23.3. Hieno puolivälieräsarja päättyi Akaa-Volleyn juhliin ja Loimun kesälomaan

23 maaliskuun, 2022

Loimun ja Akaa-Volleyn mielenkiintoiseksi muodostuneessa puolivälieräsarjassa iskettiin keskiviikkona neljäs näytös Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa. Joukkueet tarjosivat jälleen erinomaista lentopalloviihdettä kiihkeästi ottelussa mukana eläneelle yleisölle. Tällä kertaa Akaan kokemus oli valttia ratkaisuottelun ratkaisuhetkillä ja ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-22, 18-25, 23-25, 23-25) vierasvoitto. Samalla Akaa-Volley eteni seurahistorian ensimmäisen kerran Mestaruusliigan välieriin samoin 1-3 lukemin.

• Hyvällä mielin tietenkin, kun voitto tuli ja mitalipelit odottaa. Peli oli aikalailla sellainen kun nämä muutkin pelit. Tilastot on aika tasaiset ja kaksi viimeistä erää kahden pinnan erolla meille. Oli kovaa vääntöä. Oltiin pikkuisen kovempia ratkaisupaikoissa, kommentoi ensimmäistä kauttaan valmentajana toimiva Olli Kunnari.

Selkä seinää vasten neljänteen otteluun lähtenyt Loimu sai ratkaisuotteluun takaisin pelaavaan miehistöön ensimmäisen Mestaruusliigan pudotuspeliottelun tilillensä kirjanneen libero Kyle Dagostinon. Loimu aloittikin ottelun hyvin ja johti Akaan aikalisällä jo 10-6. Vieraat nousivat kuitenkin tasoihin erän ratkaisuhetkille tultaessa, kunnes Loimun yhtä palloa vaille neljän erän mittaiseksi venynyt torjunnaton jakso päättyi avauserän eräpallossa Tayeb Einisamareinin torjuntapisteeseen.

Toinen erä oli Loimulta ottelun ohierä, sillä Akaa vei erää lähes alusta alkaen. Erän jännittävin hetki oli Akaa-passari Anton Välimaan loukkaantuminen erän loppupuolella torjuntatilanteessa. Kakkospassari Saku Tuomivaara hoiti erän loppuun ja pitkällä erätauolla jännitettiin ja pidettiin peukkuja Välimaan pelikyvyn puolesta. Valitettavasti peukkujen pitäminen ei kuitenkaan parantanut peukkua, vaan Tuomivaara sai jatkaa passivastuun kantamista. Ja hyvin hän sen kantoikin runkosarjassa karttuneen pelikokemuksen ansiosta. Ensimmäisen pudotuspeliottelunsa pelannut passari sai pidettyä vieraiden hyökkäyspelin tason korkeana ja sai lisäksi kaivettua keskipelaaja Panu Pitkäsestä aiempia otteluta paremmat tehot irti.

• Pari ekaa palloa meni että sai koneen käyntiin, mutta sitten kun kolmas erä alkoi, niin se lähti siitä ihan hyvin rullaamaan. Mikäs siinä pelatessa. Koko ajan tosi tasaista vääntöä. Loimu pelasi tosi hyvin ja kumpi tahansa olisi voinut voittaa tänään. Ite toin ehkä Panun takaisin pelin mukaan, analysoi Tuomivaara ensimmäisen pudotuspeliottelunsa päätteeksi.

Ottelun kolmas erä oli tasainen läpi erän. Akaa-Volley pääsi ensimmäisenä kiinni eräpalloon, kun vieraiden hyökkäys painui jälleen kerran Loimun torjuntaan epätarkasti asetettujen käsien kautta maisemaan. Ali Fazli hoiti kuitenkin ensimmäisen eräpallon Loimulle. Toisessa eräpallossa hakkuri Urpo Sivulan ykköspaikan hyökkäys painui viivaa pitkin joko sentin viivan sisä- tai ulkopuolelle. Tuomariston mielestä pallo oli sisällä, mutta tilanteesta syntyi suukopua joukkueiden välillä, jossa kovinta ääntä piti Sivula Loimun Aitor Barreroksen jäädessä niukasti hopealle. Ottelun neljäs erä aloitettiinkin nostamalla molemmille herroille sinänsä harmittomasta tilanteesta keltaiset kortit.

Neljännessä erässä Loimu näytti jo valmistautuvan kesälomaan, kun Kristaps Smitsin hyökkäys pysähtyi torjuntaan tilanteessa 11-16. Isännät eivät kuitenkaan halunneet myydä nahkaansa helpolla, vaan hiljalleen oranssipaidat hivuttautuivat pisteen päähän tilanteessa 23-24. Ensimmäinen ottelupallo toi kuitenkin Akaa-Volleyn toivoman tuloksen, kun Smitsin lyönti tuli takaisin Loimun kenttäpuoliskolle. Loimulaiset jähmettyivät kentälle pettynein ilmein, kun taas Akaa-Volleyn kenttäpuoliskolla käynnistyi villit voitontanssit.

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin läpi puolivälieräsarjan hyvin pelanneet Ali Fazli ja Voitto Köykkä. Ottelun paras pistemies oli jälleen Fazli. Omista korkeuksistaan lyövälle iranilaiselle kirjattiin 26 pistettä tehoin +22. Verkon toisella puollella hakkuri Sivula teki 20 pistettä. Muista akaalaisista mainittakoon pudotuspelien parhaan pelinsä pelannut Panu Pitkänen, joka teki 13 pistettä. Loimun puolella Kristaps Smits teki mukavat 15 pistettä, mutta latvialaisen teholukema jäi vain yhden pisteen plussalle, eli edellisen ottelun tapaan virhekontrollin kanssa oli vaikeuksia.

• Harmittaa oikein jumalattomasti. Hävittiin aikalailla kaikessa tänään. Akaa oli paljon kärsivällisempi joukkue. Paljon enemmän kuitenkin jäi kaudesta käteen kuin viime kaudesta. Oli tosi hyvä kausi, mutta mitalin olisin tällä kaudella halunnut. Meillä oli sellainen rosteri, että se olisi ollut mahdollista, harmitteli silminnähden pettynyt Loimu-kapteeni Väinö Rahko.

Kauden loppuminen puolivälierien jälkeen on tietysti pettymys, mutta kun jossain vaiheessa on oranssi-mustien kauden yhteenvedon aika, niin päättyneestä kaudesta löytyy paljon positiivista. Akaalla on vielä mahdollisuudet mennä vaikka korkeimmalle pallille asti, sillä joukkueen kokenut kaarti varmasti sen kun lämpenee panosten ja otteluiden koventuessa.

• Aloitimme tänään hyvin, olimme aggressiivisia ja pelasimme hyvää lentopalloa. Ottelun edetessä paineet kasvoivat ja meidän nuorella joukkueella oli tekemistä niiden käsittelyssä. Akaan kokemus ratkaisi ottelun. Pelasimme hienon kauden ja pelasimme laadukasta lentopalloa. Mutta tärkeintä on se, että nuoret pelaajat menivät eteenpäin. Ensi vuoden pudotuspeleissä nämä pelaajat ovat taas vähän kokeneempia, katsoi Loimun valmentaja Aitor Barreros jo tulevaan.

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkeinen pelaaja- ja valmentajakommenttitallenne

21.3. Akaa-Volley piti kotiedun toistamiseen, Loimun voitettava keskiviikkona kotonaan

21 maaliskuun, 2022

Loimun ryöstöretki Akaalle ei tuonut oranssi-mustien toivomaa tulosta, vaan Akaa-Volley piti kotietunsa toistamiseen. Loimun yhden vierasvoiton hakeminen jää siis perjantain viidenteen otteluun, mikäli keskiviikon neljäs ottelu Raisiossa päättyy kotivoittoon. Maanantain ottelun lopputulos oli 3-0 (25-21, 25-18, 29-27).

Ottelun avauserän alku nostatti tunnelmaa vierasjoukkueen kannattajabussilla paikalle saapuneiden Loimu-kannattajien keskuudessa. Akaan päävalmentaja Olli Kunnari yritti katkaista vieraiden vahvaa alkua aikalisällä tilanteessa 5-9. Tämä ei kuitenkaan erän kulkua kääntänyt, vaan sen teki avausottelun tapaan syöttämään tilanteessa 11-14 astellut Kristo Kollo. Virolaisen syöttövuorolla isännät nousivat johtoasemaan, josta eivät enää erän aikana luopuneet, vaikka Loimu nousi vielä ensimmäisenä ohi 20 pisteen rajapyykin. Sen jälkeen erän loppu meni isännille luvuin 6-1.

Toisen erän alku eteni myös tasaisesti, kunnes vahvaa ottelusarjaa pelaava Sauli Sinkkonen torjui Ali Fazlin tshekkilyönnin ja tulostaululle kotijohdon 18-14. Sinkkonen oli muutenkin jälleen vahvalla pelipäällä ja käänteli hyökkäyksiä verkolla ohi Eetu Mäen johtaman torjunnan. Urpo Sivulan ässällä kotijoukkue hankki itselleen eräpallon tilanteessa 24-18. Erän viimeinen piste syntyi heti ensimmäisestä eräpallosta Kristaps Smitsin hyökkäyksen painuessa kauas takarajan taakse.

Kolmannen erän alkupuolisko oli edelleen isäntien hallintaa, mutta 18-14 tilanteen jälkeen alkoi vieraiden hetkellinen herääminen ja kiri, jota johti Ali Fazlin vahva syöttövuoro, jonka aikana Loimu nousi tasatilanteeseen 20-20. Tämän jälkeen edettiin rinta rinnan ja piste pisteeltä. Loimulla oli pari eräpalloakin, mutta vieraat eivät pystyneet hyödyntämään niitä ja lopulta isännät puristivat Sauli Sinkkosen torjunnalla ja Urpo Sivulan ässällä kolmannenkin erän itselleen.

Vaikka ottelu eteni pääosin melko tasaisissa merkeissä, oli Loimu kenttätapahtumissa lähes koko ajan askeleen jos toisenkin perässä. Loimun vaikea iltapuhde konkretisoitui tilastoihin, jotka osoittivat nollaa torjuntapistettä ja kahtatoista syöttövirhettä yhtä ässää vastaan. Torjuntojen puuttumisen lisäksi myöskään puolustuspelaaminen ei ollut parhaalla mahdollisella tasollaan.

Ottelun paras pistemies oli Ali Fazli, joka teki 18 pistettä tehoin +13. Kotijoukkueelta vahva kolmikko Urpo Sivula (17), Kristo Kollo (15) ja Sauli Sinkkonen (14) teki pisteitä tasaista tahtia. Loimulaisista ei Fazlin rinnalle löytynyt toista vastuunkantajaa, vaan kaikki muut jäivät reilusti alle kymmeneen pisteeseen. Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Fazli ja isänniltä Kollo. Akaan parhaan pelaajan palkinnon olisi voinut tässäkin ottelussa hyvin antaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa sen jo pokanneelle Sauli Sinkkoselle, mutta ehkä oli hyvä muistaa muitakin välillä.

Katso myös: Tilastot

18.3. Loimu iski puolivälieräsarjan tasoihin

18 maaliskuun, 2022

Hienon puolivälieräsarjan avausottelun yleisölle keskiviikkona tarjoilleet Loimu ja Akaa-Volley jatkoivat perjantaina siitä mihin keskiviikkona jäivät. Erittäin yleisöön menevän ottelun jälkeen oranssi-paidat kannattajineen pääsivät tanssimaan voitontansseja, kun Kerttulan liikuntahallin tulostaululla seisoi 3-1 (20-25, 25-22, 29-27, 25-19) kotivoiton lukemat.

• Ihan hyvä 3-1 voitto. Ei se ihan niin kaunista ollut kuin Akaalla, mutta kyllä tämä meille kelpaa. Meidän asenne oli tänään kova. Halusimme haastaa kokeneet kaverit verkon toisella puolella meidän nuorisolla, kommentoi Loimun kapteeni Rahko.

Ottelun avauserä meni avausottelun kolmen viimeisen erän tapaan Akaa-Volleylle, mutta Loimu ei luovuttanut, vaan käänsi toisen erän voitokseen, vaikka tekikin kahteen erään peräti 22 pistettä Akaalle omilla virheillään Akan tehdessä vain 8 Loimulle. Ottelun kolmannesta erästä kehkeytyi illan vedenjakaja. Tasaisissa merkeissä edennyt erä jatkui pitkällä jatkopalloille, joiden kautta Loimu puristi voiton itselleen lukemin 29-27. Neljännessä erässä Loimun asema alkoi näyttää jo erittäin hyvältä, kun hienoa puolivälieräsarjaa pelaava Väinö Rahko torjui Akaan terävimmän syömähampaan, eli Urpo Sivulan, kirjauttaen tilanteeksi 13-9. Loimu  ei tämän jälkeen enää johtoasemastaan luopunut, vaan isännät tuulettivat ottelun voittoa Ali Fazlin johtaessa tulitusta.

• Eka erä tultiin hyvin sisään. Kaveri sai joka erässä jonkun pisteputken ja se söi meidän omaa peliä. Tuo oli mun mielestä ihan play off -lentopalloa ja sen arvoista. Tänään Loimu oli tuon verran parempi kuin me, kommentoi Akaan päävalmentaja Olli Kunnari.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 24 pistettä tehoin +15. Loimun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi kuitenkin erinomaisesti pelannut yleispelaaja Kristaps Smits, jolle kirjattiin 21 tehtyä pistettä sekä paljon vastaanottoja hyvällä tarkkuudella. Loimusta myös Väinö Rahko ja Eetu Mäki kantoivat hyvin vastuuta ja libero Aatu Kulmala kesti hyvin Akaan pommituksessa. Vierailijoista eniten pisteitä tehtaili yleispelaaja Kristo Kollo, jonka 17 pisteen saldosta hakkuri Urpo Sivula jäi vain yhden pisteen verran. Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon sai 14 +13 tehtaillut keskitorjuja Sauli Sinkkonen.

• Taas tasainen peli. Pidimme saman aggressiivisuuden kuin ensimmäisessä pelissä ja syötimme hyvin. Meidän torjunta pystyi kontrolloimaan heidän hyökkäystä ja puolustuksen kautta päästiin jatkopallohyökkäyksiin. Edelleen on paljon asioita, joita voidaan kehittää. Seuraavatkin pelit tulevat olemaan tasaisia, ennakoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Kaiken kaikkiaan ottelu ei tasollisesti noussut avausottelun tasolle, mutta tunnetta oli sekä kentällä että katsomossa vähintään saman verran kuin Akaalla. Ilmassa aistittava sähkö lupaakin hyvää sarjan tuleviin koitoksiin, joista seuraava isketään maanantaina Akaalla ennen keskiviikkoa, jolloin sarja on jommallekummalle katkolla Raisiossa.

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkeiset pelaaja- ja valmentajakommentit

17.3. Puolivälierille huikea avaus, perjantaina jatketaan Raisiossa

17 maaliskuun, 2022

Huikea avauskamppailu puolivälieräsarjalle – perjantaina jatketaan Raisiossa

Loimun ja Akaa-Volleyn välinen puolivälieräsarja alkoi maanantaina Akaassa erinomaisen laadukkaalla avausottelulla. Pudotuspelihermostuneisuutta ei näkynyt, vaan molemmat joukkueet esittivät kenties kauden parastaan. Loimu johti ottelua luvuin 0-2, mutta pitkän erätauon jälkeen ottelu kääntyi niukasti isännille. Loimu lähtee tasaamaan puntteja perjantaina kotiottelussa, johon toivotaan yleisöstä seitsemättä kenttäpelaajaa oranssi-mustille. Avausottelu oli myrskyvaroitus ja nyt kotona laitetaan ottelusarja tasoihin ennen maanantaina vieraissa pelattavaa kolmatta osaottelua.

Maanantain kannattajamatkalla S.I.G-Oksanen opetti Loimun kannattajille uuden ja helpon kaksisanaisen laulun, joka tullaan ottamaan käyttöön perjantain kotiottelussa. Joukkueen jäseniä kävi Oksasen laulukoulussa opettelemassa laulun molemmat sanat ja taputusrytmin, joten tämän videon avulla yleisökin voi opetella sen. ????

Kortit ja pääsyliput pudotuspeleissä

Runkosarjaan myydyt kausikortit (siis juuri tämän nimiset kortit) eivät ole puolivälierissä enää voimassa, mutta Loimu-, Vapaa- ja Partnerkortit ovat. PlayOffeihin myydyt PlayOff-kumppaniliput on noudettavissa perjantaina Kerttulasta. Panosten noustessa play offien puolivälierissä, on pääsylippujen hinnat seuraavat (ennakkomyynti Seat4Me):

Kerttulan liikuntahalli, Raisio

17.3. Loimu taipui tappioon, mutta antoi myrskyvaroituksen puolivälieräavauksessa

Loimu ja Akaa-Volley avasivat puolivälieräsarjansa keskiviikkona Toijalan Monitoimihallilla. Loimun nuorelle ja suht kokemattomalle joukkueelle pudotuspelien alkaminen, kahden vuoden tauon jälkeen, oli uusi tilanne, jonka oikeanlaista käsittelyä päävalmentaja Aitor Barreros korosti runkosarjan jälkeen. Barreros onnistui itselleen ja joukkueelleen asettamasta tehtävästä hyvin. Oma osansa vieraiden rentoon aloitukseen oli varmasti äänekkäällä kannattajaryhmällä, joka oli saapunut bussilla omiaan tukemaan. Eivätkä turhaan saapuneetkaan, sillä he näkivät mitä todennäköisimmin sekä Akaa-Volleyn että Loimun kauden parhaan ottelun.

Tai korjataan sen verran, että aivan ottelun ensimmäiset pallot olivat Loimulta pientä hakemista. Kyle Dagostinon loukkaantumisen vuoksi liberon tontilla yksin vastuun kantaneen Aatu Kulmalan johtama vastaanotto aloitti ottelun hieman kovin käsin ja vastaanottoja nousi suoraan vastustajan puolelle. Vastaanottajat kuitenkin kokosivat itsensä nopeasti vaikean alun jälkeen ja 9-4 tappioasema kääntyi 15-16 johtoasemaksi. Alkukankeuden jälkeen Loimun pelaaminen oli kauttaaltaan rentoa ja itsevarmaa. Loimun torjunta onnistui vaimentamaan hyökkäyksiä, jonka jälkeen puolustus kaivoi palloja takaisin peliin. Tasaisen erän keskivaiheen jälkeen Loimun toiveet avauserän voitosta vahvistuivat, kun Aatu Kulmala puolusti pallon peliin ja Väinö Rahko päätti pallon parkettiin siirtäen vieraat jo 17-21 johtoon. Erän viimeisen pisteen tehtaili niin ikään Rahko, tällä kertaa syöttöviivan takaa Loimun erän neljännellä ässällä.

Toisen erän alku oli Loimulta vahva, mutta vieraiden kannalta vaaran merkki oli Akaan Urpo Sivulan herääminen. Ali Fazlin ässän myötä johtoasemaksi tuli jo 17-20, mutta se ei riittänyt, vaan Kristo Kollon pahoilla syötöillä kotijoukkue nousi tasoihin. Syötöt kyllä nousivat vastaanotolta riittävän tarkasti passari Tomi Saariselle, mutta hyökkäyspeli yskähteli. Lopulta kuitenkin Kristaps Smitsin ässä ja Ali Fazlin hyökkäyspiste saattelivat vieraat 0-2 johdossa pitkälle erätauolle.

Kolmas erä eteni tasatahtia erän ratkaisupisteeseen asti. Loimun harmiksi ja Akaan onneksi kahdenkymmenen pisteen kohdalla syöttökulmaukseen asteli vieraiden illan paras syöttäjä, eli virolaisvahvistus Kollo. Hän siirsi kahdella peräkkäisellä ässällään isännät johtoon. Tasatilanne 23-23 kääntyi kuitenkin kotijoukkueen erävoitoksi, kun Ali Fazlin hyökkäys painui pitkäksi erän ensimmäisessä eräpallossa. Neljäs erä näytti olevan illan selvin ja viidennen erän väistämätön, kunnes Loimu nousi vähän yllättäen aivan Akaan niskaan hengittämään Kristaps Smitsin ässällä ja Mauri Kurpan torjuntapisteellä. Loimun hyvä nousu jäi kuitenkin palkintoa vaille, kun Sauli Sinkkonen päätti erän keskeltä.

Viides erä oli jälleen tasaista ja tiukkaa kamppailua edeten pienessä isäntien johtoasemassa. Ratkaisevilla hetkillä syöttönurkkaan pääsi jälleen Kollo, jonka illan kuudennella ässällä tulostaululle tuli jo 10-5. Vieraat eivät kuitenkaan antautuneet, vaan nousivat vielä Smitsin ja Tayeb Einisamareinin torjunnalla ja Smitsin ässällä kahden pisteen pää. Hieno ottelu ja taistelu ei kuitenkaan saanut loimulaisittain voitokasta loppua, vaan ennakkosuosikki Akaa Volley piti kotiedun itsellään hikisen iltapuhteen jälkeen luvuin 3-2 (18-25,23-25,25-23,25-22,15-10). Puolivälieräsarjan avaus lupaa kiihkeää ja mielenkiintoista pitkää sarjaa.

– En muista Monarilla nähneeni tämän parempaa lentopallo-ottelua. Oli tosiaan pudotuspelin arvoinen mittelö. Eiköhän Kerttulan katsomo täyty perjantaina ja Monari sitten taas maanantaina – oli sen verran hyvää mainosta lentopalloilulle, kehui kotijoukkueen Sauli Sinkkonen ottelun jälkeen.

Ottelun parhaat pistemiehet löytyivät mustapaitaisesta vierasjoukkueesta. Fazli teki 26 ja Smits 21 pistettä. Isänniltä Urpo Sivula ja Kristo Kollo tekivät 20 pistettä mieheen. Loimun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Fazli ja isäntien Sauli Sinkkonen. Loimun aloitussyöttö oli jälleen terävää ja tehokasta.

– Aivan ihanteellinen lentopallo-ottelu. Valitettavasti vain me olemme häviäjiä tänään. Syöttö on niin tärkeä osa lentopalloa, että toki olemme sitä harjoitelleet ja tänään se kulki parin erän verran, kommentoi Aitor Barreros.

Ottelusarja on nyt avattu ja perjantaina isketään mielenkiintoinen toinen osaottelu, jossa Loimu pääsee haastamaan ennakkosuosikin äänekkään kotiyleisönsä edessä. Kevättä ja pudotuspelitunnelmaa on todella ilmassa, kun laadukasta lentisviihdettä jo keskiviikkona tarjonneet joukkueet astelevat Kerttulan parketille.