sekä miesten että naisten Mestaruusliigasta. Viime vuosituhannen puolella alkaneen valmentajauran aikana on tullut palkintokaappiinkin yli 10 mitalia. Raatikaisen sopimus Loimun päävalmentajuudesta on kaksivuotinen.

 

  • Sisäänajo uudestaan miesten liigavauhtiin tehtiin viime kaudella. Se oli kausi jolloin opittiin ja opetettiin. Yhteistyö Mikan kanssa oli luontevaa ja tuloksekasta, joten halu olisi ollut sitä myös jatkaa. Kuitenkin tilanteet muuttuvat ja nyt tartun haasteeseen, joka on mielenkiintoinen ja myös vaativa. Uskon että kokemus auttaa ja ennestään tuttujen sekä motivoituneiden urheilijoiden kanssa homma toimii, kommentoi Raatikainen.

 

Muun valmennusryhmän osalta Loimun neuvottelut ovat käynnissä ja niistä tiedotetaan, kun koko ryhmä on koossa.

3.5. Loimun uudisrakennus käyntiin neljällä jatkosopimuksella

3 toukokuun, 2023

Päättyneellä kaudella lentopallon Mestaruusliigassa neljänneksi sijoittunut Raision Loimu on kiinnittänyt ensimmäiset pelaajat ensi kauden joukkueeseensa. Jo vuosien ajan pääosin samalla omassa juniorikoulussa kasvatetun pelaajarungon varassa operoineella Loimulla ei ollut yhtään jatkuvaa pelaajasopimusta päättyneen sesongin päätteeksi, kun useampi monivuotinen sopimus umpeutui samaan aikaan. Heti kauden päätteeksi jatketut neuvottelut ovat poikineet tähän mennessä neljä tärkeää jatkosopimusta ja useamman pelaajan kanssa ne jatkuvat edelleen. Varmistuneiden joukossa on myös muutamia Loimun paidasta kohti uusia haasteita siirtyviä pelaajia.

 

  • On luonnollista, että joukkueeseen tulee nyt vähän muutoksia, kun pääosin samalla rungolla on operoitu jo neljästä viiteen vuoteen. Osa pelaajista tarvitsee lisää peliaikaa ja osa uusia haasteita kehittyäkseen. Nyt kokoon saatu neljän pelaajan runko tuo hyvän pohjan uuden joukkueen rakentamiselle, kommentoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

 

Oranssi-mustissa jatkaa neljä Loimun junioreiden kautta liigaan ponnistanutta pelaajaa, kun nimensä paperiin laittoivat passari Tomi Saarinen, libero Esko Vuorinen, keskipelaaja Eetu Mäki sekä laitapelaaja Aapeli Kouki. Varmuudella uusiin haasteisiin suuntaavat yleispelaaja Väinö Rahko, hakkuri Joonas Jokela, keskipelaaja Seth Golleher sekä pelitossunsa naulaan laittanut yleispelaaja Eemeli Kouki. Muiden pelaajien kanssa jatkokuviot ovat vielä auki.

 

Passari Saarinen on yksi isoimpia kehitysaskeleita ottanut loimulainen, jonka uusi sopimus on kaksivuotinen, mutta siinä on ensimmäisen vuoden jälkeen mahdollisuus siirtyä ulkomaille. Passariksi maailmanluokan fysiikan omaava Saarinen on kehittynyt myös muilla osa-alueilla ja on herättänyt myös maajoukkuevalmennuksen mielenkiinnon. Saarisen kanssa hyvän aisaparin niin hyökkäys- kuin torjuntarintamallakin muodostaneen Eetu Mäen sopimus on muotoa 1+1 vuotta. Samanlainen sopimus on tehty myös Aapeli Koukin kanssa, joka pelasi päättyneellä kaudella pääosin hakkurina, mutta välillä myös yleispelaajana. Libero Esko Vuorisen jatkosopimus on yksivuotinen.

 

Lisää sopimusuutisia on lupa odottaa Raision suunnalta jo pikapuolin. Edellisen kauden yhteenvetoa voi lukea tästä kausiyhteenvedosta: Me tulimme jäädäksemme.

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös