UUTISET

12.11. Otteluennakko: ”Raision Zlatan” mittaa Upi Sivulan nykyvireen keskiviikkona Raisiossa

marraskuu 12, 2019

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona Raisiossa, kun Loimu saa vieraakseen Akaa-Volleyn. Viikonloppuna molemmat ottelunsa Pohjois-Suomen kiertueella voittanut Loimu on tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena ja kolmen ottelun voittoputkessa oleva Akaa-Volley neljäntenä. Loimulla tosin on muutamiakin otteluita kilpakumppaneitaan vähemmän pelattuna.

Joukkueet kohtasivat Loimun liiga-avauksessa Raisiossa syyskuun lopussa, jolloin Akaa-Volley oli avausottelussaan aaltoilevasti pelannutta Loimua niukasti parempi luvuin 3-2. Tuon avausottelun jälkeen Loimu on saanut pelinsä tasoa tasaantumaan, mutta myös akaalaisten peli on kehittynyt, kun mukaan on muun muassa liittynyt ex-loimulainen ja maajoukkueessakin monien vuosien ajan tahkonnut Urpo Sivula. Yksi lentopallokenttien väriläiskistä pääsee Raisiossa mittauttamaan nykyvireensä somessa ”Raision Zlataniksi” ristittyä tulisieluista Tamir Hershkoa vastaan.

Loimun ykkösnimi pohjoisen kiertueella oli molemmissa otteluissa parhaaksi pelaajaksi valittu Kasimir Vuorinen. Sunnuntain ottelussa Rovaniemellä vaihdosta ottelun aloittanut ”Raision Zlatan” ahersi myös kelpo iltapuhteen. Kylmässä ja lumisessa pohjoisessa eniten parannettavaa jäi brassihakkuri Windson Ferreiralle. Loimun peliä pyöritti Tomi Saarinen Joel Laakson ollessa edelleen sairastuvalla. Loimulla on muutaman muunkin pelaajan pelikunnon kanssa pieniä kysymysmerkkejä ilmassa, mutta isännät lähtevät hyvässä iskukunnossa haastamaan yhtä kauden päävastustajistaan.

Tsekkaa myös ottelun Facebook -event

10.11. Otteluraportti: Loimu tahkosi täydet erät pohjoisessa voitokkaasti

marraskuu 10, 2019

Lauantaina viisieräiset kamppailut iskeneet Raision Loimu ja Team Lakkapää jatkoivat viikonlopun toisissa otteluissaan Isänpäivänä samaa rataa ja sarjapisteet jaettiin jälleen pitkän kaavan kautta. Lopputuloskin oli samankaltainen Loimun juhliessa voittoa ja Lakkapään jouduttua taipumaan jo neljännen kerran peräkkäin tappioon. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 2-3 (25-19, 20-25, 25-18, 19-25 ja 12-15).

Ottelun avauserä oli isäntien heiniä ja toinenkin erä oli kovasti jo lipumassa siihen suuntaan, kunnes Kasimir Vuorisen syöttövuoro käänsi erän kulun ja vieraat rynnistivät erävoiton kautta tasatilanteessa pitkän erätauon viettoon. Kun tauon jälkeen kolmannen erän voitto meni Lakkapäälle ja neljännen erän voitto Loimulle, niin ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennen erän kautta.

Loimu johti erää jo 5-9, kun istuttiin Lakkapään aikalisällä. Päävalmentaja Henri Tuomen veto onnistui ja isännät nousivat hakkuri Regan Fathersin johdolla 9-9 tasatilanteeseen. Tämän jakson aikana Loimun Kasper Vuorinen käytti molemmat aikalisänsä. Tasatilanteessa 12-12 Vuorinen vaihtoi Väinö Rahkon syöttämään Tamir Hershkon tilalle. Rahko ei kentältä enää poistunutkaan ennen ottelun päätösvihellystä. Ottelupallossa Rahko kaivoi puolustuksen peliin, jonka jälkeen Kasimir Vuorinen hyökkäsi ottelun päätökseen.

  • En pitänyt meidän peli-ilmeestä ottelun alussa. Pelin sisässä oli liikaa ylä- ja alamäkiä. Saimme kuitenkin taisteltua toisen vierasvoiton samalle reissulle. Sarja on tasainen ja vierasvoitot ovat todella tärkeitä, kommentoi jälleen Loimun parhaan pelaajan palkinnon pokannut Kasimir Vuorinen.

Ottelun tilastoissa Lakkapää oli piirun Loimua parempi paitsi virheissä, joilla isännät antoivat Loimulle enemmän pistettä kuin taas toisinpäin. Ottelun paras pistemies oli kotijoukkueen hakkuri Regan Fathers, joka teki 34 pistettä tehoin +16. Loimun paras pistepotti oli 18, jonka saalisti vaihtopenkiltä ottelun aloittanut Tamir Hershko. Kasimir Vuorinen teki 15, Windson Ferreira 12 ja keskitorjujista Trent O’Dea entisen kotiyleisönsä edessä 10 ja Blake Leeson 8 pistettä.

  • Pitkä vierasreissu ja paljon lentopalloa. Pelasimme kymmenen erää tällä vierasmatkalla. Tähtäämme pelin kanssa kevääseen. Vielä on paljon kehitettävää pelin jokaisella osa-alueella. Tunnetila heittelee ottelun aikana vielä ihan liikaa. Lakkapää taisteli tänään hyvin, kertoi päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Loimun seuraava ottelu on keskiviikkona kotikentällä, kun tärkeään otteluun saapuu vieraaksi sarjataulukossa neljäntenä oleva Akaa-Volley ex-loimulaisen Urpo Sivula johdolla. Osta ottelun ennakkoliput tästä ja klikkaa ottelun Facebook-eventiin mukaan.

KATSO MYÖS: Tilastot

31.10. Otteluraportti: Mikko Esko johti VaLePan ilotulitusta

lokakuu 31, 2019

Otteluraportti tulossa..

Loimu sai torstai-iltana lentopallon Mestaruusliiga-otteluun vieraita Sastamalasta, kun hallitseva Suomen mestari VaLePa saapui Kerttulan liikuntahallin parketille. Alkukauden kovaa harjoittelutempoaan ensi viikon Mestareiden Liigan ottelua varten hieman herkistelyvaihteelle vaihtanut VaLePa oli tyly vieras ja tykitti Mikko Eskon tarjoilusta laajalla rintamalla hurjin hyökkäystehoin taululle lukemat 3-0 (25-20, 25-16, 26-24).

  • VaLePa pelasi varmaan kauden parhaan pelinsä. He olivat todella korkealla tasolla pelin joka osa-alueella ja meillä ei ollut mitään palaa tänään. Mikko Esko pelasi hyvin pelin. Ei hän tehnyt mitään taikatemppuja, mutta ei se ole passarin tehtäväkään. Hän heitti nopeita ja tarkkoja passeja neutraaleista asennoista. Tomi Saarisenkin pelaamisessa oli tänään paljon hyvää ja hän oli muun muassa meidän paras syöttäjä, kehui Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Loimulta puuttui kokoonpanosta sairastuvalle joutunut passari Joel Laakso. Toinen passari, matruusi Tomi Saarinen, saapui päivällä kolmen aikaa Pansion sotilassatamaan useamman päivän harjoitusmatkalta, joten valmistautuminen illan otteluun ei ollut aivan optimaalinen. Saarisen aisaparina oli uransa toisen kirjauksen Mestaruusliigan pöytäkirjoihin saanut Ville Tuki Loimun junioreiden farmijoukkueesta. VaLePan kokoonpanosta puuttui Markus Kaurto.

  • Olin kolmen aikaan tänään Pansion sotilassatamassa ja pistin pojille ruuat pöytään ja lähdin pelaamaan, kertoi otteluun valmistautumisestaan varusmiespalvelustaan Merivoimien aluksella suorittava laivakokki Tomi Saarinen:

VaLePa onnistui laajalla rintamalla läpi illan. Vain kolmannen erän loppupuolella Loimu pystyi pistämään kapuloita rattaisiin, kun isännät nousivat Saarisen syöttövuorolla haastamaan VaLePan erävoitosta. Samalla nähtiin ottelun ainoa pieni notkahdus VaLePan hyökkäyspelissä, kun vierailijat sortuivat Mikko Oivasen johdolla muutamiin hyökkäysvirheisiin. Loimun pyristely kuitenkin päättyi Mikko Eskon toisen kosketuksen hyökkäykseen, joita kokenut pelimies viljeli kaikkiaan seitsemän kertaa illan aikana onnistuen kuudesti.

VaLePa hyökkäsi hurjin 71%:n tehoin niin laajalla rintamalla että on erillisiä onnistujia on passari Mikko Eskon lisäksi vaikea nostaa esiin. Hakkuri Mikko Oivanen oli 61% hyökkäystehollaan joukkueensa tehottomin hyökkääjä. Samalla lukemalla hän olisi ollut Tamir Hershkon kanssa jaetulla piikkipaikalla Loimun puolella. Ottelun korkeimman pistesaldon nakutti Erik Sundberg, jonka 13 pisteestä Oivanen jäi yhden pisteen ja Hershko ja Niko Suihkonen kaksi pistettä.

  • Tämä oli tasapainoisin peli mitä ollaan tällä kaudella pelattu. Oikeastaan kolmannen erän loppua lukuun ottamatta pelattiin sillä hyvällä tasolla millä meidän pitäisikin pelata. Laiturit sai passia tasapuolisesti ja vastustajan on vaikea lukea peliä silloin. Hyvällä vastaanotolla kun Mikko Esko pääsee pyrittämään niin se on aika helppoa pelata silloin, kertasi Mikko Oivanen ottelun jälkeen.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatOttelun positiivisin loimulainen ja Energiapisteet

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ottelua kommentoimassa pelaajista Mikko Oivanen ja Tomi Saarinen sekä päävalmentajat Janne Kangaskokko ja Kasper Vuorinen:

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus 31.10. Loimu – VaLePa 0-3

Julkaissut Raision Loimu Torstaina 31. lokakuuta 2019

29.10. Otteluennakko: Loimu lähtee haastamaan hallitsevan Suomen mestarin

lokakuu 29, 2019

Tulevana torstaina 31.10 Raision Loimu kohtaa lentopallon Mestaruusliigan hallitsevan Suomen mestarin Sastamalasta.

Vaikka Urpo Sivula ja Tommi Siirilä vaihtoivatkin maisemaa, odottelee Kerttulassa punainen matto VaLePan lentislegendoja. Loimu ei aio silti kuvia kumarrella. Suomen maajoukkuettakin johtaneet Mikko Oivanen, Markus Kaurto, Mikko Esko ja Olli Kunnari johtavat nyt VaLePaa eteenpäin Mestaruusliigassa. Tässä remmissä on nuorien kotimaan lupauksien helppo harjoitella. Heitä ovat VaLePan joukkueessa mm. Niko Suihkonen, Mikko Karjarinta, Aaro Nikula, Ilari Toimela ja Aleksi Mutka.

Pukkipaidat ovat sarjataulukossa tällä hetkellä toisena ja on Hurrikaanin rinnalla yksi selkeistä mestarisuosikeista. Yksittäisten pelaajien tilastot ei kuitenkaan välttämättä niin paljon toisistaan eroa. Liberot Mutka ja Loimun Avery Aylsworth ovat tilastollisesti pelanneet hyvin samoilla luvuilla niinkuin myös hakkurit Windson Ferreira sekä Mikko Oivanen, jotka pitävät hallussaan hakkuritilaston sijoja kolme ja neljä.

Loimun edellinen ottelu Itä-Suomessa ei sujunut oletetusti, kun hakkuri Windson Ferreira ei kyennyt lähtemään mukaan ollenkaan. Jää torstaille nähtäväksi onko Windson kunnossa kohtaamaan Oivasen vai ottavatko Väinö Rahko, Kasimir Vuorinen ja Tamir Hershko tontin hoidettavaksi.

Trent O’Dea  on aloittanut kauden kovan luokan pelaajan ottein ja on selkeästi yhtenä keskitorjujapörssin paalupaikkaa pitävän Kaurton silmätikkuna. Yli kaksi metriset Aaro Nikula, Mikko Karjarinta ja Erik Sundberg muodostavat komean torjuntamuurin, mutta vastaavasti Windson Ferreiran, Blake Leesonin ja Tamir Hershkon rakentamaa seinää ei ole helppo lähteö VaLePan purkamaan.

-Iida Hakala

27.10. Otteluraportti: Loimun pistepussi ei karttunut Savossa

lokakuu 27, 2019

Otteluraportti tulossa..

Raision Loimu matkusti sunnuntaina vasta Mestaruusliiga-kauden toiseen vieraspeliinsä. Vastaan asettui sama joukkue kuin kauden ensimmäisessäkin vieraspelissä, mutta matkan kohde oli sentään eri, kun Savo Volley isännöi tällä kertaa Loimua Kuopiossa. Ottelu alkoi vasta kello seitsemän illalla, kun Kuopio-hallissa järjestettiin ennen ottelua ”Maailman suurin sporttikirppis”. Savo Volleylle ottelu oli kauden ensimmäinen Kuopiossa. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Loimu onnistui anastamaan yhden vieraspisteen Varkaudesta, mutta toisessa kohtaamisessa isännät olivat tylympiä ja pitivät kaikki pisteet Savossa 3-0 (25-19, 25-23, 25-19) voitolla.

Loimun kokoonpanosta puuttui sunnuntaina nuorten maajoukkueen riveissä Suomea Kuortaneella edustanut Eetu Mäki sekä brassihakkuri Windson Ferreira, joka joutui jäämään kotiin lauantaina mahdottomaksi äityneen purukaluston ongelman vuoksi. Hakkurin paikan ottelun avauserään otti farmipelaaja Paavo Korhonen. Muutoin Loimun kokoonpano oli viime otteluista tuttu. Loimu hallitsi ottelun alkua hienokseltaan, mutta erän puolivälissä edettiin jo piste pisteeltä rinta rinnan. Loimu käytti ensimmäisen aikalisänsä, kun Savo Volley nousi erässä ensimmäisiä kertoja johtoon tilanteessa 15-14. Erän ratkaisun makua oli jo ilmassa Lelu Ojansivun syöttäessä ässällä tilanteeksi 21-18. Ottelun avauserä päättyi Loimun Paavo Korhosen hyökkäysvirheeseen.

Toiseen erään Loimun hakkurin paikan otti haltuunsa Väinö Rahko. Erän alkupuolella tilanteessa 5-5 peli oli pitkän ajan poikki, kun valmentajien, tuomarien ja pöytäkirjanpitäjien käyttämä sähköinen järjestelmä tabletteineen kyykkäsi hetken. Toinen erä oli avauserääkin tasaisempi. Loimu nousi Kasimir Vuorisen ässällä vielä tasoihin tilanteeseen 21-21, mutta sen jälkeen kokenut maajoukkueratsu Antti Siltala otti joukkueensa harteilleen ja nakutti erävoittoon tarvitut pisteet isännille.

Pitkän erätaun jälkeen Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen siirsi Väinö Rahkon tutummalle yleispelaajan paikalle ja istutti hakkurin tontille Tamir Hershkon, jolle kyseinen pelipaikka on tuttu Israelin maajoukkueesta. Loimun suurin puhti oli kuitenkin jo ilmeisesti käytetty toisen erän loppupuolen tiukkaan taisteluun. Isännät repivät hetkessä tuntuvan johdon ja Loimun aikalisää vietettiin jo tilanteessa 11-6. Loimu ei kuitenkaan suostunut suoralta kädeltä antautumaan, vaan pakotti vielä Väinö Rahkon ässän siivittämänä Savo Volleyn Jukka Tuovisen ottamaan aikalisän tilanteessa 17-12. Loimun kiri ei kuitenkaan riittänyt ja Savo Volleyn passari Fedor Ivanov päätti joukkueiden toisen kohtaamisen hyökkäyspisteellään.

Ottelun suurimman pistemäärän kokosi Savon hakkuri Lelu Ojansivu. Hänelle kirjattiin 21 pisteen lisäksi mukava +19 teholukema. Maajoukkuehakkurin hyökkäysprosentti oli huima 70%. Toinen kokenut maajoukkueesta tuttu pelaaja Antti Siltala teki hänkin 18 pistettä. Loimussa pisteet jakautui tasaisesti eikä kukaan loistanut pistenikkarina. 11 pisteellä joukkueen paras pisteiden tekijää oli Tamir Hershko. Trent O’Dealle kirjattiin 9 pistettä ilman ainoatakaan virhettä. Jenkkiliberoiden kaksinkamppailussa Loimun Avery Aylsworth veti pidemmän korren Josh Ayzenbergistä prosenttiluvuin 78-67.

  • Oli meille vaikea peli tänään. Savo teki siitä meille vaikean, kun he tekivät sen verran hyviä suorituksia hyökkäyksessä ja syötössä. Meidän omassa pelissä syöttö oli tänään riittävä, mutta siihen se oikeastaan jäikin. Savo oli hyvä tänään eikä pystytty tänään vastaamaan siihen, kommentoi Loimun Kasimir Vuorinen ennen kotimatkalle lähtöä.

Loimun seuraava ottelu isketään torstaina Raisiossa, kun hallitseva Suomen mestari VaLePa saapuu vierailulle Mikko Eskon, Mikko Oivasen, Olli Kunnarin ja Markus Kaurton johdolla. Osta tästä ennakkolippu VaLePa -otteluun!

KATSO MYÖS: Tilastot

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi