Nähdäänkö Raision ässäottelussa lauantaina ässiä?

26 tammikuun, 2024

Raisiossa isketään lauantaina perinteinen ässsäottelu, kun Loimun pääyhteistyökumppani ja illan otteluisäntä Turun Osuuskauppa tarjoaa kaikille vihreää S-Etukorttia lipunmyynnissä näyttäville ilmaisen lentopalloelämyksen. Se nähdäänkö ässiä myös Kerttulan salin puolella jää nähtäväksi lauantaina, mutta mahdollisuuksia siihen on, kun parketilla nähdään Mestaruusliigan ässätilaston 5., 8., 9. ja 11. sijoilla olevia pommittajia.

Loimu ja vieraaksi saapuva Kyky-Betset taistelevat sarjataulukossa samoista sijoituksista, sillä sijoilla 3.-7. olevat joukkueet ovat tällä hetkellä yhdeksän pisteen sisällä. Loimu pitää hallussaan tällä hetkellä 5. sijaa ja Kyky-Betset 7. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Kauden avausottelu Raisiossa päättyi Loimun 3-1 voittoon, mutta ruotsalaislibero Joel Anderson saapui suoraan sopimuksen teosta siihen otteluun ja jenkkikeskipelaaja Colin Lovejoylla ei ollut vielä peliluvat kunnossa. Kauden toinen ottelu joulukuun alussa Kyyjärvellä päättyi Kyky-Betsetin 3-2 kotivoittoon. Lauantain otteluun Kyky-Betset lähtee neljän ottelun tappioputkessa, kun se on kohdannut näissä otteluissa kaikki neljä Loimun yläpuolella sarjataulukossa olevaa joukkuetta.

– Edellinen kohtaaminen Kyyjärvellä (tappio 3-2) jätti varmaan näyttämisen halua. Liigan kärkihakkuri, Jansons, asettaa kovan haasteen, johon meidän viime aikoina hyvin onnistunut torjunta yrittää vastata. Tärkeä ottelu molemmille joukkueille, pohti Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen ottelua ennakkoon.

Loimun hakkuri Ali Fazli ei ole viime peleissä ollut täysin oma itsensä ja keskiviikon Ducks-kohtaamisessa hän saikin katsella osan ottelusta vaihtopenkin puolelta, kun kentällä osaamistaan ja painavia iskulyöntejään pääsi esittelemään uransa korkeimman liigaottelun pistesaaliin koonnut Veeti Nikkinen. Lauantaina Loimun hakkureille tulee kova mittari verkon toiselle puolelle, kun valmentaja Raatikaisenkin esiin nostama latvialaishakkuri Renars-Pauls Jansons saapuu toistamiseen Kerttulaan. Huippufyysinen pistenikkari hyökkää todella korkealta ja nähtäväksi jääkin kuka illan ulottuvista hakkureista ottaa Raision ilmatilan haltuun.

9 joulukuun, 2023

Perjantaina paikalliskamppailun yhteydessä toteutettu Ukrainan talvivaatekeräys onnistui jopa yli odotusten. Iso kiitos siitä kaikille osallistuneille! Saimme kokoon valtavan määrän tarpeita edelleen lahjoitettavaksi. Kerttulan aulassa näkemästänne määrästä puuttui vielä kaksi kattoa myöten pakattua isoa pakettiautoa sekä rahalahjoitus ja arpajaistuotot. Omien tavaroiden lahjoittamisen lisäksi oli hienoa kuulla, että niin kumppaneita kuin kuluttajiakin oli käynyt ostamassa tarpeellisia tavaroita lahjoitettavaksi.

• Muun onnistumisen ohella minusta yksi tämän tempauksen onnistumisista oli ihmisten muistuttaminen ukrainalaisten tilanteesta. Vaikka sota on jatkunut jo pitkään ja kaikenlaisia muitakin tärkeitä uutisia tulee, niin ukrainalaisia ei saa unohtaa. Oman isänmaansa puolesta taistelemisen lisäksi siellä taistellaan myös meidän suomalaisten ja kaikkien eurooppalaisten hyväksi. Kaluston ja varusteiden lisäksi siellä on myös jaksaminen jatkuvasti koetuksella. Toivottavasti siellä pysyy taistelun loimu silmissä. Keitään muita keräykseemme osallistuneita unohtamatta tai väheksymättä on esitettävä erityisen iso kiitos Aapeli Koukin kummiyritys Aura SPA:lle isosta työstä keräyksen eteen, kommentoi  Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Loimun keräyksen käynnistäjänä toimivat siis Aapeli Kouki sekä hänen ukrainalainen puolisonsa Katya, joka menetti isänsä sodan ensimmäisen kuukauden aikana rintamalla. Loimun piti tehdä hänelle ja Aapelille kuvainnollinen luovutus perjantain ottelun yhteydessä, mutta valitettavasti he molemmat sairastuivat ja se jäi ottelussa toteuttamatta. Mutta tässä Katyan terveiset keräyksen jälkeen:

• I just wanted to say that I’m entirely grateful to you for holding and supporting such a great event. Thank you so much for all your efforts and help. You made an amazing job which now can help to save someone’s lives! Can’t describe how much I’m grateful to all people who were willing to help. I’m sorry for not participating on the event itself, unfortunately covid ruined all plans, even though we were both with Aapeli excitedly waiting for this game. But we will make now everything possible to get it to the soldiers as fast as possible. And I’m so sure that they will appreciate it really much, as they’re running out badly of life energy… So, this support will be absolutely heartwarming and inspiring for them.

23.3. Loimu iski itsevarmasti mitalipeleihin

25 maaliskuun, 2023

Loimu iski itsensä välieriin selättämällä Hurrikaani-Loimaan perjantaina Loimaalla puhtaasti luvuin 0-3 (27-29, 22-25, 19-25). Välieräpaikka on 2001 mestaruuskevään jälkeen vasta kolmas kaikkien aikojen menestyneimmälle suomalaiselle lentopalloseuralle, mikä nostaa omien kasvattien luomalle perustalle rakennetun joukkueen suorituksen arvoa entisestään. Vaikka oranssi-musta historia on mitalinhohtoinen, niin tällä vuosituhannella Raisiossa on juhlittu liigamatalia vain kahdesti, joten nälkää riittää joukkueen lisäksi myös koko oranssi-mustalla seurayhteisöllä.

Välierissä Loimu saa vastaansa Akaa-Volleyn. Ottelusarja alkaa Akaalla torstaina ja toinen osaottelu isketään Raisiossa lauantaina 1.4., eikä kyseessä ole mikään aprillipila. Loimaalla Loimun siivitti voittoon hurjasti kannustanut oranssi-musta katsomonosa ja myös Akaalle tullaan järjestämään kannattajien bussikuljetus.

Loimu lähti neljänteen puolivälieräotteluun edellisen ottelun tapaan ilman libero Esko Vuorista. Hänen saappaansa täyttivät jälleen Eemeli Kouki ja Aatu Kulmala. Ottelun avauserä oli tasaista ja hyvätasoista vääntöä ja selkä seinää vasten otteluun lähtenyt Hurrikaani oli vahvasti ottelussa mukana. Avauserän ratkaisu venyi jatkopalloille asti. Hurrikaanilla oli jopa kolme eräpalloa, mutta Loimu ei antanut periksi. Vierailijat nousivat Sebastian Pozo Hernandezin ässän ja Joonas Jokelan hyökkäyspisteen myötä vapauttavaan erävoittoon.

Toinen erä alkoi Hurrikaanin komennossa. Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaasti etenkin keskisektorilta. Loimu nousi peliin mukaan Eetu Mäen syöttövuorolla. Varmat ja hyvin suunnatut aloitussyötöt antoivat vieraille mahdollisuuden ottaa torjua. Joaquin Lauyksen ja Tomi Saarisen ottamien suorien torjuntapisteiden lisäksi Loimu sai mahdollisuuden tiiviin torjunnan kautta puolustaa ja hyökätä jatkopalloja. Erän lopullinen ratkaisu nähtiin tilanteessa 15-17, kun Aapeli Kouki vapautettiin vaihtonurkasta syöttöpuuhiin. Koukin painavat ja varmat aloitussyötöt siivittivät oranssi-mustat hurmioon niin kentällä kuin katsomossakin. Erän viimeisteli Saarisen torjuntapiste.

Viisi erävoittoa putkeen ei täyttänyt loimulaisten vatsaa ja koetteli loimaalaisten itseluottamusta niin, että Loimu karkasi kolmannen erän alussa 0-4 johtoon. Hurrikaani nousi siitä vielä hetkellisesti peliin mukaan, mutta isännät eivät johtaneet kolmatta erää missään vaiheessa, vaan oranssi-musta juna kulki vakuuttavasti raiteillaan kohti välieriä. Lopullisen niitin hienolle puolivälieräsarjalle iski välieräpaikan sinetöiden Loimun oma kasvatti Väinö Rahko kuutospaikan hyökkäyksellään.

• Näissä pleijareissa se on vähän niin kuin tulos tai ulos ja meikäläisen homma on palloa tappaa. Kaksi viimeistä peliä on nyt on pelattu aika hyvää lentistä, kommentoi hyvässä vireessä välierisarjaan lähtevä Jokela.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle kirjattiin 18 pistettä. Teholukema oli sekin hieno +14. Hakkurin hyökkäysteho oli peräti 64%. Väinö Rahko tuki hyvin 11 pisteellään. Takakentällä Eemeli Kouki johti vastaanotto- ja Aatu Kulmala puolustuspelaamista. Torjuntapisteitä Loimu nappasi kolmessa erässä kahdeksan. Hurrikaanista Miika Haapaniemi ja Aleksi Muukkonen tekivät 12 pistettä mieheen. Ratkaisupeleissä Jokelan varjoon jäänyt latvialaishakkuri Kristers Dardzans teki edellisen ottelun tapaan 10 pistettä.

• Tuntuu kyllä hyvältä. Meidän leirissä kaikki uskoo tähän juttuun, mutta kovan työn takana tämä oli. Itseluottamus on hyvä ja me ei taivuta. Vaikeissa tilanteissa me jaksetaan uskoa ja ei anneta periksi. Sitä näissä peleissä tarvitaan. Akaa tulee välierissä vastaan ja meidän ei tarvitse muuttaa omassa pelissä mitään. Heitä vastaa on ollut tasaisia vääntöjä ja me ollaan nyt kovempia kuin kaudella, sanaili päävalmentaja Mika Rantanen.

Loimun välieräsarja Akaa-Volleyta vastaan alkaa torstaina Akaalla ja Raisiossa isketään toinen osaottelu lauantaina 1.4. kello 17:00.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

23.3. Hieno puolivälieräsarja päättyi Akaa-Volleyn juhliin ja Loimun kesälomaan

23 maaliskuun, 2022

Loimun ja Akaa-Volleyn mielenkiintoiseksi muodostuneessa puolivälieräsarjassa iskettiin keskiviikkona neljäs näytös Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa. Joukkueet tarjosivat jälleen erinomaista lentopalloviihdettä kiihkeästi ottelussa mukana eläneelle yleisölle. Tällä kertaa Akaan kokemus oli valttia ratkaisuottelun ratkaisuhetkillä ja ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-22, 18-25, 23-25, 23-25) vierasvoitto. Samalla Akaa-Volley eteni seurahistorian ensimmäisen kerran Mestaruusliigan välieriin samoin 1-3 lukemin.

• Hyvällä mielin tietenkin, kun voitto tuli ja mitalipelit odottaa. Peli oli aikalailla sellainen kun nämä muutkin pelit. Tilastot on aika tasaiset ja kaksi viimeistä erää kahden pinnan erolla meille. Oli kovaa vääntöä. Oltiin pikkuisen kovempia ratkaisupaikoissa, kommentoi ensimmäistä kauttaan valmentajana toimiva Olli Kunnari.

Selkä seinää vasten neljänteen otteluun lähtenyt Loimu sai ratkaisuotteluun takaisin pelaavaan miehistöön ensimmäisen Mestaruusliigan pudotuspeliottelun tilillensä kirjanneen libero Kyle Dagostinon. Loimu aloittikin ottelun hyvin ja johti Akaan aikalisällä jo 10-6. Vieraat nousivat kuitenkin tasoihin erän ratkaisuhetkille tultaessa, kunnes Loimun yhtä palloa vaille neljän erän mittaiseksi venynyt torjunnaton jakso päättyi avauserän eräpallossa Tayeb Einisamareinin torjuntapisteeseen.

Toinen erä oli Loimulta ottelun ohierä, sillä Akaa vei erää lähes alusta alkaen. Erän jännittävin hetki oli Akaa-passari Anton Välimaan loukkaantuminen erän loppupuolella torjuntatilanteessa. Kakkospassari Saku Tuomivaara hoiti erän loppuun ja pitkällä erätauolla jännitettiin ja pidettiin peukkuja Välimaan pelikyvyn puolesta. Valitettavasti peukkujen pitäminen ei kuitenkaan parantanut peukkua, vaan Tuomivaara sai jatkaa passivastuun kantamista. Ja hyvin hän sen kantoikin runkosarjassa karttuneen pelikokemuksen ansiosta. Ensimmäisen pudotuspeliottelunsa pelannut passari sai pidettyä vieraiden hyökkäyspelin tason korkeana ja sai lisäksi kaivettua keskipelaaja Panu Pitkäsestä aiempia otteluta paremmat tehot irti.

• Pari ekaa palloa meni että sai koneen käyntiin, mutta sitten kun kolmas erä alkoi, niin se lähti siitä ihan hyvin rullaamaan. Mikäs siinä pelatessa. Koko ajan tosi tasaista vääntöä. Loimu pelasi tosi hyvin ja kumpi tahansa olisi voinut voittaa tänään. Ite toin ehkä Panun takaisin pelin mukaan, analysoi Tuomivaara ensimmäisen pudotuspeliottelunsa päätteeksi.

Ottelun kolmas erä oli tasainen läpi erän. Akaa-Volley pääsi ensimmäisenä kiinni eräpalloon, kun vieraiden hyökkäys painui jälleen kerran Loimun torjuntaan epätarkasti asetettujen käsien kautta maisemaan. Ali Fazli hoiti kuitenkin ensimmäisen eräpallon Loimulle. Toisessa eräpallossa hakkuri Urpo Sivulan ykköspaikan hyökkäys painui viivaa pitkin joko sentin viivan sisä- tai ulkopuolelle. Tuomariston mielestä pallo oli sisällä, mutta tilanteesta syntyi suukopua joukkueiden välillä, jossa kovinta ääntä piti Sivula Loimun Aitor Barreroksen jäädessä niukasti hopealle. Ottelun neljäs erä aloitettiinkin nostamalla molemmille herroille sinänsä harmittomasta tilanteesta keltaiset kortit.

Neljännessä erässä Loimu näytti jo valmistautuvan kesälomaan, kun Kristaps Smitsin hyökkäys pysähtyi torjuntaan tilanteessa 11-16. Isännät eivät kuitenkaan halunneet myydä nahkaansa helpolla, vaan hiljalleen oranssipaidat hivuttautuivat pisteen päähän tilanteessa 23-24. Ensimmäinen ottelupallo toi kuitenkin Akaa-Volleyn toivoman tuloksen, kun Smitsin lyönti tuli takaisin Loimun kenttäpuoliskolle. Loimulaiset jähmettyivät kentälle pettynein ilmein, kun taas Akaa-Volleyn kenttäpuoliskolla käynnistyi villit voitontanssit.

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin läpi puolivälieräsarjan hyvin pelanneet Ali Fazli ja Voitto Köykkä. Ottelun paras pistemies oli jälleen Fazli. Omista korkeuksistaan lyövälle iranilaiselle kirjattiin 26 pistettä tehoin +22. Verkon toisella puollella hakkuri Sivula teki 20 pistettä. Muista akaalaisista mainittakoon pudotuspelien parhaan pelinsä pelannut Panu Pitkänen, joka teki 13 pistettä. Loimun puolella Kristaps Smits teki mukavat 15 pistettä, mutta latvialaisen teholukema jäi vain yhden pisteen plussalle, eli edellisen ottelun tapaan virhekontrollin kanssa oli vaikeuksia.

• Harmittaa oikein jumalattomasti. Hävittiin aikalailla kaikessa tänään. Akaa oli paljon kärsivällisempi joukkue. Paljon enemmän kuitenkin jäi kaudesta käteen kuin viime kaudesta. Oli tosi hyvä kausi, mutta mitalin olisin tällä kaudella halunnut. Meillä oli sellainen rosteri, että se olisi ollut mahdollista, harmitteli silminnähden pettynyt Loimu-kapteeni Väinö Rahko.

Kauden loppuminen puolivälierien jälkeen on tietysti pettymys, mutta kun jossain vaiheessa on oranssi-mustien kauden yhteenvedon aika, niin päättyneestä kaudesta löytyy paljon positiivista. Akaalla on vielä mahdollisuudet mennä vaikka korkeimmalle pallille asti, sillä joukkueen kokenut kaarti varmasti sen kun lämpenee panosten ja otteluiden koventuessa.

• Aloitimme tänään hyvin, olimme aggressiivisia ja pelasimme hyvää lentopalloa. Ottelun edetessä paineet kasvoivat ja meidän nuorella joukkueella oli tekemistä niiden käsittelyssä. Akaan kokemus ratkaisi ottelun. Pelasimme hienon kauden ja pelasimme laadukasta lentopalloa. Mutta tärkeintä on se, että nuoret pelaajat menivät eteenpäin. Ensi vuoden pudotuspeleissä nämä pelaajat ovat taas vähän kokeneempia, katsoi Loimun valmentaja Aitor Barreros jo tulevaan.

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkeinen pelaaja- ja valmentajakommenttitallenne

21.3. Akaa-Volley piti kotiedun toistamiseen, Loimun voitettava keskiviikkona kotonaan

21 maaliskuun, 2022

Loimun ryöstöretki Akaalle ei tuonut oranssi-mustien toivomaa tulosta, vaan Akaa-Volley piti kotietunsa toistamiseen. Loimun yhden vierasvoiton hakeminen jää siis perjantain viidenteen otteluun, mikäli keskiviikon neljäs ottelu Raisiossa päättyy kotivoittoon. Maanantain ottelun lopputulos oli 3-0 (25-21, 25-18, 29-27).

Ottelun avauserän alku nostatti tunnelmaa vierasjoukkueen kannattajabussilla paikalle saapuneiden Loimu-kannattajien keskuudessa. Akaan päävalmentaja Olli Kunnari yritti katkaista vieraiden vahvaa alkua aikalisällä tilanteessa 5-9. Tämä ei kuitenkaan erän kulkua kääntänyt, vaan sen teki avausottelun tapaan syöttämään tilanteessa 11-14 astellut Kristo Kollo. Virolaisen syöttövuorolla isännät nousivat johtoasemaan, josta eivät enää erän aikana luopuneet, vaikka Loimu nousi vielä ensimmäisenä ohi 20 pisteen rajapyykin. Sen jälkeen erän loppu meni isännille luvuin 6-1.

Toisen erän alku eteni myös tasaisesti, kunnes vahvaa ottelusarjaa pelaava Sauli Sinkkonen torjui Ali Fazlin tshekkilyönnin ja tulostaululle kotijohdon 18-14. Sinkkonen oli muutenkin jälleen vahvalla pelipäällä ja käänteli hyökkäyksiä verkolla ohi Eetu Mäen johtaman torjunnan. Urpo Sivulan ässällä kotijoukkue hankki itselleen eräpallon tilanteessa 24-18. Erän viimeinen piste syntyi heti ensimmäisestä eräpallosta Kristaps Smitsin hyökkäyksen painuessa kauas takarajan taakse.

Kolmannen erän alkupuolisko oli edelleen isäntien hallintaa, mutta 18-14 tilanteen jälkeen alkoi vieraiden hetkellinen herääminen ja kiri, jota johti Ali Fazlin vahva syöttövuoro, jonka aikana Loimu nousi tasatilanteeseen 20-20. Tämän jälkeen edettiin rinta rinnan ja piste pisteeltä. Loimulla oli pari eräpalloakin, mutta vieraat eivät pystyneet hyödyntämään niitä ja lopulta isännät puristivat Sauli Sinkkosen torjunnalla ja Urpo Sivulan ässällä kolmannenkin erän itselleen.

Vaikka ottelu eteni pääosin melko tasaisissa merkeissä, oli Loimu kenttätapahtumissa lähes koko ajan askeleen jos toisenkin perässä. Loimun vaikea iltapuhde konkretisoitui tilastoihin, jotka osoittivat nollaa torjuntapistettä ja kahtatoista syöttövirhettä yhtä ässää vastaan. Torjuntojen puuttumisen lisäksi myöskään puolustuspelaaminen ei ollut parhaalla mahdollisella tasollaan.

Ottelun paras pistemies oli Ali Fazli, joka teki 18 pistettä tehoin +13. Kotijoukkueelta vahva kolmikko Urpo Sivula (17), Kristo Kollo (15) ja Sauli Sinkkonen (14) teki pisteitä tasaista tahtia. Loimulaisista ei Fazlin rinnalle löytynyt toista vastuunkantajaa, vaan kaikki muut jäivät reilusti alle kymmeneen pisteeseen. Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Fazli ja isänniltä Kollo. Akaan parhaan pelaajan palkinnon olisi voinut tässäkin ottelussa hyvin antaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa sen jo pokanneelle Sauli Sinkkoselle, mutta ehkä oli hyvä muistaa muitakin välillä.

Katso myös: Tilastot