Siirry sisältöön

UUTISET

23.3. Loimu iski itsevarmasti mitalipeleihin

25 maaliskuun, 2023

Loimu iski itsensä välieriin selättämällä Hurrikaani-Loimaan perjantaina Loimaalla puhtaasti luvuin 0-3 (27-29, 22-25, 19-25). Välieräpaikka on 2001 mestaruuskevään jälkeen vasta kolmas kaikkien aikojen menestyneimmälle suomalaiselle lentopalloseuralle, mikä nostaa omien kasvattien luomalle perustalle rakennetun joukkueen suorituksen arvoa entisestään. Vaikka oranssi-musta historia on mitalinhohtoinen, niin tällä vuosituhannella Raisiossa on juhlittu liigamatalia vain kahdesti, joten nälkää riittää joukkueen lisäksi myös koko oranssi-mustalla seurayhteisöllä.

 

Välierissä Loimu saa vastaansa Akaa-Volleyn. Ottelusarja alkaa Akaalla torstaina ja toinen osaottelu isketään Raisiossa lauantaina 1.4., eikä kyseessä ole mikään aprillipila. Loimaalla Loimun siivitti voittoon hurjasti kannustanut oranssi-musta katsomonosa ja myös Akaalle tullaan järjestämään kannattajien bussikuljetus.

 

Loimu lähti neljänteen puolivälieräotteluun edellisen ottelun tapaan ilman libero Esko Vuorista. Hänen saappaansa täyttivät jälleen Eemeli Kouki ja Aatu Kulmala. Ottelun avauserä oli tasaista ja hyvätasoista vääntöä ja selkä seinää vasten otteluun lähtenyt Hurrikaani oli vahvasti ottelussa mukana. Avauserän ratkaisu venyi jatkopalloille asti. Hurrikaanilla oli jopa kolme eräpalloa, mutta Loimu ei antanut periksi. Vierailijat nousivat Sebastian Pozo Hernandezin ässän ja Joonas Jokelan hyökkäyspisteen myötä vapauttavaan erävoittoon.

 

Toinen erä alkoi Hurrikaanin komennossa. Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaasti etenkin keskisektorilta. Loimu nousi peliin mukaan Eetu Mäen syöttövuorolla. Varmat ja hyvin suunnatut aloitussyötöt antoivat vieraille mahdollisuuden ottaa torjua. Joaquin Lauyksen ja Tomi Saarisen ottamien suorien torjuntapisteiden lisäksi Loimu sai mahdollisuuden tiiviin torjunnan kautta puolustaa ja hyökätä jatkopalloja. Erän lopullinen ratkaisu nähtiin tilanteessa 15-17, kun Aapeli Kouki vapautettiin vaihtonurkasta syöttöpuuhiin. Koukin painavat ja varmat aloitussyötöt siivittivät oranssi-mustat hurmioon niin kentällä kuin katsomossakin. Erän viimeisteli Saarisen torjuntapiste.

 

Viisi erävoittoa putkeen ei täyttänyt loimulaisten vatsaa ja koetteli loimaalaisten itseluottamusta niin, että Loimu karkasi kolmannen erän alussa 0-4 johtoon. Hurrikaani nousi siitä vielä hetkellisesti peliin mukaan, mutta isännät eivät johtaneet kolmatta erää missään vaiheessa, vaan oranssi-musta juna kulki vakuuttavasti raiteillaan kohti välieriä. Lopullisen niitin hienolle puolivälieräsarjalle iski välieräpaikan sinetöiden Loimun oma kasvatti Väinö Rahko kuutospaikan hyökkäyksellään.

 

  • Näissä pleijareissa se on vähän niin kuin tulos tai ulos ja meikäläisen homma on palloa tappaa. Kaksi viimeistä peliä on nyt on pelattu aika hyvää lentistä, kommentoi hyvässä vireessä välierisarjaan lähtevä Jokela.

 

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle kirjattiin 18 pistettä. Teholukema oli sekin hieno +14. Hakkurin hyökkäysteho oli peräti 64%. Väinö Rahko tuki hyvin 11 pisteellään. Takakentällä Eemeli Kouki johti vastaanotto- ja Aatu Kulmala puolustuspelaamista. Torjuntapisteitä Loimu nappasi kolmessa erässä kahdeksan. Hurrikaanista Miika Haapaniemi ja Aleksi Muukkonen tekivät 12 pistettä mieheen. Ratkaisupeleissä Jokelan varjoon jäänyt latvialaishakkuri Kristers Dardzans teki edellisen ottelun tapaan 10 pistettä.

 

  • Tuntuu kyllä hyvältä. Meidän leirissä kaikki uskoo tähän juttuun, mutta kovan työn takana tämä oli. Itseluottamus on hyvä ja me ei taivuta. Vaikeissa tilanteissa me jaksetaan uskoa ja ei anneta periksi. Sitä näissä peleissä tarvitaan. Akaa tulee välierissä vastaan ja meidän ei tarvitse muuttaa omassa pelissä mitään. Heitä vastaa on ollut tasaisia vääntöjä ja me ollaan nyt kovempia kuin kaudella, sanaili päävalmentaja Mika Rantanen.

 

Loimun välieräsarja Akaa-Volleyta vastaan alkaa torstaina Akaalla ja Raisiossa isketään toinen osaottelu lauantaina 1.4. kello 17:00.

 

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

22.3. Loimu pelasi itselleen ottelupallon perjantaiksi

22 maaliskuun, 2023

Loimu ja Hurrikaani jatkoivat hienoa puolivälieräsarjaansa keskiviikkona Raisiossa. Aiempien otteluiden tapaan yleisöä oli jälleen yli 900, mutta tuhannen katsojan raja jäi vielä rikkomatta. Otteluun lähdettiin 1-1 tasatilanteesta, joten voittajalle oli luvassa ottelusarjan ”ottelupallo” perjantaiksi Loimaalle.

Ottelun avauserä tarjosi kevään parasta lentopalloa verkon molemmin puolin. Loimu onnistui pitämään lopussa komennon itsellään hakkuri Joonas Jokelan johdolla ja se taisi lamaannuttaa Hurrikaania vähän, sillä toinen erä oli heti alusta alkaen Loimun hallussa. Ainoastaan erän puolivälissä Hurrikaani sai hetkellisesti juonesta kiinni. Toinenkin erä päättyi Joonas Jokelan hyökkäykseen, jota edelsi libero Aatu Kulmala hyvä puolustus. Tasaisesti edenneen kolmannen erän, ja samalla koko ottelun, ratkaisi syöttövuorollaan Eetu Mäki. Hänen pitkäksi venyneen syöttövuoron aikana tuli muutamakin ässäsyöttö ja Hurrikaani ehti käyttää molemmat aikalisänsä. Kahden ensimmäisen erän tapaan kolmannen erän viimeisen pallon naulasi Kerttulan parkettiin Joonas Jokela.

  • Hyvä tunnelma ja on mukava pelata tuollaisen yleisön edessä. Ei saatu omaa peliä missään vaiheessa kulkemaan ja vastustaja tappoi, tappoi ja tappoi. Kaikilla osa-alueilla pitää parantaa perjantaille, jos halutaan voittaa, kommentoi Hurrikaanin Nooa Marttila pelin jälkeen.

Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin siis Loimun kotivoitto luvuin 3-0 (25-22, 25-17, 25-20) ja ottelusarja sekä välieräpaikka ovat katkolla Loimulle perjantaina Loimaalla. Loimu järjestää otteluun bussikuljetuksen, joka lähtee Raision kaupungintalolta kello 17:00. Ilmoittautumiset meilitse: info@raisionloimu.fi.

Ottelun paras pistemies oli kolmeen erään peräti 24 pistettä takonut Loimun hakkuri Joonas Jokela. Virkaveli Kristers Dardzans teki verkon toisella puolella vain 10 pistettä ja jäi tehoissa pakkaselle kahden pisteen verran. Hurrikaanin paras pistemies oli yleispelaaja Nooa Marttila, jolle kirjattiin 11 pistettä. Molemmat joukkueet saivat ensimmäisistä otteluista puuttuneet pelaajansa takaisin kokoonpanoon, mutta Loimun puolella epäonni jatkui vielä, kun libero Esko Vuorinen kaatui seuraavana sairastuvalle. Hänen tonttinsa hoitivat tyylikkäästi Aatu Kulmala ja Eemeli Kouki.

  • Varmaan meiltä tämän sarjan tasaisin peli. Pystyttiin pitämään oma taso ja pelattiin järkevä syöttöpeli. Vuorisen Esko oli sairaana, mutta Eemeli ja Aatu hoitivat tontin erittäin hienosti. Se on hyvä nähdä, että seuraavat kaverit paikkaavat tilaisuuden saadessaan, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

KATSO MYÖS: TilastotJälkipeli.net valokuvatRuudun matsikooste

20.3. Panokset kovenee – Loimun ja Hurrikaanin kolmas näytös keskiviikkona Raisiossa

20 maaliskuun, 2023

Loimun ja Hurrikaanin välinen puolivälieräsarja on tarjonnut kahdessa ensimmäisessä osaottelussa juuri sellaista viihdettä lähes täysille katsomoille mitä paikallispelien hengessä uskallettiin odottaakin, vaikka sunnuntain toisen osaottelun pelillinen taso jäikin ison virhemäärän vuoksi kauas parhaasta mahdollisesta. Seuraava näytös isketään Raisiossa keskiviikkona kello 18:30 alkaen ja ottelun isäntänä toimii Turun Konekeskus. Panokset ovat keskiviikkona vielä korkeammat kuin aikaisemmin sillä voittaja saa niin sanotusti ottelupallon perjantaiksi Loimaalle, kun siellä isketään neljäs osaottelu.

 

Muutaman päivän tauko tulee on varmasti molemmille joukkueen mieleen, sillä se antaa mahdollisuuden pienen hengähtämisen lisäksi myös muutamille treeneille ja taktiikan viilaamiselle. Ja samoin tietysti molempien joukkueiden toipilaat saavat muutaman päivän lisäaikaa kuntoutua keskiviikoksi mahdollisesti pelikuntoon.

 

  • Maanantaina oli pelaajille pieni lepotauko ja nollaus tiukan viikonlopun jälkeen. Akut pitää olla ladattuna täyteen taas keskiviikkona. Omaa peliä pitää pystyä koko play off -sarjan ajan kehittämään sekä pikkuisen muuttamaan ja korjaamaan tarvittavia asioita. Henkisesti me ollaan keskiviikkona taas valmiita pelaamaan ja taistelemaan joka pallosta, lupasi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

 

Loimu toivoo kannattajiensa nappaavan kotoaan mukaan viime pelissä jaetut oranssit fanituotteet tai jotain muuta oranssia, jotta avausottelussa nähty hieno Katsomon väritys saadaan toistettua, ja miksei laajennettuakin tähän kolmanteen osaottelun.

 

Keskiviikon jälkeen sarja jatkuu perjantaina Loimaalla. Loimu järjestää otteluun bussikuljetuksen, joka lähtee Raision kaupungintalolta kello 17:00. Matkan hinta 15€ ja pääsylipun jokainen hankki itse ennakkoon netistä tai hallilta. Lisätiedot ja ilmoittautumiset retkestä: info@raisionloimu.fi.

19.3. Loimu tuhri syöttöruudusta voiton avaimet Hurrikaanille

19 maaliskuun, 2023

Lentopallon Mestaruusliigan puolivälierien toinen näytös Raision Loimun ja Hurrikaani-Loimaan välillä tarjosi harmittavan heikkotasoisen ottelun Loimaan liikuntahalliin saapuneille 912 katsojille. Ottelun loppunumerot olivat ensimmäisen osaottelun tapaan kotijoukkueelle 3-1. Tällä kertaa jokainen erä päättyi samoihin 25-21 numeroihin, ensimmäinen, kolmas ja neljäs isäntien eduksi ja toinen vieraiden.

 

Syy ottelun heikkoon tasoon oli valtava virhemäärä, joka vaivasi molempia joukkueita. Kumpikin teki omilla virheillään peräti 33 pistettä vastustajalle. Loimulla hyökkäysvirheet pysyivät voiton mahdollistavalla tasolla, mutta syöttörajan takaa nähtiin luokaton esitys, joka ei mahdollistanut Hurrikaanin todellistan haastamista. Loimu teki peräti 24 syöttövirhettä ilman yhtään ässää, kun taas Hurrikaani teki sekin 15 syöttövirhettä, mutta niiden vastapainoksi tuli myös viisi ässäsyöttöä. Loimu on parhaimmillaan ollut liigan parhaita torjunta- ja puolustusjoukkueita, mutta tällä kertaa niin sanottuja break pointeja ei päästy kunnolla edes yrittämään, kun palloa ei saatu Hurrikaanille pelattavaksi. Ne mitä sitten saatiin, nousi passari Santeri Välimaan käsiin peräti 63% tarkkuudella, mikä mahdollisti tehokkaan hyökkäyspelaamisen.

 

– Aika pitkälti omiin virheisiin tänään hävittiin. Meistä pelaajista on lähdettävä muutoksen, Tomi Saarinen manasi.

 

Loimu sai takaisin avaukseen hakkuri Joonas Jokelan, mutta hänellä ei ollut paras pelipäivänsä sunnuntaina Loimaalla. Myös Aatu Kulmala palasi kokoonpanoon ja tällä kertaa vaihto-yleispelaajan rooliin. Eemeli Kouki ja Eetu Kulmala sen sijaan olivat edelleen Loimulta poissa, kuten myös Aleksi Muukkonen Hurrikaanilta.

 

Kahteen ensimmäiseen erään Loimu ei tehnyt yhtään hyökkäysvirhettä ja hyökkäsi lähes yhtä hyvin tehoin kuin Hurrikaani, mutta jo avauserään tehdyn kahdeksan syöttövirheen vuoksi peli ei lähtenyt oikein missään kohdassa rullaamaan. Toinen erä lähti Loimulta hyvin käyntiin, kun se johti Joaqin Layuksen parilla torjunnalla jo 1-6 Hurrikaanin Jani Niskakankaan kutsuessa joukkonsa aikalisän viettoon. Loimun ote piti erän loppuun asti, vaikka Hurrikaani kävikin erän loppupuolella iskuetäisyydellä.

 

Kolmannen erän alku tarjosi yleisölle varsin erikoista lentopalloa, kun pallo tuntui polttelevan molemmin puolin verkkoa ja ihmeellisiä palloja tipahteli parkettiin pelaajien hämmästellessä aitiopaikoilla. Erän edetessä peli onneksi normalisoitui. Loimun puolella Joonas Jokela sai tehdä erän loppupuolella tilaa Aapeli Koukille, mutta hänestäkään ei tällä kertaa ollut erän kääntäjäksi. Ottelulle kuvaavasti erä päättyi Loimun syöttövirheeseen.

 

Neljännen erän alku antoi lupauksia runsaslukuiselle oranssi-mustalle katsomon osalle. Loimu johti Hurrikaanin aikalisällä 4-7, mutta pien oltiin jo vaihdosta peliin tulleen keskipelaaja Atro Bergin torjunnan jälkeen Loimun aikalisällä tasatilanteessa 9-9. Tasaisten vaiheiden jälkeen ottelun henkinen päätöspallo nähtiin, kun Lauri Vanhanen syötti ässän Väinö Rahkolta tilanteessa 19-13. Tämän jälkeen loppu vain pelattiin pois keskiviikon seuraavaa ottelua odotellen.

 

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin hakkuri Kristers Dardzans joka teki 17 pistettä vaatimattomin +3 tehoin. Loimun hakkuri Joonas Jokela jäi 12 pisteeseen +4 tehoin. Hurrikaanin onnistujia olivat libero Peter Vuorinen, yleispelaaja Lauri Vanhanen ja vaihdosta irti päässyt keskipelaaja Atro Berg. Loimusta puhtaimmat paperit saa keskipelaaja Joaquin Layus (13, +8).

 

– Vastustaja pääsi liian helposti pelaamaan sideout- pelaamista. Toivottavasti saamme ensi viikolla paremman treeniviikon, Mika Rantanen toivoi.

 

Ottelusarja jatkuu kutkuttavasta 1-1 tasatilanteesta keskiviikkona Raisiossa. Odotettavissa on tuvan täydeltä kuumaa tunnelmaa, kun jommallekummalle on tarjolla katkaisumahdollisuus perjantaina Loimaalla pelattavaan neljänteen osaotteluun, johon Loimun kannattajien bussi lähtee Raision kaupungintalolta kello 17:00. Kyytiin voi ilmoittautua meilitse info@raisionloimu.fi tai viestillä numeroon 044-0432116.

 

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

18.3. Puolivälieräsarjalle huima avaus – Loimulle voitto lähes tuhannen katsojan edessä

18 maaliskuun, 2023

Paikallispelien hengessä iskettävä lentopallon Mestaruusliigan puolivälieräsarja Raision Loimun ja Hurrikaani-Loimaan välillä käynnistyi lauantaina Raisiossa kiihkeissä tunnelmissa. Kolme ensimmäistä erää oli perinteistä play off -peliä, eli katsojat olivat liekeissä heti alusta alkaen, mutta joukkueilla pallo vähän poltteli käsissä.

 

  • Vähän vaikutti hermostuneelta ja ei ollut sellaista mitä molemmat joukkueet olisivat halunneet. Mutta näissä peleissä voitto ratkaisee, ihan sama miten se tulee, kommentoi Loimun kapteeni Tomi Saarinen.

Molemmilla joukkueilla oli hieman kokoonpanomurheita sairastelujen vuoksi. Hurrikaanilta puuttui Aleksi Muukkonen ja Loimulta kokonaan poissa olivat Eemeli Kouki, Aatu Kulmala ja Eetu Kulmala. Lisäksi Joonas Jokela katseli kaksi ensimmäistä erää ottelua vaihtokulmauksesta.

 

Loimu vei selvin numeroin ensimmäisen erän hakkurina aloittaneen Aapeli Koukin vahvan syöttövuoron ansiosta. Kolmaskin erä tuli Loimulle selvin numeroin, mutta siinä välissä Hurrikaani vei toisen erän vielä selvemmin numeroin. Neljännessä erässä Hurrikanilla oli kolmen pisteen kaula erän puolivälissä, mutta Loimu nousi Janne Pyhäjärven syöttövaihdolla takaisin iholle ja rinnalle. Ratkaisupalloja edettiin rinta rinnan, kunnes toinen ottelupallo toi äänekkään kotiyleisön toivoman tuloksen ja oranssi voitontanssi pääsi alkamaan. Ottelun loppunumerot olivat Loimulle 3-1 (25-18, 15-25, 25-17, 26-24).

 

  • Helpottaa aina kun ensimmäinen voitto otetaan. Huomenna se on ainakin yhtä tiukassa, eikä jännitystila kummallakaan helpotu. Tätä tämä on ja siihen pitää olla valmis. Välillä menee huonosti ja siitä pitää nousta pinnalle, pohdiskeli päävalmentajana ensimmäisen pudotuspeliottelunsa voitokkaasti päättänyt Mika Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin hakkuri Kristers Dardzans, joka teki 21 pistettä, mutta jäi tehoissa vain kuusi pistettä plussan puolelle. Loimun puolelta Väinö Rahko teki 17 ja Sebastian Pozo Hernandez sekä kaksi erää pelannut Joonas Jokela 14 pistettä. Loimu otti joukkueena peräti 17 torjuntapistettä. Tällä osastolla kirkkaimpana tähtenä tuikki Joaquin Layus, joka kunnostautui torjunnassa etenkin erin ratkaisuhetkillä. Hän oli myös tuuletuksillaan yksi Kerttulan villitsijöistä. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin Hurrikaanilta Dardzans ja Loimulta passari Tomi Saarinen.

 

Ottelusarja jatkuu heti sunnuntaina Loimaalla, jonne Loimu järjestää bussikyydin kello 15.15 kaupungintalolta lähtien. Kuljetuksessa on vielä vähän tilaa ja siihen voi ilmoittautua meilitse: info@raisionloimu.fi. Bussikyydit maksaa 15€/nenä ja matsilipun jokainen ostaa itse joko ennakkoon tai hallilta. Kolmas ja mahdollisesti jo ratkaiseva osaottelu isketään Raisiossa keskiviikkona.

 

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös