24.11. Täydet pisteet mukaan Rovaniemeltä – neljäs voitto putkeen

24 marraskuun, 2021

Loimu teki keskiviikkona pikavisiitin Rovaniemelle ja saalisti sieltä mukaansa täydet kolme sarjapistettä makoisalla 1-3 (17-25, 23-25, 25-22, 21-25) voitolla. Voitto oli Loimulle neljäs putkeen ja sen myötä raisiolaiset nousivat sarjataulukossa kuudenneksi. Vaikkei Finnair halunnutkaan tehdä oranssimustien kanssa kaupallista yhteistyötä, niin mainittakoon, että päivän pelireissu Rovaniemelle oli onnistunut. Loimun joukkue lähti matkalle keskiviikkona aamulla Turusta, oli iltapäivällä Rovaniemellä ja lähti vastaavalle kotimatkalle heti pelin jälkeen.

Vieraat olivat vahvoja heti ottelun alusta ja vei avauserää alusta alkaen. Sama meno jatkui ottelun toisessa erässä eikä kotijoukkueella ollut juuri sanan sijaa ennen pitkää erätaukoa. Sen jälkeen kentälle saapui sisuuntunut kotijoukkue, joka vei niukalla erolla kolmannen erän nimiinsä. Neljäs erä sen sijaan oli taas Loimun hallintaa alusta alkaen eikä sen voittajasta ollut isosti epäselvyyttä. Loimulle suht nopea voitto oli helpottava täysien sarjapisteiden lisäksi myös paluulennolle ehtimisen kannalta.

Yksi ottelun ratkaisutekijöistä oli Loimun parempi vastaanotto- ja puolustuspelaaminen, joita johti liberopaitaan pukeutuneena kapteeni Väinö Rahko. Loimu puolusti ottelussa lähes tuplamäärän kotijoukkueeseen verrattuna ja päätti myös puolustuksen jälkeiset hyökkäykset kotijoukkuetta tehokkaammin. Vastaanotossakin vieraat olivat tilastojen mukaan isäntiä edellä.¨

Ottelun loppuhetkillä loimulaiset kokivat huolestuttavia hetkiä, kun Rovaniemeltä avustavaksi huoltajaksi mukaan saatu Juha Poikela joutui jääpussin kanssa tositoimiin viimeisen erän tilanteessa 15-21, jolloin keskitorjuja Tayeb Einisamarein joutui jättämään kentän hyökkäyshypystä alas tullessa syntyneen kivun vuoksi. Hänen paikkansa kentällä otti Eetu Kulmala, mutta sijaiskeskitorjujan loppuerä kului vaihtopenkillä, kun rotaatio kierähti juuri loukkaantumishetkellä niin, että hän meni syöttövuoron kautta takakentälle. Einisamarein matkaa Turussa jatkotutkimuksiin ja vaivaan hankintaan tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Ottelun paras pistemies oli isäntien hakkuri Fredric Gustavsson, joka teki 28 pistettä tehoin +20. Loimulaisista yleispelaaja Kristaps Smits teki 20 ja hakkuri Ali Fazli 18 pistettä. Toisella yleispelaajan tontilla Sebastian Pozo Hernandez tehtaili 14 pistettä.

Katso myös: Tilastot

21.11. Loimulle puhdas voitto Ettasta

21 marraskuun, 2021

Loimu jatkoi voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun Etta kaatui Kerttulan liikuntahallissa sunnuntaina illalla lukemin 3-0 (26-24, 25-21, 25-21). Loimu nousi samalla sarjataulukossa sijalle 7. ohi samassa pistesaaliissa olevan ja kaksi ottelua enemmän pelanneen Hurrikaanin.

• Aika vaikea peli oikeastaan. Ailahtelua ja virheitä paljon, joten oli vaikea päästä peliin mukaan, mutta saatiin onneksi painittua tuosta kolme pistettä kotiin, hymyili passari Tomi Saarinen ottelun jälkeen.

Ottelussa oli panoksena Mestaruusliigan pisteiden lisäksi mahdollisesti Suomen Cupin jatkopaikka. Loimu oli jo pudonnut Cupista Savo Volley -tappion vuoksi, mutta jos Etta olisi voittanut Loimun, olisivat he jatkaneet Cupissa Savo Volleyn vastustajaksi. Loimun voitto tarkoitti siis kolmea pistettä raisiolaisille ja Cupin final four -paikkaa savolaisille.

Ottelun avauserä oli lievää Loimun hallintaa, kunnes Etta nousi torjuntapisteellä tasatilanteeseen 21-21. Sen jälkeen edettiin tasaisesti aina jatkopalloille asti kunnes Ettan torjunta oli ensin verkossa ja heti perään Ali Fazli syötti ässän Ettan Michael Michelaulta. Toisen erän alku muistutti uhkaavasti edellisen kotiottelun toisen erän ns. ohierää, kun Etta karkasi hetkessä johtoon, mutta Loimu heräsi onneksi passari Tomi Saarisen kahdella ässällä ja nousi pikavauhtia tasoihin. Toisen erän ratkaisuhetkillä Loimu voitti muutaman tärkeän hieman epämääräisen pallon, joissa Kristaps Smits kunnostautui kaivamaan palloja parketin pinnasta takaisin peliin.

Kolmannen erän alku oli jälleen Ettan hallintaa, mutta erän puolivälin jälkeen Loimu nousi loppuun asti kestäneelle karkumatkalle Ali Fazlin syöttövuorolla. Kolmas erä ja ottelu päättyivät passari Saarisen illan kolmanteen ässäsyöttöön. Loimu pelasi lähes koko kolmannen erän kakkosvalmentaja Mika Rantasen komennossa, kun espanjalaisvalmentaja Aitor Barreros sai tilanteessa 4-4 ensin punaisen kortin ja sen perään keltaisen ja punaisen kortin samassa kädessä samaan aikaan, mikä tarkoittaa erästä poistamista. Tilanne lähti käyntiin siitä, kun Loimun hyökkäys osui verkon pinnassa Ettan takapassarin päähän, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa virhettä mikä johti Loimun valmentajan keskusteluun verkkotuomarin kanssa. Tuomaristo ei katsonut keskustelua hyvällä, vaikka muutamien metrinen päästä seurattuna tilanne ei näyttänyt tai kuulostanut erityisen kiihkeältä. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Loimun päävalmentaja analysoi tapahtunutta rauhallisesti. Hän on huolissaan Mestaruusliigan tuomaroinnista ja siitä, että osa tuomareista ei siedä yhtään keskustelua tai kyseenalaistamista tuomioista. Hänen mukaansa he eivät ymmärrä sitä, että kiihkeissä peleissä on normaalia, että tuomioita kyseenalaistetaan. Kyseessä ei ole epäkunnioittaminen, vaan tehdystä valinnasta eri mieltä oleminen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Ali Fazli 16 pisteellään. Kristaps Smitsin saldo oli vain yhden vähemmän ja myös Tayeb Einisamarein tehtaili mukavan kymmenen pisteen saaliin. Toisen yleispelaajan tontilla esiintyi 7 pistettä tehden Sebastian Pozo Hernandez, kun Väinö Rahko oli pukeutunut liberopaitaan. Ettan parhaat pistemiehet olivat Nuutti Niinivaara ja Eetu Pennanen, jotka tekivät 11 pistettä mieheen jääden molemmat myös tehoissa plussalle. Ettan molemmat ulkomaalaisvahvistukset Jakub Petras ja Michael Michelau jäivät Kerttulan parketilla pakkaselle.

Otteluisäntä Turku Energian valitsemat parhaat pelaajat:

Etta: Eetu Pennanen

Loimu: Kristaps Smits

Ottelun ProLibero Loimun Väinö Rahko

Katso myös: TilastotValokuvat

Katso ottelun jälkeinen mediatilaisuus, jossa kommentteja antamassa Eetu Pennanen, Tomi Saarinen, Olli Kuoksa ja Aitor Barreros.

20.11. Sunnuntaina haetaan kotona jatkoa voittoputkelle

20 marraskuun, 2021

Loimu nappasi toisen voiton putkeen lentopallon Mestaruusliigassa kotisalissaan, kun se kukisti Vantaa Ducstin täyden kolmen pisteen arvoisesti. Sunnuntaina oranssipaidat hakevat kolmatta voittoa putkeen, kun Etta saapuu Oulusta Kerttulan liikuntahalliin vierailulle. Tilastonikkarit olivat laskeneet Ducks-ottelun jälkeen, että se oli Loimun ensimmäinen kahden peräkkäisen voitokkaan ottelun sarja 630 päivään. Me emme ole lähteneet laskemaan paljonko kolmesta peräkkäisestä on kulunut, vaan katsomme eteenpäin ja keskitymme suoritus, pallo ja erä kerrallaan seuraavaan otteluun.

Loimu ja Etta eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet. Loimulla on tällä hetkellä koossa 9 ottelusta saman verran pisteitä. Tällä saaliilla on hallussa niinikään sarjataulukon 9. sija. Yläpuolella olevilla Ducksilla ja Hurrikaanilla tosin on kaksi ottelua enemmän jo pelattuna. Ettalta vietiin edustuskelvottoman ulkomaalaisvahvistuksen peluuttamisen vuoksi alkukaudesta neljä neljä pistettä pois. Nyt joukkueella on koossa 11 ottelusta 6 pistettä ja oululaiset ovat tällä hetkellä sarjataulkon viimeisellä, eli 11., sijalla.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksan ryhmä on uudistunut sitten viime kauden, kun paluumuuttajina Etta-paitaan pukeutuvat jälleen yleispelaaja Eetu Pennanen ja passari Niko Haapakoski. Nuorten kotimaisten pelaajien lisäksi uusia kasvoja ovat myös yhdysvaltalainen yleispelaaja Michael Michelau sekä slovakialainen hakkuri Jakub Petras.

• Olemme pelanneet aiemmissakin peleissä hyvin, mutta ne ovat olleet liigan kärkijoukkueita vastaan. Nyt käsillä olevista peleistä tarvitsemme voittoja ja pisteitä, kommentoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros Ducks-ottelun jälkeen kääntäen katsettaan myös jo sunnuntain Etta-otteluun.

Loimun ja Ettan välisen Mestaruusliiga-ottelun isäntänä toimii Turku Energia, joka tarjoaa Loimun pääyhteistyökumppanina myös ekologista LoimuSähköä. Sen tilaamalla tuet suoraan rahallisesti Loimun junioreiden toimintaa. Tutustu LoimuSähköön Turku Energian kotisivuilla, jonne löytyy linkitys myös Loimun kotisivujen etusivulta.

17.11. Loimu nousi toisen erän tyrmäyksestä voittoon

17 marraskuun, 2021

Raision Loimu syvensi Vantaa Ducksin tappioputken seitsemän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti vieraat keskiviikkona Kerttulan liikuntahallissa luvuin 3-1 (25-20, 17-25, 25-19, 25-16) ja piti toisella peräkkäisellä voitollaan täydet sarjapisteet Raisiossa.

Ottelu oli Loimun ensimmäinen, jossa katsomoon pääsi AVIn päätöksen mukaisesti vain koronapassin esittämällä. Järjestelystä ei koitunut ovella ongelmia, vaikka tarkastaminen pienen hetken ottikin. Yleisö oli saapunut paikalle ymmärtävin mielin eikä kenenkään tarvinnut ennen lipunmyyntiin pääsemistä kovin pitkään ulkona jonotella. Ottelu oli myös Loimun Lapsen oikeuksien viikon teemaottelu ja yhdessä Reilu Fiiliksen kanssa kerättiin hyvä määrä joulukalentereita ja -lahjoja vähävaraisille lapsiperheille lahjoitettavaksi.

Ottelun avauserä alkoi Ducksin komennossa, mutta erän puolivälissä Loimu nousi Ali Fazlin syöttövuorolla mukaan peliin. Viimeinen sinetti erän ratkaisupalloissa oli passari Tomi Saarisen torjuntapisteet. Toisen erän alku oli kotijoukkueelle katastrofaalinen. Vastaanotto ja sitä kautta vastaanottohyökkääminen tökkivät pahasti ja Ducks siirtyi pikavauhdilla 0-9 johtoon ja erä oli käytännössä ohi. Loimu kaunisteli erän lopussa hieman lukemia, mutta pääsi silti vain 17 pisteeseen Kalle Katteluksen heiluttaessa vieraiden tahtipuikkoa.

Pitkän erätauon jälkeen Loimu teki ryhtiliikkeen ja paransi ottelun voiton avaimeksi muodostunutta vastaanottohyökkäämistä merkittävästi. Loimun päävalmentaja vaihtoi kahteen viimeiseen erään liberon paitaan Väinö Rahkon. Ottelun kolmas ja neljäs erä olivat vahvasti hyökänneen Loimun hallintaa, eikä ottelun voittajasta enää ollut suurta epäselvyyttä.

• Tiedettiin että tulee vaikea ottelu, kun Ducks on tasaisen vahva joukkue, joka puolustaa paljon. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli vaikeuksia vastaanoton kanssa ja se vaikeutti meidän elämää. Vastaanottohyökkäyksemme saaminen hyvälle tasolle oli kolmannen ja neljännen erän ratkaisu. Toisesta erästä pitää muistaa, että me emme hävinneet sitä, vaan Ducks voitti sen. He pelasivat hyvin, kommentoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Ottelun paras pistemies oli Mestaruusliigan pistepörssin kärkinimi Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki tällä kertaa 22 pistettä. Passari Tomi Saarinen kirjautti itselleen tehokkaan passipelin pyörittämisen ohella viisi torjuntapistettä. Ducksin pisteet jakautuivat tasaisesti viidelle pelaajalle, mutta kaikilla heillä tehot jäivät alhaiselle tasolle. Otteluisäntä Ekopartnerit valitsivat parhaiksi pelaajiksi Ducksilta Esko Vuorisen ja Loimulta Väinö Rahkon.

Loimun seuraava ottelu isketään kotisalissa sunnuntaina, jolloin vastustajaksi saapuu Etta Oulusta. Ottelu alkaa kello 17:00 ja sitä isännöi Turku Energia.

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa kommentoimassa Loimusta Tomi Saarinen ja Aitor Barreros sekä Ducksista Esko Vuorinen ja Juho Rajala. Katso tallenne.

15.11. Otteluennakko: Passit kuntoon ja keskiviikkona ankkajahtiin

15 marraskuun, 2021

Viiden kotiottelun putken jälkeen kuukauden päivät pelkästään vierasotteluita pelannut Loimu palaa kotiparketille keskiviikkona, kun Vantaa Ducks saapuu kahden Loimun ex-liberon johdolla Raisioon. Loimun entisistä liberoista Juho Rajala johtaa ankkalaumaa päävalmentajana ja Esko Vuorinen ahertaa normaalisti parketin puolella liberonpaita päällään. Viime otteluissa tosin Vuorinen on ollut poissa kokoonpanosta.

Ottelun isäntänä toimii Ekopartnerit ja sen teemaksi on nostettu Lapsen oikeuksien viikon kunniaksi lasten oikeudet. Kaikki alle 16-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi sisään ja ottelun yhteydessä toteutetaan joulukalenteri ja -lahjakeräys raisiolaisten vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Tästä lisää otteluennakon lopussa.

Tilastollisesti odotettavissa on tasainen kamppailu, sillä kaikissa tilastoluvuissa Loimu on joukkueena piirun Ducksin yläpuolella. Sarjataulukossa sen sijaan Loimu on kaksi peliä enemmän pelanneen ja seitsemän pistettä enemmän saalistaneen Ducksin takana.

Loimun loukkaantumismurheet ovat taakse jäänyttä elämää ja Aitor Barreros saa vihdoin käyttöönsä täyden pelaaja-arsenaalin mukaan lukien täyteen pelikuntoon palanneen tähtihakkuri Ali Fazlin. Loimulla oli hankala kuuden ottelun putki, kun vastassa oli pelkkiä kärkipään joukkueita ja Fazlin selkäongelmien lisäksi joukkueessa oli myös flunssa-aaltoa ja muita pieniä haasteita. Edellisessä vierasottelussaan Loimu onnistui palaamaan voittojen tielle kukistamalla kovana kotijoukkueena tunnetun Tiikerit Kokkolassa.

Ducks aloitti sarjan vahvasti voittamalla neljä ensimmäistä otteluun täysin pistein, mutta nyt viimeisestä kuudesta ottelusta on ollut tuloksena tappiot ja vain yksi sarjapiste. Voitokkaissa neljässä ensimmäisessä pelissä vastassa oli Etta kahdesti, Lakkapää ja Tuto. Ducksin alkukauden terävimpiä syömähampaita ovat olleet Mestaruusliigan torjuntapörssiä johtava keskitorjuja Lauri Lehtonen sekä hakkuri Aleksander Rastamo, joka on tehnyt 4,38 pistettä erää kohden ollen liigan pistenikkaritilastossa sijalla 9. Tätä tilastoa johtaa Loimun Ali Fazli 5,4 pisteen saaliilla.

Ottelun yhteydessä toteutetaan yhdessä Reilu Fiilis hyväntekeväisyysorganisaation kanssa joulukalenteri- ja joululahjakeräys vähävaraisten raisiolaisten lapsiperheiden hyväksi. Hallin aulassa on siis Reilu Fiilis piste, johon saa tuoda noin 20€ arvoisia joululahjoja tai joulukalentereita lapsille välitettäväksi. Jos ei jaksa joulukalenteria tuoda mukanaan, niin sellaisen voi myös ostaa lahjoitettavaksi hallin aulassa joulukalentereita myyviltä Raision KilliNallien partiolaisilta.

Joukkueiden passareiden lisäksi keskiviikkona on myös katsojilla syytä olla passit kunnossa, sillä tiistaina voimaan astuvien AVIn määräysten mukaan sisätiloihin saadaan ottaa yli 50 henkilöä yleisöä vain jos tapahtuman ovilla tarkastetaan koronapassit. Eli yleisön määrällisiä rajoituksia ei ole, mutta vain koronapassin näyttämällä pääsee sisään. Tämän vuoksi hallin sisääntuloon voi aiheutua ainakin ensimmäisiin peleihin vähän normaalia enemmän ruuhkaa, mutta niistä selvitään, kun saavutaan tapahtumaan vähän normaalia aikaisimmin ja positiivisin mielin.