Siirry sisältöön

UUTISET

Loimulle maajoukkuepelaaja länsinaapurista

18 kesäkuun, 2018

Loimu on täydentänyt ensi kauden joukkuettaan, kun yhdeksän kotimaisen pelaajan lisäksi nimet laitettiin nyt sopimuspapereihin ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksen kanssa. Hän saapuu Turkuun läheltä ja matka taittuu Silja Linellä Itämerta pitkin. Kyseessä on siis ruotsalainen pelaaja, joka on sinikeltaisen maajoukkueen vakiokasvoja. Rooliltaan uusi vahvistus Victor Lindberg (22 v, 192 cm) on yleispelaaja. Lindbergin hankinnan myötä Ossi Rumpunen ottanee joukkueen päähyökkääjän, eli hakkurin, viitan ensi kaudella.

Lindberg debytoi Ruotsin Elitserienissä vuonna 2010. Hän oli debyytin tehdessään kaikkien aikojen nuorin pelaaja pääsarjassa, sillä ikää hänellä oli vasta 14 vuotta. Ensimmäisen pelinsä hän aloitti vaihtopelaajana, mutta sai ottelussa näyttöpaikan ja nappasi samalla kuusikkopaikan itselleen. Hän edusti vielä seuraavan kauden kasvattajaseuraansa Vingåkersia, mutta siirtyi sen jälkeen niin ikään pääsarjassa pelanneeseen RIG Falköpingiin, joka on Ruotsin vastine kotoiselle Kuortaneelle, eli joukkue koostuu nuorten maajoukkuepelaajista. Kolmen RIGissä pelatun vuoden jälkeen kolme seuraavaa hän edusti Hylteä. Viime kauden päätteeksi Lindberg juhli Hylten kanssa Ruotsin mestaruutta ja henkilökohtaisesti valintaa länsinaapurin parhaaksi pelaajaksi. Kahdeksan pääsarjakauden ja hyvän menestyksen jälkeen oli sopiva hetki hakea uusia haasteita ulkomailta.

– Valitsin Loimun seurakseni, koska se tuntui sopivalta askeleelta uralleni. Uskon että ammattimainen ympäristö ja tekeminen vievät minua pelaajana eteenpäin. Olen hyvä vastaanottaja ja monipuolinen hyökkääjä, mutta kehittymisvaraa on tietysti, kommentoi Lindberg.

Lindberg on nuoresta iästään huolimatta ollut miesten maajoukkueenkin pelaajia jo neljän vuoden ajan ja kuusikkopaikkaa hän on miehittänyt kahden vuoden ajan. Hän on päässyt karsimaan EM- ja MM-kisoihin, mutta kisapaikat ovat vielä jääneet haaveiksi. Ulkomaille lähdön yksi motiiveista olikin oman kehittymisen lisäksi auttaa maajoukkuetta entistä parempaan menestykseen.
Loimulla on nyt koossa kymmenen pelaajasopimusta. Haussa on vielä vahvistusta etenkin keskipelaajien osastolle Karri Sihvosen seuraksi. Neuvotteluja käydään niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin vaihtoehtojen kanssa.

8.6. Kaksi paluumuuttajaa ulkomailta Loimun haaviin

8 kesäkuun, 2018

Syksyllä alkavaan Mestaruusliiga-kauteen 60-vuotisjuhlatunnelmissa valmistautuva Raision Loimu on solminut kaksi merkittävää pelaajasopimusta, kun ulkomaiden kentiltä kotimaahan ja Loimuun palaavat yleispelaaja Ossi Rumpunen (29 v, 187 cm) ja passari Kasper Vuorinen (34 v, 190 cm). Molempien pelaajien sopimukset ovat 1+1-vuotisia ja he ovat kokeneita kansainvälisen tason johtavia pelaajia.

Ossi Rumpunen

Loimun seuralegendoihin jo lukeutuva Rumpunen aloitti viime kauden ottelukohtaisella sopimuksella kasvattajaseurassaan, kun sopivaa paikkaa ulkomailta ei kesällä löytynyt. Sellainen kuitenkin löytyi joulukuussa ja Rumpunen vaihtoi tutut maisemat Saksaan ja Mestaruusliigan edellisen kauden tapaan Bundesliigaan. Nyt ensi kaudeksi tehty sopimus ei mahdollista ulkomaille lähtöä, vaan Rumpunen pelaa Raisiossa vähintään ensi kevääseen asti, eli koko juhlakauden. Rumpunen on edustanut kotimaan pääsarjassa vain ja ainoastaan Loimua.

Innolla odotan syksyä ja pelien alkua. Vaikuttaa siltä että mielenkiintoinen joukkue tulossa, jossa on paljon Loimun omia kasvatteja. Myös Kasper Vuorisen kanssa pelaaminen pitkästä aikaa on siistiä. Viime vuonna hetken mukana olleena huomasin että joukkueella on Christoph Achtenin johdolla hyvä pelitapa, joka sopii omaan pelityyliini, kommentoi Rumpunen.

Kasper Vuorinen pelasi edellisen kerran Suomessa ja Loimussa kaudella 2015-2016. Sillä kaudella hän siirtyi puolivälissä ulkomaanpykälän turvin Tshekin pääsarjaan. Sen jälkeen hän on pelannut Saksassa sekä viime kaudella itävaltalaisen SK Posojilnica Aich/ Dobin riveissä voittaen maan ja Keski-Euroopan Mevza-sarjan mestaruudet. Samalla hän pelasi myös Mestareiden Liigaa. Aiemmin urallaan hän on kokenut myös lentopallohullun Iranin kivikovan pääsarjan.

Loimulle on annettava kredittiä siitä, että he ovat monen viimeisen kauden aikana aina kyselleet kuulumiset ja mahdollisuudet tulla pelaamaan, eli yhteydenpito on sujunut hyvin vaikka täällä en ole pelannutkaan viime kausina. Kerran aikaisemmin olin Loimussa ja siitä jäi hyvät muistot. On ilo tulla auttamaan Loimua juhlavuotena uudistettuun Kerttulaan ja kenties myös ajoittain Turun palloiluhalliin, kommentoi Vuorinen.

Kasper Vuorinen

Vuorisen päätös Suomeen paluusta kypsyi jo viime kauden aikana. Hyvästä kaudesta ja menestyksestä huolimatta kokeneelle passarille tuli olo että ulkomaan kiertueen jälkeen pitää ainakin hetkeksi asettua aloilleen kotimaahan. Vuorinen . Hän julkaisi kuluvalla viikolla yhdessä ulkomailla valmentavien Tommi Tiilikaisen ja Lauri Hakalan kanssa Winning Volleyball -konseptin, jonka kautta heidän on tarkoitus kehittää suomalaista lentopalloa ja junioreita.

Yksi syy paluulle oli Ossi Rumpunen. On suuri kunnia palata Loimuun seuraikonin kanssa yhtaikaa. Kokemusta ja  näkemystä on kertynyt jonkin verran, joten uskon pystyväni auttamaan Saarisen Tomia eteenpäin, joka on varmasti loistava ykköspassari Loimun tulevaisuudessa.

Loimulla on koossa nyt yhdeksän pelaajasopimusta, joista neljä on oman juniorikoulun kasvatteja ja kolme on tullut oranssipaitoihin jo nuorena ja edustanut seuraa jo tovin. Loimun päävalmentaja Christophe Achten on tyytyväinen uusiin sopimuspelaajiinsa ja joukkueen tämänhetkiseen tilanteeseen:

Molemmat pelaajat tuovat joukkueeseen tarvittavaa kokemusta ja johtajuutta. Heillä on myös tärkeä rooli pelaajina nuorten lupaustemme kehittämisessä. Uskon että Väinö Rahko tulee saamaan paljon oppia Ossi Rumpuselta ja Tomi Saarinen Kasper Vuoriselta.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös