Siirry sisältöön

UUTISET

4.6. Elitserienin paras pelaaja Loimun hakkuriksi

4 kesäkuun, 2020

Loimu on kiinnittänyt ensi kauden joukkueeseensa toiseksi hakkuriksi ruotsalaisen Johan Gruvaeusin (23v, 198 cm). Nuoren, nälkäisen ja energisen ruotsalaishakkurin siirron mahdollistajana toimii hänen kummiyrityksekseen tuleva Eezy Henkilöstöpalvelut.

Gruvaues on Ruotsin kestomenestyjiin kuuluvan Falkenbergin kasvatti, joka on käynyt myös Atlantin takana opiskelemassa samassa collegessa Loimussa aikoinaan loistaneen libero Dustin Wattenin kanssa. Pääsarjaurallaan Gruvaeus on viiden kauden aikana voittanut 5 kultaa cupista, liigasta ja grand prix-tapahtumista. Hän on toiminut myös kasvattajaseuransa kapteenina. Päättyneellä kaudella hän voitti Ruotsin Elitserienin pistepörssin ensimmäisenä ruotsalaispelaajana seitsemään vuoteen ja hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

  • En tiedä vielä kovin paljon suomalaisesta lentopallosta. Jotain olen kuullut Suomessa pelanneilta ruotsalaisilta. Ja sen tiedän että liiga on Ruotsia kovatasoisempi. Suomi ja Loimu ovat minulle täydelliset paikat ottaa askeleita urallani eteenpäin. Uskon tuovani Loimulle paljon pisteitä ja energiaa, kommentoi Ruotsista tavoitettu Gruvaeus.

Gruvaeus on ollut Ruotsin nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo ja tammikuussa 2019 hän murtautui miesten maajoukkueeseen Tukholmassa. Aikuisten tasolla hänellä on takanaan yhdet EM-karsinnat ja harjoitusleirejä Puolassa ja Makedoniassa.

Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist on uudesta pelaajastaan erittäin tyytyväinen:

”Hän tuo Loimuun entistä enemmän liekkiä. Häneen pätee hyvin sanonta “no flame, no game”. Loimun ja Johanin välillä oli kiinnostusta jo ennen minun tuloa seuraan. Kokemuksemme yhteistyöstä hänen kanssaan vahvisti kiinnostusta. Hän on yksi parhaista persoonista joita olen valmentanut, joten odotan innolla että pääsemme kehittämään hänestä entistä parempaa pelaajaa Loimussa.”

30.5. Loimun hihaosastolle kaksi vahvistusta

30 toukokuun, 2020

Loimu on hankkinut kaksi vahvistusta hihaosastolleen. Liberon tontille Aatu Kulmalan kanssa peliajasta kisaamaan saapuu viime kaudella Rovaniemellä pelannut yhdysvaltalainen Ryan Manoogian (27 v, 185 cm) ja yleispelaajaosastolle liittyy nuorten suomalaistalenttien rinnalle argentiinalainen Ignacio Luengas (24 v, 204 cm).

  • Pelaajakartoituksessa ja -neuvotteluissa mukana oleva tiimimme teki erinomaista työtä näiden postien täyttämisessä. Nämä hankinnat antavat tasaisuutta vastaanottoon ja parantavat puolustuspelaamistamme. Odotan kovasti näkeväni heidät jo oranssi-mustassa paidassa, kommentoi Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

Manoogian pelasi yliopistouransa ex-loimulaisen Dustin Wattenin tapaan Long Beach Staten yliopistossa. Sen jälkeen ammattilaisuran kaudet hän on pelannut Unkarissa ja Norjassa ennen saapumistaan viime kaudeksi Suomen Mestaruusliigaan Team Lakkapään riveihin. Manoogian syntyi lähes kuurona, mutta kuulee nykyisin tekniikan avulla suhteellisen normaalisti.

Manoogian tuo kokemusta ja energiaa niin takakentälle kuin joukkueeseen yleisemminkin. Hän pelasi hyvin ottein viime kaudella Mestaruusliigassa ja hänen vastaanottonsa sortui vain harvoin. Hänelle syötettiin vain 18 ässää, kun vastaanottoja kertyi 533. Rovaniemellä hänet opittiin tuntemaan myös villeistä tuuletuksistaan onnistuneiden suoritusten jälkeen. Manoogian saapuu syksyllä Raisioon isosti motivoituneena uudesta haasteesta.

  • Ryan osoitti heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen poikkeuksellista asennetta ja oikeanlaista paloa silmissä Loimun edustamisesta. Olen ollut näissä pelaajakuvioissa Loimussa mukana nyt 17 vuotta enkä ole ennen nähnyt vastaavaa aiemmin. Uskon että sama palo ja intohimo tulee näkymään myös Kerttulan lehtereille ensi kaudella, kehui Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Myös pelaaja on innoissaan mahdollisuudesta jatkaa Suomessa ja edustaa Loimua:

”Pidin kovasti Mestaruusliigassa pelaamisesta. Olin alkuun vähän yllättynyt miten kovatasoinen ja haastava Suomen liiga on. Koin oloni mukavaksi ja ihmiset ystävällisiksi, joten palaan Suomeen mielelläni. Dustin Watten on kertonut paljon hyvää Loimusta, joten odotan innolla uuden kauden alkua.”

Yleispelaajaosastolle liittyvä Ignacio ”Nacho” Luengas on tuttu näky kovana lentopallomaana tunnetun Argentiinan nuorisomaajoukkueista ja nyt hän on murtautunut myös miesten maajoukkueen rinkiin. Nuorisomaajoukkueissa hänelle on tullut menestystäkin. Viimeisimpänä MM-kulta U23 MM-turnauksessa Egyptissä vuonna 2017. Vuonna 2015 tuli MM-hopeaa U21 MM-kisoista Meksikosta.

Loimu on Luengasin ensimmäinen seurajoukkue Argentiina ulkopuolella, jonka pääsarjassa hän on pelannut kolmen kauden ajan. Viime kaudella hän edusti Argentiinan Superliigassa Ciudad Vóleyta, joka sijoittui toiseksi Etelä-Amerikan seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa.

  • Ignacio on iso yleispelaaja, joka on hyvä myös vastaanotossa. Hän on menestynyt upeasti maailman huipulla U21- ja U23-sarjoissa. Nyt jatkamme kehitysaskeleiden ottamista hänen urallaan Loimussa. Hänelle on luvassa iso vastuu ja rooli joukkueessa, kertoi Loimun päävalmentaja Dalqvist.

Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakankaalla on odotukset korkealla lupaavan yleispelaajan osalta: ”Hän on erittäin lupaava nuori pitkä yleispelaaja. Nuorten maajoukkueiden lisäksi hän on nyt mukana miesten maajoukkueen rosterissa. Meidän entinen päävalmentaja Ruben Wolochin on ollut vahvasti tukemassa pelaajan siirtoa ja antanut hyvät taustat Loimusta pelaajalle ja pelaajasta Loimulle.”

20.5. Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

20 toukokuun, 2020

Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saavat mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev (30 v, 193 cm) tekee paluun pääsarjatasolle. Borichev debytoi Mestaruusliigassa kaudella 2006-2007 Vaasan Kiiston paidassa. Tämän lisäksi hän on pelannut Mestaruusliigassa Keski-Savon Paterin ja Saimaa Volleyn riveissä ennen siirtymistään Loimuun, jossa hän pelasi syksystä 2013 kevääseen 2018. Loimun kausien jälkeen Borichev siirtyi pelaamaan ykkössarjaa ensin Tuton ja viime kaudeksi Nurmon Jymyn riveihin.

  • Kirka on mahtava persoona, joka on todella pidetty niin joukkueen kuin kannattajien keskuudessa. Hänestä ei ole varmaan kellään mitään pahaa sanottavaa. Pelillisesti hän tuo kokemusta ja voimaa laitapelaamiseemme, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Jotain on kuitenkin Borichevin aiemmista liigakausista muuttunut, sillä hän ei tee paluuta tutulle yleispelaajan tontille, vaan hän tulee olemaan toinen palanen Loimun hakkuriosastoa. Kolmekymppinen pelimies tuo mukanaan Loimun joukkueeseen johtajuutta ja kokemusta.

  • Onhan se tunne ollut koko ajan mielessä, että liigassa haluaisin vielä pelata ja nyt se vain voimistui entisestään. Enemmän kovempia ja laadukkaita treenejä sekä pelejä. Kovalla innolla tulen tuomaan kilpailua hakkurin tontille. Pelipaikkana se on tuttu, mutta liigassa pelaaminen hakkurin tontilla tuo omat haasteensa. Minua kiehtoo mahdollisuus keskittyä täysin hyökkäykseen ja kehittyä sillä osa-alueella, kertoi Borichev liigakentille paluusta intoa puhkuen.

Loimulla on koossa nyt valmennustiimin lisäksi kahdeksan pelaajasopimusta. Joukkueen nuoren ja lahjakkaan ryhmän muodostavat passari Tomi Saarinen, yleispelaajat Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez ja Eetu Kulmala, keskitorjujat Aleksej Zhbankov ja Eetu Mäki sekä libero Aatu Kulmala. Heidän lisäkseen koronakaranteenin loppuessa joukkueen yhteisharjoitusvahvuuteen tulee näyttöjä uudelle päävalmentajalle antamaan muitakin oman juniorikoulun kasvatteja.

7.5. Ruotsin maajoukkuevalmentaja Loimun peräsimeen

7 toukokuun, 2020

Loimun ensi kauden joukkue on saanut yhden tärkeimmistä palasistaan, kun uuden päävalmentajan kanssa on allekirjoitettu sopimus. Loimua viime kaudella luotsannut Kasper Vuorinen on ottamassa viime kaudella alkaneella valmentajan urallaan päämäärätietoisesti seuraavia askeleita. Naisten maajoukkueen apuvalmentajana toista vuotta toimiva Vuorinen on lähellä sopimusta ulkomailta ja Loimun uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella 39-vuotias Ruotsin miesten maajoukkueen päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

  • Selvitimme taustoja useammasta lähteestä ja palaute oli erinomaista. Olemme olleet hänen kanssaan yhteyksissä jo aiempinakin vuosina, joten on hienoa että nyt saatiin palaset paikoilleen. Dalqvist on vaativa valmentaja ja hän tehnyt töitä myös nuorten kehittäjänä. ”Kappe” teki hyvää työtä viime kaudella ja ”Perra” jatkaa siitä nyt, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Dalqvist on toiminut urallaan aiemmin päävalmentajana Ruotsin nuorisomaajoukkueissa sekä 2017-2019 kahden kauden ajan Hylten joukkueessa Ruotsin pääsarjassa. Pääsarjakaudet päättyivät Ruotsissa kultaan ja hopeaan. Ennen päävalmentajakausia hän toimi apuvalmentajana Saksassa naisten Bundesliigassa sekä kolmen kauden ajan Japanin V-liigassa Tommi Tiilikaisen nykyään valmentaman Toyoda Gosein joukkueessa legendaarisen ruotsalaisvalmentaja Anders Kristianssonin alaisuudessa.

  • Olen tosi tyytyväinen tästä sopimuksesta. Olen kuullut paljon hyvää Loimusta sekä seurassa pelanneelta Viktor Lindbergiltä että muiltakin. Meillä on tällä hetkellä nuori ja lahjakas runko koossa, jota lähdetään kehittämään kohti liigan huippua. Minulla on kokemusta sekä pitkän tähtäimen nuorten kehittämisestä että lyhyemmän tähtäimen joukkueen tehojen ulosmittaamisesta, kertoi Ruotsista tavoitettu Dalqvist.

Suomeen tulo on Dalqvistille tavallaan myös paluuta juurille. Hän on täysin ruotsalainen, mutta isoäiti on aikoinaan muuttanut siskonsa kanssa Suomesta sotalapsena Ruotsiin. Dalqvist asuu tällä hetkellä Falköpingissä Etelä-Ruotsissa.

  • Olen seurannut Suomen liigaa erityisen tarkasti Viktorin pelatessa Loimussa, mutta muutenkin. Japanista minun joukkueesta Suomeen lähtivät aikoinaan sekä Taichiro Koga että Taichi Kawaguchi, joiden kanssa olin yhteyksissä kun he pelasivat Suomessa. Olen aloittanut jo viime kauden videoihin ja tilastoihin paneutumisen niin meidän joukkueen kuin muidenkin osalta, päätti Dalqvist innostuneesti.

Loimun joukkueen valmennustiimissä jatkavat apuvalmentaja Mika Rantanen, tilasto- ja videovalmentaja Ari-Heikki Kulmala sekä joukkueenjohtaja Pipsa Tenhunen. Pelaajasopimuksia Loimulla on koossa tällä hetkellä seitsemän kappaletta ja lisää pelaajia kartoitetaan yhteistyössä uuden päävalmentajan kanssa.

24.4. Jälleen oma huippulupaus liigapelaajaksi Loimussa

24 huhtikuun, 2020

Koronasta huolimatta seuraavaan lentopallon Mestaruusliiga- kauteen valmistautuva Raision Loimu on jatkanut kotimaisten huippulupausten kiinnittämistä joukkueen perustaksi. Viime viikolla julkaistujen Tomi Saarisen jatkosopimuksen ja Sebástian Pozo Hernándezin sopimuksen jatkoksi Loimu solmi nyt pelaajasopimuksen niin ikään aivan Suomen kirkkaimpien lentopallolupausten joukkoon kuuluvan Aleksei Zhbankovin kanssa. Yhden vuoden sopimuksen tehnyt nuorukainen täyttää kesällä 17 vuotta ja pituutta hänellä on jo 204 senttiä.

Zhbankovista tulee toisen polven liigapelaaja, sillä hänen isänsä Ruslan Zhbankov saapui Suomeen ja Loimuun syksyllä 2000 ja juhli oranssipaidassa Suomen mestaruutta heti ensimmäisen kauden päätteeksi. Menestyksekkään pelaajauran jälkeen Ruslan Zhbankov jäi perheineen asumaan Raisioon, jossa Ruslan myös aloitti valmentajan uransa. Aleksei Zhbankov ottaa Loimussa käyttöönsä isänsä aiemmin käyttämän pelinumeron 7.

Huipputasolle nouseva nuorukainen on saamastaan mahdollisuudesta innoissaan:

”Tulen Mestaruusliigan mielelläni. Tavoitteena on ottaa heti aloituskuusikon paikka joukkueessa ja kehittyä pelaajana edelleen. Tavoitteet lentopallossa on olla paras mahdollinen pelaaja, mikä itse voin olla.”

Isänsä tavoin keskipelaajana omimmillaan oleva Aleksei pystyy pelaamaan myös hakkurin tontilla. Hän on Suomen suurimpia lentopallolahjakkuuksia ja nuorten maajoukkueen kapteeni, vaikkei olekaan siirtynyt opiskelemaan Kuortaneelle nuorten maajoukkueen valmennuskeskukseen.

Aleksei on Loimun oman juniorikoulun kasvatti, joka on pelannut Loimun junioreiden ja miesten alasarjajoukkueiden lisäksi Maskun Katajan junioreissa sekä kaksi kautta Turun Tovereiden väreissä miesten ykkössarjaa isänsä valmennuksessa.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös