Siirry sisältöön

UUTISET

23.3. Loimu iski itsevarmasti mitalipeleihin

25 maaliskuun, 2023

Loimu iski itsensä välieriin selättämällä Hurrikaani-Loimaan perjantaina Loimaalla puhtaasti luvuin 0-3 (27-29, 22-25, 19-25). Välieräpaikka on 2001 mestaruuskevään jälkeen vasta kolmas kaikkien aikojen menestyneimmälle suomalaiselle lentopalloseuralle, mikä nostaa omien kasvattien luomalle perustalle rakennetun joukkueen suorituksen arvoa entisestään. Vaikka oranssi-musta historia on mitalinhohtoinen, niin tällä vuosituhannella Raisiossa on juhlittu liigamatalia vain kahdesti, joten nälkää riittää joukkueen lisäksi myös koko oranssi-mustalla seurayhteisöllä.

 

Välierissä Loimu saa vastaansa Akaa-Volleyn. Ottelusarja alkaa Akaalla torstaina ja toinen osaottelu isketään Raisiossa lauantaina 1.4., eikä kyseessä ole mikään aprillipila. Loimaalla Loimun siivitti voittoon hurjasti kannustanut oranssi-musta katsomonosa ja myös Akaalle tullaan järjestämään kannattajien bussikuljetus.

 

Loimu lähti neljänteen puolivälieräotteluun edellisen ottelun tapaan ilman libero Esko Vuorista. Hänen saappaansa täyttivät jälleen Eemeli Kouki ja Aatu Kulmala. Ottelun avauserä oli tasaista ja hyvätasoista vääntöä ja selkä seinää vasten otteluun lähtenyt Hurrikaani oli vahvasti ottelussa mukana. Avauserän ratkaisu venyi jatkopalloille asti. Hurrikaanilla oli jopa kolme eräpalloa, mutta Loimu ei antanut periksi. Vierailijat nousivat Sebastian Pozo Hernandezin ässän ja Joonas Jokelan hyökkäyspisteen myötä vapauttavaan erävoittoon.

 

Toinen erä alkoi Hurrikaanin komennossa. Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaasti etenkin keskisektorilta. Loimu nousi peliin mukaan Eetu Mäen syöttövuorolla. Varmat ja hyvin suunnatut aloitussyötöt antoivat vieraille mahdollisuuden ottaa torjua. Joaquin Lauyksen ja Tomi Saarisen ottamien suorien torjuntapisteiden lisäksi Loimu sai mahdollisuuden tiiviin torjunnan kautta puolustaa ja hyökätä jatkopalloja. Erän lopullinen ratkaisu nähtiin tilanteessa 15-17, kun Aapeli Kouki vapautettiin vaihtonurkasta syöttöpuuhiin. Koukin painavat ja varmat aloitussyötöt siivittivät oranssi-mustat hurmioon niin kentällä kuin katsomossakin. Erän viimeisteli Saarisen torjuntapiste.

 

Viisi erävoittoa putkeen ei täyttänyt loimulaisten vatsaa ja koetteli loimaalaisten itseluottamusta niin, että Loimu karkasi kolmannen erän alussa 0-4 johtoon. Hurrikaani nousi siitä vielä hetkellisesti peliin mukaan, mutta isännät eivät johtaneet kolmatta erää missään vaiheessa, vaan oranssi-musta juna kulki vakuuttavasti raiteillaan kohti välieriä. Lopullisen niitin hienolle puolivälieräsarjalle iski välieräpaikan sinetöiden Loimun oma kasvatti Väinö Rahko kuutospaikan hyökkäyksellään.

 

  • Näissä pleijareissa se on vähän niin kuin tulos tai ulos ja meikäläisen homma on palloa tappaa. Kaksi viimeistä peliä on nyt on pelattu aika hyvää lentistä, kommentoi hyvässä vireessä välierisarjaan lähtevä Jokela.

 

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle kirjattiin 18 pistettä. Teholukema oli sekin hieno +14. Hakkurin hyökkäysteho oli peräti 64%. Väinö Rahko tuki hyvin 11 pisteellään. Takakentällä Eemeli Kouki johti vastaanotto- ja Aatu Kulmala puolustuspelaamista. Torjuntapisteitä Loimu nappasi kolmessa erässä kahdeksan. Hurrikaanista Miika Haapaniemi ja Aleksi Muukkonen tekivät 12 pistettä mieheen. Ratkaisupeleissä Jokelan varjoon jäänyt latvialaishakkuri Kristers Dardzans teki edellisen ottelun tapaan 10 pistettä.

 

  • Tuntuu kyllä hyvältä. Meidän leirissä kaikki uskoo tähän juttuun, mutta kovan työn takana tämä oli. Itseluottamus on hyvä ja me ei taivuta. Vaikeissa tilanteissa me jaksetaan uskoa ja ei anneta periksi. Sitä näissä peleissä tarvitaan. Akaa tulee välierissä vastaan ja meidän ei tarvitse muuttaa omassa pelissä mitään. Heitä vastaa on ollut tasaisia vääntöjä ja me ollaan nyt kovempia kuin kaudella, sanaili päävalmentaja Mika Rantanen.

 

Loimun välieräsarja Akaa-Volleyta vastaan alkaa torstaina Akaalla ja Raisiossa isketään toinen osaottelu lauantaina 1.4. kello 17:00.

 

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

23.3. Hieno puolivälieräsarja päättyi Akaa-Volleyn juhliin ja Loimun kesälomaan

23 maaliskuun, 2022

Loimun ja Akaa-Volleyn mielenkiintoiseksi muodostuneessa puolivälieräsarjassa iskettiin keskiviikkona neljäs näytös Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa. Joukkueet tarjosivat jälleen erinomaista lentopalloviihdettä kiihkeästi ottelussa mukana eläneelle yleisölle. Tällä kertaa Akaan kokemus oli valttia ratkaisuottelun ratkaisuhetkillä ja ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-22, 18-25, 23-25, 23-25) vierasvoitto. Samalla Akaa-Volley eteni seurahistorian ensimmäisen kerran Mestaruusliigan välieriin samoin 1-3 lukemin.

 

  • Hyvällä mielin tietenkin, kun voitto tuli ja mitalipelit odottaa. Peli oli aikalailla sellainen kun nämä muutkin pelit. Tilastot on aika tasaiset ja kaksi viimeistä erää kahden pinnan erolla meille. Oli kovaa vääntöä. Oltiin pikkuisen kovempia ratkaisupaikoissa, kommentoi ensimmäistä kauttaan valmentajana toimiva Olli Kunnari.

 

Selkä seinää vasten neljänteen otteluun lähtenyt Loimu sai ratkaisuotteluun takaisin pelaavaan miehistöön ensimmäisen Mestaruusliigan pudotuspeliottelun tilillensä kirjanneen libero Kyle Dagostinon. Loimu aloittikin ottelun hyvin ja johti Akaan aikalisällä jo 10-6. Vieraat nousivat kuitenkin tasoihin erän ratkaisuhetkille tultaessa, kunnes Loimun yhtä palloa vaille neljän erän mittaiseksi venynyt torjunnaton jakso päättyi avauserän eräpallossa Tayeb Einisamareinin torjuntapisteeseen.

 

Toinen erä oli Loimulta ottelun ohierä, sillä Akaa vei erää lähes alusta alkaen. Erän jännittävin hetki oli Akaa-passari Anton Välimaan loukkaantuminen erän loppupuolella torjuntatilanteessa. Kakkospassari Saku Tuomivaara hoiti erän loppuun ja pitkällä erätauolla jännitettiin ja pidettiin peukkuja Välimaan pelikyvyn puolesta. Valitettavasti peukkujen pitäminen ei kuitenkaan parantanut peukkua, vaan Tuomivaara sai jatkaa passivastuun kantamista. Ja hyvin hän sen kantoikin runkosarjassa karttuneen pelikokemuksen ansiosta. Ensimmäisen pudotuspeliottelunsa pelannut passari sai pidettyä vieraiden hyökkäyspelin tason korkeana ja sai lisäksi kaivettua keskipelaaja Panu Pitkäsestä aiempia otteluta paremmat tehot irti.

 

  • Pari ekaa palloa meni että sai koneen käyntiin, mutta sitten kun kolmas erä alkoi, niin se lähti siitä ihan hyvin rullaamaan. Mikäs siinä pelatessa. Koko ajan tosi tasaista vääntöä. Loimu pelasi tosi hyvin ja kumpi tahansa olisi voinut voittaa tänään. Ite toin ehkä Panun takaisin pelin mukaan, analysoi Tuomivaara ensimmäisen pudotuspeliottelunsa päätteeksi.

 

Ottelun kolmas erä oli tasainen läpi erän. Akaa-Volley pääsi ensimmäisenä kiinni eräpalloon, kun vieraiden hyökkäys painui jälleen kerran Loimun torjuntaan epätarkasti asetettujen käsien kautta maisemaan. Ali Fazli hoiti kuitenkin ensimmäisen eräpallon Loimulle. Toisessa eräpallossa hakkuri Urpo Sivulan ykköspaikan hyökkäys painui viivaa pitkin joko sentin viivan sisä- tai ulkopuolelle. Tuomariston mielestä pallo oli sisällä, mutta tilanteesta syntyi suukopua joukkueiden välillä, jossa kovinta ääntä piti Sivula Loimun Aitor Barreroksen jäädessä niukasti hopealle. Ottelun neljäs erä aloitettiinkin nostamalla molemmille herroille sinänsä harmittomasta tilanteesta keltaiset kortit.

 

Neljännessä erässä Loimu näytti jo valmistautuvan kesälomaan, kun Kristaps Smitsin hyökkäys pysähtyi torjuntaan tilanteessa 11-16. Isännät eivät kuitenkaan halunneet myydä nahkaansa helpolla, vaan hiljalleen oranssipaidat hivuttautuivat pisteen päähän tilanteessa 23-24. Ensimmäinen ottelupallo toi kuitenkin Akaa-Volleyn toivoman tuloksen, kun Smitsin lyönti tuli takaisin Loimun kenttäpuoliskolle. Loimulaiset jähmettyivät kentälle pettynein ilmein, kun taas Akaa-Volleyn kenttäpuoliskolla käynnistyi villit voitontanssit.

 

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin läpi puolivälieräsarjan hyvin pelanneet Ali Fazli ja Voitto Köykkä. Ottelun paras pistemies oli jälleen Fazli. Omista korkeuksistaan lyövälle iranilaiselle kirjattiin 26 pistettä tehoin +22. Verkon toisella puollella hakkuri Sivula teki 20 pistettä. Muista akaalaisista mainittakoon pudotuspelien parhaan pelinsä pelannut Panu Pitkänen, joka teki 13 pistettä. Loimun puolella Kristaps Smits teki mukavat 15 pistettä, mutta latvialaisen teholukema jäi vain yhden pisteen plussalle, eli edellisen ottelun tapaan virhekontrollin kanssa oli vaikeuksia.

 

  • Harmittaa oikein jumalattomasti. Hävittiin aikalailla kaikessa tänään. Akaa oli paljon kärsivällisempi joukkue. Paljon enemmän kuitenkin jäi kaudesta käteen kuin viime kaudesta. Oli tosi hyvä kausi, mutta mitalin olisin tällä kaudella halunnut. Meillä oli sellainen rosteri, että se olisi ollut mahdollista, harmitteli silminnähden pettynyt Loimu-kapteeni Väinö Rahko.

 

Kauden loppuminen puolivälierien jälkeen on tietysti pettymys, mutta kun jossain vaiheessa on oranssi-mustien kauden yhteenvedon aika, niin päättyneestä kaudesta löytyy paljon positiivista. Akaalla on vielä mahdollisuudet mennä vaikka korkeimmalle pallille asti, sillä joukkueen kokenut kaarti varmasti sen kun lämpenee panosten ja otteluiden koventuessa.

 

  • Aloitimme tänään hyvin, olimme aggressiivisia ja pelasimme hyvää lentopalloa. Ottelun edetessä paineet kasvoivat ja meidän nuorella joukkueella oli tekemistä niiden käsittelyssä. Akaan kokemus ratkaisi ottelun. Pelasimme hienon kauden ja pelasimme laadukasta lentopalloa. Mutta tärkeintä on se, että nuoret pelaajat menivät eteenpäin. Ensi vuoden pudotuspeleissä nämä pelaajat ovat taas vähän kokeneempia, katsoi Loimun valmentaja Aitor Barreros jo tulevaan.

 

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkeinen pelaaja- ja valmentajakommenttitallenne

21.3. Akaa-Volley piti kotiedun toistamiseen, Loimun voitettava keskiviikkona kotonaan

21 maaliskuun, 2022

Loimun ryöstöretki Akaalle ei tuonut oranssi-mustien toivomaa tulosta, vaan Akaa-Volley piti kotietunsa toistamiseen. Loimun yhden vierasvoiton hakeminen jää siis perjantain viidenteen otteluun, mikäli keskiviikon neljäs ottelu Raisiossa päättyy kotivoittoon. Maanantain ottelun lopputulos oli 3-0 (25-21, 25-18, 29-27).

 

Ottelun avauserän alku nostatti tunnelmaa vierasjoukkueen kannattajabussilla paikalle saapuneiden Loimu-kannattajien keskuudessa. Akaan päävalmentaja Olli Kunnari yritti katkaista vieraiden vahvaa alkua aikalisällä tilanteessa 5-9. Tämä ei kuitenkaan erän kulkua kääntänyt, vaan sen teki avausottelun tapaan syöttämään tilanteessa 11-14 astellut Kristo Kollo. Virolaisen syöttövuorolla isännät nousivat johtoasemaan, josta eivät enää erän aikana luopuneet, vaikka Loimu nousi vielä ensimmäisenä ohi 20 pisteen rajapyykin. Sen jälkeen erän loppu meni isännille luvuin 6-1.

 

Toisen erän alku eteni myös tasaisesti, kunnes vahvaa ottelusarjaa pelaava Sauli Sinkkonen torjui Ali Fazlin tshekkilyönnin ja tulostaululle kotijohdon 18-14. Sinkkonen oli muutenkin jälleen vahvalla pelipäällä ja käänteli hyökkäyksiä verkolla ohi Eetu Mäen johtaman torjunnan. Urpo Sivulan ässällä kotijoukkue hankki itselleen eräpallon tilanteessa 24-18. Erän viimeinen piste syntyi heti ensimmäisestä eräpallosta Kristaps Smitsin hyökkäyksen painuessa kauas takarajan taakse.

 

Kolmannen erän alkupuolisko oli edelleen isäntien hallintaa, mutta 18-14 tilanteen jälkeen alkoi vieraiden hetkellinen herääminen ja kiri, jota johti Ali Fazlin vahva syöttövuoro, jonka aikana Loimu nousi tasatilanteeseen 20-20. Tämän jälkeen edettiin rinta rinnan ja piste pisteeltä. Loimulla oli pari eräpalloakin, mutta vieraat eivät pystyneet hyödyntämään niitä ja lopulta isännät puristivat Sauli Sinkkosen torjunnalla ja Urpo Sivulan ässällä kolmannenkin erän itselleen.

 

Vaikka ottelu eteni pääosin melko tasaisissa merkeissä, oli Loimu kenttätapahtumissa lähes koko ajan askeleen jos toisenkin perässä. Loimun vaikea iltapuhde konkretisoitui tilastoihin, jotka osoittivat nollaa torjuntapistettä ja kahtatoista syöttövirhettä yhtä ässää vastaan. Torjuntojen puuttumisen lisäksi myöskään puolustuspelaaminen ei ollut parhaalla mahdollisella tasollaan.

 

Ottelun paras pistemies oli Ali Fazli, joka teki 18 pistettä tehoin +13. Kotijoukkueelta vahva kolmikko Urpo Sivula (17), Kristo Kollo (15) ja Sauli Sinkkonen (14) teki pisteitä tasaista tahtia. Loimulaisista ei Fazlin rinnalle löytynyt toista vastuunkantajaa, vaan kaikki muut jäivät reilusti alle kymmeneen pisteeseen. Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Fazli ja isänniltä Kollo. Akaan parhaan pelaajan palkinnon olisi voinut tässäkin ottelussa hyvin antaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa sen jo pokanneelle Sauli Sinkkoselle, mutta ehkä oli hyvä muistaa muitakin välillä.

 

Katso myös: Tilastot

18.3. Loimu iski puolivälieräsarjan tasoihin

18 maaliskuun, 2022

Hienon puolivälieräsarjan avausottelun yleisölle keskiviikkona tarjoilleet Loimu ja Akaa-Volley jatkoivat perjantaina siitä mihin keskiviikkona jäivät. Erittäin yleisöön menevän ottelun jälkeen oranssi-paidat kannattajineen pääsivät tanssimaan voitontansseja, kun Kerttulan liikuntahallin tulostaululla seisoi 3-1 (20-25, 25-22, 29-27, 25-19) kotivoiton lukemat.

 

  • Ihan hyvä 3-1 voitto. Ei se ihan niin kaunista ollut kuin Akaalla, mutta kyllä tämä meille kelpaa. Meidän asenne oli tänään kova. Halusimme haastaa kokeneet kaverit verkon toisella puolella meidän nuorisolla, kommentoi Loimun kapteeni Rahko.

 

Ottelun avauserä meni avausottelun kolmen viimeisen erän tapaan Akaa-Volleylle, mutta Loimu ei luovuttanut, vaan käänsi toisen erän voitokseen, vaikka tekikin kahteen erään peräti 22 pistettä Akaalle omilla virheillään Akan tehdessä vain 8 Loimulle. Ottelun kolmannesta erästä kehkeytyi illan vedenjakaja. Tasaisissa merkeissä edennyt erä jatkui pitkällä jatkopalloille, joiden kautta Loimu puristi voiton itselleen lukemin 29-27. Neljännessä erässä Loimun asema alkoi näyttää jo erittäin hyvältä, kun hienoa puolivälieräsarjaa pelaava Väinö Rahko torjui Akaan terävimmän syömähampaan, eli Urpo Sivulan, kirjauttaen tilanteeksi 13-9. Loimu  ei tämän jälkeen enää johtoasemastaan luopunut, vaan isännät tuulettivat ottelun voittoa Ali Fazlin johtaessa tulitusta.

 

  • Eka erä tultiin hyvin sisään. Kaveri sai joka erässä jonkun pisteputken ja se söi meidän omaa peliä. Tuo oli mun mielestä ihan play off -lentopalloa ja sen arvoista. Tänään Loimu oli tuon verran parempi kuin me, kommentoi Akaan päävalmentaja Olli Kunnari.

 

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 24 pistettä tehoin +15. Loimun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi kuitenkin erinomaisesti pelannut yleispelaaja Kristaps Smits, jolle kirjattiin 21 tehtyä pistettä sekä paljon vastaanottoja hyvällä tarkkuudella. Loimusta myös Väinö Rahko ja Eetu Mäki kantoivat hyvin vastuuta ja libero Aatu Kulmala kesti hyvin Akaan pommituksessa. Vierailijoista eniten pisteitä tehtaili yleispelaaja Kristo Kollo, jonka 17 pisteen saldosta hakkuri Urpo Sivula jäi vain yhden pisteen verran. Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon sai 14 +13 tehtaillut keskitorjuja Sauli Sinkkonen.

 

  • Taas tasainen peli. Pidimme saman aggressiivisuuden kuin ensimmäisessä pelissä ja syötimme hyvin. Meidän torjunta pystyi kontrolloimaan heidän hyökkäystä ja puolustuksen kautta päästiin jatkopallohyökkäyksiin. Edelleen on paljon asioita, joita voidaan kehittää. Seuraavatkin pelit tulevat olemaan tasaisia, ennakoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

 

Kaiken kaikkiaan ottelu ei tasollisesti noussut avausottelun tasolle, mutta tunnetta oli sekä kentällä että katsomossa vähintään saman verran kuin Akaalla. Ilmassa aistittava sähkö lupaakin hyvää sarjan tuleviin koitoksiin, joista seuraava isketään maanantaina Akaalla ennen keskiviikkoa, jolloin sarja on jommallekummalle katkolla Raisiossa.

 

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkeiset pelaaja- ja valmentajakommentit

 

17.3. Puolivälierille huikea avaus, perjantaina jatketaan Raisiossa

17 maaliskuun, 2022

Huikea avauskamppailu puolivälieräsarjalle – perjantaina jatketaan Raisiossa

Loimun ja Akaa-Volleyn välinen puolivälieräsarja alkoi maanantaina Akaassa erinomaisen laadukkaalla avausottelulla. Pudotuspelihermostuneisuutta ei näkynyt, vaan molemmat joukkueet esittivät kenties kauden parastaan. Loimu johti ottelua luvuin 0-2, mutta pitkän erätauon jälkeen ottelu kääntyi niukasti isännille. Loimu lähtee tasaamaan puntteja perjantaina kotiottelussa, johon toivotaan yleisöstä seitsemättä kenttäpelaajaa oranssi-mustille. Avausottelu oli myrskyvaroitus ja nyt kotona laitetaan ottelusarja tasoihin ennen maanantaina vieraissa pelattavaa kolmatta osaottelua.

Maanantain kannattajamatkalla S.I.G-Oksanen opetti Loimun kannattajille uuden ja helpon kaksisanaisen laulun, joka tullaan ottamaan käyttöön perjantain kotiottelussa. Joukkueen jäseniä kävi Oksasen laulukoulussa opettelemassa laulun molemmat sanat ja taputusrytmin, joten tämän videon avulla yleisökin voi opetella sen. ????

 

Kortit ja pääsyliput pudotuspeleissä

Runkosarjaan myydyt kausikortit (siis juuri tämän nimiset kortit) eivät ole puolivälierissä enää voimassa, mutta Loimu-, Vapaa- ja Partnerkortit ovat. PlayOffeihin myydyt PlayOff-kumppaniliput on noudettavissa perjantaina Kerttulasta. Panosten noustessa play offien puolivälierissä, on pääsylippujen hinnat seuraavat (ennakkomyynti Seat4Me):

Aikuiset 18,00 €
Opiskelijat, rekisteröidyt pelaajat, eläkeläiset 15,00 €
Lapset (6-16 v) 9,00 €
Perhelippu (2+2) 45,00 €

 

2. puolivälieräottelu
Loimu – Akaa-Volley
pe 18.3. kello 18:30
Kerttulan liikuntahalli, Raisio

     

 

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös