29.10. Loimu jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Savo Volleyn

29 lokakuun, 2022

Loimu venytti alkukauden voittoputkensa lentopallon Mestaruusliigassa jo seitsemän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti Savo Volleyn Kerttulan liikuntahallissa lauantaina luvuin 3-1 (25-20, 25-22, 18-25, 25-20). Ottelu oli apuvalmentaja Kari Raatikaiselle ensimmäinen Loimun joukkueen matkassa.

• Jouduttiin tekemään töitä tänään paljon. Ei saatu ilmaiseksi, vaan oli tiukka vääntö. Me jouduttiin aikamoiseen pommitukseen vastustajan syötön puolesta. Kolmas erä jouduttiin antamaan puhtaasti siihen, kun ei saatu heidän hyvää syöttöpeliä poikki. Marginaalit on pienet ja saatiin onneksi toi viimeinen erä käännettyä meille, kommentoi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Loimu lähti otteluun viime viikonloppuna VaLePan kaataneella seitsikolla, kun argentiinalaiskeskipelaaja Joaquin Layus oli edelleen edelleen penkillä ilman pelivarusteita ja hänen tilallaan pelasi Aatu Vihola. Avauserä eteni tasaisissa merkeissä puoliväliin asti, kunnes Loimu hankki Sebastian Pozo Hernandezin syöttövuorolla etumatkan, joka kantoi erän loppuun asti. Viimeisen pallon päätti Väinö Rahko nelospaikalta.

Toinen erä näytti jo tulevan selvähkösti Loimulle, kun Pozo Hernandez vei ässällä isännät 16-11 johtoon. Savo Volley ei kuitenkaan luovuttanut, vaan viritti erän lopussa hyvän kirin. Andrus Raadikin ässäsyötöllä tilanteeksi kaventaman 22-20 lähemmäksi he eivät kuitenkaan päässeet ja Joonas Jokelan hyökkäyspiste vei joukkueet pitkälle erätauolle 2-0 tilanteessa.

Pitkän erätauon jälkeen Savo Volley löysi syöttönsä uuden tehokkuuden ja Loimun vastaanotto oli vaikeuksissa. Pelin rakentelun vaikeuduttua tuli tietysti vaikeuksia myös hyökkäämiseen. Loimulaisista vain hakkuri Joonas Jokela pääsi erässä kelvollisille tehoille. Erä päättyi hakkuri Veikka Lindqvistin painaessa pallon leveäksi Loimun torjunnan kautta. Yhdentoista voitetun erän jälkeen kauden ensimmäinen erätappio kotikentällä oli tosiasia.

• Kolme ihan hyvää erää meiltä. Vastaanotto vähän hajosi kolmannessa erässä ja hävittiin se siihen. Puolustettiin enemmän kuin vastustaja, sanaili Väinö Rahko ottelun jälkeen.

Erätappio ei jäänyt Halloween-ottelussa kummittelemaan Loimun pelaajien korvien väliin, vaan isännät tulivat neljänteen erään hyvällä itseluottamuksella ja karkasivat heti alussa johtoon, josta eivät enää luopuneet. Erän loppupuolella vaihdosta syöttämään tulleen Aapeli Koukin hyvän syötön perään Tomi Saarinen nappasi ottelun neljännen kauden 18. torjuntapisteensä. Ottelun kaksi viimeistä Loimun pistettä päätti Eetu Mäki. Ensin hän peippasi Loimun käsiksi ottelupalloon ja sitten hyökkäsi voimalla toisen ottelupallon Savo Volleyn kenttäpuoliskolle.

Loimun voiton avaimia oli jälleen onnistumiset laajalla rintamalla sekä hyvä torjunta-puolustuspelaaminen. Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle merkattiin 23 pistettä. Yleispelaajista Sebastian Pozo Henrnadez teki 15 ja Väinö Rahko 13 pistettä. Myös Savo Volleylta laiturit pääsivät kaksinumeroisiin saldoihin, kun hakkuri Veikka Lindqvist teki 15 ja yleispelaajat Michael Michelau 14 ja Andrus Raadik 13 pistettä. Otteluisäntä Turku Energia palkitsi isänniltä parhaaksi passari Tomi Saarisen ja vierailta yleispelaaja Andrus Raadikin.

Loimun seuraava ottelu on viime kauden puolivälieräsarjan uusinta Akaassa. Kotikentälle Kerttulaan saapuu lauantaina Hurrikaani. Tuossa ottelussa on Mestaruusliiga-pisteiden lisäksi jaossa myös Suomen Cupin Final Four -turnauspaikka sekä tietysti paikallissarja Siljan maljan pisteitä.

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkipyykkivideo

27.10. Mestarisuosikki haastaa sarjakärkeä lauantaina Raisiossa

27 lokakuun, 2022

Mestaruusliigaa kenties joidenkin mielestä hieman yllätyksellisesti johtava Loimu saa lauantaina vieraita Savosta, kun Savo Volley saapuu Kerttulan liikuntahalliin, jossa Loimu ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä erääkään. Yhdeksi suurimmista VaLePan haastajista nimetty Savo Volley on aloittanut kauden vaisusti ollen tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä kahdella pisteellään. Tosin heti samaan hengenvetoon on syytä mainita, että valmentaja Timo Tolvasen joukot ovat pelanneet vasta kolme ottelua ja nekin melko siipirikkona, kun joukkueella on ollut sekä epäonnea loukkaantumisten kanssa että pelaajia nuorisomaajoukkueessa Suomea edustamassa.

Savo Volleyn edellinen peli on kahden viikon takaa, joten joukkueen tämän hetken iskukyvystä ei ole tarkkaa tietoa. Tosin sitä saadaan vähän, kun he iskevät perjantaina Turun seudun viikonlopun ensimmäisen ottelunsa Turussa. Savo Volleyn kohdalla onkin ehkä helpointa tehdä vertailua viime kauden joukkueeseen. Nyky Savo Volley on Leluton ja Sillitön, kun kaksi maajoukkueen kokenutta sotaratsua laittoi pelitossut naulaan viime kauden päätteeksi. Lisäksi joukkueen selkeä ykköspassari Fedor Ivanov siirtyi Euroopan ammattilaiskentille. Korvaajia Savo Volley löysi sekä viime kaudesta jatkaneista pelaajista, kotimaasta siirtyneestä Tapio Toiviaisesta sekä ulkomaalaisvahvistuksista, joita joukkueessa on peräti kuusikon verran.

Loimun joukkue on lauantaina suht täydessä iskussa. Voitokkaasta VaLePa-ottelusta poissa olleen keskipelaaja Joaquin Layusin pitäisi palata pelaavaan kokoonpanoon. Uutena raisiolaisena lauantaina nähdään Mika Rantasen valmennustiimiin apuvalmentajaksi tuleva mestarivalmentaja Kari Raatikainen.

Ottelun isäntänä toimii Turku Energia. Tällä kertaa Happy hourin ensimmäisen vartin (kello 16.00-16.15) ajan pääsee kaksi sisään yhden hinnalla. Ja koko ”häppärin” ajan kahviopisteistä saa kahvin ja Halloween-munkin yhteishintaan 2€ ja alennuksia on myös anniskeluteltassa. Kuten kaikkiin muihinkin Loimu kotiotteluihin tällä kaudella, on tähänkin otteluun vapaa sisäänpääsy alle 16-vuotiailla lapsilla ja nuorilla.

P.S. Halloween on hyvä teema myös yleisölle tähän otteluun tyylikkäiden väriensä vuoksi.

LOIMU vs SAVO VOLLEY
La 29.10. klo 17:00
Kerttulan liikuntahalli, Raisio

26.10. Loimun valmennustiimiin kokenut ja menestynyt valmentaja Salosta

26 lokakuun, 2022

Loistavan alkukauden lentopallon Mestaruusliigassa pelannut ja sarjaa puhtaalla pelillä johtava Raision Loimu on vahvistanut valmennustiimiään kokeneella ja menestyneellä valmentajalla, kun salolainen Kari Raatikainen, 62-v., liittyy oranssi-mustien valmennustiimiin apuvalmentajan rooliin. Loimun päävalmentaja Mika Rantanen ja Raatikainen tuntevat toisensa jo viime vuosi tuhannen puolelta, jolloin Rantanen pelasi SM-sarjaa Perttelin Peikoissa.

• Mukavaa saada staffiin mukaan erittäin kokenut valmentaja Suomesta. Uskon, että me saadaan nopeasti yhteiset suuntaviivat valmennukseen, Kari on minulle tuttu jo pitkän ajan takaa. Kokeneesta valmentajasta tulee meille tärkeä osa kokonaisuutta, kertoo Rantanen tyytyväisenä.

Loimun valmennuskuviot menivät muutamanakin kertaan kesän ja syksyn aikana uusiksi, mutta se ei ole häirinnyt Rantasen ja joukkueen jo aikaisin keväällä alkanutta hyvää työntekoa. Raatikainen tuo valmennustiimiin lisää sekä osaamista että käsiä ja silmiä niin harjoituksiin, peleihin kuin myös Fitness 24 Sevenin saleilla suoritettaviin fysiikkatreeneihin.

Pielavedellä syntynyt, mutta sittemmin salolaistunut Raatikainen on valmentanut menestyksekkäällä urallaan niin pää- kuin apuvalmentajankin roolissa sekä miesten että naisten parissa mm. Pielaveden Sampossa, Perttelin Peikoissa, Korson Vedossa, Salon Viestissä, LP Viestissä, Piivolleyssa, Kempeleen Lentopallossa, Someron Pallossa, LP-Vampulassa, Kuortaneen valmennuskeskuksessa sekä maajoukkueissa. Kuluvan kauden Raatikainen aloitti naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymyn päävalmentajana, mutta tiet seuran kanssa erkanivat syyskuun lopussa.

• Fiilis on hyvä. Paluu Varsinais-Suomeen antaa aikaa myös perheelle. Paluu miesten joukkueen valmennukseen antaa taasen uusia haasteita. Perinteikäs Loimu tuntui tähän hetkeen parhaalta vaihtoehdolta jatkaa valmennusuraa. Kiitos siitä mahdollisuudesta, kommentoi Raatikainen.

Loimun joukkueen taustoilla on päätetty jo vähän aikaa sitten puhaltaa tämän kauden osalta peli poikki sekä kuubalaisen hakkuri Alejandro Fuentesin että apuvalmentaja Angel Cobasin ja dominikaaniyleispelajaa Wilfrido Hernandezin kanssa. Joukkueen kokoonpanon mahdollista leventämistä harkitaan ja toteutetaan mahdollisesti kauden aikana.

23.10. Loimun voittoputkelle jatkoa harvinaisella vierasvoitolla – VaLePa kaatui Sastamalassa

23 lokakuun, 2022

Loimu matkusti viikonlopun toiseen otteluun sunnuntaina Sastamalaan, jossa vastaan asettui hallitseva Suomen mestari VaLePa. Loimun avauksesta ja koko kokoonpanostakin puuttui vahvasti alkukauden otteluissa esiintynyt argentiinalainen keskipelaaja Joaquin Layus, joka pelasi jo lauantain kotiottelun pienistä alaraajakivuista kärsien. Hänen tilalleen avaukseen nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Aatu Vihola, joka otti viime kaudella isoja kehitysaskeleita kuusikkopelaajana. VaLePan Mestareiden Liigan -otteluiden vuoksi isäntien kokoonpano oli ennakkoon pienoinen arvoitus, mutta pääosin ykkösmiehistönsä Janne Kangaskokko kentälle marssitti Mikko Eskoa, Urpo Sivulaa ja Sakari Mäkistä myöten. Ottelun edetessä vaihdosta peliin tulivat loputkin Euro-otteluista tutut pelaajat.

Loimu jatkoi Sastamalassa voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, vaikka puhtaiden voittojen sarja katkesikin, kun ottelun loppunumerot olivat 2-3 (25-16, 15-25, 22-25, 25-12, 13-15). Voitto ja jopa sarjapiste olivat Loimulle ensimmäiset Sastamalasta sitten tammikuun 2014. Paljon ehti siis vettä virrata Raisonjoessa ennen kun viime vuosien menestyneintä seuraa on onnistu sen kotiluolassa kiusaamaan.

Loimun 14 erän pituinen erien voittoputki tuli päätökseen heti ottelun avauserässä, kun Loimu ei saanut alkukaudelta tuttua peliään käyntiin, vaan isännät määräsivät tahdin taraflexillä. Mika Rantanen yritti herätellä joukkuettaan aikalisillä tilanteissa 15-11 ja 19-13, mutta merkittävää muutosta ei tapahtunut ja kauden toinen erätappio tuli tylyin 25-16 numeroin.

Toiseen erään Loimu sai pelinsä parempaan uomaan ja tilanteessa 3-8 oltiin jo VaLePan ensimmäisellä aikalisällä. Joonas Jokelan ässillä ja Väinö Rahkon hyökkäyksillä johto kasvoi jo lukemiin 3-10 ja VaLePan toista aikalisää vietettiin tilanteessa 5-14. Sama ero pysyi erän loppuhetkille asti ja Loimu pääsi käsiksi ensimmäiseen eräpalloon käsiksi, kun Sebastian Pozo Hernandez ja Aatu Vihola torjuivat Upi Sivulan hyökkäyksen. Ensimmäinen eräpallo ei vielä tuonut tulosta, mutta seuraavana syöttövuorossa olleen Mikko Karjarinnan syöttövirhe saatteli joukkueet pitkälle erätauolle tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä Loimu kiri tasoihin ja 9-10 Viholan torjunta- ja hyökkäyspisteillä. Kun niiden perään tuli vielä Severi Savonsalmelta hyökkäysvirhe, otti Janne Kangaskokko isännille aikalisän tilanteessa 9-11. Aikalisän jälkeen peli kääntyi hiljalleen isännille ja Loimun Mika Rantasen oli vuoro ottaa aikalisä, kun VaLePa nousi jo johtoon tilanteessa 15-14. Tämän jälkeen Vexve Areenalla nähtiin hienoja pitkiä taistelupalloja ja tasaista vääntöä. Loimu nousi 17-20 johtoon, kun Väinö Rahko ja Eetu Mäki torjuivat Sivulan. Tässä vaiheessa VaLePa käytti erän toisen aikalisän, mutta heti sen perään Jokelan syötti ässän ja Tomi Saarinen torjui ja tulostaululla oli jo lukemat 17-22. Erä tuli lopulta päätökseen tilanteessa 22-25 Pozo Hernandezin hyökkäyspisteellä.

Neljännessä erässä Loimun vastaanotto herpaantui ja sen myötä hyökkäystehot putosivat. VaLePa sen sijajan esitti neljännessä erässä illan tehokkainta hyökkäyspeliään. Erän loppupuolella Rantanen otti vaihdosta kentälle yleispelaajaksi Eetu Kulmalan ja hakkuriksi Aapeli Koukin. Vaihdot eivät kuitenkaan tuoneet muutosta erän kulkuun, mutta Jokela ja Pozo Hernandez saivat huilattua ja koottua keskittymistä viidenteen erään.

Viides erä oli tasainen. VaLePa nousi tasoihin tilanteeseen 8-8 Karli Allikin ässäsyötöllä. Tämän jälkeen edettiin edelleen tasatahtia lukemiin 11-11, kunnes Loimu saa pahan syötön kautta VaLePan vastaanoton irti ja Sivula joutui vain toimittamaan pallon Loimun puolelle, josta puolustus kaivoi pallon peliin ja Rahko hyökkäsi pallon kenttään. Tilanteessa 11-13 vieraat olivat jo niskan päällä, mutta Pozo Hernandez ei tyytynyt toimittamaan aikalisän jälkeen palloa kenttään, vaan lähti hakemana voimaratkaisua ja pallo päätyi verkkkoon. Seuraavassa pallossa Loimun ratkaisijaksi nousi jälleen Rahko, joka hyökkäsi Loimun ensimmäiseen ottelupalloon. Se ei kuitenkaan tuonut tulosta, kun myös Aatu Viholan syöttö päätyi verkkoon. Jännittynyt loppu sai kuitenkin onnellisen lopun, kun toinen ottelupallo päättyi Jokelan kakkospaikan hyökkäykseen.

Ottelun paras pistenikkari oli Jokela, joka teki 26 pistettä tehoin +21. Muut Loimun laiturit tukivat hyvin Rahkon tehdessä 17 ja Pozo Hernandezin 12 pistettä. Tomi Saarinen loisti jälleen passityöskentelyn ohella myös torjunnassa ja nappasi neljä torjuntapistettä. VaLePasta hakkuri Urpo Sivula teki 15 ja keskipelaaja Severi Savonsalmi 13 pistettä. Parhaiden pelaajien palkinnot pokkasivat Severi Savonsalmi ja Esko Vuorinen, joka sai myös ottelun ProLibero-tittelin.

Asemaansa Mestaruusliigan kärjessä vankistanut Loimu kohtaa seuraavaksi Savo Volleyn Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa lauantaina 29. lokakuuta kello 17:00.

KATSO MYÖS: Tilastot

22.10. Loimulle puhdas derbyvoitto Raisiossa

22 lokakuun, 2022

Loimu jatkaa pistemenetyksittä Mestaruusliigan kärjessä, kun se kaatoi kauden toisessa paikalliskamppailussa TUTO Volleyn kotonaan luvuin 3-0 (26-24, 25-19, 25-23). Loimulla on nyt Mestaruusliigassa 14 erävoittoa putkeen eikä yhtään hävittyä erää vielä kotikentällä. Lauantai-illan selkeistä erälukemista huolimatta vierailijoilla oli ottelussa hetkensä, mutta Loimu kampesi kaikista eristä voiton itselleen.

• Voitettiin, se on tärkeintä. Ei se koko ajan hirveän kaunista ollut, mutta se on tärkeintä että voitettiin. Välillä hajosi vähän kaikilla pakka ja tehtiin tyhmiä virheitä sellaisissa tilanteissa kun kaveri oli vähän pulassa ja päästettiin kaveri takaisin mukaan peliin. Saatiin kuitenkin joka erässä käännettyä ne takaisin ja voitettiin peli, kommentoi Loimun Väinö Rahko.

TUTO Volleyn ilonaiheisiin ottelussa kuului hakkuri Matias Tihumäen nousu avauskokoonpanoon ja pelaaminen loppuun asti. Tämä mahdollisti vahvan alkukauden pelanneen William Groffierin paluun yleispelaajan tontille.

Ottelun avauserä oli tasainen. Loimu näytti karkaavan erävoittoon, kun Tomi Saarinen pamautti ässäsyötön ihan postimerkkinä vitopaikan takakulmaan. TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa kutsui tässä vaiheessa joukkonsa kokoon ja saikin heräteltyä vieraille kirivaihteen päälle. Kirin arkkitehtinä toimi passari Akseli Lankinen syöttöpaikalta käsin. Aivan erän kalkkiviivoille asti edettiin vieraiden komennossa, mutta Loimu oli ratkaisuhetkillä rautahermoinen ja päämäärätietoinen ja nousi väkisin rinnalle ja ohi. Erän viimeisen niitin iski ykköspaikalta hakkuri Joonas Jokela.

Toisessa erässä Loimu näytti ottavan niskalenkkiä, kun Joaquin Layus torjui kaksi kertaa putkeen tilanteeksi 12-9. Tilanteessa 17-17 oltiin kuitenkin jälleen tasaoissa. Syöttövaihdossa kentälle tulleen Eetu Kulmalan ässällä ja Tomi Saarisen maagisella puolustus-torjunta kombinaatiolla Loimu nousi kuitenkin jälleen turvalliseen johtoasemaan, joka kesti pitkään erätaukoon asti.

Kolmannen erän alku oli TUTO Volleyn. Loimu heräsi taistelemaan Tomi Saarisen syötöillä ja nousi ensimmäisen kerran erässä johtoasemaan tilanteessa 12-11. Tämän jälkeen Loimu ei enää johtoasemastaan luopunutkaan ja oranssit Macron-paidat pääsivät tanssimaan voittoa, kun Joonas Jokela iski ykköspaikalta tulostaulun lukemiksi 25-23.

Loimun hakkuri Joonas Jokela oli illan paras pistemies tehden 22 pistettä tehoin +15. Torjunnassa Joaquin Layus (5) ja Tomi Saarinen (3) olivat joukkueen ahnaimpia. TUTO Volleyn puolella Groffier nappasi neljä torjuntaa ja tehtaili yhteensä 15 pistettä ollen joukkueensa paras pistemies. Tihumäen saaliiksi tuli 9 pistettä ja teholukema -1.

• Hyvä vääntö saatiin tähän lauantai iltaan. Onneksi oli myös muita onnistujia kuin Jokela. Joka erässä oltiin köysissä ja selvittiin siitä. Henkisellä puolella ollaan vahvoja, ei aleta katsoa kengän kärkiä, vaikka ollaan perässä. Se näkyi koko joukkueessa, että ollaan vahvoja. Tiukassa paikoissa tekeminen parani. Pojat on tehneet treeneissä hyvin töitä ja me ollaan pelattu niin kuin ollaan harjoiteltu, myhäili päävalmentaja Mika Rantanen ottelun jälkeen.

Ottelun voitto toi Loimulle kolme pistettä Mestaruusliigan sarjataulukkoon sekä jatkopaikan Suomen Cupin 2. kierrokselle. Cupin Final Four -turnauksen paikka ratkeaa seuraavassa paikalliskamppailussa Hurrikaani-Loimaan kanssa. Sarjapisteitä ropisi lisäksi myös Siljan maljassa Loimun pistepottiin.

Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen ja otteluisäntä Toyota Auto-Centerin valitsemat joukkueiden parhaat pelaajat Jokela ja Groffier. Raisiolaisbändi S.I.G palkitsi ottelun häikäisevimpänä pelaajana Vuorisen.

Katso myös: TilastotValokuvat