Siirry sisältöön

UUTISET

30.9. Kurppa on Loimun puuttuva palanen

30 syyskuun, 2021

Perjantaina lentopallon Mestaruusliiga-kautensa käynnistävä Loimu on kiinnittänyt viimeisen palasen joukkueeseensa, kun jo pidemmän tovin joukkueen mukana harjoitellut passari Mauri Kurppa (28 v, 185 cm) laittoi allekirjoituksensa sopimuspaperiin. Tehty sopimus on alkavan kauden mittainen, mutta siinä on ulkomaille siirtymisen mahdollistava pykälä tammikuun puoliväliin asti. Lentopallon siirtoikkuna sulkeutuu tammikuun lopussa.

Kurppa on nelinkertainen Mestaruusliigan mitalisti ja ulkomailtakin hänellä on kokemusta neljän kauden verran kolmesta eri maasta. Kurppa on kotoisin Loimaalta, mutta aikuisuransa hän on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta muualla. Pääsarjaura alkoi Kuortaneella vietettyjen vuosien jälkeen Korson Vedosta, jonka jälkeen tie vei Tiikereiden kautta VaLePaan. Hurrikaanissa pelatun kauden 2015-2016 jälkeen hänelle kirjattiin myös 13 A-maaottelua. Ulkomaankentiltä kokemusta on karttunut Romaniasta, Ruotsista sekä Saksasta, jossa hän on pelannut kahden kauden ajan 2. Bundesliigassa.

30.9. Mestaruusliiga käyntiin paikalliskamppailulla

30 syyskuun, 2021

Lentopallo miesten Mestaruusliiga käynnistyy perjantaina lokakuun ensimmäisenä päivänä Raisiossa lounais-suomalaisten joukkueiden osalta, kun 45. peräkkäisen kautensa pääsarjassa aloittava Raision Loimu saa vieraakseen kauden ensimmäiseen paikallisottelun vastustajakseen sarjanousija Tuto Volleyn.

Ottelu on monella tapaa mielenkiintoinen, kuten sarja-avausten ja paikallispelien teemaan kuuluukin. Ottelun mielenkiintoa nostaa se, että Tuton pelaajista ja valmentajista monilla on vahva Loimu-tausta. Monelle perjantai on siis tavallaan paluu menneisyyteen, kun he astelevat tosikoitokseen sarjapisteistä taistelemaan Kerttulan liikuntahallin parketille. Tällä kertaa vain pelipaidan väri on eri kuin aiemmin.

Loimu nuori joukkue on esittänyt lupaavia otteita harjoitusottelussa, vaikkakin kauden kenraaliharjoitus viime lauantaina Tutoa vastaan meni penkin alle. Seuran omat kasvatit, kuten Väinö Rahko, Tomi Saarinen Sebastian Pozo Hernandez ja Aatu Kulmala, ovat jälleen vuoden vanhempia ja valmiimpia kantamaan entistä isompaa roolia kentällä. Tästä osoituksena joukkue valitsi yhteistyössä päävalmentaja Aitor Barreroksen kanssa vasta parikymppisen Rahkon kapteeniksi alkavalle kaudelle.

Kotimaisten nuorten lahjakkuuksien lisäksi Loimun joukkuetta värittävät kolme ulkomaalaisvahvistusta. Latvialainen ruutitynnyri Kristaps Smits liittyi viimeisimpänä joukkueen mukaan suoraan EM-kisoista, joissa hän edusti maataan palaten mm. EM-kultaa voittanutta Italia vastaan koko ottelun. Lisäksi Loimulla on kaksi pelaajaa lentopallomaailman absoluuttiseen huippuun kuuluvasta Iranista, jossa lentopallo on iso laji ja paikallinen sarja kivikova. Sieltä Loimun hakkuriksi saapui Ali Fazli ja keskitorjujaksi Tayeb Einisarmarein.

Loimu ja Hurrikaani ovat pelanneet aiemmin Mestaruusliiga-otteluiden rinnalla omasta Siljan maljasta, joka on osoitus Lounais-Suomen lentopalloherruudesta. Tuton noustua pääsarjaan, Siljan malja laajennetaan kolmen joukkueen sarjaksi, eli näiden kolmen joukkueen keskinäisistä otteluista lasketaan omaa sarjataulukkoa Ja kauden päätteeksi joku joukkueista saa vuodeksi omakseen Siljan maljan nimeä kantavan kiertopalkinnon sekä laivayhtiön tarjoaman kauden päätösristeilyn.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä pelattava Tilitoimisto Aarnion isännöimä ottelu on vihdoin täysin korona-rajoituksista vapaa ja Kerttulan liikuntahalliin odotetaankin paikallisottelun kunniaksi vanhanajan hyvää yleisömäärä ja tunnelmaa.

Siljan malja laajenee

29 syyskuun, 2021
Loimu ja Hurrikaani ovat pelanneet jo useamman kauden ajan Siljan maljasta, eli Lounais-Suomen lentopalloherruudesta. Nyt kun Tuto Volley on noussut mukaan liigakartalle, laajennetaan Siljan maljan kilpailu kolmen seuran väliseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Loimun, Hurrikaanin ja Tuton välisistä liigaotteluista saatavat pisteet kootaan omaan sarjataulukkoonsa, jonka ykkösjoukkue saa kauden päätteeksi Siljan maljan nimeä kantavan kiertopalkinnon vuodeksi itselleen ja joukkueelleen Silja Line Suomin sponsoroiman kauden päätösristeilyn.
Siljan malja -kilpailu alkaa siis Raisiossa perjantaina 1.10. kello 18:30!

25.9. Loimun kenraali jätti kysymysmerkkejä

25 syyskuun, 2021

Raision Loimun ja Tuto Volleyn Mestaruusliiga-kauteen valmistava viimeinen harjoitusottelu jätti hieman kysymysmerkkejä ilmaan etenkin kotijoukkueen osalta. Loppunumeroiksi kirjattiin vieraiden 1-3 (20-25, 18-25, 25-23, 20-25) voitto. Valmentaja Aitor Barreroksella on vielä vähän alle viikko aikaa saada muissa harjoitusotteluissa lupavia otteita esittäneen kotijoukkueen peli uomiinsa ennen lokakuun ensimmäisenä päivänä, eli ensi viikon perjantaina, Raisiossa iskettävää sarja-avausta. Tuohon avausotteluun saapuu vastustajaksi kenraaliharjoituksen tapaan sarjanousija Tuto Volley.

Ottelun alku oli Loimulta hapuilevaa uusina pelaajina avaukseen päässeet Kristaps Smits ja Tayeb Eini eivät löytäneet yhteistä säveltä passari Tomi Saarisen kanssa ja vastaanotto oli vaikeuksissa Tuton edellistä harjoitusottelu vahvemman syöttöpelin kanssa ottelun alkumetreiltä asti. Tuto vei ensimmäisen erän nimiinsä, mutta Loimu johti toista mm. numeroin 16-12 ja 17-16, mutta Einari Koiviston lähes kymmenen syötön pituinen putki käänsi toisenkin erän vieraille.

Kolmanteen erään vaihdosta kentälle päässyt Loimun uunituore kapteeni Väinö Rahko voitti erän lähes yksinään. Passariksi tullut Mauri Kurppa ruokki kapteeniaan tehokkaasti. Kolmannen erän loimulaisittain negatiivisin hetki oli hakkuri Ali Fazli vaihtopyyntö polveaan pidellen. Neljäs erä oli jälleen selvästi Tuton, vaikka pelin edetessä vähän lämmennyt Smits laittoikin kapuloita rattaisiin.

Ottelun paras pistemies oli Tuton hakkuri Koivisto. Hän tehtaili 25 pistettä tehoin +16. Häntä säestivät yleispelaajat Tuomas Siirilä, kaksi erää pelannut Ossi Rumpunen sekä pre-seasonin parhaan ottelunsa pelannut keskitorjuja Tatu Vuorenmaa. Loimun puolella suuriman pistesaaliin keräsi vähän reilu pari erää pelannut hakkuri Ali Fazli, jolle kirjattiin 14 pistettä. Muista loimulaisista Sebastian Pozo Hernandez teki 11 ja Väinö Rahko 10 pistettä.

Kenraaliharjoituksen jättämiä Loimun pelillisiä kysymysmerkkejä olivat aiemmista peleistä hieman takapakkia ottanut yhteispeli sekä vastaanotto- ja torjunta-/puolustuspelaaminen. Ja yksilötasolla tietysti hyvän pre-seasonin pelanneen hakkuri Fazlin polvi.

Harjoitusottelut on nyt paketoitu ja perjantaina 1.10. isketään jo Mestaruusliigan sarjapisteistä Kerttulan liikuntahallissa. Tervetuloa sankoin joukoin lehtereille mielenkiintoiseen paikalliskamppailuun!

Loimun liigarinkiin kaksi uutta pelaajaa omasta organisaatiosta

13 syyskuun, 2021

Loimun joukkueen viimeisiä palasia on loksahdellut paikoilleen, kun Loimun Mestaruusliiga-joukkueesta jo parin kauden ajalta tuttu keskitorjuja Aatu Vihola ja kesän liigajoukkueen mukana harjoitellut Miikka Puranen laittoivat nimensä liigasopimuksiin. Molemmille pelaajille tullaan hakemaan kauden aikana Mestaruusliigan lisäksi peliaikaa myös Loimun kakkossarjajoukkueesta.

Aatu Vihola on parikymppinen 194 cm pitkä keskitorjuja, joka on Loimun oman juniorikoulun kasvatteja. Hän on esiintynyt Mestaruusliigassa kahtena edellisenäkin kautena. Avauspisteensä hän teki marraskuussa 2019 paikalliskamppailussa Hurrikaania vastaan. 24-vuotias ja 182 cm pitkä yleispelaaja-libero Miikka Puranen on LP Kangasalan kasvatti, joka on pelannut aiemmin Loimun 2-joukkueen ja kakkossarjan lisäksi mm. 1-sarjaa Lempäälän Kisassa, Rantaperkiön Iskussa, Akaa Volleyssa, Aitolahden Riennossa sekä Tuto Volleyssa. A-junioreissa hän oli voittamassa SM-hopeaa Iskun riveissä vuonna 2015.

Loimun valmistautuminen lokakuun alussa alkavaan Mestaruusliiga-kauteen jatkuu viikonloppuna Akaa-Volleyn järjestämässä Hunajaturnauksessa.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös