Siirry sisältöön

UUTISET

26.2. Tiikerit haki voiton laadukkaasta viisieräisestä

26 helmikuun, 2022

Loimu ja Kokkolan Tiikerit iskivät lauantaina yhteen lentopallon Mestaruusliiga-ottelussa Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa. Isäntäjoukkue Loimu osoitti ottelussa tukeaan Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle pelaamalla sinikeltaisissa tukinauhoissa. Lisäksi hallin screenillä nähtiin Ukrainan lippu ”We stand with Ukraine” -tekstin kera.

Illan ottelu oli tasainen ja hyvätasoinen. Loppunumeroiksi kirjattiin Tiikereiden 2-3 (24-26, 25-23, 25-21, 22-25, 11-15) vierasvoitto, eli pisteitä jaettiin Loimulle yksi ja Tiikereille kaksi.

Ottelun avauserä eteni Loimun komennossa ja ote näytti pienestä pelitauosta huolimatta hyvältä. Kahdenkymmenen pisteen kohdalla tuli kuitenkin peräjälkeen ratkaiseva määrä pieniä hyökkäysvirheitä. Lyönnit olivat hyviä, mutta ne menivät epäonnekkaasti niukasti leveiksi ja pitkiksi. Tiikerit nousi erässä ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 22-23. Loimu nousi sen jälkeen vielä tasoihin, mutta lopulta Antti Leppälän ässäsyöttö katkaisi erän.

Toinen erä oli ensimmäistä tasaisiempi ja eteni ihan tasatahtia aina tilanteeseen 23-23 asti. Tällä kertaa Loimun puristus riitti loppuun asti ja Väinö Rahkon sekä Ali Fazlin hyökkäyspisteillä pitkälle erätauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa. Kolmannen erän ratkaisuhetkille tultiin jälleen tasaisessa tilanteessa. Loimun Aatu Vihola torjui isännät 19-16 johtoasemaan, josta oranssipaidat eivät enää erän aikana luopuneetkaan. Näin ollen yksi sarjapiste varmistui Loimulle.

Tiikerit eivät kuitenkaan tavoilleen uskollisesti antautuneet. Neljännen erän ratkaisu nähtiin jo erän alussa, kun 6-6- tilanteessa syöttämään astellut passari Joska Försti päätti syöttövuoronsa Tiikereiden johtaessa 6-13. Förstin syöttöjen lisäksi Tiikerit sai ottelun edetessä omaa takuuvarmaa peruspeliään toimimaan paremmin ja paremmin. Se näkyi sinnikkäänä puolustamisena sekä nopeana ja juonikkaana hyökkäämisenä. Loimu pystyi vastamaan tähän kiitettävästi, mutta se ei onnistunut kampeamaan täyttä kolmea sarjapistettä itselleen, vaan ratkaisu siirtyi viidenteen erään. Siihen lähdettäessä ennusteet kotivoitolle eivät olleet järin korkeat, sillä Tiikerit on voittanut kauden kahdeksasta viiden erän koitoksestaan seitsemän. Vain kauden ensimmäinen viides erä päätti Kokkolassa tappioon Loimua vastaan. Ottelun viides erä oli harvinainen, sillä sen aikana kumpikaan joukkue ei tehnyt yhtään virhettä. Joska Förstin torjuntapistettä lukuun ottamatta erän kaikki muut 25 pistettä syntyi onnistuneilla hyökkäyksillä.

  • Oli varmasti hyvä peli yleisölle. Valmentajilla oli varmasti sydänkohtaus lähellä välillä. Johdimme ensimmäistä erä 21-16, mutta sitten teimme muutamia niukkoja hyökkäysvirheitä. Se vei meiltä keskittymisen hetkeksi ja Tiikerit käytti sen hyväkseen. Jos me olisimme voittaneet avauserän, olisi ottelun kulku olisi voinut olla erilainen, kommentoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Illan suurimman pistemäärän kokosi Loimun Ali Fazli, joka teki 25 pistettä. Tiikereiden isoimman saaliin kokosi Oskari Keskinen. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi palkittiin keskitorjujat Eetu Mäki ja Roope Keskinen, joista Mäki teki 14 ja Keskinen 15 pistettä. Hyviin pistesaaliisiin ylsivät myös kotijoukkueelta Kristaps Smits sekä Väinö Rahko ja vierailta Teemu Lahti, Jere Mäkinen sekä Antti Leppälä.

  • Taso nousi koko ottelun ajan ja kahdessa viimeisessä erässä peli oli erittäin tasokasta. Viimeinen erä oli täysin virheetön. Myös Oskari Keskinen lämpesi vaikean alun jälkeen ottelun edetessä. Viidennessä erässä hän oli ihan päällikkö.

Loimu pelaa seuraavan kotiottelunsa keskiviikkona 2.3. kello 18:30 Raisiossa, kun vastustajaksi saapuu tällä viikolla niin ikään 3-2 Tiikereille hävinnyt VaLePa.

Katso myös: TilastotValokuvatVideotallenne pelaaja- ja valmentajakommenteista

 

 

 

24.2. Mestaruusliigan loppusuora käynnistyy lauantaina Raisiossa

24 helmikuun, 2022

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa siirryttiin keskiviikkona seuraamaan sarjataulukon paremmuusjärjestystä pistekeskiarvon avulla. Samalla päätettiin, että koronasta ja Mestareiden liigasta johtuvien ottelusiirtojen vuoksi kohtuuttomaan peliruuhkaan rukosarjan lopussa joutuvalta VaLePalta jätetään pari peliä pelaamatta. Loimun osalta muutos ei vaikuttanut sarjasijoitukseen ja oranssi-mustat kamppailevat runkosarjan päätöskierroksilla sijoista 5.-7. Hurrikaanin ja Hurmoksen kanssa.

 

Lauantaina Loimu saa kotikentälleen vieraakseen Tiikerit Kokkolasta, joka pitää hallussaan sarjataulukon neljättä sijaa, eli olisi viimeisenä tällä hetkellä saamassa kotiedun pudotuspelien puolivälierävaiheeseen. Tiikeri-ryhmästä erityisen kuumana on viime otteluissa käynyt muun muassa tämän viikon VaLePa-voitossa 31 pistettä takonut ex-loimulainen hakkuri Oskari Keskinen. Nyt hän saa vastaansa kovan haasteen, kun verkon toiselle puolelle asettuu oranssipaitainen Ali Fazli. Keskinen on tehnyt Mestaruusliigassa yhteensä eniten pisteitä, 484 kappaletta, mutta kun huomioidaan pelimäärät, niin Ali Fazli nousee kunniataulukossa hänen ohitseen. Fazli on tehnyt 5,34 pistettä pelattua erää kohden kun Keskisen vastaava luku on 4,79.

 

Toinen ex-loimulainen löytyy Tiikereiden takakentältä, jossa liberopaita päällään palloja peliin nostaa ja kaivaa Ville Sihvonen. Hän löytyy parhaillaan Mestaruusliigan vastaanottotilastosta sijalta 28. prosenttinaan 48%. Loimun liberoista Kyle Dagostino on listan 6. (58%) ja Aatu Kulmala 33. (46%).

 

Maaliskuun 13. päivä päättyvää runkosarjaa on Loimun osalta jäljellä vielä kuusi ottelua, joten pudotuspeliasetelmista isketään nyt tosissaan. Loimun ohjelmassa on Tiikereiden lisäksi kotiottelut VaLePaa ja Hurrikaania vastaan sekä vierasottelut Hurmosta, Ducksia ja Savo Volleyta vastaan.

 

Lauantaina ottelun isäntänä toimii Toyota Auto-Center ja ottelussa on mukana Turun Osuuskauppa, jonka vihreällä S-Etukortilla pääsee ilmaiseksi mukaan kiihkeään Mestaruusliiga-tunnelmaan.

 

LOIMU vs TIIKERIT
la 26.2. klo 17:00
Kerttulan liikuntahalli, Raisio

Ottelun Facebook-tapahtuma

 

12.2. Isännät tylyjä Akaalla

13 helmikuun, 2022

Loimu ei onnistunut lauantaina uusimaan joulukuista ryöstöretkeään Akaalle, vaan isännät olivat tällä kertaa tylyjä ja pitivät kaikki sarjapisteet itsellään selvin 3-0 (25-17, 25-16, 25-15) numeroin. Kuten eränumerot osoittavat, ei voittajasta ollut oikein missään vaiheessa ottelua epäselvyyttä. Kristaps Smits ja Tayeb Einisamarein eivät lauantaina pelanneet lainkaan pienten vammojen vuoksi.

– Akaa sai ottelussa vauhdin päälle tasaisen alun jälkeen. Me ikään kuin pienenimme koko ajan samalla kun kotijoukkue kasvoi silmissä. Meillä on runkosarjan lopussa vielä tärkeitä pelejä edessämme. Sarjan keskikasti on tasainen ja taisteluhampaat on kaivettava esiin, kertoi Loimun Aitor Barreros ottelun jälkeen.

Ottelun alku oli tasainen, mutta kymmenen pisteen kohdilla isännät löysivät kaasupolkimen eikä juurikaan jarrua enää sen jälkeen käyttäneet. Loimun vastaanotto toimi suhteellisen hyvin, mutta hyökkäysrintamalla oli tahmeampaa. Passivastuun kantoi ensimmäisessä erässä Tomi Saarinen ja kahdessa viimeisessä Mauri Kurppa, mutta molemmilla oli samat hankaluudet, kun kuumia hyökkääjiä ei tahtonut löytyä. Akaan puolella vastaanotto oli lähes täydellistä ja passari Saku Tuomivaara pyöritti joukkueen hyökkäyspeliä tehokkaasti.

Kolmanteen erään Barreros vaihtoi Eetu Kulmalan toiseksi yleispelaajaksi Sebastian Pozo Hernandezin paikalle. Kulmala pelasi hyvin ja kirjautti itselleen viisi pistettä. Loimun paras pistemies oli Ali Fazli, mutta hänkään ei yltänyt normaalille tasolleen. Hänelle kirjattiin 12 pistettä, mutta tehoissa hän jäi nollaan.

– Olihan meillä eilen tiukka viiden erän vääntö, mutta ei se tänään kuitenkaan lopputulosta ratkaissut. Akaa-Volley oli vaan selkeästi parempi, kommentoi Kulmala ottelun päätyttyä.

 

11.2. Loimu juhli voittoa kotiyleisön edessä

11 helmikuun, 2022

Loimu ja Team Lakkapää väänsivät pitkän kaavan mukaan lentopallon Mestaruusliigan pisteistä Raisiossa perjantaina. Lopulta voitto ja kaksi sarjapistettä jäivät Raisioon yhden sarjapisteen lähtiessä heti pelin jälkeen Rovaniemelle vierasjoukkueen mukana. Yksi sarjapiste lähtikin ennakoitua nopeammin kohti pohjoista, koska Lakkapään lauantainen Tuto-ottelu siirtyi turkulaisten terveystilanteen vuoksi. Perjantain ottelun loppunumeroiksi kirjattiin luvut 3-2 (27-29, 25-20, 25-21, 26-28, 15-13).

Pitkästä aikaa yleisöä vastaanottaneen Kerttulan liikuntahallin ilta lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta tahmeasti. Team Lakkapää johti ottelun avauserää tuntuvastikin erän puolivälissä, kunnes isännät heräsivät taistelemaan avauserän voitosta. Vieraiden ehdittyä jo eräpalloon isännät nousivat tasoihin Tayeb Einisamareinin, Kristaps Smitsin ja Tomi Saarisen torjunnoilla. Isäntien eräpallot eivät kuitenkaan tuoneet tulosta, vaan vierailijat nousivat erävoittoon Leiner Aponzan peipillä.

Ottelun toinen ja kolmas erä olivat identtisiä keskenään kotijoukkueen määrätessä tahdin parketilla. Loimun kannalta näiden erien harmillisin hetki oli yleispelaaja Kristaps Smitsin loukkaantuminen ja vaihtopenkin puolelle joutuminen olkapäävamman vuoksi. Loimu voitti kuitenkin nämä erät laajalla rintamalla hyökäten.

Illan ottelu näytti jo päättyvän Loimun juhliin, kun neljännen erän lopussa syöttövaihdossa kentälle tullut Eetu Kulmala pääsi tuulettamaan ässäsyöttöä. Tästä seurannut eräpallo tai sitä seuranneetkaan vastaavat eivät tuottaneet tulosta, vaan neljäs erä päättyi lopulta kotijoukkueen yritysten jälkeen Lakkapään hakkuri Fredric Gustavssonin hyökkäyspisteeseen.

Viidennen erän alku oli Smitsin tilalle tulleen Loimun kapteeni Väinö Rahkon näytöstä. Lyhyen ratkaisuerän kaksi ensimmäistä pistettä Rahko torjui ja erän loppupuolelle jo tultua Rahko takoi hyökkäyksellään tilanteeksi jo 11-8. Tämä ei kuitenkaan riittänyt tasaisen ottelun naulaamiseksi, vaan Lakkapää nousi vielä kerran taistelemaan otteluvoitosta passari Lasse Jäntin torjunnan myötä tilanne tasoittuessa jo tasalukemiin 13-13. Loimun Aitor Barreros otti tässä vaiheessa aikalisän minkä jälkeen Miikka Lemola sortui syöttövirheeseen ja seuraavan pallon Ali Fazli päätti hyökkäyspisteeseen taaten kotijoukkueelle kaksi tärkeää sarjapistettä.

Ottelun paras pistemies oli hävinneen joukkueen tähtihakkuri Fredric Gustavsson, joka teki 29 pistettä. Vaihtelevin tehoin toistaiseksi Mestaruusliigassa esiintynyt yleispelaaja Leiner Aponza oli myös oivalla pelipäällä tehtaillen 24 pistettä. Loimusta Ali Fazli teki 23 pistettä, mutta hänen takanaan oli tasaista, kun Sebastian Pozo Hernandez, Vainö Rahko ja Tayeb Einisamarein tehtailivat pisteitä lähes tasatahtiin.

Katso myös: TilastotValokuvat

7.2. Perjantaina palataan Kerttulassa yleisön eteen

7 helmikuun, 2022

Viime viikolla paluuta kotiyleisön eteen odottanut Raision Loimu joutui Hurrikaanin korona-tilanteen vuoksi odottamaan vielä yhden viikon lisää, mutta nyt tuo hetki on jälleen käsillä, kun Team Lakkapää matkustaa viikonlopuksi Turun seudulle. Reissun ensimmäinen ottelu isketään Loimua vastaan Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa perjantaina kello 18:30 alkaen. Ottelun isäntänä toimii Mehiläinen.

 

Ottelutapahtuman ovet ovat jälleen siis yleisölle avoinna ja lehterit voidaan täyttää puolilleen. Pääsylippuja myydään tuttuun tapaan sekä ennakkoon Seat 4 me -palvelussa että Kerttulan liikuntahallin ovilla. Edelleen käynnissä olevan Oranssi Sydän 2 -tukilippukampanjan kautta lippuja ostaneille sisäänkäynti otteluun tapahtuu hallin oikeanpuoleisen oven kautta, eli samasta ovesta mistä kulkee Loimun Partnerkorttilaiset.

 

Perjantai-illan ottelusta on lupa odottaa tasaista vääntöä, sillä kauden aikana merkittävästi vahvistunut Team Lakkapää on parantanut peliään kauden edetessä. Tästä osoituksena muun muassa juuri viikko sitten puhdas 3-0 kotivoitto Tutosta. Loimu ja Lakkapää ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti ja molemmat ottelut Rovaniemellä ovat päättyneet Loimun 1-3 vierasvoittoihin. Loimulle viikon lisäodottelu teki pelillisesti hyvää, sillä vielä viikko sitten pelaajistossa oli pieniä vammoja sekä koronan jälkeistä herkistelemättömyyttä, mutta nyt kaikki ovat kunnossa ja valmiita laittamaan kaiken peliin kotiyleisön edessä.

 

Lakkapään avainpelaajia ovat tällä hetkellä ruotsalaisen tähtihakkuri Fredric Gustavssonin ohella kimmoisat kolumbialaiset Aponzan veljekset Daniel (keskipelaaja) ja Leiner (yleispelaaja) sekä viimeisimpänä joukkueeseen liittynyt japanilaislibero Sho Takahashi. Lakkapään passaritilanne on hieman avoin, sillä enimmäkseen kauden aikana passivastuuta kantanut Lasse Jäntti loukkasi nilkkaansa Ducks-ottelussa ja sittemmin passarina on pelannut kanadalainen Reece Dixon.

Hyppää ottelun Facebook-eventiin tästä.

Ja osta pääsyliput ennakkoon tästä.

 

Loimu – Team Lakkapää
pe 11.2. klo 18:30
Kerttulan liikuntahalli, Raisio

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös