27.11. Loimu nousi sillasta voittoon

27 marraskuun, 2018

Kahden erän jälkeen Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa näytti siltä että Akaa-Volley ottaisi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa ja kautta aikain ensimmäisen voittonsa Loimusta. Pitkällä erätauolla ottelun voimasuhteet kuitenkin kääntyivät ja Akaa-Volleyn 2-0 johtoasema kääntyi Loimun 3-2 voitoksi. Mestaruusliigan tärkeät sarjapisteet jaettiin siis niin että Loimu sai niitä kaksi ja Akaa-Volley yhden. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (23-25, 23-25, 25-20, 25-14, 15-10).

Akaa-Volley sai otteluun lentävän lähdön, kun maajoukkuemies Sauli Sinkkonen syötti taululle 0-4 lukemat. Loimu nousi kuitenkin nopeasti peliin mukaan. Erä eteni aaltoilleen loppuun asti. Viimeisen niitin iski Shonari Hepburn, joka niittasi Loimun pitkäksi menneen vastaanoton isäntien parkettiin. Toisen erän alussa Loimun vastaanotto oli jälleen vaikeuksissa. Samoin isäntäjoukkueen torjuntatyöskentelyssä oli huolimattomuutta ja palloja jäi poikkeuksellisen paljon eturessuun. Pitkälle erätauolle lähdettiin vieraiden johtoasemassa, kun Samuli Kaislasalon pitkäksi lipsahtanut hyökkäys päätti toisen erän. Kahden ensimmäisen erän ajan Akaa-Volley pelasi hyvin ja ex-loimulainen Ville Juntura pyöritti vieraiden hyökkäyspeliä tehokkaasti käyttäen etenkin keskihyökkääjiään tappavan tehokkaasti. Sauli Sinkkonen ja Shonari Hepburn olivatkin saaneet kahden erän jälkeen passeja yhteensä jo 26 kappaletta, kun Loimun vastaava lukema oli 9.

Loimun ja Akaa-Volleyn ensimmäisen ottelun tapaan pelin kääntäjä löytyi Loimun vaihtopenkiltä. Ja se oli jo toistamiseen joukkueen nuori passari Tomi Saarinen. Kolmanteen erään Karri Sihvosen kanssa avaukseen päässyt Saarinen muutti Loimun hyökkäyspeliä ja Akaa-Volley sai ottelun kolmeen viimeiseen erään vain yhden torjuntapisteen. Kolmannessa erässä Loimu karkasi 20-15 johtoon, kun Juntura purnasi itselleen punaisen kortin. Loimu jyräsi erän loppuun asti määrätietoisesti. Neljäs erä oli alusta alkaen Loimun heiniä eikä vieraiden vaihdot piristäneet heidän peliään. Viidennen erän alussa Loimu otti 4-2 johtoaseman Karri Sihvosen syöttövuorolla. Isännät pitivät tämän etumatkan erän loppuun asti ja juhlivat riehakkaasti hyvää nousua sillasta voittoon.

• Hyvä peli tuosta väännettiin kuitenkin. Aina on kiva pelata, kun vaihdosta on pelejä katsottu ihan tarpeeksi. Me vähennettiin kolmannesta erästä alkaen hyökkäysvirheitä ja pelattiin Akaata fiksumpaa peliä, kertoi ottelun kääntäjäksi lehdistötilaisuudessa ristitty Tomi Saarinen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki 21 pistettä. Ossi Rumpusen saldo oli yhden pisteen verran vähemmän. Eniten LähiTapiolan pisteitä keräsi keskitorjuja Pablo Guzman, joka nappasi 4 torjuntapistettä ja tappoi saamansa passit 73%:n tehoin. Vieraiden paras pistemies oli hakkuri Joni Mikkonen 18 pisteellä. Keskimiehistä Hepburn teki 15 ja Sinkkonen 11 pistettä.

• Kaksi ensimmäistä erää oli ihan hyviä meiltä. Näin ettei ollut helppoa pelaajille, kun kolmas peli pienen ajan sisään. Loimun passarin vaihtaminen oli syy pelin kääntymiselle. Se oli jo toinen kerta meitä vastaan, kun he vaihtavat passaria ja kääntävät sillä pelin, kommentoi Akaa-Volleyn virolaisvalmentaja Oliver Lüütsepp.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapörssi ja ottelun positiivisin pelaaja

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa kommentoimassa pelaajista Joni Mikkonen ja Tomi Saarinen sekä päävalmentajat Oliver Lüütsepp ja Christophe Achten:

27.11. Akaa-Volley haastaa Loimun Raisiossa tiiistaina

Tiistaina on Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa odotettavissa mielenkiintoinen kamppailu kotijoukkue Loimun ja  Akaa-Volleyn välillä. Molemmat joukkueet ottivat viime perjantaina  varsin riemukkaat 3-0 voitot vastustajistaan, kunLoimu voitti Hurrikaanin Kupittaan palloiluhallissa ja Akaa-Volley Team Lakkapään kotikentällään. Sunnuntaina molemmat joukkueet vuorostaan saivat muistutukset vastustajien taidoista,kun Savo Volley kuittaisi muutaman viikon takaisen 3-2 tappion isännöidessään Loimua Pielavedellä. Akaa-Volley taasen taipui kotonaan Ettalle 3-2 voitettuaan ottelun kaksi ensimmäistä erää.

Loimu on  pelanut runkosarjassa vasta 11 ottelua ja sijoitus vähän vaikealukuisessa sarjataulukossa on tällä hetkellä tasaisessa keskikastissa viides, mutta esimerkiksi yläpuolella neljäntenä oleva Etta on pelannut jo 15 ottelua. Akaa-Volley on pelannut 13 ottelua ja on niistä  keräämillään 13 pisteellä kahdeksantena. Akaa-Volley on  pelanut joukkueista eniten viisieräisiä otteluita häviten niistä viisi ja voittaen yhden. Vieraskentällä Akaa-Volley ei ole seitsemästä yrityksestä voittanut vielä ensimmäistäkään.

Akaa-Volley on vahvistunut sitten viime kauden, kun Pielaveden suunnalt saapui kolmikko Panu Pitkänen, Ville Heiskanen ja Enderwin Herrera. Passariksi Akaa-Volley sai Tamperelle poliisi-opintojen perässä muuttaneen ja paluun liigakentille tehneen Ville Junturan, joka on raisiolaisyleisölle varsin tuttu kapelimestari. Onnistuneelta hankinnalta vaikuttaa myös  bahamalainen keskipelaaja Shonari Hepburn, joka teki sunnuntaina Etta-ottelussa 16 pistettä tehoin +13. Lisäksi joukkueen selkärankaa muodostavat kokenut hakkuri Joni Mikkonen ja ottelukohtaisella sopimuksella mukana oleva maajoukkueen keskipelaaja Sauli Sinkkonen,  joka teki Etta-ottelussa 10 pistettä ylittäen samalla 2000 liigapisteen rajapyykin. Akaa Volleyta valmentaa  virolainen Oliver Luutsepp.

25 marraskuun, 2018

Maakunnan laajuinen Savo Volleyn road show oli johdattanut heidän karavaanin ja Raision Loimun sunnuntaina Pielavedelle. Joukkueiden historian ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt kuukausi aiemmin Raisiossa Loimun voittoon, joten savolaiset lähtivät Sampon kotiluolassa maksamaan kalavelkoja Loimulle. Velanmaksu onnistuikin isäntien kannalta mallikkaasti ja ottelu päättyi Savon 3-1 (25-22, 25-17, 19-25, -25-9) voittoon.

Loimun tuorein pelaajahankinta Jan Helenius oli Pielavedellä ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa entisiä seurakavereitaan vastaan. Ottelun avauserä oli tasainen ja Loimu nousi jo pisteen päähän tilanteessa 21-20, mutta sitten Antti Siltala ja Fedor Ivanov napsivat torjuntapisteet mieheen ja saattelivat Savon karkumatkalle, jonka viimeiseksi pisteeksi iin päälle Siltala torjui vielä eräpallossa ratkaisevan pisteen. Avauserä oli Savon vahvan toruntapelaamisen lisäksi hakkuri Lelu Ojansivun (7 pistettä) ja Loimun Viktor Lindbergin (6 pistettä) kaksintaistelua.

Toinen erä oli Loimulta virheherkkää pelaamista ja Savo vei sen nimiinsä helpohkosti. Toisessa erässä pelinsä kulkemaan saanut Samuli Kaislasalolle ottelun 3. erä oli synkkä ja hänelle kirjattiin vain yksi piste ja hyökkäystehoksi pyöreä nolla. Siitä huolimatta pitkän erätauon jälkeinen erä oli ainoa, joka päättyi vierasvoittoon. Loimun parhaat pisteidentekijät voitokkaassa erässä olivat Viktor Lindberg, Ossi Rumpunen ja Pablo Guzman. Erävoitosta huolimatta vieraat eivät saaneet peliään sellaiseen uomaan, jolla olisi pystynyt haastamaan Savon ottelun voitosta. Neljäs erä lähti heti kättelyssä liikenteeseen kotijoukkueen komennossa ja lopullinen ratkaisu nähtiin tilanteessa 11-6, jonka jälkeen Lindbergin kaksi ja Kaislasalon yksi hyökkäysvirhe ja niiden jälkeinen Antti Siltalan syöttövuoro ratkaisi neljännen erän, jonka loppunumeroista tuli loppujen lopuksi todella tylyt, kun Loimu ei saanut edes kymmenen pisteen rajapyykkiä rikottua.

• Emme pelanneet kovin huonosti. Etenkin ensimmäisessä erässä meillä oli kyllä mahdollisuutemme. Kolmas erä olihan ok, mutta kun pelaa neljännen erän kuten pelasimme, niin ei voi olla tyytyväinen. Meidän vastaanottomme oli ehkä kauden parasta, joten siihen ole tyytyväinen. Muilla osa-alueilla jäi parannettavaa, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Ottelun paras pistemies oli loukkaantumisen jälkeen kentille palannut hakkuri Lelu Ojansivu, joka teki 20 pistettä tehoin +12. Hänen lisäkseen isäntien avainpelaajiin kuului etenkin yleispelaajaa Antti Siltala. Loimun paras pistemies oli yleispelaaja Viktor Lindberg, joka teki 14 pistettä, mutta jäi tehoissa vain yhden pisteen plussan puolelle. Hakkuri Samuli Kaislasalo teki 12 pistettä ja viime otteluissa erinomaisia otteita esittänyt keskitorjuja Pablo Guzman 9 pistettä, joista viisi syntyi torjumalla.

Loimulla jatkuu tiivis ottelutahti ja seuraava koitos on edessä jo tiistaina, kun Akaa-Volley saapuu Raisioon vierailulle ex-loimulaisten Eddy Herreran ja Ville Junturan johdolla.

Katso myös: Tilastot – Teemu Hassisen valokuviaLehdstötilaisuus

4.11. VaLePa katkaisi Loimun voittoputken Tampereella

Loimun neljän ottelun voittoputki lentopallon Mestaruusliigassa katkesi sunnuntaina, kun oranssipaidat matkustivat poikkeuksellisesti Tampereelle VaLePan vieraaksi. Uuden Kaupin liikuntakeskuksen tulostaululla seisoi loppulukemat 3-1 (19-25,25-22, 25-19, 25-15) taistelun tauottua.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Loimun hyvin toiminut torjuntapelaaminen käänsi erää Loimulle. Ensin Tuomas Koppasen kaksi torjuntapistettä johdatti Loimun johtoon ja VaLePan ensimmäiselle aikalisälle tilanteessa 9-12. Aikalisä ei kuitenkaan auttanut, vaan seuraavaksi oli Pablo Guzmanin vuoro ottaa kaksi peräkkäistä torjuntapistettä ja VaLePa oli jo toisella aikalisällään tilanteessa 9-16. VaLePan päävalmentaja Radovan Gacic vaihtoi tämän jälkeen hakkuriksi pomppukone Arvis Greenen tilalle poikien maajoukkueen peräti 212 senttisen hakkuri Aaro Nikulan. Vaihto ei kuitenkaan kääntänyt avauserää isännille, vaan Loimun nappasi erävoiton viiden torjuntapisteen siivittämänä. Torjunnan lisäksi myös puolustuspelaaminen oli mallikasta ja niiden jälkeisten hyökkäysten päättäminen.

Toinen erä noudatti ensimmäisen kaavaa, mutta tällä kertaa oli VaLePan vuoro napata pienoinen etumatka kymmenen pisteen kohdalla. VaLePa rynnisti erävoittoon yleispelaaja Urpo Sivulan ja kentälle hakkuriksi jääneen Nikulan johdolla. Kolmas erä oli erinomaisesti vastaanottaneen VaLePan juhlaa, sillä hyvin toimiva vastaanotto yhdistettynä passari Mikko Eskoon ja VaLePan hyökkäyskalustoon on vastustajan kannalta hanakala yhtälö. Neljänteen erään Loimu vaihtoi passariksi Tomi Saarisen, mutta se ei auttanut tällä kertaa muutamien aiempien otteluiden tapaan kääntämään erän ja ottelun kulkua.

– Olen pettynyt peliin. Olimme kyllä valmiita ottamaan pisteitä. Peli-ilme on tänä vuonna parempi ja pystymme haastamaan myös mestarijoukkueen, mutta meidän pitää oppia tästä pelistä, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten ottelun jälkeen.

Ottelun paras pistemies oli VaLePan Sivula, joka teki 21 pistettä tehoin +13. Vaihdosta irti päässyt nuori Nikula teki 17 pistettä samoin +13 tehoin. Suurin tilastollinen ero joukkueiden välillä oli vastaanotto, joka toimi VaLePalla brassilibero Alan Domingosin johdolla. Loimun paras pistemies oli jo tuttuun tapaan hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki 19 pistettä tehoin +10. Keskitorjuja Pablo Guzman oli toiseksi paras 14 pisteellään. Loimun yleispelaajilla Ossi Rumpusella ja Viktor Lindbergillä oli normaalia vaisumpi pelipäivä. Etenkin Lindbergin iltapuhde oli synkkä, kun 8 tehdystä pisteestä huolimatta teholukema oli pakkasen puolella -7.

Katso myös: Tilastot

23.11. Musta perjantai sai oransseja sävyjä Kupittaalla

23 marraskuun, 2018

Loimu oli tyly isäntä lentopallon Mestaruusliigan paikalliskamppailussa, kun se iski 852 katsojan silmien edessä Hurrikaani-Loimaan Kupittaan palloiluhallin parkettiin suoraan luvuin 3-0 (25-21, 25-21, 25-14). Tärkeiden Mestaruusliiga-pisteiden lisäksi Loimu nappasi Siljan maljan paikalliskilpailuun tärkeitä pisteitä. Loimu oli niskan päällä läpi ottelun eikä Hurrikaani pystynyt haastamaa isäntiä pieniä hetkiä lukuun ottamatta. Samalla Loimu siirtyi Siljan malja -paikalliskamppailussa johtoon ennen kolmatta ja ratkaisevaa kohtaamista, joka otellaan Kupittaan palloiluhallissa Turussa perjantaina 15. helmikuuta.

Ottelun alku oli Loimun hallintaa ja Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino joutui käyttämään toisenkin aikalisänsä jo tilanteessa 17-11. Sekään ei kuitenkaan auttanut, vaan Loimun hyvä vire kesti erän loppuun asti. Eräpalloon Loimu pääsi käsiksi, kun Hurrikaanin maajoukkuekeskitorjuja Henrik Porkan syöttö painui verkkoon. Avauserän ratkaisu saatiin heti ensimmäisestä eräpallosta, kun Viktor Lindbergin voimakas hyökkäys päätti erän nelospaikalta.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi, eli Loimu määräsi parketilla sekä tahdin että suunnan. Hurrikaanin aikalisä tilanteessa 8-4 siivitti vieraat pieneen kiriin, mutta Loimu piti pintansa ja karkasi Kasper Vuorisen ässällä taas tilanteeseen 12-8. Ottelun pirtein vaihe hurrikaanilaisittain osui toisen erän loppupuolelle, kun passarivaihto Matthew Westistä Matti Toivolaan toi hetkeksi piristystä kelta-mustien otteisiin. Toisen erän lopussa nähtiin myös paikallispeliin kuuluvaa tunnetta, kun etenkin Loimun Samuli Kaislasalo intoutui näyttämään tunteitaan pisteiden jälkeen. Vaikka hakkuri teki sen lentopallonormien mukaan korrektisti, huomautti ottelun tuomaristo häntä siitä kuitenkin. Näyttääkin siltä että liigaseurojen jo vuosia vaatima vapaampi tunteiden näyttämis- ja tuulettamislinja ei ole vieläkään mennyt käytäntöön asti tuomarikunnan toimesta.

Kolmaskaan erä ei tuonut muutoksia paikallisottelun voimasuhteisiin, vaan Loimu jatkoi vahvoja esityksiään. Loimun päävalmentaja Christophe Achten halusi varmistaa ettei Hurrikaani pääse yhtään lähemmäksi, kun Antti Ropponen torjui yksin Viktor Lindbergin ja muutti tulostaululle tilanteeksi 19-14. Aikalisä olikin tehokas, sillä Hurrikaani ei tehnyt sen jälkeen ottelussa enää pistettäkään, vaan Loimu naulasi ottelun suoraan kolmessa erässä Lindbgergin, Koppasen ja Kaislasalon toimesta. Ottelun viimeiseen pisteen iski Kaislasalo.

• Pelattiin riittävän hyvin tänään. Ei se meiltäkään mitään huippupelaamista ollut, mutta oltiin kärsivällisiä. Oltiin oikeissa paikoissa järkeviä, kommentoi Loimun kapteeni Ossi Rumpunen.

Hurrikaanin vastaanotto oli Loimua parempi, mutta siitä huolimatta hyökkäystehoissa vieraat jäivät isännistä. Ottelun paras pelaaja oli Loimun keksitorjuja Pablo Guzman, joka nautti passari Kasper Vuorisen hyvästä tarjoilusta tehtaillen 11 pistettä tehoin +10. Loimun paras pistemies oli kuitenkin hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki lukemat 13 +3. Hurrikaanin paras oli aiemmilta kausilta tutulle keskitorjujan paikalle yllättäen komennuksen saanut Tapio Toiviainen, joka teki 10 pistettä tehoin +7. Hakkuri Antti Ropponen teki yhden pisteen Toiviaista enemmän.

• Kolme todella tärkeää pistettä meille. Tänään oli hyvä peli meiltä. En ole kuitenkaan tyytyväinen hyökkäyspelaamiseemme, mutta vain kolme pistettä merkitsee. Vaadin pelaajilta isoa muutosta viime viikon surkean vierasottelun jälkeen ja se todella tehtiinkin. Pablo osoitti tänään olevansa vahva pala hyökkäyspelaamistamme, mutta silti haluan korostaa eniten joukkueen asenteessa tapahtunutta muutosta, kehui Christophe Achten paikalliskamppailun päätyttyä.

Katso myös: TilastotValokuvatOranssiaVoimaa ja Smile palkinnot

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus, jossa matsia kommentoivat pelaajista Tapio Toiviainen ja Ossi Rumpunen sekä päävalmentajat Jussi Heino ja Christophe Achten: