24.1. Korona keskeytti toimintamme viikonloppuna

24 tammikuun, 2022

Joukkueessamme on kotitestauksessa ilmennyt viikonlopun aikana koronavirustartuntoja. Kotitesteissä positiivisia on ollut kolme. Yhden osalta PCR-testin positiivinen tulos on myös saatu ja muut odottavat vielä virallista testitulosta. Joukkueen toiminta on keskeytetty toistaiseksi ja tartuntatautilääkäri on kontaktoitu. Joukkue on parhaillaan omaehtoisessa karanteenissa. Mahdollisista muutoksista lauantain VaLePa-ottelun osalta tiedotetaan myöhemmin.

19.1. Väsynyt Loimu sammui Ettan käsittelyssä

19 tammikuun, 2022

Loimun neljän ottelun voittoputki tuli päätökseen keskiviikkona uudessa ja hienossa, mutta valitettavasti tyhjässä, Ouluhallissa. Loimu oli fyysisesti selvästi väsynyt kovan otteluruuhkan vuoksi, mutta tappiota ei laitettu sen piikkiin, sillä sarjataulukon viimeisestä sijasta huolimatta uudistunut Etta pelasi kotikentällään todella hyvin. Voitto katkaisi Ettan seitsemän pelin tappioputken numeroin 3-1 (20-25, 25-23, 25-18, 29-27).

Ottelun avauserä eteni tasaisesti. Loimun liekkiä piti yllä muiden muassa hakkuri Ali Fazli, mutta erän ratkaisijaksi nousi erän ratkaisuhetkillä syöttöviivan takaa tuhojaan tehnyt Eetu Mäki. Tuhoisan syöttövuoron jälkeen Tayeb Einisamarein torjui erän viimeisen pisteen. Myös toinen erä eteni ihan rinta rinnan loppuun asti. Toisen erän ratkaisi lopulta muutenkin erän hahmoksi noussut Ettan hakkuri Janne Marttila. Erän viimeisen pisteen ohella hän teki yhteensä seitsemän pistettä erässä ilman yhtään virhettä.

Kolmannen erän alussa loimulaisia olisi voinut lohdutta ja tsempata Kummelin legendaarisella ”nolla viis, siitä viis” heitolla, kun isännät karkasivat heti kättelyssä viiden pisteen johtoon. Loimu sai erän aikana ajoittain kurottua eroa, mutta sitten se venähti aina uudestaan sen noin viiden pisteen mittaiseksi. Erän alkupuolella Loimun päävalmentaja Aitor Barreros vaihtoi Fazlin tilalle hakkuriksi Sebastian Pozo Hernandezin. Sen tarkempaa tilannekuvaa ei joukkueesta vielä ottelun jälkeen tiedotettu, mutta ilmeisesti mistään vakavammasta loukkaantumisesta ei ole kyse. Myöhemmin erässä Mauri Kurppa tuli Tomi Saarisen tilalle passaamaan, mutta se ei muuttanut erän kulkua.

Neljänteen erään Loimu sai hyvän alun ja johti erää suht turvallisesti, kunnes tilanteessa 8-14 hakkuri Marttila otti joukkueensa reppuselkään ja hänen kolmella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä ja Teppo Heikkilän torjuntapisteellä Etta olikin taas pelissä mukana ja vain yhden pisteen päässä vieraista. Vieraat pitivät kuitenkin sitkeästi kiinni pieneksi käyneestä johtoasemastaan, kunnes pari peräkkäistä hyökkäysvirhettä nosti Ettan tasoihin tilanteeseen 24-24. Jatkopalloille venyneessä ratkaisussa muuten illan ykköstykkinä olleen Marttilan sijasta ratkaisijan viitan puki harteilleen yleispelaaja Eetu Pennanen. Ottelun kolme viimeistä pistettä oli Pennasen käsialaa, kun hyökkäyspisteen perään hän nappasi kaksi peräkkäistä torjuntapistettä.

Ottelun paras pistemies oli Ettan ex-loimulainen hakkurina tällä hetkellä pelaava Janne Marttila. Hänelle kirjattiin 27 tehtyä pistettä tehoin +19. Eetu Pennanen antoi yleispelaajan tontilta hyvin tulitukea tehden 21 pistettä erinomaisen vastaanottamisen ohella. Loimusta Ali Fazli pelasi vain kolme ja puoli erää ja teki niiden aikana 13 pistettä. Yleispelaajista Kristaps Smits teki 16 ja Väinö Rahko 12 pistettä. Parhaiksi pelaajiksi valittiin Marttila ja libero Kyle Dagostino, joka valittiin myös ottelun ProLiberoksi. Dagostino olikin selvästi väsyneen vierasjoukkueen paras ja energisin pelaaja. Jenkkilibero vastaanotti ja puolusti, haki palloja vaikeistakin paikoista peliin ja lisäksi passasi tarkasti ja taitavasti kun sellainen paikka tuli.

Otteluruuhka on sen verran kova, että välillä tulee huonompia päiviä. Kuusi peliä viiteentoista päivään matkustamisineen on fyysisesti on tosi raskas jakso. Meidän taso oli normaalia alemmalla ja Etta pelasi todella hyvin. Etenkin Marttila, Pennanen ja Haapakoski olivat tänään hyviä. Nyt pitää palautua ja valmistautua seuraan matsiin kotona VaLePaa vastaan, kommentoi Aitor Barreros Oulun lentokentältä.

KATSO MYÖS: Tilastot

18.1. Loimu puristi väkisin voiton Rovaniemeltä

18 tammikuun, 2022

Loimun vieraspelikiertue pohjoisessa alkoi tiistaina lentämällä Helsingistä Rovaniemelle, jossa illan ottelussa asettui vastaan alkukaudesta merkittävästi vahvistunut Team Lakkapää. Kotijoukkue esitteli ottelussa viimeisimpänä uutena pelaajana Mestaruusliiga-kentillä japanilaislibero Sho Takahashin, joka saapui Rovaniemelle Puolasta.

Loimu joutui tekemään täyden päivätyön täyden pistepotin eteen eikä saanut mitään ilmaiseksi Lapin Urheiluopistolta mukaansa. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin

1-3 (18-25, 32-30, 26-28, 21-25) vierasvoitto. Tappiosta huolimatta vahvistunut Lakkapää osoitti ottelussa ettei se tule olemaan helppo vastus millekään vastustajalle kevätkauden aikana. Voitto oli sarjataulukossa viidentenä olevalle Loimulle neljäs peräkkäinen ja tappio Lakkapäälle viides. Kolmen pisteen ansiosta Loimun ero niskaan hengittävään Hurrikaaniin kasvoi viiteen pisteeseen.

– Odotimme vaikeaa peliä. Tiesimme, että meidän pitää tehdä kovasti töitä. Peli ei ollut meiltä paras mahdollinen, mutta teimme hyvin töitä. Lakkapää on tosi fyysinen joukkue. Jouduimme antamaan kaikkemme pisteiden eteen. Lakkapää teki tänään enemmän virheitä, summasi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Ottelun avauserä tuli Loimulle kohtalaisen helpolla, kun kotijoukkue sortui lukuisiini virheisiin ja vieraat taas pelasivat rutiininomaista peliä hyvällä tasolla. Toisessa erässä isännät saivat pelin rytmistä kiinni. Yksi joukkueen herättäjistä oli hieman yllättäen keskitorjuja Atro Berg, joka torjui toisessa erässä neljä torjuntapistettä. Etenkin isännät 21-19 johtoon nostaneet kaksi peräkkäistä torjuntapistettä olivat erävoiton kannalta ratkaisevia, vaikkakin ratkaisu venyi lopulta pitkälle jatkopalloille. Hyvän torjuntaerän kruunuksi Berg tiputti eräpallon ässänä Loimun kentän takakulmaan.

Kolmas erä oli jälleen tasaista vääntöä. Loimu sortui aloitussyötössä liialliseen riskinottoon ja teki kuusi syöttövirhettä, mutta vastaavasti myös Lakkapään toisessa erässä kuurin saama virheherkkyys palasi liialliselle tasolle taas kolmannessa erässä. Tasaisen erän ratkaisu nähtiin jälleen jatkopalloilla, joissa Loimu oli tällä kertaa terävämpi. Neljäs erä noudatti kolmannen ja koko ottelun kaavaa, eli virheitä tuli kun pallolle annettiin kättä surutta. Erän ratkaisuhetkillä Kristaps Smits peippasi vasemmalla kädellään Loimun 18-19 johtoon. Tämän jälkeen isännät tekivät ottelun neljä seuraavaa pistettä, mutta heidän kannalta niistä tuli valitettavasti kolme vieraiden pistepussiin. Johtoasemaan päästyään Loimu ei enää siitä luopunut, vaan Kristaps Smits löi kutospaikalta vieraille ottelupallon, jonka Lakkapään hakkuri Fredric Gustavsson löi kohti Urheiluopiston kattoa haettuaan kosketusta Loimun torjuntaan siinä onnistumatta.

Ottelussa lyötiin palloa korkealta ja kovaa. Loimusta siinä kunnostuivat erityisesti Ali Fazli ja Kristaps Smits ja kotijoukkueelta kolumbialaiset Aponzan veljekset Daniel ja Leiner. Molempien joukkueiden liberot onnistuivat pitämään tasonsa hyvin läpi ottelun mikä loi pohjan vahvalle hyökkäykselle. Ottelun isoimman pistesaaliin kokosivat Fazli ja Smits, jotka tekivät 20 pistettä mieheen. Kotijoukkueesta Fredric Gustavsson teki 18 pistettä ja Leiner Aponza 15. Vieraiden parhaaksi pelaajaksi valittiin Smits ja kotijoukkueelta erinomaisen ottelun pelannut 7 torjuntaa napannut keskitorjuja Atro Berg.

– Pelin taso vaihteli, mutta erien lopuissa olimme kovia. Oli mukava pelata tasaista ottelua. Vaihdostakin pitää osata tulla peliin mukaan. Löysin joukkueen syömähampaat hyvin. Smits ja Fazli vastasivat huutoon ja pelasivat vahvasti. Joskus malttia tarvitaan silti. Vastassa oli ehkä liigan ulottuvin joukkue, kommentoi vaihdosta peliin päässyt passari Mauri Kurppa.

Loimun Pohjois-Suomen reissu jatkuu keskiviikkona Oulussa Ettan vieraana. Loimun toteuttama ensimmäinen virtuaalinen fanimatka sai mukavan vastaanoton ja WhatsApp-ryhmässä on ollut aktiivista viestintää. Myös joukkue on osallistunut innokkaasti fanimatkaan videoterveisten muodossa. Fanibussin kyytiin voi hypätä vielä keskiviikkonakin seuraamaan siirtymistä Rovaniemeltä Ouluun sekä Etta-ottelua. Ilmoittautumiset joko meilitse info@raisionloimu.fi tai WhatsApissa 044-0432116.

Virtuaalinen fanimatka Lappiin 18.-19.1.

16 tammikuun, 2022

Voittoputkessa pohjoisen kiertueelle tiistaiksi ja keskiviikoksi lähtevä Loimu järjestää virtuaalisen fanimatkan Rovaniemi-Oulu reissulle 18.-19.1. Lapin kiertueen fanimatkan tukilipun hinta on 30€. Linja-autossa on laulunkin mukaan tunnelmaa ja nyt sama tunnelma luodaan pohjoisen otteluiden ympärille WhatsApp-ryhmässä.

Fanimatkalaiset liitetään siis WhatsApp-ryhmään, jossa he saavat keskustella kuin bussin penkillä konsanaan ja jonne tulee päivityksiä, kuulumisia ja videotervehdyksiä reissupäivien aikana. Otteluiden käynnissä ollessa siellä käydään keskustelua, jossa kommentaattoreina mukana ovat mm. Loimu-legendat Ville Kakko ja Marko Rantanen. Ryhmään jaetaan myös tilastotietoja yms. otteluista. Fanimatka ei valitettavasti sisällä Ruudun katseluoikeutta, vaan jokainen seuraa ottelua kotisohvalla omin tunnuksin Ruudun tai Mestaruusliigan livescoren kautta.

Ilmoittautuminen fanimatkalle tapahtuu lähettämällä sähköpostitse (info@raisionloimu.fi) tai WhatsAppissa (044-0432116) nimi ja puhelinnumero. Jos haluat antaa joukkueelle pelkän tuen ilman fanimatkalle/keskusteluryhmään liittymistä, tee se Oranssi Sydän 2 -tukilippukampanjan myötä.

15.1. Loimu puristi rutiinivoiton Ettasta

15 tammikuun, 2022

Loimu nappasi viikon toisen puhtaan kotivoiton, kun Lentopalloseura Etta teki erävoitottoman retken etelään. Ettan viikonlopun oli tarkoitus jatkua vielä sunnuntaina Sastamalassa, mutta VaLePan koronatilanteen vuoksi ottelu siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Ettallakin oli omat haasteensa korona-tilanteesta johtuen ja joukkue oli matkassa vain 9 pelaajan voimin, joista yksi oli 2011 liigauransa lopettanut yleispelaaja Teppo Heikkilä. Vuonna 2015 osaksi kautta Tiikereitä auttamaan tulleelle Heikkilälle Kerttula on tuttu paikka, sillä hän pelasi oranssipaidassa kausina 2003-2005 ollen voittamassa Loimun viimeisintä mestaruutta, eli Suomen Cupia vuonna 2004.

• Puolentoista viikon valmistautuminen oli aika nopea, mutta ihan mukava palata. Kun tuollainen mahdollisuus tuli, niin ajattelin vetäistä vielä pelikengät jalkaan.  Huomaa että tuo pelitempo vaatii vielä aika paljon töitä. Joukkueeseen olen päässyt hyvin sisään. Meillä on hyvä pelisysteemi, siihen vaan paremmin sisään ja kiinni, niin kyllä se siitä, kommentoi Helsingin jäähallissa Loimun paidassa aikoinaan Suomen Cupin mestaruutta juhlinut Heikkilä.

Etta vei avauserää virheettömällä pelaamisella hakkuri Janne Marttilan johdolla ratkaisuhetkille asti, mutta Loimu sai erän loppuhetkillä hyökkäystehonsa kuntoon ja puristi lopussa rinnalle ja ohi. Toinen erä Loimun vahvaa näytöstä ja tuli isännille varsin selvin numeroin. Myös kolmas erä näytti tulevan selvin numeroin isännille, kunnes Etta löysi lopussa kirivaihteen ja nousi Eetu Pennasen kolmella peräkkäisellä ässällä hengittämään isäntien niskaan. Loimu löysi kuitenkin lopussa Kristaps Smitsin johdolla tarvittavat ratkaisut ottelun katkaisemisen suoraan kolmessa erässä luvuin 3-0 (26-24, 25-13, 25-23).

• Tänään tärkein asia oli ottaa kolme pistettä ja vielä suoraan kolmessa erässä. Meillä on seitsemän peliä viidessätoista päivässä. Pelaajat ovat hyvässä kunnossa ja asenne on hyvä. Pelaamme hyvin, mutta tänään näytimme kahdet kasvomme – hyvän toisessa erässä ja kolmannen alussa ja huonon ensimmäisessä erässä ja kolmannen lopussa. Meidän pitää oppia katkaisemaan ne hetket kun alkaa tulla virheitä, pohti Loimun päävalmentaja Aitor Barreros ottelun jälkeen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 24 pistettä. Otteluisäntä Raision kaupungin kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valitsema Kristaps Smits teki 17 pistettä ja vastaanotti 64% tarkkuudella. Loimu nappasi kolmessa erässä yhteensä 10 torjuntapistettä Ettan yltäessä vain 2 torjuntaan. Ettasta isoimman pistesaaliin kokoksi joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu hakkuri Janne Marttila. Hänelle merkattiin 13 pistettä ja Eetu Pennaselle yksi vähemmän. Liigakentille palannut Heikkilä teki 5 pistettä.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatVideotallenne ottelun mediatilaisuudesta