Siirry sisältöön

UUTISET

30.10. Loimulle avauspiste – Tiikereille voitto

30 lokakuun, 2020

Otteluraportti tulossa..

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatPelaaja- ja valmentajaommentit

29.10. Loimu himoitsee Tiikereiden turkkia ja avausovoittoa

29 lokakuun, 2020

Loimu lähtee erittäin haastavan alkukauden ja neljän tappion jälkeen perjantaina jahtaamaan kotihallissaan kauden avausvoittoa, kun vastustajaksi saapuu Kokkolan Tiikerit. Loimulla on takana harvinaisen ehjä harjoitusviikko lähes koko joukkueen voimin nyt kun myös argentiinalaisvahvistukset on saatu mukaan. Perjantaina nähdäänkin Ignacio Luengasin ja Facundo Imhoffin kotidebyytti Mestaruusliigassa. Pientä murhetta Loimulle tuli viikon treeneissä parin pienen ja suht harmittoman loukkaantumisen muodossa.

Viimeisimmässä ottelussaan Vantaalla Loimun otteissa oli jo kahdessa viimeisessä erässä lupaavia merkkejä joukkueen yhteenhitsautumisesta ja myös yksilöiden astumisesta odotettuihin saappaisiin. Ehkä isoin tekijä rikkinäisen alkukauden jälkeen on ollut löytää joukkueen itseluottamus omaan tekemiseen. Perjantaina onkin lupa odottaa jo ehyempää ja henkisesti vahvempaa Loimua, kun päävalmentaja Per-Erik Dhlqvist on päässyt rauhassa hiomaan kuvioita joukkueensa kanssa harjoitussalilla.

Kokkolan Tiikerit aloittanut kauden vahvasti ja joukkueella on saldona kolme voittoa neljästä ottelusta. Toistaiseksi ainoa tappio tuli juuri Loimu-ottelua edeltävänä päivänä Akaa-Volleyn vieraana. Tiikeri-nutussa esiintyy muutamia Loimunkin paidasta tuttuja pelaajia, sillä joukkueen hakkurina häärää Oskari Keskinen ja liberon tonttia hoitelee Mestaruusliiga-kentille paarin vuoden tauon jälkeen palannut Loimu-uransa selkävaivojen takia tauolle laittamaan joutunut Ville Sihvonen.

Ottelussa on käytössä Loimun korona ohjeistukset, jotka löytyvät kotisivuilta. Yleisön suositellaan edelleen ostaa liput ennakkoon. Hallilla ostavien suositellaan käyttävän pankkikorttia ja lähimaksua. Lisäksi yleisöltä edellytetään maskien käyttöä ja turvaetäisyyksien kunnioittamista.

22.10. Loimun odotukset päättyivät tappioon

22 lokakuun, 2020

Loimu on odottanut ensimmäistä kotiotteluaan lentopallon Mestaruusliigassa kuin kuuta nousevaa. Parin viikon kotikaranteeni normaalisti kahdesti päivässä harjoitteleville urheilijoille on ollut tuskallinen. Torstaina tuo odotus päättyi kun Akaa-Volley saapui vieraaksi Raisioon. Samalla päättyi myös odotus joukkueen argentiinalaisvahvistusten kanssa kun he pääsivät vihdoin joukkueen pariin ottelun päätyttyä.

  • Karanteenissa treenaaminen ja valmistutuminen oli tosi rajattua. Se näkyi etenkin tänään että ollaan treenattu 10 päivää itsekseen ja vain kolme päivää yhdessä. Ottelu alkoi ihan jees mutta tuntuu että sitten joukkue vähän hajosi eikä pysynyt peli eikä joukkue kasassa, harmitteli Loimun kapteenin nauhaa kantanut Elviss Krastins.

Odotusten päättyminen olikin loimulaisittain torstai-illan ainoa ilonaihe, sillä Akaa-Volley vei täydet sarjapisteet mukanaan puhtaalla 0-3 (18-25, 18-25, 13-25) voitolla. Molemmilta joukkueilta puuttui kokoonpanosta tärkeitä pelaajia. Akaalta puuttui edellisessä ottelussa kätensä loukannut libero Voitto Köykkä ja Loimulta nilkkavammasta toipuva Aleksei Zhbankov sekä tilastomies Ari-Heikki Kulmalan vieressä peliä seuranneet argentiinalaiset Facundo Imhoff ja Ignacio Luengas.

Loimu oli ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä hyvin pelissä mukana erien puoliväliin asti, mutta molemmat erät ratkesivat Markus Kaurton astellessa syöttönurkkaukseen. Erien lopussa isännät eivät pystyneet enää vieraita ahdistelemaan. Ottelun viimeiseksi jääneessä kolmannessa erässä Akaa-Volley näytti heti kaapin paikan ja Loimu oli käyttänyt molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 1-7. Tämäkään ei saanut vieraiden verryttelytakin vetoketjua aukeamaan vaan he hoitivat erän ja ottelun varmuudella maaliin.

  • Perustekemistä meiltä ja se riitti tänään. Loimun pelissä näkyi se että on karanteenissa oltu eikä ole päästy yhdessä treenaamaan. Hyvä että me pidimme oman tasomme eikä annettu sen repsahtaa eikä lähdetty huonolla asenteella edes pitkän erätauon jälkeen, kehui Joni Mikkonen joukkojaan ottelun päätyttyä.

Loimun uusi päävalmentaja Per-Erik Dalqvist peluutti ottelussa kaikkia kokoonpanossa olleita nilkkavaivaista Zhbankovia lukuun ottamatta. Ottelun paras pistemies oli Akaan Urpo Sivula, joka teki 14 pistettä. Hänen rinnallaan toinen kokenut pelimies Joni Mikkonen teki 11 ja Panu Pitkänen 12 pistettä. Loimulaisista hakkuri Johan Gruvaeus kirjautti itselleen 10 pistettä, mutta hän sortui virheisiin jääden tehoissa vain yhden pisteen plussan puolelle.

  • Me tarvitsemme aikaa. Meillä on nuori joukkue ja tänään meiltä puuttui kolme avauksen pelaaja. Eli me tarvitsemme aikaa ja se on se mitä meillä ei ole nyt ollut. Tiesin että meillä tulee olemaan tänään ongelmia rytmin ja luottamuksen kanssa. Olimme kuitenkin tänään taktisesti parempia kuin ensimmäisenä viikonloppuna pohjoisessa. Olen tyytyväinen siitä että Väinö Rahko syttyi pelaamaan hieman suututtuaan, pohdiskeli Dalqvist kotidebyyttinsä jälkeen.

katso myös: TilastotValokuvat

https://www.facebook.com/watch/?v=340210720612756

20.10. Loimu pääsee torstaina irti Raisiossa

20 lokakuun, 2020

Loimu avaa käynnissä olevan Mestaruusliiga-kauden vihdoin torstaina myös kotikentällään, kun kahden myöhemmin pelattavaksi siirtyneen kotiottelun jälkeen kolmas kotiottelu saadaan vihdoin pelattua. Kaksi ensimmäistä kotiottelua siirtyivät Rovaniemen vierasottelussa sattuneen korona-altistumisen vuoksi, kun joukkue laitettiin kahden viikon karanteeniin. Loimun onneksi kukaan pelaajista ei saanut koronaa ja näin ollen karanteeni on loppunut ja joukkue pääsee irti myös kotikentällään.

Tämän kauden uuden cup-systeemin mukaisesti torstaina on jaossa Mestaruusliigan pisteiden lisäksi paikka Suomen Cupissa 8. parhaan joukkoon.

Karanteenin aikana Loimulla oli myös positiivisia uutisia kerrottavaksi, kun joukkueen argentiinalaisvahvistukset Ignacio Luengas ja Facundo Imhoff saapuivat vihdoin pitkän odottelun jälkeen Raisioon. Kaksikko on toistaiseksi vielä karanteenissa, joka loppuu pahimmassa tapauksessa vasta torstain otteluun jälkeen. Heille tehtiin juuri lähtiessä koronatestit ja vielä kun Suomessa tehdyistä testeistä tulee negatiivinen tulos, niin he pääsevät tutustumaan uuteen joukkueeseensa. Torstaina Loimu saa varmuudella pelaavaan kokoonpanoon takaisin nilkkavamman vuoksi kaksi ensimmäistä ottelua sivussa olleen keskitorjuja Aleksei Zhbankovin.

Torstain vastustaja Akaa-Volley on pelannut tähän mennessä kolme ottelua ja saalistanut niistä 8 pistettä Loimun paidastakin tutun hakkuri Upi Sivulan johdolla. Mestaruusliigan ennakoissa jopa yhdeksi suurimmista ennakkosuosikeista nostettu Akaa-Volley oli edellisessä ottelussaan vaikeuksissa Vantaa Ducksin kanssa, mutta puristi lopulta niukan 3-2 voiton. Tuosta ottelusta akaalaiset saivat myös jobinpostia, sillä viime vuosina Mestaruusliigan liberoeliittiin ja maajoukkueeseen noussut Voitto Köykkä loukkasi ottelussa kätensä. Huippuliberon pelikunnosta ei tällä hetkellä ole täyttä varmuutta.

Loimu suosittelee pääsylippujen ostamista torstain otteluun ennakkoon Seat4me-palvelusta. Lippuja voi ostaa myös ovelta ja silloin taas olisi hyvä suosia pankkikorttia ja lähimaksua, kuten muutenkin ottelutapahtumassa. Yleisön on kunnioitettava katsomotiloissa turvavälejä ja otteluun saapuvilta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Lue tästä Loimun koronaohjeistus.

Kotiavaukseksi muovautuvaan Akaa-Volleyn otteluun saa vapaalipun keväällä Oranssi Sydän -tukikampanjaan osallistuneet. Loimu ja Leipomo Verainen tarjoavat lisäksi tukikampanjaan osallistuneille voisilmäpullat ja kahvit erillisessä pisteessä hallin aulassa ennen ottelun alkua.

8.10. Infoa tukikampanjan osallistuneille – ja kiitos vielä kerran!

8 lokakuun, 2020

Toteutimme keväällä koronan katkaisseen kauden pääteeksi Oranssi Sydän -tukikampanjan, johon saimme mukaan ilahduttavan ison määrän osallistujia. Iso kiitos teille kaikille vielä kerran.

Tukimaksulla sai pääsylipun uuden kauden avausotteluun eli, sunnuntaina 11.10. iskettävään Loimu – Etta otteluun. Lisäkiitoksena tarjoamme tukikampanjaan osallistuneille kahvin ja Veraisen voimantelipullan ennen ottelun alkua.

Tukikampanjalaiset pääsevät omalla nimellään sisään hallin oikeanpuoleisesta sisääntulo-ovesta. Tervetuloa!

Tästä löydät nimilistan tukikampanjaan osallistuneista!

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös