Siirry sisältöön

UUTISET

29.9. Hurrikaani vei ensimmäisen paikallispelin nimiinsä

29 syyskuun, 2018

Loimu jatkoi lentopallon Mestaruusliigan avausviikonloppua lauantaina Loimaalla, jossa vastan asettui toinen viime kauden finaalisteista, eli paikallisvastustaja Hurrikaani-Loimaa. Loimu ja Hurrikaani pelaavat tälläkin kaudella Mestaruusliigan paikallispeleissä omaa Siljan malja -paikalliskamppailuaan, eli kolmen kohtaamisen perusteella jaetaan jommallekummalle alueen herruus sekä Silja Linen lahjoittama kiertopalkinto ja kauden päätösristeily.

Ottelu oli Hurrikaanille kauden ensimmäinen, mutta Loimu ehti avaamaan jo edellisenä iltana viisieräisellä VaLePaa vastaan. Loimun juhlakauden toinen ottelu ei tuonut vielä voittoa, vaan Hurrikaani piti täyden pistepotin Loimaalla 3-1 (25-23, 16-25, 25-16, 25-19) voitolla.

Avauserän alkupuoli oli Loimun hallintaa ja Hurrikaani pääsi johtoasemaan ensimmäistä kertaa tilanteessa 17-16. Loppuerä eteni tasaisesti, kunnes Karri Kutinlahden torjunta päätti erän heti ensimmäisen ottelupallon päätteeksi. Ottelun toinen erä oli Loimun näytöstä ja Hurrikaani sortui sarja-avaukselle kenties tyypillisesti virheisiin. Kahdessa avauserässä Hurrikaani teki kaikkiaan 16 pistettä Loimulle omilla virheillään, kun Loimu vastaavasti lahjoitti isännille vain 6 pistettä omilla virheillään.

Kolmas erä pyörähti käyntiin Hurrikaanin ex-loimulaisten komennossa, kun oranssi-mustien kasvatit Eemeli Kouki ja Tomi Rumpunen purivat omiaan. Erän alku oli Rumpusen heiniä ja puolivälissä esiin nousi Kouki. Loimu ei päässyt erässä missään vaiheessa johtoasemaan. Neljännen erän alku oli jälleen Hurrikaanin, mutta Loimu nousi Viktor Lindbergin ja Kasper Vuorisen johdolla vielä rinnalle ja johtoon. Ilmassa oli jo kuitenkin täyden pistepotin kotivoiton makua, kun syöttökone Matti Oivanen, ex-loimulainen hänkin, pommitti kahdella ässäsyötöllä isännät 17-13 johtoon. Loimu ei tästä enää toipunut eikä päässyt kolmea pistettä lähemmäksi isäntiä, joten Hurrikaani pääsi juhlimaan kauden avausottelunsa voittoa. Ottelun viimeisen pallon iski parkettiin Tomi Rumpunen, joka oli yksi illan hahmoista.

Ihan ok vääntö. Ensimmäisessä erässä meillä oli sauma ottaa se tiukka erää, mutta ei otettu. Silloin kun paikka on, niin erä pitäisi ottaa. Jos me oltaisiin saatu vähän ryhtiä neljänteen erään, niin olisi saatu tästäkin vielä tiukempi iltapuhde. Hurrikaani oli tänään parempi, kommentoi Kasper Vuorinen ottelun jälkeen.

Hurrikaani oli läpi ottelun etenkin vastaanottopelissä Loimua edellä ja isäntien uusi jenkkipassari Matthew West pääsi pyörittämään peliä paljon paremmista paikoista kuin Loimun virkaveli Kapser Vuorinen. Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin Eemeli Kouki (22 pts +14). Hänen jälkeensä seuraavaksi parhaiden rintamassa olivat tasaisesti Hurrikaanin Tomi Rumpunen (18 pts + 13) sekä Loimun Samuli Kaislasalo (17 pts +4) ja Viktor Lindberg (15 pts +7).

Olemme tietysti pettyneitä tappioon. Hurrikaani oli tänään hyvä. Etenkin Kouki ja Rumpunen olivat tehokkaita nelospaikalla. He ja Oivasen syötöt olivat illan ratkaisun avaimia, kommentoi Christophe Achten.

Katso myös: Juuso Riponiemen kuvatTilasto

Ottelun lehdistötilaisuus:

 

28.9. Pirteä Loimu pisti mestareiden tähtisikermän ahtaalle

28 syyskuun, 2018

Loimu sai 60-v. juhlakautensa avausotteluun uusittuun Kerttulan liikuntahalliin vastaansa hallitsevan Suomen mestarin VaLePa Sastamala Tampereen. Tähänkin kauteen suurimpana mestarisuosikkina lähtenyt VaLePa joutui hyvin mukana eläneen 645-päisen katsojajoukon edessä ahtaalle ja vei lopulta voiton niukasti 2-3 (21-25, 25-19, 25-22, 16-25, 12-15). Loimun uuden joukkueen ensiesiintyminen oli lupauksia herättävä.

Muutama vuosi sitten Loimun joukkueella ei oikein ollut liekkiä, mutta nyt koko joukkue näytti että haluamme taistella ja voittaa jokaista vastustajaa vastaan. Se oli tänään mielestäni paras anti yleisölle, kommentoi tappiosta huolimatta tyytyväinen päävalmentaja Christophe Achten ottelun jälkeen.

Loimu lähti otteluun odotelulla seitsikolla toisto keskitorjujan postia lukuun ottamatta, jota miehitti Karri Sihvonen. Argentiinalaiskeskitorjuja Pablo Guzman poti vaihtonurkkauksessa Viron harjoitusleirissä tullutta vammaa. Ottelun avauserää eteni aina ratkaisupalloihin asti Loimun komennossa. VaLePa nousi erän loppupuoliskolla ensimmäisen kerran johtoasemaan tilanteessa 21-22 ja vei kovalla loppukirillä erävoitton nimiinsä vieden avauserän viimeiset pisteet selvin numeroin 1-8.

Toinen erä oli tasaista vääntöä. Loimulaisista Viktor Lindberg ja Samuli Kaislasalo heiluttivat tahtipuikkoa ja VaLePa oli pitkälti hurjapomppuisen hakkuri Arvin Greenen varassa. Erän kulminaatiokohta oli Loimun nousu 20-18 johtoon, kun viime kauden torjuntarohmu Tuomas Koppanen nappasi Greenen kiinni. Heti perään Ossi Rumpusen hyppysyöttö meni verkkoon, mutta piste tuli kuitenkin Loimulle, kun VaLePan vastaanotto oli väärässä järjestyksessä. Erän viimeisen niitin iski Koppanen ässäsyötöllä. Kolmas erä alkoi Mikko Eskon syöttöputkella 0-5 lukemiin, mutta erän puolivaiheilla Loimu nousi tasoihin voittamalla useita pitkiä taistelupalloja. Erän loppupuolella VaLePa vaihtoi Urpo Sivulan Erik Sundbergin paikalle yleispelaajaksi, mutta Upin pirteät otteetkaan eivät auttaneet vieraita erävoittoon, vaan Loimu varmisti jo kolmannen erän jälkeen viime vuosina harvinaisen pisteen VaLePalta.

Neljännessä erässä VaLePa otti komennon, kun Greene sai hyökkäyspuolella tulitukea Sivulalta. Erä meni selvin numeroin vieraille ja hyvätasoinen ottelu eteni viidenteen erään. Lyhyt ratkaisuerä näytti loimulaisittain lupaavalta aina tilanteeseen 9-7 asti, mutta Mikko Eskon syöttövuoro oli jälleen myrkkyä kotijoukkueelle ja VaLePa nousi sen turvin 10-14 johtoasemaan. Loimu viritti vielä muutaman pisteen loppukirin, mutta lopulta Markus Kaurto pilasi Loimun unelman kovan päänahan nappaamisesta heti juhlakauden alkuun.

Peli oli meille hankala, mutta toisaalta Loimu teki siitä hankalan. Kaikki kunnia vastustajalle tietysti, he pelasivat hyvää lentopalloa eikä antaneet periksi. Me ei oltu huonoja. Me oltaisiin haluttu tietysti ottaa kolme pistettä, mutta nämä vaikeudet vie meitä eteenpäin, totesi vieraiden kultasormi Mikko Esko.

Ottelun ehdoton ykköspelaaja oli ensimmäisen Mestaruusliiga-ottelunsa tehoin 26 +17 pelannut hakkuri Arvis Greene, jota VaLePan päävalmentaja hehkutti yhdeksi tämän hetken kovimmista lupauksista koko lentopallomaailmassa. Hänen lisäkseen kaksi viimeistä erää yleispelaajana pelannut Urpo Sivula pelasi pirteästi ja passari Mikko Esko oli omalla totutun hyvällä tasollaan läpi ottelun. Loimusta korkeimman pistesaaliin kokosi keskiviikkona joukkueeseen liittynyt hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki 21 pistettä tehoin +5. Yleispelaajat Viktor Lindberg (18 +10) ja Ossi Rumpunen (13 +4) antoivat hyvin tulitukea. Otteluisäntä Smile Henkilöstöpalvelu palkitsi ottelun positiivisimmiksi pelaajiksi VaLePalta Mikko Eskon ja Loimulta Viktor Lindbergin.

– Tietysti joka pelin haluaisi voittaa, mutta jos olisimme sanoneet ennen peliä että otamme pisteen VaLePalta, niin kaikki olisivat olleet tyytyväisiä siihen. Sanoin pelaajilleni pelin jälkeen että he saavat olla viisi minuuttia pettyneitä, mutta sitten keskitytään jo huomiseen Hurrikaani-peliin. Jos jotain pitää jossitella, niin olisi ollut mukava nähdä mitä Pablo Guzmanilla olisi ollut tänään annettavana otteluun, mutta pieni vamma esti valitettavasti sen, totesi Loimun Achten.

Katso myös: TilastotValokuvat

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa matsia kommentoivat Mikko Esko, Ossi Rumpunen, Radovan Gacic ja Christophe Achten:

https://www.facebook.com/RaisionLoimu/videos/181165709435666/

 

27.9. Loimu avaa kauden viime vuoden finalistien kanssa

27 syyskuun, 2018

Lentopallon Mestaruusliiga-kausi 2018-2019 käynnistyy Loimun osalta tulevana viikonloppuna mielenkiintoisesti, kun 60-v. juhlakauteensa lähtevä Loimu kohtaa viime kauden finalistit. Perjantaina verkon toiselle puolelle asettuu uudistusremontin viimeisen vaiheen kesällä kokeneessa Kerttulan liikuntahallissa hallitseva mestari ja suurin mestarisuosikki VaLePa Sastamalasta. Heti seuraavana päivänä Loimu matkustaa Loimaalle rakkaan paikallisvastustaja Hurrikaaniin vieraaksi.

Loimun juhlakauden joukkue on mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta, kokemusta, raisiolaisuutta ja kansainvälisyyttä. 13 sopimuspelaajasta liki puolet on seuran omia kasvatteja. Ulkomaalaisvalmistuksia juhlakaudelle on hankittu kaksi – keskitorjuja Pablo Guzman Argentiinasta sekä yleispelaaja Viktor Lindberg Ruotsista. Kotimaisista pelaajista passari Tomi Saarisen odotetaan haastavan kokenut Kasper Vuorinen ykköspasaarin postista. Hakkurin tontilla on nyt erinomainen kilpailutilanne, kun harjoituskaudella sillä paikalla ahkeroineet Ossi Rumpunen ja nuorten maajoukkueesta tullut Oskari Keskinen saivat keskiviikkona kilpailijakseen juuri MM-kisoista kotiutuneen Samuli Kaislasalon, joka liittyi Loimuun ottelukohtaisella sopimuksella. Valmentaja Christophe Achtenilla tosin on nyt myös mahdollisuus siirtää Rumpunen yleispelaajaksi kilpailemaan pelipaikasta Verneri Vetriön, Ruotsin maajoukkueen Viktor Lindbergin ja nuorten maajoukkueesta tulleen Loimun oman kasvatin Väinö Rahkon kanssa. Avausottelun isäntänä toimii Smile Henkilöstöpalvelut, joka on ”ilon kautta töihin” -sloganinsa mukaisesti mukana myös Kaislasalon Loimu-sopimuksen synnyssä.

VaLePa lähtee kauteen vahvalla materiaalilla. Isolla budjetilla suurimpana voittajasuosikkina kauteen lähtevän sastamalalais-tamperelaisen joukkueen ainoa pieni kysymysmerkki alkukaudesta on että miten pian joukkueen yhteispeli lähtee ruullaamaan, kun moni pelaaja oli kauden kynnykselle asti kiinni maajoukkuekuvioissa. VaLePan rosterissa tosin on leveyttä sen verran ettei tämänkään pitäisi isoksi ongelmaksi muodostua.

Lauantain vastustaja Hurrikaani lähtee kauteen uuden päävalmentajan johdolla, kun Jussi Heino hyppäsi Hurrikaanin päävalmentajan paikalle. Raisiolaisittain Hurrikaanilta löytyy kaksi mielenkiintoista paluumuuttaja, kun Loimun kasvatit Tomi Rumpunen ja Eemeli Kouki miehittävät joukkueen yleispelaajaosastoa. Loimu ja Hurrikaani pelaavat alkavalla kaudella jo tuttuun tapaan omaa Siljan malja -paikallissarjaansa, eli kolmessa paikallisottelun perustella jaetaan jommallekummalle kiertopalkinto ja kauden päätösristeily Silja Linellä. Kauden ensimmäinen Silja maljan ottelu pelataan siis tämän viikon lauantaina Loimaalla. Kaksi seuraavaa on Loimun kotiotteluita ja ne isketään molemmat Turussa Kupittaan palloiluhallissa marras- ja helmikuussa.

Loimu – VaLePa
Pe
28.9. klo 18:30
Otteluisäntänä Smile Henkilöstöpalvelut
Ottelun Facebook-event
Ennakkoliput ja kausikortit suoraan Seat4Me -palvelusta

26.9. Kaislasalo MM-kisoista Loimuun ilon kautta – Smile vahvasti mukana

26 syyskuun, 2018

Loimu järjesti keskiviikkona yhteistyökumppaneilleen ja medialle uuden joukkueen esittelytilaisuuden Varsinais-Suomen Auto-Centerissä. Tilaisuus aloitettiin uutisella ja Facebook-live haastattelulla, kun joukkueeseen oli aiemmin päivällä liittynyt vasta MM-kisoista palannut hakkuri Samuli Kaislasalo (23-v., 205 cm). Forssalaislähtöinen pallontappaja liittyy oranssi-mustiin ottelukohtaisella sopimuksella, eli pelaajan managerin katse vilkuilee edelleen ulkomaidenkin suuntaan.

Kaislasalo on nuoresta iästään huolimatta jo varsin kokenut pelimies. Hyvät otteet niin kotoisessa Mestaruusliigassa kuin myös maajoukkuepaidassa poiki kesällä sopimuksen kovaan Japanin liigaan. Mutta jo ennen matkustuspäivän lähestymistä oli selvää ettei hän matkusta Japaniin. VC Nagano Tridents vaihtoi kesällä valmentajan ja uusi valmentaja teki heti selväksi että hän haluaa omat luottomiehensä seuraan.

Kaislasalon Loimuun liittymistä lähti tukemaan myös perjantain otteluisäntä, eli Smile Henkilöstöpalvelut. Heidän slogan on ”ilon kautta töihin” ja se pätee myös harjoittelu- ja pelipaikasta silminnähden innostuneelle Kaislasalolle.

 

Smile Henkilöstöpalvelut Loimun pääyhteistyökumppaniverkostoon

Raision Loimu ja Smile Henkilöstöpalvelut ova solmineet pääyhteistyökumppanisopimuksen Loimun 60-juhlavuoden kunniaksi. Sekä Loimulla että Smilellä on juhlan paikka. Smile on noussut nopeasti yhdeksi Suomen suurimmaksi työnvälittäjäksi. Smilen kautta työskentelee kuukausittain noin 8000 työntekijää ympäri Suomea.

Turussa Smilen toimiston aluejohtaja Juha Oksanen kertoo Smilen nousseen vauhdilla isoksi toimijaksi. Smilen brändin alle ovat liittyneet vuoden sisällä mm. Job Services, Banssi, Kymppiservice ja viimeksi Jobio Henkilöstöpalvelut. Turun toimistossa niin yrityksiä kuin työnhakijoita palvelee 15 alan ammattilaista Ratapihakatu 53:ssa. Smilen yrityskumppaneina ovat mm. alueen suurimmat rakennusliikkeet, teollisuusyritykset, logistiikka ja kaupan alan yrityksiä sekä myös ravintolapalveluita. Suorarekrytoinnit ja soveltuvuustestit sekä myös ulkolaisen työvoiman tuonti ovat tärkeissä rooleissa Smilessä. Kasvun myötä Smile Henkilöstöpalvelut on muuttanut elokuussa 2018 suurempiin tiloihin Ratapihankatu 53:een.

Smile on työllistänyt myös Loimun pelaajia erimittaisiin työsuhteisiin. ”Loimu on perinteinen ja näkyvä vaikuttaja Turun seudulla. Verkostot ovat kattavat ja olemme solmineet useita sopimuksia Loimun kumppanina niin yritysten kuin myös työnhakijoiden kanssa” toteaa Oksanen. ”Syntyperäisenä raisiolaisena on ilo olla mukana tukemassa ja jatkamassa Loimun pitkiä perinteitä. Toivottavasti 60v. Loimulla on myös urheilullisesti menestyksekäs juhlavuosi”

10.9. Loimun valmennus valmiina kauteen

10 syyskuun, 2018

Loimu valmistautuu syyskuun lopussa alkavaan lentopallon Mestaruusliiga-kauteen viime syksyn tapaan belgialaisvalmentaja Christophe Ahtenin alaisuudessa. Achtenin valmennustiimissä on tapahtunut muutamia uudistuksia sitten viime kauden, mutta pääosin rinki on entisellään. Islannin maajoukkuetta kesällä valmentaneen Achtenin apuvalmentajana jatkaa Loimun oma kasvatti Sami Laiho, jolle alkava kausi on kolmas liigajoukkueen apuvalmentajana.

Tilasto- ja videovalmentajaksi paluun Loimuun tekee viime kaudet Hurrikaani-Loimaan organisaatiossa työskennellyt Ari-Heikki Kulmala. Hän on ollut Achtenin tapaan kesällä maajoukkuetehtävissä, sillä hän toimii Suomen maajoukkueen kotipeleissä Euroopan Lentopalloliiton tilastointitiimissä ja lisäksi hän oli Achtenin apuna Islannin maajoukkueessa syksyn EM-karsinnoissa.

Joukkueen huoltajana ja bussikuskina jatkaa Reijo Peltonen, jonka käsissä Tilausliikenne Nyholmin bussit kuljettavat Loimua pitkin talvea ympäri Suomen. Viime kaudella fysioterapeutin opintoihin liittyneen työharjoittelun kautta Loimuun tullut Olli Lahtinen jatkaa joukkueen fysiona. Hän on pelaajien hoitamiseen ja kuntouttamisen ohella mukana myös fysiikkavalmennuksessa. Joukkueen rutiinihieronnoista vastaa TYA-oppilaito / Turun hierojakoulu. Lääkärinä toimii Kari Isotalo Mehiläinen NEOsta.

Joukkueen arkirutiineita joukkueenjohtajana pyörittää Pipsa Tenhunen ja hänen taustallaan seuraa pyörittävät talkootiimin vetäjä Tiina Torikka, toiminnanjohtaja Jani Nieminen ja puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös