18.3. Pidetään liekkiä yllä! Loimun ORANSSI SYDÄN – kampanja

18 maaliskuun, 2020

Korona on pyyhkäissyt Suomeenkin kylmän syystuulen lailla ja ihmisiä on kehotettu pysymään sisätiloissa. Raision Loimu ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka toimintaa pyöritetään ihmisten yhteen kokoontumisten avulla yhteistyökumppaneilta ja otteluista katsojilta saatavilla tuloilla. Nyt kun runkosarjan viimeiseksi jäänytkin ottelu pelattiin tyhjille katsomoille ja pudotuspelit jäivät pelaamatta, on Loimullakin vakava paikka koronan edessä.

Käynnistämme Oranssi sydän -kampanjan, jolla toivomme tukea niiltä ihmisiltä ja yrityksiltä joille Loimu on ollut jollain lailla merkityksellinen 61 toimintavuoden ja 42 pääsarjavuoden aikana. Myymme nyt lippuja kannatuskampanjana ensi kauden avausotteluun.

Lippuja on kolmea eri tasoa. Nämä eivät eroa toisistaan muuten kuin tuen määrältä. Hinnat ovat 30 €, 60 € ja 120 €. Pääsylippujen hintoihin sisältyy 10% alv. Jos tarvitset yritykselle kuitin maksusta, niin ota yhteyttä info@raisionloimu.fi. Liput maksetaan Loimun tilille FI56 5710 5220 0004 17.

Näiden kannatuslippujen ostajien nimet tullaan julkaisemaan. Nimi tulee laittaa maksun viestikenttään. Jos ostaa useamman lipun samalla maksulla, tulee kaikki nimet laittaa viestiksi. Jos ei halua nimeä julkaistavan, pitää viestikenttään kirjoittaa ”EI NIMEÄ”.

”Aikojen alusta ihmiset ovat kokoontuneet yhteisen leirinuotion ympärille lämpöön ja toistensa seuraan. Raision Loimun ovat kokeneet sadat ja tuhannet juniorit, aikuiset, talkoolaiset, kannattajat ja kumppanit – pidetään yhdessä liekki yllä”

12 maaliskuun, 2020

Loimun viimeisestä runkosarjan kotiottelusta Karelian Hurmosta vastaan muodostui varsin erikoinen, kun Loimu ehti iltapäivällä ensin hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen rajaamaan ottelun osallistujamäärää, mutta pian sen jälkeen Lentopalloliitto tiedotti kaiken kilpailutoiminnan keskeyttämisestä miesten Mestaruusliigan runkosarjaa lukuunottamatta, pelataan loppuun suljetuin ovin.

Kerttulassa olikin hieman aavemainen tunnelma, kun kuuluttaja Matti Porrasoja esitteli joukkueita tyhjille katsomoille. Yleisön lisäksi pelaajaesittelyistä puuttuivat myös Loimulta Blake Leeson ja Hurmokselta Eugene Stuart, koska molemmat pyöräyttivät nilkkansa joukkueiden edellisissä otteluissa. Kannattajien onneksi Loimun ja Hurmoksen välinen ottelu oli Ruudun viikon ottelu, joten se oli katsottavissa maksumuurin takaa. Kun samalta illalta peruutettiin kaikki muut lentopallo-tapahtumat, saattoi Ruudun linjoilla syntyä kauden ennätyslukemat katsojamäärissä.

Ottelun taso ei noussut kovinkaan korkeaksi ja näytti siltä että pelaajilla oli vaikeuksia syttyä pelaamaan ilman yleisöä. Pudotuspelipaikkansa jo varmistanut Loimu vei nimiinsä ottelun kaksi ensimmäistä erää, mutta laittoi sen jälkeen vaihtoruletin pyörimään. Samalla kun Loimun vähemmän pelanneet pelaajat saivat vastuuta, sai Hurmos pelinsä käyntiin hakkuri Ville Louhelan johdattamana. Ottelu kääntyi lopulta Hurmokselle luvuin 2-3 (27-25, 25-22, 22-25, 15-25, 11-15).

• Pelejä pelataan yleisön vuoksi ja urheilun on tarkoitus viihdyttää, mutta välillä pitää vaan laittaa asioita tärkeysjärjestykseen, puntaroi passari Joel Laakso erikoisen ottelun päätyttyä.
  • Erikoinen tilanne kun ei tiedossa että jatkuuko kausi. Monet meidän suomalaisjunnut ovat tehneet hommia keväästä asti, joten moni sai näytön paikan samaan aikaan kun testattiin muutamia asioita mahdollisia playoffseja varten. Toivottavasti saadaan pelattua jonkinlaiset kevään ratkaisupelit, säesti Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Ottelun avauserä ylitti 20 pisteen rajapyykin tasaisissa merkeissä. Sen jälkeen esiin astuivat Loimun passarit. Ensin Joel Laakso torjui Hurmoksen Bjarne Huusin ja heti seuraavaan palloon kentälle vaihdettu Tomi Saarinen toisti saman tempun. Hurmos teki tämän jälkeen seuraavan pisteen, mutta sen jälkeen oli jälleen Saarisen vuoro torjua piste, jolla Loimu siirtyi jo eräpalloon. Ratkaisu vaati muutaman jatkopallon, joilla keskitorjuja Eetu Mäkikin pääsi näyttämään torjuntataitojaan. Ensimmäisessä erässä loimulaisista pahiten tyhjien katsomoiden edessä hukassa olivat yleispelajaat, joista Tamir Hershkon teholukema oli -5 ja Väinö Rahkon -2.

Toinen erä oli toistaa ensimmäisen erän torjuntaratkaisun, mutta tällä kertaa toiseen suuntaan. Hurmoksen harmiksi ratkaisuvaiheilla tulleet pari peräkkäistä torjuntapistettä ei kuitenkaan riittänyt, vaan Loimu puristi toisenkin erävoiton itselleen. Kolmannesta erästä alkaen Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen aloitti vaihtoruletin pyörittämisen ja vastuun antamisen kauden aikana vähemmän pelanneille. Loimun pudotuspelipaikka oli varmistunut jo ennen Hurmos-ottelua, joten peluuttamiseen oli hyvä mahdollisuus. Ottelun kääntäneen kolmannen erän hahmo oli Hurmoksen hakkuri Ville Louhela, joka teki erässä 8 pistettä ilman yhtään virhettä.

Neljänteen erään Aatu Vihola ja Eetu Kulmala saivat jatkaa kuusikossa. Hurmos avasi erän vahvasti keskitorjuja Petteri Härkösen suorituksilla ja Mikko Räsäsen ässällä vieraat karkasivat jo 7-13 johtoon. Erän loppupuolella Loimun penkiltä kentälle pääsivät myös yleispelaajan roolissa Esko Vuorinen ja liberona Aatu Kulmala.

Viidennen erän Loimu aloitti vahvasti ja siirtyi jo 5-2 johtoon Eetu Kulmalan torjuessa Ville Louhelan. Saman miehen torjunnat nostivat Loimun vielä taistelemaan erävoitosta erän puolivälin jälkeen. Näiden jälkeen Loimu sortui kuitenkin muutamaan peräkkäiseen hyökkäysvirheeseen ja Hurmos karisti isännät kannoiltaan ja nappasi tärkeän vierasvoiton ennen sunnuntaina pelattavaa runkosarjan päätösottelua, jossa Hurmos ja Etta ratkaisevat keskenään kumpi jatkaa pudotuspeleihin ja kumpi liigakarsintoihin.

• Ilman yleisöä on vaikea pelata. Pelaajat ovat kuin näyttelijöitä ja heidän työ on miellyttää yleisöä. Raisiossa on normaalisti hyvin pelissä mukana elävä asiantunteva yleisö, joka kannustaa molempia joukkueita hyvistä suorituksista. Pudotuspelit olivat meidän tavoite ja se on mahdollista saavuttaa sunnuntaina. Meidän pelaajilla on pieniä vaivoja, mutta ne kuuluvat urheiluun, purki Hurmoksen päävalmentaja Aigars Birtzulis tuntojaan ottelun päätyttyä.

Ottelun paras pistemis oli Hurmoksen Ville Louhela, joka teki 21 pistettä. Mikko Räsänen tuki hyvin 19 pisteellään. Loimusta Kasimir Vuorinen teki 18 ja Eetu Mäki 11 pistettä. Loimun laitahyökkääjistä Vuorinen oli ainoa joka päätyi tehoissa plussan puolelle.

Loimun osalta runkosarja päättyy sunnuntaina Akaalla. Tuokin ottelu tullaan pelaamaan suljetuin ovin, mutta se on nähtävissä Ruudusta. Pudotuspeleistä Lentopalloliitto tulee tiedottamaan runkosarjan päätyttyä.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvat

11.3. Otteluennakko: Blake Leesonin kausi päättyi ennen runkosarjan viimeistä kotiottelua

11 maaliskuun, 2020

Pudotuspelipaikkansa jo varmistanut Loimu kohtaa torstaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussa play offeihin pääsystä edelleen taistelevan Karelian Hurmoksen. Hurmoksella on torstain ottelussa isot panokset, sillä heillä on Raision ottelun jälkeen jäljellä enää kotiottelu Ettaa vastaan, jonka kanssa he ratkaisevat viimeisen pudotuspelipaikan saajan.

Loimu joutuu hakemaan tähän otteluun, ja koko loppukauteen, jälleen uuden hakkuriratkaisun, kun Blaken Leesonin sunnuntaisen loukkaantumisen jälkeiset tutkimukset ovat osoittaneet nilkan vaativan useiden viikkojen toipumisen. Vielä ei ole tehty lopullista päätöstä leikkauksesta, mutta sellainenkin voi nuorella jenkkipelurilla olla edessään. Loukkaantuminen oli harmittava takaisku Loimulle, sillä kesken kauden hakkuriksi siirtynyt keskitorjuja esitti todella lupaavia otteita uudessa roolissaan.

Loimulla on runkosarjassa edessään siis vielä kaksi ottelua, joissa päävalmentaja Kasper Vuorinen voi hakea toimivaa uutta konseptia jo oven takana olevia pudotuspelejä silmällä pitäen.

LOIMU vs HURMOS
to 12.3. klo 18:30
Kerttulan liikuntahalli Raisio
Ottelun Fb-event

8.3. Otteluraportti: Savo Volley haki pisteet Raisiosta

8 maaliskuun, 2020

Savo Volley saapui Naistenpäivänä Kerttulan liikuntahalliin Raisioon edellisen päivän Ducks tappiosta sisuuntuneena. Päävalmentaja Jukka Tuovisen aamutreenien yhteydessä pitämä palopuhe hoiti hommansa ja lauantaina Lakkapään kukistaneen Loimun oli todettava vierailijat paremmakseen luvuin 0-3 (19-25, 24-26, 22-25). Ottelu tarjosi hyvää lentopalloviihdettä, kun palloa lyötiin kovalla kädellä ja kaivettiin kentän pinnasta ja mainosaidoista sydämellä takaisin peliin.

• Oli aika hyvää vääntöä. Muuten oli ihan tasainen peli, mutta syötössä hävittiin. Pelissä oli paljon hyviä puolustuksia ja pitkiä palloralleja, kertasi Tomi Saarinen taistelun tauottua.

Ottelun alusta asti oli selvää että Savo Volley oli saanut omat vahvuutensa toimimaan edellisen päivän ottelua paremmin. Vierailijat syöttivät vahvasti ja kaivoivat puolustuspalloja tarmokkaasti kentän pinnasta takaisin peliin. Puolustuspuuhissa kunnostautui erityisesti libero Josh Ayzenberg. Loimu pääsi erän puolivälissä peliin mukaan hakkuri Blake Leesonin näyttävien ja ilmavien lyöntien saattelemana. Ote ei kuitenkaan pitänyt erän ratkaisupalloihin asti.

Toisen erän Loimu aloitti vahvasti, mutta Jukka Tuovisen aikalisä tilanteessa 11-7 herätti vieraat. Erän loppupuoli mentiin tasaisissa merkeissä aina jatkopalloille asti. Tilanteessa 18-18 Loimun hakkuriosastolle tuli lisää murheita, kun tammikuusta asti hakkurin pestiä hyvin tuloksin hoitanut Blake Leeson loukkasi nilkkansa törmätessään verkolla Rodrigo Leitzken kanssa. Kepeillä Kerttulasta poistuneen Leesonin sairasloman pituus selviää alkuviikosta tarkemmissa tutkimuksissa. Heti Leesonin loukkaantumista seuranneessa pallossa Väinö Rahko säikäytti vielä kotiyleisöä loukatessaan olkapäätään syöksyessään palloa takaisin peliin mainosaidoista. Hänen kolhunsa ei onneksi estänyt pelaamista.

Kolmas erä lähti Loimulta tahmeasti käyntiin, mutta Tomi Saarisen vaihtaminen passariksi tilanteessa 2-5 piristi isäntien peliä. Erä eteni lopulta tasaisissa merkeissä aina kalkkiviivoille asti. Vieraat pääsivät ottelupalloon käsiksi, kun Kasimiri Vuorisen syöttö painui verkkoon tilanteessa 22-23. Vieraat käyttivät heti ensimmäisen ottelupallon hyväkseen ja varmistivat täyden pistepotin kotiin viemiseksi.

• Raikas ja energinen esiintyminen kokonaisuutena. Puolustuspelaaminen antoi mahdollisuudet voittoon. Ei käynyt niin kuin monesti käy, että ikävän loukkaantumisen kautta peli kääntyy, kommentoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Tamir Herhsko, joka teki 17 pistettä tehoin +7. Muut loimulaiset jäivät niin pistemäärässä kuin teholukemissakin vaatimattomimpiin lukemiin. Savo Volleysta eniten pisteitä tehtaili Antti Siltala, jolle kirjattiin 14 pistettä. Vieraista myös Lelu Ojansivu (12) ja parhaaksi pelaajaksi valittu Severi Savonsalmi (11) pääsivät kaksinumeroisiin pistelukemiin.

KATSO MYÖS: TilastotEnergisimmät ja positiivisin pelaaja

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa kommentteja antamassa Lelu Ojansivu, Tomi Saarinen, Jukka Tuovinen ja Kasper Vuorinen:

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus 8.3.2020 Loimu – Savo Volley 0-3

Julkaissut Raision Loimu Sunnuntaina 8. maaliskuuta 2020

7.3. Otteluraportti: Loimulle puhdas voitto Lakkapäästä

7 maaliskuun, 2020

Pudotuspelipaikasta ja -asetelmista taisteleva Raision Loimu kukisti paineetta runkosarjan lopun liigakarsintoihin valmistautuvan Team Lakkapään Raisiossa lauantaina puhtaasti luvuin 3-0 (25-22, 25-21, 25-13). Täydet sarjapisteet tulivat Loimulle tarpeeseen, sillä taistelu runkosarjan loppusijoituksista käy kuumana päätöskierroksilla.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää yöllä bussilla Raisioon matkustanut vierasjoukkue oli terävällä pelipäällä ja haastoi Loimun tosissaan. Erien ratkaisupalloissa Loimu oli kuitenkin varmempi ja tehokkaampi. Ottelun toisen erän alkupuolella Loimun Eetu Mäki sai pallon suoraan naamaansa ja verta vuotavaa nenää paikattiin useiden minuuttien ajan. Tälli sai Mäen syttymään oivaan pelivireeseen ja ottelun kolmannessa erässä nähtiinkin kauden parasta hyökkäyspelaamista Mäeltä. Nuoren keskarin hyökkäykset olivat kolmannen erän suurinta viihdettä, kun pelin voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. Lakkapään selkäranka katkesi jo erän alussa ja loppu oli Loimun näytöstä.

• Kaksi ensimmäistä erää oli aika tiukkoja, mutta 20 pisteen päällä me osattiin olla kovempia ja hoitaa erät kotiin. Kolmannessa erässä niksahti aikaisemmin ja saatiin laitettua peli pakettiin, kommentoi Loimun hyökkäyspeliä tehokkaasti pyörittänyt Joel Laakso.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Blake Leeson, joka teki 16 pistettä. Virkaveli Regan Fathers verkon toisella puolella teki yhden pisteen vähemmän, mutta sortui perisyntiinsä tehden virheitä niin että teholukemaksi jäi vain +3, kun se oli Leesonilla +14. Loimulla löytyi lopulta ratkaisijoita myös vieraita laajemmalla rintamalla.

• Mun mielestä Lakkapää oli tänään hyvä kaksi erää. Meidän oma pelissä aletaan olla enemmän samalla sivulla ja siellä alkaa olla niitä juttuja mitä ollaan haettu koko kauden ajan. Eetu Mäki sai tänään pallon turpaan ja alkoi pelaamaan sen jälkeen. Blake Leeson on ollut tämän viikon treeneissä raikas ja sama meno jatkui pelissä. En ollut yllättynyt siitä, kehui Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Loimun seuraava kotiottelu isketään jo sunnuntaina, kun lauantaina Vantaalla Ducksille hävinnyt sarjan kakkossijasta taisteleva Savo Volley saapuu Raisioon.

KATSO MYÖS: TilastotOttelun huippuhetkiäEnergiapörssi ja positiivisin pelaaja

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa matsia kommentoimassa Jani Sippola, Joel Laakso, Henri Tuomi ja Kasper Vuorinen:

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus 7.3.2020 Loimu – Lakkapää 3-0

Julkaissut Raision Loimu Lauantaina 7. maaliskuuta 2020

Tässä lauantain voitto-ottelun hienoimpia palloja, joissa loistavat mm. Eetu Mäki ja Jani Sippola. Sunnuntaina tarjolla lisää lentisviihdettä Raisiossa klo 17:00.