Siirry sisältöön

UUTISET

29.4. Loimun valmennukseen sittenkin muutoksia

29 huhtikuun, 2021

Loimun joukkueen rakentaminen ensi kauteen on jo hyvällä mallilla, mutta viime viikon loppupuolella tuli takapakkia, kun toiseen Mestaruusliiga-kauteen valmistautunut ruotsalaisvalmentaja Per-Erik Dalqvist ilmoitti seurajohdolle ettei pystykään jatkamaan valmentamista Suomessa henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Valmentamista hän ei ole kuitenkaan jättämässä, mutta hän palaa kotiseudulleen Ruotsiin. ”Perra” on vetänyt ensi kauteen tähtääviä harjoituksia kauden päättymisestä alkaen ja suunnitellut kauteen valmistautumisohjelman. Noin viikko sitten hän lähti ennalta sovitusti käymään Ruotsissa, mutta palaa toukokuun alussa sovitusti vetämään joukkueen harjoituksia kesätaukoon, eli omatoimiseen harjoittelujaksoon, asti.

  • Ilmoitus oli tosi valitettava, mutta ei ketään voi väkisin pitää. Kartoitamme nopeasti uudet kandidaatit ja teemme päätöksen, jotta kauteen valmistautuminen ei koe kolauksia. Suomalaiset valmentajat ovat tietysti etusijalla, mutta varteenotettavia vaihtoehtoja ei todennäköisesti ole jonoksi asti, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Loimulla on koossa kahdeksan pelaajasopimusta. Kotimaisen rungon muodostavat passari Tomi Saarinen, keskitorjuja Eetu Mäki, libero Aatu Kulmala sekä yleispelaajat Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez ja Eetu Kulmala. Ulkomaalaisvahvistukset tulevat Iranista, josta haaviin tarttuivat hakkuri Ali Fazli ja keskitorjuja Tayeb Eini. Kotimaisia pelaajamarkkinoita tarkkaillaan edelleen ja keskusteluja käydään niin nuorien kuin kokeneidenkin pelaajien kanssa. Seuraavia pelaajasopimuksia solmitaan, kun päävalmentajakuvio on ratkaistu, kertoi Rajakangas.

21.4. Loimulle yli neljä metriä osaamista lentopallon kärkimaasta

21 huhtikuun, 2021

Loimu on jatkanut valmistautumista syksyllä alkavaan seuran 45. peräkkäiseen lentopallon pääsarjakauteen solmimalla pelaajasopimukset ensimmäisten, ja seuran tavoitteiden mukaan myös viimeisten, ulkomaalaisvahvistusten kanssa. Tuoreita pelaajasopimuksia on pelikassissa kaksin kappalein ja molemmat uudet pelaajat saapuvat Suomeen ja Raisioon Iranista, joka on lentopallon maailman rankingissa peräti sijalla 8. Iranin Super Liiga, josta molemmat pelaajat tulevat, on kovatasoinen ammattilaissarja, jossa suomalaisista ovat päässeet pelaamaan vain hakkuri Lelu Ojansivu ja Loimustakin tuttu passari Kasper Vuorinen.

Uusista vahvistuksista keskitorjuja Tayeb Eini on sentin hakkuri Ali Fazlia pidempi, kun Einillä on mittaa 206 ja Fazlilla 205 senttimetriä. Iältään molemmat ovat 23-vuotiaita. Yhteistä on myös se, että ulkomaille tehty pelaajasopimus on molemmille uran ensimmäinen. Mahdollisuus pelata Euroopassa ja päästä askel kerrallaan isompiin sarjoihin ja Iranin maajoukkueeseen oli tärkeä motivaattori sopimusten taustalla.

Keskitorjuja Tayeb Eini on pelannut Iranin Super Liigassa vuodesta 2015 alkaen mm. Paykanin ja Shahrdari Gonbadin joukkueissa. Viimeisimmän kauden hän edusti Haraz Amolin joukkuetta, jonka riveissä kausi päättyi pronssimitaleihin. Eini on pelannut runsaasti maaotteluita nuorisomaajoukkueissa ja hänestä odotetaan kiihkeässä lentopallomaassa kovasti tulevaisuuden maajoukkuepelaajaa, kun vanhempi pelaajisto tulee astumaan syrjään. Hän on menestynyt nuorisomaajoukkueiden kanssa hyvin ja voittanut lukuisia turnauksia. Vuonna 2017 hän edusti maataan Tshekissä pelatuissa alle 21-vuotiaiden MM-turnauksessa, jossa Iran sijoittui viidenneksi.

Hakkuri Ali Fazli on kotoisin Amolin kaupungista, jonka sanotaan olevan Iranin lentopallopääkaupunki. Hakkurin ulottuvuus on peräti 370 cm, eli hänen hyökätessä käsi huitelee metrin ja 27 senttiä verkkonauhan yläpuolella. Koripallokoriin donkkaaminenkaan ei aiheuta ongelmia, kun käsi ulottuu 65 senttiä korirenkaan yläpuolella. Iranissa jotkut kutsuvat häntä linnuksi, koska hän on pitkä ja hyppää niin korkealle. Myös Fazlilla on kokemusta kotimaansa nuorisomaajoukkueiden edustamisesta. Seuratasolla hän on pelannut kaksi kautta Iranin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla League 1:ssä ja kolme kautta Super Liigassa. League 1:ssä kaudet ovat päättyneet hopeaan ja kultaan. Super Liigassa paras sijoitus on pronssi vuodelta 2019. Viimeisin kausi nousijajoukkue Hoorsun Ramsarissa päättyi 8. sijaan.

Loimulla on koossa nyt kahdeksan pelaajasopimusta, eli joukkueen runko on hyvin koossa. Nyt seuran ja valmennusjohdon on tarkoitus katsella maltilla millaisia liikkeitä kotimaisilla pelaajamarkkinoilla tulee lähitulevaisuudessa tapahtumaan.

14.4. Loimulle tukku jatkosopimuksia pelaajistoon ja valmennukseen

14 huhtikuun, 2021

Uuteen, ja toivottavasti normaalimpaan, lentopallon Mestaruusliiga-kauteen kovaa vauhtia valmistautuvalla Loimulla on koossa kuusi pelaajasopimusta viime kaudelta tuttujen pelaajien kanssa. Jatkavien listalla on myös viime kaudelta tuttu valmennus, joka jatkaa nuoren ryhmän päämäärätietoista kehittämistä ruotsalaisen Per-Erik Dalqvistin johdolla apunaan valmentaja Mika Rantanen ja videovalmentaja Ari-Heikki Kulmala.

  • Näimme joulutauon jälkeen harvinaisen omavaraisen joukkueen Mestaruusliiga-kentillä. Pelasimme hyvin, mutta se viimeinen silaus ja kokemus voittamisesta puuttui vielä. Oman rungon jatkosopimukset ovat seuran tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeitä. Jatkoimme harjoittelua suoraan viimeisen liigapelin jälkeen ja fokus on tällä hetkellä puhtaasti yksilötaitojen hiomisessa ja voiman hankkimisessa. Kaikki ringissä olevat pelaajat työskentelevät kovasti ja ovat nälkäisiä kehittymään edelleen, kommentoi Kerttulan liikuntahallista harjoituksista tavoitettu tyytyväinen Dalqvist.

Pelaajarintamalla Loimun yleispelaajaosastolla jatkavat Väinö Rahko (199 cm, 20-v.), Sebastian Pozo Hernandez (193 cm, 19-v.) ja Eetu Kulmala (185 cm, 20-v.). Keskitorjuja-, libero- ja passariosastoilla on yksi pelaaja kussakin, kun sopimus on voimassa Eetu Mäen (194 cm, 19-v.), Aatu Kulmalan (184 cm, 20-v.) ja Tomi Saarisen (196 cm, 21-v.) kanssa. Rahkon ja Pozo Hernandezin kanssa tehtiin uudet 2 + 1 -vuotiset sopimukset. Mäen uusi sopimus on muotoa 1 + 1 -vuotta. Kulmalan kaksosten ja Saarisen kanssa käytettiin aiemmassa sopimuksessa ollut optiovuosi.

Koossa oleva runko koostuu siis Loimun juniorijoukkueista ja nuorisomaajoukkueista tutuista pelaajista, joten ensi kaudellakin runko on nuori ja vahvasti loimulainen. Loimun on tarkoitus täydentää kotimaista runkoa kahdella ulkomaalaisvahvistuksella. Sopimusneuvottelut käyvät kuumana ja uusia sopimuksia päästään tiedottamaan todennäköisesti jo pikapuolin. Seuraavaksi allekirjoituksen kautta tiedotettavaksi näyttäisi tulevan uusi hakkuri. Aivan maailman kärkipään lentopallomaasta tulevan ykköshakkurin sopimus päästäneen tiedottamaan vielä tällä viikolla. Viime kauden lopussa koossa olleesta joukkueesta varmuudella maisemaa vaihtaa passari Lasse Jylhä, jonka tilalle Loimu kartoittaa tällä hetkellä vaihtoehtoja.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös