Siirry sisältöön

UUTISET

29.1. Otteluraportti: Trilogian viimeinen näytös Ducksille

29 tammikuun, 2020

Loimu ja Vantaa Ducks kohtasivat keskiviikkona lentopallon Mestaruusliigan tammikuun lopun trilogian kolmannessa näytöksessä Korsossa. Kaksi ensimmäistä kohtaamista olivat tiukkoja ja päättyivät molemmat Loimun 3-2 voittoihin. Kolmas kerta toden sanoi korsolaisittain ja tällä kertaa Ducks nappasi voiton ja vielä melko selvin lukemin, kun tulostaululla paistoi ottelun jälkeen 3-0 (30-28, 25-21, 25-21) lukemat.

Vaikka Loimullakin oli hyvät hetkensä ja putkensa avauserässä, sortui se ratkaisuhetkillä tehottomuuteen ja Ducks nousi jatkopallojen kautta voittoon. Kun toinenkin erä oli isäntien heiniä, siirryttiin pitkälle erätauolle Ducksin johtaessa 2-0. Loimun ei ollut silti syytä painaa vielä päätä pensaaseen, sillä trilogian kaksi aiempaakin kohtaamista olivat kääntyneet pitkän eräauon myötä. Tälläkin kertaa niin näytti käyvän, kun Loimu johti vielä 8-13. Siinä vaiheessa syöttämään asteli kuitenkin Ducks-passari Michael Milstein. Loimun peli jumittui P4-rotaatioon tyystin. Milstein syötteli pisteitä aina tilanteeseen 15-13 asti ja samalla henkinen ote siirtyi isännille. Loimu roikkui vielä kintereillä mukana, mutta toinen syöttöputki tilanteesta 19-18 tilanteeseen 23-18 ratkaisi lopullisesti ottelun.

Loimun otteita leimasi tehottomuus. Etenkin yleispelaajat Tamir Hershko ja Kasimir Vuorinen sekä libero Avery Aylsworth olivat Lumo-hallissa vaikeuksissa. Hakkurin paikalle siirtynyt Blake Leeson oli Loimun parhaimmistoa ja hänet palkittiinkin vieraiden parhaana pelaajana. Myös viime peleissä loistanut Trent O’Dea oli kelvollisella pelipäällä.

  • Ankat pelasivat paljon paremmin ja ansaitsivat voittonsa, onnittelut Juicalle ja joukkueelle. Meidän oma vastaanotto ja hyökkäys petti tänään. Blake on iloinen poika ja ottanut roolinsa ja vetelee iloisesti aina kun pallo tulee, kommentoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen trilogian viimeisen sivun suljettua.

Ottelun paras pistemies oli Ducks hakkuri Bojan Strugar, joka teki 19 pistettä tehoin +11. Kokenut yleispelaaja Toni Kankaanpää ja keskitorjuja Lauri Lehtonen tekivät 14 pistettä mieheen. Loimun paras pistemis oli Blake Leeson, jolle kirjattiin 14 pistettä ja tehot +9. Kasimir Vuorinen teki pisteen vähemmän, mutta jäi tehoissa vain yhden pisteen plussan puolelle. O’Dean luvut olivat 11 +8 ja kapteeni Hershkon vain 7 +1. Loimu kohtaa seuraavaksi kotikentällään sunnuntaina 2. helmikuuta Kokkolan Tiikerit. Ennen liigaottelua Kerttulassa pelataan lauantaina ja sunnuntaina M50-sarjan SM-finaaliturnaus.

KATSO MYÖS: Tilastot

https://www.facebook.com/KorsonVeto/videos/173245287354635/

25.1. Otteluraportti: Loimu nousi sillasta voittoon trilogian toisessa kohtaamisessa

25 tammikuun, 2020

Otteluraportti tulossa..

Raision Loimun ja Vantaa Ducksin tammikuun lopun trilogian toinen näytös tarjosi ensimmäiseen tapaan vaihtelevia vaiheita ja Loimun voiton viidennessä erässä. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (19-25, 17-25, 25-22, 25-16, 16-14).

Loimun hakkurin paikan otti Windson Ferreiran sopimuksen purettua haltuunsa Blake Leeson. Uuteen rooliin tutustuminen kesti hetken, mutta ottelun edetessä jenkki pääsi hyvään vauhtiin ja ensi esiintyminen oli kokonaisuudessaan lupauksia antava. Muita oranssimustia onnistujia olivat keskitorjuja Trent O’Dea ja pelin käännekohdassa vaihdosta kentälle astellut passari Tomi Saarinen.

  • Me ollaan oltu tässä myllerryksessä ja mun mielestä meillä alkoi nyt oikeastaan uusi kausi muutama päivä sitten. Kun yksi palanen kuusikosta lähtee, niin kaikki muuttuu. Ducks pelasi mun mielestä hyvin ja oli lähellä että he olisivat vieneet tämän 3-0, mutta onneksi saatiin pidettyä peli hengissä ja sen jälkeen vähän parannettiin, kommentoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli vieraiden heiniä. Loimu ei päässyt ensimmäisissä erissä edes kahteenkymmeneen pisteeseen ja tehtaili pisteitä liian paljon vastustajan hyväksi omilla virheillään. Ducksin avainpelaajia olivat keskitorjujat Tommy Carmody ja Lauri Lehtonen sekä hakkuri Bojan Strugar.

Pitkän erätauon jälkeen Loimu vaihtoi passariksi Tomi Saarisen, joka löysi kuumat pelaajat tällä kertaa Joel Laaksoa tehokkaammin. Kolmannen erän ratkaisupalloissa Saarinen nousi esiin myös torjumalla Bojan Strugarin ja esittelemällä sen jälkeen kitarisansa Kerttulan yleisölle. Neljännen erän ratkaisi Kasimir Vuorinen syöttövuorollaan, joka mursi Ducksin selkärangan venyessään tilanteesta 19-14 tilanteeseen 23-14 asti. Viides erä oli tasainen alusta loppuun asti, mutta Loimu oli piirun verran vahvempi ratkaisupalloissa. Loimulaiset pääsivät tuulettamaan voittoa jatkopalloilla Strugarin hyökkäyksen päätyessä rättiin.

  • En saanut mitään erityisiä ohjeita kolmanteen erään kentälle tullessani. Pelasin vaan ja sillä tavalla se tuli kotiin. Me alettiin pelaamaan joukkueena paremmin ja saatiin torjuntoja ja puolustuksia. Myös keskeltä päästiin hyökkäämään paremmin. Blaken kanssa ei olla vedetty laidasta kuin muistaakseni yksi treeni, mutta se meni ihan hyvin. Ei muuta kuin sokkona palloa sinne päin niin kyllä se poika mätki alaspäin sitä palloa, kehui ottelun kääntäjiin kuulunut Tomi Saarinen.

Ottelun parhaat pisteet takoivat Loimun hakkuri Blake Leeson ja keskitorjuja Trent O’Dea, jotka tekivät 21 pistettä mieheen. Ducksin hakkuri Bojan Strugar teki yhden pisteen vähemmän. Myös vieraiden tuore vahvistus keskipelaaja Tommy Carmody oli tehokkaalla pelipäällä tehden 15 pistettä. Loimu ja Ducks kohtaavat tammikuun lopun trilogian viimeisessä näytöksessä jo keskiviikkona Vantaalla.

KATSO MYÖS: TilastotOttelun positivisin ja energisimmät pelaajat

https://www.facebook.com/RaisionLoimu/videos/512763129369016/

Loimu lähtee lauantaina Ducks-jahtiin uusin kuulin

24 tammikuun, 2020

Kansainvälisen huippulentopallon pääasiallisena pallotoimittajana toimiva Mikasa toi täksi kaudeksi markkinoille uuden version virallisesta pelipallosta, joka eroaa jo vuosia käytössä olleesta pallosta niin ulkoasultaan kuin myös ominaisuuksiltaan.

Lentopallon Mestaruusliiga-seurat saivat ennen kauden alkua päättää kummalla pallolla tämän kauden pelaavat. Loimu päätti alunperin pelata vanhalla mallilla valtavirran mukaisesti, mutta päätti käyttää uuden vuosikymmenen käynnistyttyä Lentopalloliiton tarjoaman mahdollisuuden muuttaa päätöstä kerran kauden aikana.

  • Uusi pallo sopii meidän joukkueen syöttö-vastaanottotaitoihin paremmin, kommentoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Lauantain Ducks-pelistä alkaen Loimu ottaa käyttöön uuden Mikasan pelipallon. Vaihtaminen tarkoittaa tietysti seuralle isoa hankintaa, sillä muutama pallo ei riitä sen liiemmin harjoituksiin kuin peleihinkään. Loimun yhteistyökumppaneista Ekopartnerit lähti onneksi uudistukseen mukaan ja heidän tuki mahdollistaa muutoksen tekemisen. Ekopartnereille sopivasti vanhoista palloista ei kuitenkaan tule ongelmajätettä, vaan ne kierrätetään edelleen harjoituskäytöön ja lisäksi niitä tullaan käyttämään palloja kovasti kuluttavassa pallotykissä. Mikäli palloja jää ylimääräiseksi, tullaan ne lahjoittamaan junioreille.

Loimu kohtaa lauantaina 25.1. Vantaa Ducksin Raisiossa kello 17:00.

23.1. Otteluraportti: Hurrikaani hoiteli runkosarjan viimeisenkin paikalliskamppailun

23 tammikuun, 2020

Lentopallon Mestaruusliigan Ruutu+ viikon ottelu pelattiin torstaina Loimaalla, jossa Hurrikaani sai siis vastustajakseen Loimun. Ruutu nimesi Lounais-Suomen paikallisottelun El Lounaisclasicoksi. Hurrikaanin ja Loimun pelaama paikallisherruudesta kertova Siljan Malja oli ratkennut jo aiemmin kauden kolme ensimmäistä paikallisottelua voittaneen Hurrikaanin hyväksi. Kaiken kaikkiaan Hurrikaani on hävinnyt koko kauden aikana vasta kaksi ottelua. Ei kahta ilman kolmatta -lausahdus ei pitänyt paikkaansa torstaina Loimaan liikuntahallissa, vaan Hurrikaani otti kauden 23. voittonsa puhtaasti luvuin 3-0 (25-13, 25-23, 25-21).

Ottelun avauserä oli pitkään loukkaantuneena olleen Hurrikaanin Eemeli Koukin näytöstä. Loimun kasvatti oli tositoimiin päästyään kuin varsa kevätlaitumella ja hän johdatti keltapaidat erävoittoon. Loimusta ottelun tasalla olivat vain joukkueen keskitorjujat. Toinen erä eteni alusta asti tasaisemmin ja Loimu saavutti 20 pisteen rajapyykin ennen isäntiä. Hurrikaani nousi kuitenkin johtoasemaan Antti Ropposen ja Henrik Porkan tekemillä pisteillä. Erän päätökseen hyökkäsi Sakari Mäkinen.

Pitkän erätauon jälkeen Loimun peli oli pahasti jäässä. Hurrikaani eteni 7-0 johtoasemaan ja Kasper Vuorinen oli siinä vaiheessa jo käyttänyt molemmat aikalisänsä. Tilanteessa 13-9 Loimu avitti vielä Hurrikaania Vuorisen protestoinnista saamalla punaisella kortilla ja siitä seuranneella pisteellä. Loimu ei kuitenkaan antautunut, vaan nousi Trent O’Dean, Tamir Hershkon ja Tomi Saarisen pisteillä kahden pisteen päähän tilanteessa 23-21 mikä pakotti Hurrikaanin Jussi Heinon ottamaan aikalisän. Heti aikalisän jälkeen edellisessä pallossa Saarisen torjumaksi tullut Sakari Mäkinen nosti hyökkäyspisteellään Hurrikaanin ottelupalloon, jonka Henrik Porkka päättä ässäsyöttöön.

  • Numerot näyttävät että ollaan jokaisella osa-alueella pikkasen jäljessä. Täysi kunnia vastustajalle, he tekivät asioita paremmin kuin me. Etenkin syötössä he olivat totutun kovia, kommentoi Loimun kakkosvalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli isäntien Sakari Mäkinen, joka teki 16 pistettä tehoin +10. Muut laitapelaajat Antti Ropponen ja paluun täysillä tositoimiin tehnyt Eemeli Kouki tekivät 14 pistettä mieheen. Loimun valopilkku oli keskipelaaja Trent O’Dea, jonka käsistä syntyi 13 pistettä ja vain yksi virhesuoritus. Windson Ferreiran poistuttua Loimun kokoonpanosta hakkurina pelasi farmipelaaja Paavo Korhonen. Hänelle kirjattiin 7 pistettä tehoin +1.

Loimun ottelut jatkuvat lauantaina kotikentällä Raisiossa. Kerttulan liikuntahallissa isketään A-poikien SM-sarjan turnaus klo 11-14.30 ja sen perään normaaliin kello 17:00 aikaan Loimun ja Vantaa Ducksin välinen Mestaruusliiga-ottelu.

KATSO MYÖS: Tilastot –

23.1. Windson Ferreiran sopimus purettu

23 tammikuun, 2020

Loimu on purkanut brassihakkuri Windson Ferreiran kevääseen asti ulottuneen pelaajasopimuksen. Ferreiran olkapää vihoitteli jo syksyllä miehen saapuessa Suomeen, mutta hän pystyi pelaamaan sen kanssa. Lopulta käsi ei kuitenkaan toipunut täyteen kuntoon. Ferreira pelasi Mestaruusliigassa Loimun paidassa 20 ottelua ja teki niissä pisteitä 15,35 keskiarvolla. Loimu selvittelee loppukauden tilannetta parhaillaan pikaisella aikataululla.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös