26.10. Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

26 lokakuun, 2023

Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan torstai-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0 (25-19, 29-27, 25-21). Tiikereiden kauden avauspisteet vieraspeleistä antaa siis odottaa itseään vielä tuleviin koitoksiin. Loimu oli joka osa-alueella vieraita parempia, mutta erityisen iso ero oli hyökkäämisessä.

• Hyökkäyspuolella hävittiin. Loimu tuli todella laajalla rintamalla tehokkaasti. Tällä hetkellä kotona pelataan hyvin ja ne jutut ovat toiminteet mitä halutaan nähdä. Toistaiseksi ei ole samanlaista esitystä saatu vieraskentillä, harmitteli Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Ottelun avauserä oli Loimun heiniä heti halusta alkaen, mutta toinen erä sen sijaan oli tasainen. Koko erän tasatahtia meneminen jatkui aina jatkopalloille asti. Niissä Loimu oli lopulta taitavan Tomas Rodriguezin johdolla etevämpi ja siirtyi pitkälle erätauolle ensimmäinen sarjapiste taskussaan. Kolmas erä oli ensimmäisen tapaan vähän selkeämmin Loimun, mutta erä- ja ottelupallotilanteessa 24-18 Tiikerit sai pienen kirivaihteen päälle kaunistellen lukemiksi 24-21, kunnes Felix Egharevba päätti ottelun ilmavalla ja voimakkaalla moukarihyökkäyksellään.

• Tänään oltiin tosi vahvoja hyökkäyspuolella. Meidän teeman mukaisesti hyökätään torjunta-puolustuksen jälkeen tosi hyvin, iloitsi erinomaisen pelin pelannut passari Tomi Saarinen.

Loimun paras pistemies oli hakkuri Ali Fazli, joka teki 16 pistettä. Yleispelaaja Aapeli Kouki jäi hänestä vain pisteen hyökäten peräti 85% tehoin. Myös Tomas Rodriguez ja Felix Egharevba olivat oivalla pelipäällä 13 pisteillään. Loimulaisittain jobin postia oli Eetu Mäen poistuminen loukkaantuneena kentältä kolmannessa erässä. Tiikereiltä hakkuri Oskari Keskinen teki entisessä kotisalissaan 15 pistettä tehoin +4. Antti Leppälä oli totutun tehokas 70 hyökkäystehoillaan ja teki 9 pistettä.

Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen ja parhaiksi pelaajiksi otteluisäntä Trimet valitsi Loimulta Koukin ja vierailta passari Anton Välimaan.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

24.10. Loimulla yritys- ja ottelutapahtumat torstaina Raisiossa

24 lokakuun, 2023

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina Raisiossa. Loimu ja Raision kaupunki järjestävät ennen ottelua yritystapahtuman Raision kaupungintalolla, jossa kuullaan kolme ajankohtaista yrityselämän puheenvuoroa ja tarinaa. Alustusten jälkeen on vuorossa tarjoiluja ja verkostoitumista ja niiden jälkeen siirtyminen Kerttulan liikuntahallin illan ottelun pariin, jossa Loimu saa vastaansa Kokkolan Tiikerit.

Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista, sillä Tiikerit voitti viikonloppuna kotikentällään hienosti pelaten Savo-Volleyn täyden pistepotin arvoisesti luvuin 3-1. Loimun edellinen ottelu sen sijaan oli viime viikon vaisu vierailu Akaassa, jossa kaikki erät päättyivät kotijoukkueen voittoon. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin sijoilla 6. ja 7., Loimu pykälän Tiikereiden yläpuolella.

Ottelusta on lupa odottaa kiivasta hakkureiden taistelua, sillä vierasjoukkueen ex-loimulainen Oskari Keskinen on pelannut hyvän alkukauden keltamustien paidassa. Loimun puolella taasen kaksinkertainen pistepörssin voittaja Ali Fazli on aloittanut kautensa kahden ensimmäisen pelin kohtalaisista pistemääristä huolimatta hieman alavireisesti. Tiikereiden viime viikonlopun voiton arkkitehtejä olivat Keskisen lisäksi joukkueen parhaana parhaaksi valittu yleispelaaja Lauri Jylhä sekä täksi kaudeksi Tiikereihin palannut passari Anton Välimaa.

Ottelu alkaa Kerttulan liikuntahallissa kello 18.30 ja otteluisäntänä toimii Trimet. Mestaruusliigan tilastosivuilta löytyy tilastokatsaus torstai-illan otteluparin väliltä: https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=4016&ID=119&CID=195&PID=138&type=LegList

18.10. Kevään uusinnasta pannukakku Akaassa

18 lokakuun, 2023

Loimu matkusti lentopallon Mestaruusliiga-kauden toiseen vierasotteluun keskiviikkona Akaaseen, jossa vastaan asettui viime kevään välieristä tuttu Akaa-Volley. Ottelun ennakko-odotuksia nostatti se, että Loimun hakkuri Ali Fazli asteli viime kauden kotihalliinsa ja vastaavasti Loimun oma kasvatti Sebastian Pozo Hernandez kantaa tällä kaudella Akaa-Volleyn pelipaitaa.

Ottelusta odotettiin kahden kovan hakkurin kohtaamista, mutta siitä kaksinkamppailusta tuli täysin torso, kun Loimun Fazli ei näyttänyt olevan lainkaan pelimoodissa, kun taas isäntien Matej Smidl oli hyvällä pelipäällä. Varsin ponnettoman esityksen ja näennäisen taistelun jälkeen ottelun loppunumeroiksi kirjattiin Akaa-Volleyn puhdas 3-0 (25-19, 25-21, 25-14) voitto.

• Tuntuu että puristettiin mailaa ja oli vähän virkamieslentopallo. Ei nautittu eikä ollut tunteita. Tosi vaikea rakentaa peliä siitä. Tiedämme että on varaa kehittää omaa peliä ja se tulee siitä kehittymään, kommentoi kapteeni Tomi Saarinen.

Ottelun avauserää ehdittiin pelaamaan vain kolme palloa, kunnes tuli noin 10 minuutin tauko toimitsijapöydällä ilmenneen ongelman vuoksi. Tämän jälkeen, kun peli saatiin vihdoin kunnolla käyntiin, ei kentällä näkynyt kuin yksi joukkue. Valkopaitainen Akaa-Volley määräsi parketilla sekä tahdin että suunnan ja musta-oranssin vieraan rooliksi jäi roikkua perässä. Avauserän puolivälissä Loimu nousi pieneksi hetkeksi parin pisteen päähän, mutta muuten ei ollut asiaa edes iskuetäisyydelle. Toinen erä alkoi vähän tasaisemmissa merkeissä, mutta erän puolivälin jälkeen isännät painelivat jälleen menojaan. Kotijoukkueen ehtiessä jo eräpalloon kaunisteli Loimu muutaman pisteen verran lukemia, mutta kolmas ottelupallo sanoi toden ja illan ensimmäinen piste varmistui isännille.

Kolmanteen erään Loimun valmennus vaihtoi aneemisella olemuksella kaksi erää esiintyneen Ali Fazlin pois kentältä ja heitti hakkurin paikalle yleispelaaja Aapeli Koukin, kun Veeti Nikkinen ei ollut kokoonpanossa. Vaihdon myötä Loimun oma kasvatti Samuel Salminen pääsi debytoimaan Mestaruusliiga-kentillä. Salminen kirjautti uransa ensimmäisellä liigapisteellään tilanteeksi 7-7, mutta sen jälkeen isännät menivät jälleen menojaan. Erän loppupuolella Aleksi Hänninen tuli Salmisen tilalle yleispelaajaksi, joten Loimun nuorisokaarti sai tärkeää kokemusta sentään illan ottelusta, vaikka siitä ei muuten vieraille mitään käteen jäänytkään.

• Aika kammottava päivä. Ei päästy missään vaiheessa sinne omalle normaalille tasolle. Tietenkin vastustajallakin on siihen vaikutus, harmitteli Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Ottelun paras pistemies oli kotijoukkueen hakkuri Smidl, joka teki 16 pistettä. Akaan parhaaksi pelaajaksi valittu yleispelaaja Jere Heiskanen teki 14 pistettä. Loimun pistesaaliit ovat surullisen tasaisia, kun viisi pelaajaa teki 4-6 pistettä, muttei kukaan sitä enempää. Loimulaisista parhaan pelaajan palkinnon pokkasi passari Tomi Saarinen, mutta palkinnon olisi voinut antaa myös libero Esko Vuoriselle, vaikka kotijoukkueen virkaveli Louis Pineaulle vetikin pidemmän korren vastaanottoprosenteissa luvuin 78-67.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

13.10. Pisteet Kerttulan perjantailöylyistä Loimaalle

13 lokakuun, 2023

Loimu koki Mestaruusliiga-kauden avaustappionsa perjantaina, kun kautensa vasta nyt avannut Hurrikaani vei voiton mukanaan Kerttulasta Loimaalle luvuin 1-3 (23-25, 26-24, 23-25, 20-25). Näin kaikki Mestaruusliigan ja Siljan maljan pisteet menivät Hurrikaanin taskuun. Odotettu paikalliskamppailu tarjosi hyvää lentopalloviihdettä yli 900 katsojalle, jotka nauttivat ja elivät tunteella mukana ottelussa.

Maajoukkuekomennukselta palanneista pelaajista Loimun Aleksei Zhbankov aloitti ottelun vaihdosta, mutta Hurrikaanin Miika Haapaniemi ja Nuutti Niinivaara pääsivät heti avaukseen. Hurrikaanin jenkkilibero Troy Gooch debytoi Mestaruusliigassa ja oli heti vakuuttava ammattimies paikallaan pokaten ottelun Pro libero -tittelin. Hurrikaanin päävalmentajana ensimmäisen virallisen ottelunsa CV:hen kuitannut Olli Kuoksa marssitti heti ottelun avaukseen ensimmäistä kertaa virallisessa sarjapelissä jotain muuta kuin oranssi-mustaa paitaa kantaneen Väinö Rahkon.

• Ei ihan hirveän moneen vuoteen ole tullut voittoa ensimmäisestä pelistä. Yleensä on lähtenyt vähän vaikeammin käyntiin. Toki pelimiehiähän mulla on tuossa aika paljon. Hyviä pelaajia ja hyvät pelaajat pelaa hyvin. Kokonaisavaltaisesti oltiin piirun parempia. Isoin ero oli ehkä liberopelissä ja se vaikuttaa kuitenkin kaikkeen, summasi Kuoksa ottelun antia.

Ottelun avauserä lähti tasaisissa merkeissä käyntiin. Erän edetessä silmiinpistävin ero joukkueiden välillä oli syötössä ja vastaanotossa. Nämä hyvän lentopallon peruspilarit olivat Hurrikaanilla selvästi paremmin kontrollissa kuin Loimulla, joka syötti avauserään peräti 7 virhettä. Heikon syöttöpelin vuoksi joukkueen vahva torjunta ei päässyt oikeuksiinsa. Zhbankovkin päästettiin erän puolivälin paikkeilla vaihdosta irti, mutta maajoukkuemies ei pystynyt kääntämään erää Loimulle.

Toinen erä alkoi heti alkuun parilla Loimun syöttövirheellä. Niiden jälkeen Loimu sai syöttövirheet paremmin kuriin, mutta samaan aikaan siitä katosi paras terä pois. Vastaanotto jäi edelleen kauas Hurrikaanin lukemista, mutta silti passari Tomi Saarinen sai loihdittua Loimulle vieraita paremmat hyökkäystehot. Toinen erä oli illan jokaisen erän tapaan tilanteessa 14-16, jonka jälkeen Hurrikaani karkasi 17-21 johtoon. Loimu ei kuitenkaan lannistunut vaan hiipi lopussa rinnalla ja lopulta kahden torjuntapisteen myötä erävoittoon.

Kolmas erä oli tasainen ja aivan rinta rinnan edettiin ratkaisupalloihin. Pienen polemiikin saattelemana Hurrikaani karkasi eräpalloon tilanteessa 22-24, kun päätuomari käänsi rajatuomarin liputuksesta huolimatta Haapaniemen syötön ässäksi. Kentän ulkopuolella seisseen tuomarin jalkojen juureen napsahtaneesta pallosta käytiin vähän aikaa keskustelua, mutta se ei tuomiota muuttanut ja seuraavan pallon Loimun hyökkäysvirhe varmisti Hurrikaanille liigakauden ensimmäisen pisteen.

Neljännessä erässä Hurrikaani otti komennon erän puolivälin jälkeen. Vaihdosta syöttämään päässeen Leevi Väänäsen ässän muuttaessa tilanteeksi 17-21 alkoi iltapuhde näyttää Loimulaisittain haastavalta, vaikka toinen erä niistä lukemista vielä kääntyikin voitoksi. Tällä kertaa ratkaisupallot eivät pomppineet Loimulle, vaan kotijoukkue sortui hyökkäysvirheisiin ja Hurrikaani pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa.

• Eihän se tietenkään hyvälle tunnu, mutta ei saa kuitenkaan masentua, vaan laitetaan katseet seuraavaan peliin. Kaikki erät oli tiukkoja ja olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Hurrikaani käänsi kolme ja me vaan yhden. Niihin kun saadaan jämäkkyys, niin olisi voinut olla erilainen peli, kommentoi Loimun yleispelaaja Aapeli Kouki.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 26 pistettä tehoin +16. Seuraavaksi parhaat isäntien pistenikkarit olivat Aapeli Kouki 13 ja Felix Egharevba 12 pisteellä. Keskitorjuja Egharevba ei tehnyt ottelussa yhtään virhettä ja hyökkäsi peräti 91% tehoin. Hurrikaanilla kokeneet pelaajat kantoivat vastuuta, kun pistenikkareina kunnostautuivat Greg Petty ja Eetu Häyrinen, jotka tekivät 23 ja 22 pistettä. Otteluisäntä Virtasen maalitehdas palkitsi Loimusta parhaan pelaajan palkinnolla Fazlin ja vierailta palkinto lähti Pettyn matkaan.

Vastustajan peli oli valmiimpaa, vaikka heillä on keskarit puuttuneetkin. Meidän vastaanoton 10 suoraa virhettä oli sellainen määrä mitä ei kestänyt tällaisessa tiukassa pelissä. Syöttöpelissä ei pystytty vastaamaan. Alussa tehtiin paljon virheitä ja sitten kun maltti löytyi, niin syötön teho jäi huonoksi. Puolustaminen ja sen jälkeinen pelaaminen on edelleen ihan mallissaan. Seuraava haaste on sitten jo Akaa keskiviikkona, käänsi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen lopuksi katsettaan jo tulevaan.

10.10. Zhbankov palaa maajoukkueesta Loimuun kun Hurrikaani saapuu avaamaan kautensa Raisioon perjantaina

10 lokakuun, 2023

Raisiossa isketään perjantaina mielenkiintoinen Mestaruusliiga-kamppailu, kun jo voittoputkeen ehtinyt Loimu saa vieraaksi sarjakautensa vasta avaavan Hurrikaani-Loimaan. Vaikka molemmat joukkueet ovat uudistuneet kesän aikana, lisää otteluparin mielenkiintoa se, että juuri Loimu passitti Hurrikaanin aikaiselle kesälomalle viime keväänä. Hurrikaani sen sijaan voitti kalkkiviivoilla Loimun ohi rynnistäen Varsinais-Suomen paikallisherruudesta kertovan Siljan maljan.

Loimu saa kokoonpanostaan kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä puuttuneen EM-kisoissa ja Olympiakarsinnoissa loistaneen keskipelaaja Aleksei Zhbankovin takaisin oranssi-paitaan. Hurrikaaniin palaa maajoukkueessa saman pelipaikan Miika Haapaniemi ja Nuutti Niinivaara. Mielenkiintoisten palaajien joukkoon kuuluu myös ensimmäistä kertaa Kerttulaan muussa kuin kasvattajaseuransa paidassa saapuva viime kausien Loimun runkopelaaja Väinö Rahko. Kesällä Hurrikaaniin siirtyneen Rahkon viime kevään Loimu-risteilyn tunteikas jäähyväispuhe on varmasti monen loimulaisen mielessä, kun tuttu pelimies kuulutetaan parketille vierasjoukkueen pelaajana.

• Keskipelaajien palatessa joukkueisiinsa Olympiakarsinnasta, rosterit ovat kunnossa ja odotettavissa kova taistelu. Hurrikaani on päässyt tutustumaan meidän peliimme kahden liigaottelun verran, mutta toisaalta me olemme jo liigapelien vauhtiin jo tutustuneet. Hurrikaani on laadukkaasti rakennettu ja hyvin valmennettu ryhmä, jota on povattu aivan liigan kärkipaikoille. Vääntöä lienee odotettavissa myös katsomossa, joten tervetuloa kaikille, ennakoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen paikalliskamppailua.

Hurrikaanille perjantain ottelu on tosiaan liigakauden ensimmäinen. Edellisestä harjoitusottelustakin on jo vähän aikaa, kun muut joukkueet ovat tahkonneet jo liigapelejä, joten vieraiden pelituntuma ja avauspelin jännityksen käsittely ovat pieniä kysymysmerkkejä. Toki Loimullakin on jo yli viikko aikaa edellisestä ottelusta, jossa kaatui kolmas Siljan maljasta pelaava joukkue, eli TUTO Volley, lähes näytöstyyliin.

• Odottavan aika on ollut pitkä. Ei oikeastaan hienommin voisi aloittaa kautta kuin täydessä Kerttulassa huippuvireistä Loimua vastaan. Luulen että ilta ei jätä ketään kylmäksi ja uskon että Loimu tekee ihan tahallaan meidän illasta vaikean, pohti kauden lyhyimpään pelimatkaansa valmistautuva Hurrikaani-luotsi Olli Kuoksa, joka asuu edelleen perheineen Raision Kaanaalla, jossa Loimu perustetiin vuonna 1958.

Paikalliskamppailun odotetaan houkuttelevan Kerttulaan paljon yleisöä, sillä ottelun käsikirjoitus lupailee ”kaurismäkeläistä” vauhdikkaampaa ja värikkäämpää näytelmää Kerttulan parketilla. Loimun ja Hurrikaanin välinen huippuottelu alkaa Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa perjantaina 13.10. kello 18:30. Hallin lipunmyynti aukeaa 17.15. Otteluisäntänä ottelussa toimii Virtasen Maalitehdas.

• Eiköhän sarja-avaus kiinnosta niin Turun seudulla kuin Loimaallakin siinä määrin, että meillä täytyy laittaa kentän päädyn telttaan niin sanottu korotettu valmius, naureskeli Loimu toiminnanjohtaja Jani Nieminen.