Siirry sisältöön

UUTISET

23.10. Savo Volley vierailee Raisiossa sunnuntaina

23 lokakuun, 2021

Raision Loimun viiden kotiottelun avausputki lentopallon Mestaruusliigassa päättyy sunnuntaina, kun Savo Volley saapuu vieraaksi Kerttulan liikuntahalliin kello 18.00 alkavaan otteluun. Yksi Mestaruusliigan mestariehdokkaista Savo-Volley on aloittanut kautensa vahvasti. Viidestä ottelusta on koossa viisi voittoa ja vain Karelian Hurmokselle on tullut yksi pistemenetys. Loimu aloitti kautensa hyvin voittamalla Tuton ja nappaamalla pisteen VaLePaa vastaan, mutta edellisessä ottelussa ennakkosuosikin viitta ei sopinut Loimun harteille, vaan odotetusta Hurrikaani-kohtaamisesta lähti kaikki pisteet loimaalaisten mukaan.

 

Savo Volley on monien muiden Mestaruusliiga-joukkueiden tapaan mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Paperilla hyvin vahvan Savo Volleyn kokeneen rungon muodostavat maajoukkueesta tutut Antti Siltala ja Lelu Ojansivu sekä ulkomaalaisvahvistukset Andrus Raadik ja Jakub Kovac. Yksi isoimmista Timo Tolvasen valmentaman joukkueen nuorista tulevaisuuden lupauksista on viime kauden päätteeksi Loimusta Savoon vaihtanut keskipelaaja Aleksei Zhbankov, jonka alkukausi uudessa ympäristössä on ollut vahva. Hakkurin tontilla joissain yhteyksissä Mestaruusliigan väriläiskäksi tituleerattu Ojansivu on saanut haastajakseen nuoren, vasta 17-vuotiaan Veikka Lindqvistin. Nuorella hakkurilla on mittaa 203 cm ja hän on yksi potentiaalisista tulevaisuuden maajoukkuepelaajista.

 

Loimun päävalmentaja Aitor Barrerosilla on koko pelaajisto käytettävissään, kun pitkään poissa ollut Eetu Kulmalakin palasi Hurrikaani-ottelussa pelaavaan kokoonpanoon. Viime ottelussa hieman vaikeuksissa ottelun alussa olleella hakkuri Ali Fazlilla on ollut pieniä vaivoja ja hänen pelivire on pieni kysymysmerkki, mutta muuten joukkueen valmiustilan osalta kaikki pitäisi siis olla valmista savolainen haastamiseen. Kotisalissaan pelaavan Loimun on syytä parantaa useamman piirun verran mm. syöttö-vastaanottopelaamistaan keskiviikon Hurrikaani ottelusta savolaiset kaataakseen.

 

Safiren ja Kaarinan Trimetin isännöimä ottelu alkaa perinteisestä viikonloppuottelusta hieman poiketen kello 18.00.

 

Loimu vs Savo Volley
su 24.10. klo 18:00
Kerttulan liikuntahalli, Raisio
Ennakkoliput netistä
Ottelun Facebook-event

Otteluisännät:

 

20.10. Hurrikaani ylsi kauden parhaalla esityksellään avausvoittoon Kerttulassa

20 lokakuun, 2021

Loimu lähti keskiviikko illan otteluun Hurrikaania vastaan viime kausina Raisiossa totuttuun verrattuna herkullisemmasta asetelmasta, kun ennakkosuosikin viittaa aseteltiin ennakkoon kotijoukkueen harteille. Se ei kuitenkaan tänään oranssipaitojen harteille sopinut, vaan hyvin latautuneena Kerttulan parketille saapunut Hurrikaani ryösti täyden Mestaruusliigan ja Siljan maljan pistesaaliin mukaansa kauden parhaalla esityksellään lukemin 1-3 (22-25, 22-25, 25-22, 23-25). Suurimman eron joukkueiden välille teki syöttö-vastaanottopelaaminen, jossa Loimu oli tällä kertaa useita askeleita Hurrikaanin perässä.

 

  • Neljä erää oli meiltä kauden tasokkainta peliä. Parissa pelissä on pelattu yksi tai kaksi hyvää erää, mutta nyt oli koko peli. Isoin parannus aikaisempaan oli vastaanotto. Päästiin vastaanottohyökkäyksissä nautiskelemaan välillä. Aikaisemmin se on ollut aikalailla pelkkää selviytymistä. Vastaanottajat loivat tänään hyvän pohjan voittopelille. Ja Santeri Välimaa jakoi palloa voittoisasti, kehui Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino omiaan avausvoiton jälkeen.

 

Loimun peli kulki keskiviikkona mallikkaasti vain hetkellisesti ja hyviä jaksoja seurasi hyvin nopeasti vähintään saman mittainen heikompi jakso. Ensimmäinen alamäki tuli avauserässä kun 16-13 tilanteessa erän käsistä luisuminen alkoi Aleksi Muukkosen kahden ässäsyötön myötä. Pian Hurrikaani johtikin jo 18-20 ja paineli lopulta erävoittoon asti.

 

Toisen erän alkupuolella Loimu haki passarivaihdolla uutta rytmiä otteluun, mutta se ei tehnyt merkittävää eroa kotijoukkueen peliin. Loimu pääsi kuitenkin erän ratkaisuhetkillä pelaaman vielä erävoitosta, kun se nousi Hurrikaanin parin peräkkäisen hyökkäysvirheen siivittämänä tasoihin lukemiin 19-19. Erä päättyi kuitekin heti ensimmäiseen vieraiden eräpalloon päätuomarin vihellettyä hieman hätäisesti passari Mauri Kurpan passanneen palloa verkkopinnan väärältä puolelta.

 

Kolmatta erää Loimu johti 19-15, mutta jälleen hyvää jaksoa seurasi se heikompi ja vieraat tulivat Luka Marttilan syöttövuorolla pisteen päähän. Erä ja ottelu näyttää kääntyvän vieraille jo suoraan kolmessa erässä, kun Aleksi Muukkonen torjui yhdellä kädellä Kristaps Smitsin hyökkäyksen. Loimu nousee kuitenkin erän lopussa johtoon ja voittoon Smitsin tilalle tulleen Sebastian Pozo Hernandezin toimesta.

 

Neljäs erä sai kotiyleisön jo odottamaan viidettä erää lauantain VaLePa-ottelun tapaan, mutta 16-9 johtoasema ei tällä kertaa riittänyt, vaan Hurrikaani tuli väkisin rinnalle ja ohi vieden koko ottelun ja täydet sarjapisteet nimiinsä. Ottelun kaksi viimeistä pistettä tehtaili joukkueensa tavoin kauden parhaan pelinsä pelannut Antti Ropponen.

 

  • Hurrikaani ansaitsi voiton ja oli tänään parempia kuin me. Me olimme tänään pehmeitä. Syötimme huonommin kuin aikaisemmissa peleissä ja se oli tänään ratkaisutekijä. Pystyimme kuitenkin kontrolloimaan tappioeriäkin, mutta hävisimme ne ratkaisuhetkillä. Neljännessä erässäkin johdimme, mutta jäimme jumiin leijasyöttöön, harmitteli Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

 

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin hyvin kestänen vastaanoton ansiosta passari Santeri Välimaan hyvästä ja nopeasta tarjoilusta nauttinut hakkuri Antti Ropponen, joka teki 26 pistettä. Ensimmäistä liigakauttaan pelaava nuori Luka Marttila teki 20 ja Aleksi Muukkonen 17 pistettä. Loimun puolella paras pistemies oli tuttuun tapaan Ali Fazli, jolle kirjattiin tällä kertaa 22 pistettä. Jälleen hyvän ottelun pelannut kapteeni Väinö Rahko teki 15 pistettä.

 

Otteluisäntä Eezy Henkilöstöpalvelut valitsi vierasjoukkueen parhaaksi Luka Marttilan ja Loimulta vastaavan palkinnon pokkasi Väinö Rahko. Ottelun ProLibero oli Hurrikaani libero Peter Vuorinen.

 

  • Hyvät fiilikset kun voitettiin. Täällä on tullut käytyä tosi monta kertaa katsomassa pelejä ja nyt pääsi pelaamaan, niin oli tosi kiva. Oma peli lähti ihan hyvin, mutta paremminkin voisi mennä. Joukkueena vähän kaikilla osa-alueella oltiin parempia kuin aiemmin, kommentoi Maskusta kotoisin oleva Luka Marttila.

 

Loimun sarjakauden avaava viiden kotiottelun putki päättyy sunnuntaina Kerttulassa, kun Savo Volley saapuu Raisioon vierailulle. Ottelu alkaa kello 18:00.

 

Katso myös: TilastoValokuvatOttelun jälkeinen mediatilaisuus – Ruudun ottelun highlightit –

 

 

18.10. Hurrikaani matkustaa Raisioon haastamaan Loimua

18 lokakuun, 2021

Lauantaina hyvin VaLePaa vastaan taistellut ja vieraille ensimmäisen pistemenetyksen aiheuttanut Loimu saa keskiviikkona vieraakseen Hurrikaanin Loimaalta. Viime vuosina Hurrikaani on ollut lähes poikkeuksetta ennakkosuosikki kaksikon kohtaamisiin, mutta tämän kauden alussa asetelmat muistuttavat enemmän Hurrikaanin pääsarjataipaleen alkuvaiheen voimasuhteita. Loimu on koonnut kolmesta pelaamastaan ottelusta 4 sarjapistettä, kun taas Hurrikaanilla on pistesarakkeessa vielä nolla ja neljästä pelatusta ottelusta on tarttunut mukaan vain kaksi erävoittoa.

 

Loimun pelaajatilanne lauantain VaLePa-otteluun oli haastava, mutta keskiviikon peliin tilanne näyttää jo normalisoituvan. Joukkueen ehdoton syömähammas on alkukaudesta ollut Mestaruusliigan tehokkain pistenikkari Ali Fazli, jolle on kirjattu keskimäärin 28,33 pistettä per ottelu. Hänen ja muiden loimulaisten ruokinnasta ovat vastanneet vahvasti myös syöttöruudussa ja torjuntapelaamisessa esiintynyt nuori, mutta jo kokeneeksi laskettava, Tomi Saarinen sekä Loimaalta kotoisin oleva Mauri Kurppa.

 

Hurrikaanin paras pistemies on ollut maajoukkueenkin mukana kesällä ollut yleispelaaja Aleksi Muukkonen, joka on tehnyt 16,75 pistettä ottelua kohden. Hurrikaanin kokoonpanossa mielenkiintoisia seurattavia ovat myös kotiseudulleen toisen kokeneen keskitorjuja Mikko Suomalaisen rinnalle palannut keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo sekä kotiseudullaan jo pidempään vaikuttanut monipuolinen yleispelaaja Tapio Toiviainen. Nuoremmista pelaajista ensimmäisissä otteluissa vastuuta on saanut myös Maskusta kotoisin oleva yleispelaaja Luka Marttila.

 

Keskiviikon ottelussa on tärkeiden Mestaruusliiga-pisteiden lisäksi jaossa myös Varsinais-Suomen lentopalloherruudesta kertovan Siljan Maljan pisteitä. Loimu johtaa tällä hetkellä paikalliskilpailua Tuto-voitosta tulleilla kolmella pisteellä, kun Hurrikaani ja Tuto ovat toistaiseksi vielä nollassa pisteessä.

 

Ottelun isäntänä toimii Eezy Henkilöstöpalvelut.

 

Loimu – Hurrikaani
Ke 20.10. klo 18:30

Ottelun Facebook-tapahtuma

Otteluisäntänä:

16.10. Loimu käytti etsikkoaikansa, mutta voitto lopulta pitkällä kaavalla VaLePalle

16 lokakuun, 2021

Hallitseva Suomen mestari ja Mestareiden liigassa juuri hienosti jatkoon itsensä pelannut VaLePa koki ensimmäisen pistemenetyksen kotoisessa Mestaruusliigassa lauantaina Raisiossa, kun Loimu nousi pitkän erätauon tappioasemasta taistelemaan ottelun voitosta. Viidennessä erässä VaLePan rutiini oli kuitenkin jälleen valttia ja voitto lähti vieraiden matkaan Loimun sortuessa ratkaiseviin virheisiin. Ottelun loppunumeroina screenillä loisti taistelun tauottua 2-3 (19-25, 16-25, 25-23, 25-17, 11-15).

 

Molemmilla joukkueilla oli haasteensa otteluun valmistautuessa. VaLePalla oli takana, sekä edessäkin, Mestareiden liigan ottelut ja hakkurin paikkaa miehittäneillä pelureilla vammoja. Sekä ykköshakkuri Jerome Cross että häntä tuurannut yleispelaaja Alberto Cavasin olivat poissa kokoonpanosta. Hakkurin tontille odotettiin täten Matias Tihumäkeä, mutta päävalmentaja Janne Kangaskokko pyöräyttikin Jiri Hännisen hakkuriksi ja nosti vaihdosta Ville Järnvallin Hännisen paikalle yleispelaajaksi.

 

Loimulla taas harjoitusviikko oli ollut hyvin rikkonainen, kun joukkueessa oli pyörinyt perinteistä syysflunssaa. Vielä ottelua edeltävänä iltana päävalmentaja Aitor Barrerosilla ei ollut täyttä varmuutta keitä hänellä on pelipäivänä käytettävissään. Lopulta pelaavasta kokoonpanosta olivat sivussa ”vain” Kulmanan veljekset. Libero Aatu Kulmalan paikan avauksessa otti Miikka Puranen, jolle ottelu oli ensimmäinen liberopaidassa Mestaruusliiga-tasolla. Toisen erän jälkeen liberon paitaan puettiin Väinö Rahko. Purasella oli omat vaikeat hetkensä mm. toisen erän puolivälissä Sakari Mäkisen hyvien syöttöjen edessä.

 

Ottelun avauserä oli tasaisen tappavaan tahtiin kohti erävoittoa marssineen vierasjoukkueen heiniä. Iso vaikutuksensa erän loppulukuihin oli virheillä vastustajalle annetuilla pisteillä, joita VaLePa teki Loimulle vain yhden kotijoukkueessa tehdessä 10 pistettä vieraille. Toinen erä oli tasainen lukemiin 9-9, jolloin syöttämään asteli maajoukkuemies Sakari Mäkinen. Hänen syöttövuoronsa päättyi useamman ässäsyötön jälkeen tilanteessa 9-16 ja toinen erä oli samalla ratkennut.

 

Pitkän erätauon jälkeen Loimu sai vähän paremmin ottelun juonesta kiinni. Vieraat näyttivät kuitenkin vievän ottelun suoraan kolmessa erässä, kunnes Loimun valmentaja Aitor Barreros herätti joukkueensa punaisen kortin päätuomari Arto Murolta protestoimalla. Protestoinnin aiheena oli Loimun valmennuksen mielestä hieman yksipuolinen tulkintalinja käsittelyvirheiden osalta. VaLePa karkasi punaisen kortin tuomalla pisteellä jo 18-22 johtoon, mutta Loimu nousi Sebastian Pozo Hernandezin hyvillä syötöillä ja Tayeb Einisamareinin torjunnoilla johtoasemaan 23-22. Lopulta ensimmäinen erä pallo toi heti päätöksen, kun Kristaps Smits päätti erän.

 

  • Matsi näytti tulevan meille yllättävänkin helposti. Kolmannen erän lopussa kävi se klassinen, että ehkä pikkasen fokus karkasi vääriin asioihin. Tuli vähän tuomarikalapaliikkia ja se ehkä vaikutti meihinkin. Loimu sai siitä virtaa ja nappasi kolmannen erän ja peli kääntyi. Ainoa mihin olen tyytyväinen on voitto, kyllä tässä pitäisi jo kotimatkalla olla, kommentoi jälleen herkullisen passipelin pelannut Mikko Esko.

 

Neljäs erä oli isäntien alusta alkaen ja viidettä erää odoteltiin jo tilanteessa 12-4. Erän lopussa piste-ero oli kahdeksan pistettä. Viidennen erän alku oli tasainen ensimmäisten pallojen osalta, mutta Severi Savonsalmen ässillä 3-6 johtoasemaan noustuaan VaLePa ei enää päästänyt Loimua iholle. Ottelun viimeiseksi jääneen pallon peippasi Loimun kenttään Sakari Mäkinen.

 

  • Kahdesta ensimmäisestä erästä en halua edes puhua. Ne oli aika kaameaa katsottavaa. Tiedettiin että meillä on ollut vaikea viikko, kun on ollut kavereita sairastuvalla. Pelin lähtöön näytti kuitenkin vielä aamulla hyvältä, mutta sitten kun peliin tultiin, niin se ei ollut mistään kotoisin. Pitkällä erätauolla saatiin fokus kasaan, kommentoi yleispelaaja-libero-kapteeni Väinö Rahko.

 

Ottelun paras pistemies oli jälleen Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 26 pistettä tehoin +13. Liberovaihdon myötä vaihdosta kentälle tullut koko viikon treeneistä huilannut Kristaps Smits teki 13 ja Sebastian Hernandez 12 pistettä. VaLePan puolella Sakari Mäkinen teki 23 pistettä ja uuteen rooliin hyvin sopeutunut Jiri Hänninen yhden pisteen vähemmän. Muut VaLePan pelaajat jäivät alle 10 pisteen saldoihin viiden erän aikana.

 

  • Pisteen ottaminen VaLePan tasoiselta joukkueelta on hienoa, mutta tärkeää ei ole piste, vaan se millainen fiilis joukkueessa on ja miten pelaamme ja teemme töitä. Meidän pääottelu tällä viikolla on keskiviikkona Hurrikaania vastaan, käänsi Loimun päävalmentaja Aitor Barreos katsettaan jo tulevaan.

 

Otteluisäntä Topsafen valitsemat parhaat pelaajat olivat roolivaihdon myötä joukkuetta omalta osaltaan sytyttänyt Väinö Rahko sekä Jiri Hänninen. Ottelun ProLibero oli VaLePan Risto Ruohola.

 

Katso myös: TilastotValokuviaOttelun jälkeinen mediatilaisuus

 

15.10. Mestareiden liigasta Raisioon – VaLePa vierailee Kerttulassa lauantaina

14 lokakuun, 2021

Mestaruusliiga-kautensa viiden kotiottelun putkella avaava Loimu kohtaa lauantaina kauden kolmannessa ottelussaan Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa VaLePan Sastamalasta. Hallitseva Suomen mestari eteni juuri keskiviikkona jatkoon Mestareiden liigan karsinnoissa kukistamalla kotikentällään hollantilaisen Draisma Dynamon. Mestareiden liigan viimeisellä karsintakierroksella ennen lohkovaihetta VaLePa saa vastaansa Benfican, jossa pelaa ex-valepalainen maajoukkuehakkuri Aaro Nikula. Kotimaan kentillä Loimu ja VaLePa ovat kumpikin pelanneet kaksi ottelua. Loimulla on kotipeleistään 3-1 voitto Tutosta ja tappio Akaa-Volleylle. VaLePa sen sijaan on voittanut samoin 3-1 lukemin sekä Akaa-Volleyn että Kokkolan Tiikerit.

 

Loimun pistelinko kauden ensimmäisissä peleissä on ollut korkealta ja kovaa hyökkäävä sekä erittäin vaikeita leijasyöttöjä viljelevä iranilaishakkuri Ali Fazli. Avausottelussa hän nautti pääosin Tomi Saarisen ja toisessa ottelussa Mauri Kurpan tarjoilusta. Muita loimulaisia onnistujia ovat olleet mm. yleispelaajat Kristaps Smits ja Väinö Rahko.

 

VaLePan joukkueessa on tapahtunut pieniä muutoksia kesän aikana. Uusina kasvoina raitapaidoissa pelaavat mm. maajoukkueen portteja kolkuttelevat Jiri Hänninen ja Severi Savonsalmi, Loimustakin tuttu passari Joel Laakso sekä ulkomaalaisvahvistukset Alberto Cavasin ja Jerome Cross. VaLePan pelin sielu on viime kausien tapaan vuosi taiturimainen passari Mikko Esko.

 

Ottelun isäntänä toimii turkulainen Topsafe, jolla on vuosikymmenten kokemus työntekijöiden suojaamisesta ja vaatettamisesta työpaikoilla. Lauantaina selviää kummalla puolella verkkoa erilaiset suojavarusteet olisivat enemmän tarpeen.

 

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös