Siirry sisältöön

UUTISET

Akaa-Volley kampesi historian ensimmäisen voittonsa Loimusta

28 syyskuun, 2019

Loimu avasi lentopallon Mestaruusliiga-kauden kotihallissaan lauantaina isännöiden Akaa-Volleyta. Toisen kautensa pääsarjatasolla aloittanut Akaa-Volley ei ollut ennen lauantain kohtaamista voittanut koskaan Loimua. Päivää aiemmin kotikentällään Ettaa vastaan kautensa avannut vierasjoukkue oli ottelun avauserässä paremmin valmiina tosipelien iskemiseen ja vieraat veivät sen nimiinsä selvin lukemin.

 

Avauserä karisti harjoituspelien jäännökset Loimunkin jaloista ja toisesta erästä alkaen voitosta iskettiin tasaväkisesti. Toisen erän puolivälissä Loimun avauksessa ollut Kasimir Vuorinen väänsi nilkkansa ja joutui vaihtoon Enderwin Herreran vierailtua keskirajan väärällä puolella hyökkäyksen jälkeen. Loimu ei tästä lamaantunut, vaan voitokas juna jatkoi raiteillaan Väinö Rahkon otettua kuusikkopaikan haltuunsa. Pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä eteni tasaväkisesti puoliväliin asti, jolloin Loimu vaihtoi tuplavaihdossa kentälle passari Tomi Saarisen ja hakkuri Windson Ferreiran tilalle Joel Laakson ja Iskusta farmisopimuksella mukaan tulleen Paavo Korhosen. Isäntien peli meni tästä vähän sekaisin ja virheiden saattelemana Akaa-Volley rynnisti erävoittoon.

 

Neljäs erä oli jälleen tasainen. Ratkaisuhetkillä Loimu pysyi menossa mukana torjumalla pari kertaa peräkkäin Eetu Pennasen hyökkäyksen Eetu Mäen ja Windson Ferreiran toimesta. Ottelun ratkaisun venyminen viidenteen erään varmistui kun Väinö Rahko vei Joni Mikkosen hyökkäyksen torjumalla Loimun eräpalloon, jonka Aleksi Kaatrasalo hyökkäsi pitkäksi. Lyhyt ratkaisuerä eteni vain pisteen erolla aivan kalkkiviivoille asti. Loimulaisittain harmillisesti ottelun kaksi viimeisintä suoritusta oli isäntien syöttö- ja hyökkäysvirhe ja näin ollen vierailija Akaa-Volley pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä voittoa Loimusta.

 

Debyytti vähän jännitti, mutta kivalta tuntui kun lähti rullaamaan. Tämä oli itseltäni ihan hyvä peli, mutta yksi vastapallo jäi harmittamaan. Ja joukkueena olisi pitänyt syöttövirheitä saada vähän pois ja hyökätä vaan kovempaa, kommentoi liigadebyytissään vakuuttavasti esiintynyt vasta 17-vuotias keskitorjuja Eetu Mäki.

 

Joukkueiden parhaat pistemiehet olivat Akaalta Joni Mikkonen ja Loimulta Tamir Hershko, jota tekivät 18 pistettä mieheen. Vierailta onnistuivat pisteiden teossa tasaisesti myös yleispelaajat Eetu Pennanen ja Enderwin Herrera sekä keskitorjuja Mart Naaber. Loimulta tulitukea Hershkolle antoivat keskarit Eetu Mäki ja Blake Leeson sekä hakkuri Windson Ferreira. Myös joukkueiden liberot Avery Aylsworth ja Voitto Köykkä  olivat oivalla pelipäällä.

 

Loimun seuraava ottelu isketään perjantaina 4. lokakuuta,  kun viime kauden hopeamitalisti Etta saapuu Oulusta Raisioon. Osta ennakkoliput Seat4me:stä!

 

KATSO MYÖS: ValokuvatTilastoMediatilaisuusvideo – OranssiaVoimaa Energiapörssi ja ottelun positiivisin pelaaja –

Kausi alkaa Raisiossa lauantaina

26 syyskuun, 2019

Kaikkien aikojen maratontaulukon piikkipaikkaa hallussaan pitävä Raision Loimu avaa Mestaruusliiga-kauden lauantaina Raisiossa, kun vieraaksi saapuu debyyttikaudellaan liigassa 6. sijoittunut Akaa-Volley. Loimun viime kauden sijoitus oli 5. Molemmat joukkueet uudistuivat kesän aikana, Akaa hieman Loimua vähemmän. Akaa hankki kesällä passariosastolle EM-kisoissakin esiintyneen Akseli Lankisen, kun Ville Juntura päätti ripustaa pelitossut naulaan viime kauden päätteeksi. Yleispelaajaosastoa vahvistamaan saapui Eetu Pennanen Ettasta ja keskitorjujaosastolle Aleksi Kaatrasalo Savo Volleysta ja peräti 212 senttiä pitkä Mart Naaber Virosta.

Loimun monivuotisista vakikasvoista useampi pelaaja päätti vaihtaa perhe- ja työkuvioiden vuoksi liigaympyrät vähemmän sitoutumista vaativiin peleihin. Loimu rakensi joukkueen perustan uuden sukupolven loimulaisten varaan. Miesten Mestaruusliigassa harva joukkue pystyy halutessaan pelaamaan pelkillä oman seuran kasvateilla, mutta Loimussa pelaajapolku junioreista pääsarjaan on toiminut hyvin ja tämä on mahdollista. Lahjakkaat omat juniorit ovat vielä piirun verran liian nuoria päävastuunkantajiksi liigassa, joten nuorten lupausten jälkeen kartoitettiin kotimaan pelaajamarkkinat. Kun sieltä ei tarttunut haluttuja kaloja verkkoihin, hankittiin vahvistuksia ulkomailta. Näiden kokeneempien pelaajien tarkoitus on Loimun pelillisen menestyksen mahdollistamisen lisäksi myös nuorten suomalaisten eteenpäin vieminen joukkueen jokapäiväisessä arjessa.

Kasper Vuorisen siirryttyä kentältä sen laidalle valmennustehtäviin, on Loimun ykköskapellimestarin viittaa asetettu Tomi Saarisen harteille. Hänellä on kuitenkin varusmiespalvelus kesken Merivoimissa, joten hänelle tarvittiin rutinoitunut aisapari. Tällainen löytyi Tampereelta, kun Iskussa ja Ducksissa pääsarjauransa pelannut Joel Laakso rekrytoitiin oranssi-mustaan paitaan. Loimuun palaava australialainen Trent O’Dea on maajoukkuekomennuksella lokakuun puoliväliin asti, mutta Loimulla ei ole syytä huoleen, sillä vasta 17-vuotias Eetu Mäki on osoittanut harjoituspeleissä pystyvänsä täyttämään isotkin saappaat. Harjoituspelien perusteella myös Väinö Rahkolta on lupaa odottaa alkavalla kaudella lopullista läpimurtoa liigakentille ja Loimun avaukseen israelilaiskapteeni Tamir Hershkon rinnalle.

Loimu tuo ottelutapahtumaan uusia elementtejä, joihin on haettu vaikutteita kansainvälisiltä kentiltä. Uutuudet liittyvät hallin valaistukseen ja LED-screenin hyödyntämiseen. Loimun avausottelun isäntänä toimii näitäkin uudistuksia mahdollistamassa ollut Raision kaupunki. Pääsylippuja ja kausikortteja on tuttuun tapaan ostettavissa hallin lipunmyynnin lisäksi ennakkoon Seat4me-palvelusta: ennakkoliput & kausikortit.

Tutustu Loimun uuteen joukkueeseen tällä sivulla.

 

LOIMU vs AKAA-VOLLEY
Lauantaina 28.9. klo 17:00

Kerttulan liikuntahalli, Raisio
Ottelun Facebook-event

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös