Siirry sisältöön

UUTISET

30.5. Loimun hihaosastolle kaksi vahvistusta

30 toukokuun, 2020

Loimu on hankkinut kaksi vahvistusta hihaosastolleen. Liberon tontille Aatu Kulmalan kanssa peliajasta kisaamaan saapuu viime kaudella Rovaniemellä pelannut yhdysvaltalainen Ryan Manoogian (27 v, 185 cm) ja yleispelaajaosastolle liittyy nuorten suomalaistalenttien rinnalle argentiinalainen Ignacio Luengas (24 v, 204 cm).

  • Pelaajakartoituksessa ja -neuvotteluissa mukana oleva tiimimme teki erinomaista työtä näiden postien täyttämisessä. Nämä hankinnat antavat tasaisuutta vastaanottoon ja parantavat puolustuspelaamistamme. Odotan kovasti näkeväni heidät jo oranssi-mustassa paidassa, kommentoi Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

Manoogian pelasi yliopistouransa ex-loimulaisen Dustin Wattenin tapaan Long Beach Staten yliopistossa. Sen jälkeen ammattilaisuran kaudet hän on pelannut Unkarissa ja Norjassa ennen saapumistaan viime kaudeksi Suomen Mestaruusliigaan Team Lakkapään riveihin. Manoogian syntyi lähes kuurona, mutta kuulee nykyisin tekniikan avulla suhteellisen normaalisti.

Manoogian tuo kokemusta ja energiaa niin takakentälle kuin joukkueeseen yleisemminkin. Hän pelasi hyvin ottein viime kaudella Mestaruusliigassa ja hänen vastaanottonsa sortui vain harvoin. Hänelle syötettiin vain 18 ässää, kun vastaanottoja kertyi 533. Rovaniemellä hänet opittiin tuntemaan myös villeistä tuuletuksistaan onnistuneiden suoritusten jälkeen. Manoogian saapuu syksyllä Raisioon isosti motivoituneena uudesta haasteesta.

  • Ryan osoitti heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen poikkeuksellista asennetta ja oikeanlaista paloa silmissä Loimun edustamisesta. Olen ollut näissä pelaajakuvioissa Loimussa mukana nyt 17 vuotta enkä ole ennen nähnyt vastaavaa aiemmin. Uskon että sama palo ja intohimo tulee näkymään myös Kerttulan lehtereille ensi kaudella, kehui Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Myös pelaaja on innoissaan mahdollisuudesta jatkaa Suomessa ja edustaa Loimua:

”Pidin kovasti Mestaruusliigassa pelaamisesta. Olin alkuun vähän yllättynyt miten kovatasoinen ja haastava Suomen liiga on. Koin oloni mukavaksi ja ihmiset ystävällisiksi, joten palaan Suomeen mielelläni. Dustin Watten on kertonut paljon hyvää Loimusta, joten odotan innolla uuden kauden alkua.”

Yleispelaajaosastolle liittyvä Ignacio ”Nacho” Luengas on tuttu näky kovana lentopallomaana tunnetun Argentiinan nuorisomaajoukkueista ja nyt hän on murtautunut myös miesten maajoukkueen rinkiin. Nuorisomaajoukkueissa hänelle on tullut menestystäkin. Viimeisimpänä MM-kulta U23 MM-turnauksessa Egyptissä vuonna 2017. Vuonna 2015 tuli MM-hopeaa U21 MM-kisoista Meksikosta.

Loimu on Luengasin ensimmäinen seurajoukkue Argentiina ulkopuolella, jonka pääsarjassa hän on pelannut kolmen kauden ajan. Viime kaudella hän edusti Argentiinan Superliigassa Ciudad Vóleyta, joka sijoittui toiseksi Etelä-Amerikan seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa.

  • Ignacio on iso yleispelaaja, joka on hyvä myös vastaanotossa. Hän on menestynyt upeasti maailman huipulla U21- ja U23-sarjoissa. Nyt jatkamme kehitysaskeleiden ottamista hänen urallaan Loimussa. Hänelle on luvassa iso vastuu ja rooli joukkueessa, kertoi Loimun päävalmentaja Dalqvist.

Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakankaalla on odotukset korkealla lupaavan yleispelaajan osalta: ”Hän on erittäin lupaava nuori pitkä yleispelaaja. Nuorten maajoukkueiden lisäksi hän on nyt mukana miesten maajoukkueen rosterissa. Meidän entinen päävalmentaja Ruben Wolochin on ollut vahvasti tukemassa pelaajan siirtoa ja antanut hyvät taustat Loimusta pelaajalle ja pelaajasta Loimulle.”

20.5. Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

20 toukokuun, 2020

Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saavat mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev (30 v, 193 cm) tekee paluun pääsarjatasolle. Borichev debytoi Mestaruusliigassa kaudella 2006-2007 Vaasan Kiiston paidassa. Tämän lisäksi hän on pelannut Mestaruusliigassa Keski-Savon Paterin ja Saimaa Volleyn riveissä ennen siirtymistään Loimuun, jossa hän pelasi syksystä 2013 kevääseen 2018. Loimun kausien jälkeen Borichev siirtyi pelaamaan ykkössarjaa ensin Tuton ja viime kaudeksi Nurmon Jymyn riveihin.

  • Kirka on mahtava persoona, joka on todella pidetty niin joukkueen kuin kannattajien keskuudessa. Hänestä ei ole varmaan kellään mitään pahaa sanottavaa. Pelillisesti hän tuo kokemusta ja voimaa laitapelaamiseemme, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Jotain on kuitenkin Borichevin aiemmista liigakausista muuttunut, sillä hän ei tee paluuta tutulle yleispelaajan tontille, vaan hän tulee olemaan toinen palanen Loimun hakkuriosastoa. Kolmekymppinen pelimies tuo mukanaan Loimun joukkueeseen johtajuutta ja kokemusta.

  • Onhan se tunne ollut koko ajan mielessä, että liigassa haluaisin vielä pelata ja nyt se vain voimistui entisestään. Enemmän kovempia ja laadukkaita treenejä sekä pelejä. Kovalla innolla tulen tuomaan kilpailua hakkurin tontille. Pelipaikkana se on tuttu, mutta liigassa pelaaminen hakkurin tontilla tuo omat haasteensa. Minua kiehtoo mahdollisuus keskittyä täysin hyökkäykseen ja kehittyä sillä osa-alueella, kertoi Borichev liigakentille paluusta intoa puhkuen.

Loimulla on koossa nyt valmennustiimin lisäksi kahdeksan pelaajasopimusta. Joukkueen nuoren ja lahjakkaan ryhmän muodostavat passari Tomi Saarinen, yleispelaajat Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez ja Eetu Kulmala, keskitorjujat Aleksej Zhbankov ja Eetu Mäki sekä libero Aatu Kulmala. Heidän lisäkseen koronakaranteenin loppuessa joukkueen yhteisharjoitusvahvuuteen tulee näyttöjä uudelle päävalmentajalle antamaan muitakin oman juniorikoulun kasvatteja.

7.5. Ruotsin maajoukkuevalmentaja Loimun peräsimeen

7 toukokuun, 2020

Loimun ensi kauden joukkue on saanut yhden tärkeimmistä palasistaan, kun uuden päävalmentajan kanssa on allekirjoitettu sopimus. Loimua viime kaudella luotsannut Kasper Vuorinen on ottamassa viime kaudella alkaneella valmentajan urallaan päämäärätietoisesti seuraavia askeleita. Naisten maajoukkueen apuvalmentajana toista vuotta toimiva Vuorinen on lähellä sopimusta ulkomailta ja Loimun uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella 39-vuotias Ruotsin miesten maajoukkueen päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

  • Selvitimme taustoja useammasta lähteestä ja palaute oli erinomaista. Olemme olleet hänen kanssaan yhteyksissä jo aiempinakin vuosina, joten on hienoa että nyt saatiin palaset paikoilleen. Dalqvist on vaativa valmentaja ja hän tehnyt töitä myös nuorten kehittäjänä. ”Kappe” teki hyvää työtä viime kaudella ja ”Perra” jatkaa siitä nyt, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Dalqvist on toiminut urallaan aiemmin päävalmentajana Ruotsin nuorisomaajoukkueissa sekä 2017-2019 kahden kauden ajan Hylten joukkueessa Ruotsin pääsarjassa. Pääsarjakaudet päättyivät Ruotsissa kultaan ja hopeaan. Ennen päävalmentajakausia hän toimi apuvalmentajana Saksassa naisten Bundesliigassa sekä kolmen kauden ajan Japanin V-liigassa Tommi Tiilikaisen nykyään valmentaman Toyoda Gosein joukkueessa legendaarisen ruotsalaisvalmentaja Anders Kristianssonin alaisuudessa.

  • Olen tosi tyytyväinen tästä sopimuksesta. Olen kuullut paljon hyvää Loimusta sekä seurassa pelanneelta Viktor Lindbergiltä että muiltakin. Meillä on tällä hetkellä nuori ja lahjakas runko koossa, jota lähdetään kehittämään kohti liigan huippua. Minulla on kokemusta sekä pitkän tähtäimen nuorten kehittämisestä että lyhyemmän tähtäimen joukkueen tehojen ulosmittaamisesta, kertoi Ruotsista tavoitettu Dalqvist.

Suomeen tulo on Dalqvistille tavallaan myös paluuta juurille. Hän on täysin ruotsalainen, mutta isoäiti on aikoinaan muuttanut siskonsa kanssa Suomesta sotalapsena Ruotsiin. Dalqvist asuu tällä hetkellä Falköpingissä Etelä-Ruotsissa.

  • Olen seurannut Suomen liigaa erityisen tarkasti Viktorin pelatessa Loimussa, mutta muutenkin. Japanista minun joukkueesta Suomeen lähtivät aikoinaan sekä Taichiro Koga että Taichi Kawaguchi, joiden kanssa olin yhteyksissä kun he pelasivat Suomessa. Olen aloittanut jo viime kauden videoihin ja tilastoihin paneutumisen niin meidän joukkueen kuin muidenkin osalta, päätti Dalqvist innostuneesti.

Loimun joukkueen valmennustiimissä jatkavat apuvalmentaja Mika Rantanen, tilasto- ja videovalmentaja Ari-Heikki Kulmala sekä joukkueenjohtaja Pipsa Tenhunen. Pelaajasopimuksia Loimulla on koossa tällä hetkellä seitsemän kappaletta ja lisää pelaajia kartoitetaan yhteistyössä uuden päävalmentajan kanssa.

14.5. Loimulle kaksi uutta kotimaista sopimuspelaajaa

14 toukokuun, 2019

Loimun palapeliä seuraavaa lentopallon Mestaruusliiga-kautta on edennyt ja koossa on nyt kuusi sopimuspelaajaa, kun viimeisimpinä paperinsa allekirjoittivat passari Joel Laakso (24 v., 185 cm) ja keskitorjuja Eetu Mäki (17 v., 194 cm). Laakson sopimus on mallia 1+1 ja Mäen 2+1 vuotta. Loimun muut sopimuspelaajat ovat passari Tomi Saarinen, yleispelaajat Väinö Rahko ja Eetu Kulmala sekä libero Aatu Kulmala.

Passari Laakso on Karkkilan Poikien kasvatti ja edustanut aiemmin pääsarjatasolla Korson Vetoa ja Rantaperkiön Iskua. Hän on pelannut aiemmin seitsemän kautta Mestaruusliigaa ja viime kauden ykkösessä Iskun riveissä. Laakso täydentää Loimun passarikaksikon, jonka toinen kapellimestari on Mestaruusliigan viime kauden läpimurtopelaajaksi ehdolla ollut Loimun oma kasvatti Tomi Saarinen.

Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen oli erittäin tyytyväinen Laakson saamisesta joukkueeseensa: ”Yksi kriteeri joukkueen kasaamisessa on ollut se että kerätään hyviä persoonia ja tietysti hyviä lentopalloilijoita. Joel täyttää nämä molemmat kriteerit. Hän on hyvä passari, jolla on kehityskäyrä edelleen ylöspäin. Me tehdään työtä sen eteen että se kehityskäyrä jatkuu ylöspäin. Hän on loistava lisä meidän passariosastolle ja auttaa varmasti joukkuettamme monella tavalla.”

  • On kiva palata takaisin liigakentille. Ykkösessä oli viime kaudella yllättävänkin kova taso, mutta kovimpia pelejä jäin kaipaamaan. Hienoa tulla Loimuun, joka on perinteikäs seura. Uskon että täällä on hienot mahdollisuudet kehittyä. Kappen kanssa ollaan juteltu paljon ja parit treenit vedetty yhdessä. On todella hyvät fiilikset tulevasta kaudesta ja uskon että Kappe pystyy auttamaan mua ottamaan seuraavan askeleen pelaajana, kommentoi Tampereelta muuttoa Turun seudulle valmisteleva Joel Laakso.

Nuorten maajoukkueen keskitorjuja Eetu Mäki on salolaisen Rikala Volleyn / Salon Viestin kasvatti. Lisäksi hän on edustanut junioritasolla Loimua ja Kauhavan Wisaa. Mäki on opiskellut ja harjoitellut Kuortaneella nuorten maajoukkueen mukana viimeiset kaksi vuotta, josta hän siirtyy nyt jatkamaan lukio-opintojaan Kerttulin urheilulukioon Turkuun. Mäki on kahminut nuorten sarjoissa SM-mitaleita ja finaaliturnausten all stas -valintoja useamman kerran. Tuoreimmat saavutukset ovat tältä keväältä A-poikien SM-pronssi ja valinta all stars keskitorjujaksi.

  • Tavoitteenani on joskus elättää itsensä pelkällä lentopallolla ja ehkä päästä joskus ulkomaille pelaamaan, mutta nyt aluksi parin vuoden sisällä aloituskuusikkoon pääseminen Mestaruusliigassa on suurin tavoitteeni. Siirtyminen 1-sarjasta Mestaruusliigaan jännittää, mutta Loimussa on jo paljon tuttuja, joiden kanssa tulen varmasti toimeen. Raision Loimu oli selkeä ykkösvaihtoehto seuroista ja on hienoa päästä sinne pelaamaan, kommentoi syksyllä pääsarjatasolla debyyttinsä tekevä Mäki.

Päävalmentaja Vuorinen oli innoissaan nuoren kotimaisen keskaritalentin saamisesta valmennettavakseen: ”Eetu oli jo viime kesänä mukana meidän kesätreeniringissä, joten tunnemme hänet hyvin. Hänkin on loistava tyyppi ja todella potentiaalinen tulevaisuutta silmällä pitäen. Toivon että me saadaan nauttia hänestä Loimu-paidassa liigakentillä monien vuosien ajan.”

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös