UUTISET

31.3. Välierien toinen näytös lauantaina Raisiossa

31 maaliskuun, 2023

Kerttulan liikuntahalli täyttyy lauantaina ääriään myöten, kun Raision Loimu ja Akaa-Volley iskevät poikkeuksellisesti kello 18 alkaen välierien toisen osaottelun. Loimu varautuu pitkiin aikoihin isoimpaan kotiotteluunsa tuomalla hallille lisää katsomoita, järjestämällä lisää kahviopisteitä sekä tekemällä rumpuyhteistyötä turkulaisen Samba Cariocan kanssa.

Loimu voitti torstaina ensimmäisen osaottelun Akaalla ja ryösti näin kotiedun runkosarjan kakkoselta. Akaan kokoonpanosta oli poissa avainpelaajia, joiden pelikunnosta lauantaina ei ole täyttä varmuutta. Vastapainoksi puuttuville pelaajille, oli uutena pelaajana kokoonpanossa yksi kaikkien aikojen suomalaispelaajista, eli joukkueen päävalmentaja normaalisti toimiva Olli Kunnari.

Loimun esitys ensimmäisessä osaottelussa ei ollut ehjä. Alussa näkyi välieräkokemuksen puutteesta kenties johtunutta hermoilua ja välillä tuntui, että Loimun peli vaikeutui vastustajan kokoonpanomuutoksista enemmän kuin heidän. Mutta pudotuspeleissä vain voitot lasketaan ja sen Loimu otti Joonas Jokelan johdolla puoliväkisin. Se lupaa hyvää jatkoon, kun jännitys on nyt karistettu jaloista.

• Eilinen peli taktisesti vaikea, koska Akaan kuusikko ja pelaaminen poikkesi niin paljon totutusta. Huomiseen peliin ehkä jo hieman helpompi valmistautua ja joukkue odottaa, että päästään liigan parhaan kotiyleisön eteen pelaamaan. Eilen Loimun kannattajat olivat nostamassa tunnelman kattoon Akaassa, lauantaina saadaan Kerttulaan varmasti tähän asti kuumin kamppailu, jota ei yhdenkään katsojan kannata jättää väliin. Huomenna mennään korkealta ja kovaa, kommentoi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

2. välieräottelu – kolmella voitolla finaaliin:

RAISION LOIMU vs AKAA-VOLLEY

Lauantaina 1.4. kello 18:00

Kerttulan liikuntahalli, Raisio

30.3. Loimu ryösti kotiedun välieräavauksessa

30 maaliskuun, 2023

Lentopallon Mestaruusliigan välierissä vastakkain iskevät runkosarjan kakkonen Akaa-Volley ja kolmonen Raision Loimu avasivat keskiviikkoa kotiedun omanneen Akaa-Volleyn kotikentällä. Loimu ryösti vaihtelevien vaiheiden jälkeen 2-3 () vierasvoiton ja lähtee lauantaina kello 18:00 iskettävään toiseen osaotteluun Raisiossa johtoasemasta. Paikka finaaliin aukeaa jommallekummalle kolmella voitolla. Voitto oli Loimulle kauden ensimmäinen Akaa-Volleysta ja nyt oranssi-paidat ovat voittaneet kaikki liigajoukkueet vähintään kertaalleen.

Akaa-Volleyn lähtökohdat otteluun olivat haastavat. Pudotuspelimaailmaan kuuluvat poissaolot kiusasivat isäntiä, kun Loimun jo puolivälieräsarjan alussa kokema flunssa-aalto oli kaatanut isänniltä pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle Greg Pettyn, Nico Nurmesniemen ja Saku Tuomivaaran. Ali Fazli kävi kentällä vain kaikkein tärkeimmillä hetkillä. Uutena pelaajana Akaa-Volleyn kokoonpanoon nousi päävalmentaja Olli Kunnari, eli yksi kaikkien aikojen suomalaisista mieslentopalloilijoista. Loimulla Esko Vuorinen palasi kokoonpanoon, muttei pukenut vielä liberon asua päälleen, vaan seurasi vaihtopenkiltä yleispelaajan paidassa, kun Eemeli Kouki ja Aatu Kulmala pelasivat vuorotellen liberona.

Ottelun alku oli Loimulta hermostunutta peliä. Verkon toisella puolella ollut hieman ennakoidusta poikennut kokoonpano näytti sekoittavan Loimun konseptia enemmän kuin Akaa-Volleyn. Tai ehkä se oli hermostuneisuutta, sillä kyseessä oli varsin monen loimulaisen ensimmäinen ottelu välierämaailmassa.

• Ei mennyt peli suunnitelman mukaan, kun Akaa tuli poikkeuksellisella miehistöllä kehiin. Mutta saimme kuitenkin jollakin tavalla pelistä kiinni ensimmäisen erän jälkeen. Jokela on luonnollisesti meille tärkeä lenkki, mutta onneksi hän saa hyvin tukea muilta, kommentoi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Avauserä oli hienokseltaan isäntien hallintaa iranilaisen Mohammadreza Beikin vahvan ja itsevarman esityksen myötä. Akaa-Volleyn ollessa jo eräpallotilanteessa, pyristeli Loimu vielä parin pisteen päähän, mutta lopulta hyvän ottelun pelannut keskipelaaja Sauli Sinkkonen iski erälle päätöksen. Toiseen erään Loimu sai vahvemman alun ja tilanteessa 9-15 Akaa-Volley oli käyttänyt jo molemmat aikalisänsä. Pitkälle erätauolle siirryttiin tasalukemin 1-1 Väinö Rahkon ässän saattelemana.

Kolmas erä oli jälleen hermoilua Loimulta Joonas Jokelaa lukuunottamatta. Loimu nousi 19-15 aikalisänsä jälkeen vielä parin pisteen päähän tilanteessa 24-22, kun Janne Pyhäjärven syöttövaihto ja erinomainen puolustuspallo siivittivät Loimun kiriä. Lopulta kiri jäi kuitenkin vajaaksi, kun Sinkkonen toimi jälleen erän päättäjänä. Neljäs erä oli alusta alkaen Loimun hallintaa. Edes Ali Fazlin kentälle ottaminen ei muuttanut kurssia, vaan ratkaisu siirtyi viidenteen erään. Ratkaisuerään Loimu otti napakan 0-3 alun eikä johtoasemastaan sen jälkeen enää erän aikana luopunutkaan. Loimun ratkaisupelaaja viidennessäkin erässä oli vahvan ottelun joukkueen johtohahmona pelannut Jokela, jolle kirjattiin lyhyeen erään kuusi pistettä tehoin +6.

Koko ottelun paras pistemies oli isosta passimäärästä hyvin jaksanut Jokela 35 pisteellään. Teholukemaakin kelpaa esitellä, sillä se oli +28. Verkon toisella puolella Fazlin saappaisiin hypännyt Joel Itänen pelasi hänkin erittäin hyvän ottelun tehden 24 pistettä tehoin +17. Vahvasti aloittanut Beik teki lopulta kokonaisuudessa vaan 15 pistettä ja miehen itsevarmoja tuuletuksia nähtiinkin pelin edetessä jatkuvasti vähemmän. Torjunnat Loimu vei 13-10 ja hyökkäysprosenteissa Loimu oli vähän Akaa-Volleyta parempi. Vastaanotossa ja syötössä ei syntynyt suuria eroja.

• No, eihän tässä nyt viimeaikoina ole paljoa harjoittelemaan ehtinyt, mutta ei tässä mitään hätää. Kolme erää oli meiltä hyvää peliä. Noissa kahdessa hävityssä Akaa syötti hyvin ja sai himmattua meidän hyökkäyksen, sanali Jokela ottelun päätyttyä.

Ottelusarjan toinen näytös on lauantaina Raisiossa, kun Loimu lähtee hakemaan toista voittoa täpötäyteen tulevan Kerttulan liikuntahallin kuumassa tunnelmassa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 18:00 ja sinne on tulossa Loimun vieraaksi keskiviikkona ringeten SM-kultaa voittaneen RNK:n joukkue.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

23.3. Loimu iski itsevarmasti mitalipeleihin

25 maaliskuun, 2023

Loimu iski itsensä välieriin selättämällä Hurrikaani-Loimaan perjantaina Loimaalla puhtaasti luvuin 0-3 (27-29, 22-25, 19-25). Välieräpaikka on 2001 mestaruuskevään jälkeen vasta kolmas kaikkien aikojen menestyneimmälle suomalaiselle lentopalloseuralle, mikä nostaa omien kasvattien luomalle perustalle rakennetun joukkueen suorituksen arvoa entisestään. Vaikka oranssi-musta historia on mitalinhohtoinen, niin tällä vuosituhannella Raisiossa on juhlittu liigamatalia vain kahdesti, joten nälkää riittää joukkueen lisäksi myös koko oranssi-mustalla seurayhteisöllä.

Välierissä Loimu saa vastaansa Akaa-Volleyn. Ottelusarja alkaa Akaalla torstaina ja toinen osaottelu isketään Raisiossa lauantaina 1.4., eikä kyseessä ole mikään aprillipila. Loimaalla Loimun siivitti voittoon hurjasti kannustanut oranssi-musta katsomonosa ja myös Akaalle tullaan järjestämään kannattajien bussikuljetus.

Loimu lähti neljänteen puolivälieräotteluun edellisen ottelun tapaan ilman libero Esko Vuorista. Hänen saappaansa täyttivät jälleen Eemeli Kouki ja Aatu Kulmala. Ottelun avauserä oli tasaista ja hyvätasoista vääntöä ja selkä seinää vasten otteluun lähtenyt Hurrikaani oli vahvasti ottelussa mukana. Avauserän ratkaisu venyi jatkopalloille asti. Hurrikaanilla oli jopa kolme eräpalloa, mutta Loimu ei antanut periksi. Vierailijat nousivat Sebastian Pozo Hernandezin ässän ja Joonas Jokelan hyökkäyspisteen myötä vapauttavaan erävoittoon.

Toinen erä alkoi Hurrikaanin komennossa. Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaasti etenkin keskisektorilta. Loimu nousi peliin mukaan Eetu Mäen syöttövuorolla. Varmat ja hyvin suunnatut aloitussyötöt antoivat vieraille mahdollisuuden ottaa torjua. Joaquin Lauyksen ja Tomi Saarisen ottamien suorien torjuntapisteiden lisäksi Loimu sai mahdollisuuden tiiviin torjunnan kautta puolustaa ja hyökätä jatkopalloja. Erän lopullinen ratkaisu nähtiin tilanteessa 15-17, kun Aapeli Kouki vapautettiin vaihtonurkasta syöttöpuuhiin. Koukin painavat ja varmat aloitussyötöt siivittivät oranssi-mustat hurmioon niin kentällä kuin katsomossakin. Erän viimeisteli Saarisen torjuntapiste.

Viisi erävoittoa putkeen ei täyttänyt loimulaisten vatsaa ja koetteli loimaalaisten itseluottamusta niin, että Loimu karkasi kolmannen erän alussa 0-4 johtoon. Hurrikaani nousi siitä vielä hetkellisesti peliin mukaan, mutta isännät eivät johtaneet kolmatta erää missään vaiheessa, vaan oranssi-musta juna kulki vakuuttavasti raiteillaan kohti välieriä. Lopullisen niitin hienolle puolivälieräsarjalle iski välieräpaikan sinetöiden Loimun oma kasvatti Väinö Rahko kuutospaikan hyökkäyksellään.

• Näissä pleijareissa se on vähän niin kuin tulos tai ulos ja meikäläisen homma on palloa tappaa. Kaksi viimeistä peliä on nyt on pelattu aika hyvää lentistä, kommentoi hyvässä vireessä välierisarjaan lähtevä Jokela.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle kirjattiin 18 pistettä. Teholukema oli sekin hieno +14. Hakkurin hyökkäysteho oli peräti 64%. Väinö Rahko tuki hyvin 11 pisteellään. Takakentällä Eemeli Kouki johti vastaanotto- ja Aatu Kulmala puolustuspelaamista. Torjuntapisteitä Loimu nappasi kolmessa erässä kahdeksan. Hurrikaanista Miika Haapaniemi ja Aleksi Muukkonen tekivät 12 pistettä mieheen. Ratkaisupeleissä Jokelan varjoon jäänyt latvialaishakkuri Kristers Dardzans teki edellisen ottelun tapaan 10 pistettä.

• Tuntuu kyllä hyvältä. Meidän leirissä kaikki uskoo tähän juttuun, mutta kovan työn takana tämä oli. Itseluottamus on hyvä ja me ei taivuta. Vaikeissa tilanteissa me jaksetaan uskoa ja ei anneta periksi. Sitä näissä peleissä tarvitaan. Akaa tulee välierissä vastaan ja meidän ei tarvitse muuttaa omassa pelissä mitään. Heitä vastaa on ollut tasaisia vääntöjä ja me ollaan nyt kovempia kuin kaudella, sanaili päävalmentaja Mika Rantanen.

Loimun välieräsarja Akaa-Volleyta vastaan alkaa torstaina Akaalla ja Raisiossa isketään toinen osaottelu lauantaina 1.4. kello 17:00.

22.3. Loimu pelasi itselleen ottelupallon perjantaiksi

22 maaliskuun, 2023

Loimu ja Hurrikaani jatkoivat hienoa puolivälieräsarjaansa keskiviikkona Raisiossa. Aiempien otteluiden tapaan yleisöä oli jälleen yli 900, mutta tuhannen katsojan raja jäi vielä rikkomatta. Otteluun lähdettiin 1-1 tasatilanteesta, joten voittajalle oli luvassa ottelusarjan ”ottelupallo” perjantaiksi Loimaalle.

Ottelun avauserä tarjosi kevään parasta lentopalloa verkon molemmin puolin. Loimu onnistui pitämään lopussa komennon itsellään hakkuri Joonas Jokelan johdolla ja se taisi lamaannuttaa Hurrikaania vähän, sillä toinen erä oli heti alusta alkaen Loimun hallussa. Ainoastaan erän puolivälissä Hurrikaani sai hetkellisesti juonesta kiinni. Toinenkin erä päättyi Joonas Jokelan hyökkäykseen, jota edelsi libero Aatu Kulmala hyvä puolustus. Tasaisesti edenneen kolmannen erän, ja samalla koko ottelun, ratkaisi syöttövuorollaan Eetu Mäki. Hänen pitkäksi venyneen syöttövuoron aikana tuli muutamakin ässäsyöttö ja Hurrikaani ehti käyttää molemmat aikalisänsä. Kahden ensimmäisen erän tapaan kolmannen erän viimeisen pallon naulasi Kerttulan parkettiin Joonas Jokela.

• Hyvä tunnelma ja on mukava pelata tuollaisen yleisön edessä. Ei saatu omaa peliä missään vaiheessa kulkemaan ja vastustaja tappoi, tappoi ja tappoi. Kaikilla osa-alueilla pitää parantaa perjantaille, jos halutaan voittaa, kommentoi Hurrikaanin Nooa Marttila pelin jälkeen.

Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin siis Loimun kotivoitto luvuin 3-0 (25-22, 25-17, 25-20) ja ottelusarja sekä välieräpaikka ovat katkolla Loimulle perjantaina Loimaalla. Loimu järjestää otteluun bussikuljetuksen, joka lähtee Raision kaupungintalolta kello 17:00. Ilmoittautumiset meilitse: info@raisionloimu.fi.

Ottelun paras pistemies oli kolmeen erään peräti 24 pistettä takonut Loimun hakkuri Joonas Jokela. Virkaveli Kristers Dardzans teki verkon toisella puolella vain 10 pistettä ja jäi tehoissa pakkaselle kahden pisteen verran. Hurrikaanin paras pistemies oli yleispelaaja Nooa Marttila, jolle kirjattiin 11 pistettä. Molemmat joukkueet saivat ensimmäisistä otteluista puuttuneet pelaajansa takaisin kokoonpanoon, mutta Loimun puolella epäonni jatkui vielä, kun libero Esko Vuorinen kaatui seuraavana sairastuvalle. Hänen tonttinsa hoitivat tyylikkäästi Aatu Kulmala ja Eemeli Kouki.

• Varmaan meiltä tämän sarjan tasaisin peli. Pystyttiin pitämään oma taso ja pelattiin järkevä syöttöpeli. Vuorisen Esko oli sairaana, mutta Eemeli ja Aatu hoitivat tontin erittäin hienosti. Se on hyvä nähdä, että seuraavat kaverit paikkaavat tilaisuuden saadessaan, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

KATSO MYÖS: TilastotJälkipeli.net valokuvatRuudun matsikooste

20.3. Panokset kovenee – Loimun ja Hurrikaanin kolmas näytös keskiviikkona Raisiossa

20 maaliskuun, 2023

Loimun ja Hurrikaanin välinen puolivälieräsarja on tarjonnut kahdessa ensimmäisessä osaottelussa juuri sellaista viihdettä lähes täysille katsomoille mitä paikallispelien hengessä uskallettiin odottaakin, vaikka sunnuntain toisen osaottelun pelillinen taso jäikin ison virhemäärän vuoksi kauas parhaasta mahdollisesta. Seuraava näytös isketään Raisiossa keskiviikkona kello 18:30 alkaen ja ottelun isäntänä toimii Turun Konekeskus. Panokset ovat keskiviikkona vielä korkeammat kuin aikaisemmin sillä voittaja saa niin sanotusti ottelupallon perjantaiksi Loimaalle, kun siellä isketään neljäs osaottelu.

Muutaman päivän tauko tulee on varmasti molemmille joukkueen mieleen, sillä se antaa mahdollisuuden pienen hengähtämisen lisäksi myös muutamille treeneille ja taktiikan viilaamiselle. Ja samoin tietysti molempien joukkueiden toipilaat saavat muutaman päivän lisäaikaa kuntoutua keskiviikoksi mahdollisesti pelikuntoon.

• Maanantaina oli pelaajille pieni lepotauko ja nollaus tiukan viikonlopun jälkeen. Akut pitää olla ladattuna täyteen taas keskiviikkona. Omaa peliä pitää pystyä koko play off -sarjan ajan kehittämään sekä pikkuisen muuttamaan ja korjaamaan tarvittavia asioita. Henkisesti me ollaan keskiviikkona taas valmiita pelaamaan ja taistelemaan joka pallosta, lupasi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Loimu toivoo kannattajiensa nappaavan kotoaan mukaan viime pelissä jaetut oranssit fanituotteet tai jotain muuta oranssia, jotta avausottelussa nähty hieno Katsomon väritys saadaan toistettua, ja miksei laajennettuakin tähän kolmanteen osaottelun.

Keskiviikon jälkeen sarja jatkuu perjantaina Loimaalla. Loimu järjestää otteluun bussikuljetuksen, joka lähtee Raision kaupungintalolta kello 17:00. Matkan hinta 15€ ja pääsylipun jokainen hankki itse ennakkoon netistä tai hallilta. Lisätiedot ja ilmoittautumiset retkestä: info@raisionloimu.fi.