Siirry sisältöön

UUTISET

4.6. Elitserienin paras pelaaja Loimun hakkuriksi

4 kesäkuun, 2020

Loimu on kiinnittänyt ensi kauden joukkueeseensa toiseksi hakkuriksi ruotsalaisen Johan Gruvaeusin (23v, 198 cm). Nuoren, nälkäisen ja energisen ruotsalaishakkurin siirron mahdollistajana toimii hänen kummiyrityksekseen tuleva Eezy Henkilöstöpalvelut.

Gruvaues on Ruotsin kestomenestyjiin kuuluvan Falkenbergin kasvatti, joka on käynyt myös Atlantin takana opiskelemassa samassa collegessa Loimussa aikoinaan loistaneen libero Dustin Wattenin kanssa. Pääsarjaurallaan Gruvaeus on viiden kauden aikana voittanut 5 kultaa cupista, liigasta ja grand prix-tapahtumista. Hän on toiminut myös kasvattajaseuransa kapteenina. Päättyneellä kaudella hän voitti Ruotsin Elitserienin pistepörssin ensimmäisenä ruotsalaispelaajana seitsemään vuoteen ja hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

  • En tiedä vielä kovin paljon suomalaisesta lentopallosta. Jotain olen kuullut Suomessa pelanneilta ruotsalaisilta. Ja sen tiedän että liiga on Ruotsia kovatasoisempi. Suomi ja Loimu ovat minulle täydelliset paikat ottaa askeleita urallani eteenpäin. Uskon tuovani Loimulle paljon pisteitä ja energiaa, kommentoi Ruotsista tavoitettu Gruvaeus.

Gruvaeus on ollut Ruotsin nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo ja tammikuussa 2019 hän murtautui miesten maajoukkueeseen Tukholmassa. Aikuisten tasolla hänellä on takanaan yhdet EM-karsinnat ja harjoitusleirejä Puolassa ja Makedoniassa.

Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist on uudesta pelaajastaan erittäin tyytyväinen:

”Hän tuo Loimuun entistä enemmän liekkiä. Häneen pätee hyvin sanonta “no flame, no game”. Loimun ja Johanin välillä oli kiinnostusta jo ennen minun tuloa seuraan. Kokemuksemme yhteistyöstä hänen kanssaan vahvisti kiinnostusta. Hän on yksi parhaista persoonista joita olen valmentanut, joten odotan innolla että pääsemme kehittämään hänestä entistä parempaa pelaajaa Loimussa.”

12.6. Maajoukkuemiehiä Loimuun

12 kesäkuun, 2019

Loimu on hankkinut joukkueeseensa kansainvälistä kokemusta syksyllä käynnistyvää uutta Mestaruusliiga-kautta varten yli neljä metriä, kun Loimun sopimuspapereihin ovat allekirjoituksensa laittaneet Israelin maajoukkueen yleispelaaja Tamir Hershko (25-v., 200 cm) sekä Suomeen ja Loimuun palaava Australian maajoukkueen keskitorjuja Trent O’Dea (25-v., 201 cm).

Suomessa aiemmin Loimua ja Lakkapäätä edustanut O’Dea iski viime kaudella Tshekin liigassa VK Karlovarskon joukkueessa, joka pelasi myös Euroopan kovimmassa seurajoukkuekilpailussa, eli Mestareiden Liigassa. Ennen Karlovarskoa hän pelasi vahvan kauden Mestaruusliigassa Loimun riveissä ollen hyökkäysteholla mitattuna liigan paras pelaaja ja torjuntapörssissäkin kärkisijoilla. Suomen ja Tshekin lisäksi O’Dea on pelannut Ruotsissa Örkeljungan ja Linköpingin riveissä.

Kesän O’Dea viettää hänelle jo tuttuun tapaan Australian maajoukkueessa, joka pelaa tällä hetkellä Maailmanliigan korvanneessa Volleyball Nations Leaguessa (VNL) maailman huippumaajoukkueita vastaan. Syksyn osalta Australian maajoukkueen ja O’Dean ohjelma on vielä vähän avoinna, joten keskitorjujan Suomeen saapuminen on vielä vähän auki.

Uutena pelaajana Loimuun liittyy Tamir Hershko, joka on ollut Israelin maajoukkueen vakiopelaajia vuodessa 2013 lähtien. Hershko on kulkenut erittäin mielenkiintoisen lentopallopolun Suomen Mestaruusliigaan. Hän on valmistunut jenkkiyliopistosta sähköinsinööriksi edustettuaan kaudet 2013-2017 UC Irvinen yliopistoa. Erinomaisesti sujuneen yliopistouran jälkeen hänet rekrytoitiin suoraan maailman kovimpiin lentopalloliigoihin kuuluvaan Italian A1-liigaan Piacenzan riveihin. Saapasmaasta tie vei viime kaudeksi takaisin kotimaahan, jossa Hershko edusti maan huippuseuroihin lukeutuvaa Maccabi Tel Avivia.

  • Me tarvitsemme uusia ratkaisupelaajia ja vastuunkantajia, kun esimerkiksi Rumpusen Ossi laittoi liigatossut naulaan ja yleispelaajaosastolla on omia nuoria ja kehittyviä pelaajia. Hershko nousi kandidaatteja läpi käydessä esiin monestakin eri lähteestä. Hänen kohdallaan puhutaan sellaisesta pelaajasta, joka pystyy tekemään hyökkäyspäässä ratkaisuja ja kantamaan isoa vastuuta. Tamir osoitti jo keskusteluissa johtajuutta, jota joukkueeseen kaivataankin, kommentoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Lisäksi Loimu on sopinut että joukkueeseen libero-osastolle parin viime kauden ajan kuulunut Esko Vuorinen jatkaa Loimun harjoitusvahvuudessa myös alkavalla kaudella. Hänen pääasiallinen roolinsa on auttaa joukkuetta harjoituksissa ja kehittää samalla omaa vastaanottoa. Niin harjoituksissa kuin peleissäkin hänet saatetaan nähdä myös syöttökulmauksessa.

Passarit: Tomi Saarinen, Joel Laakso
Yleispelaajat: Tamir Hershko (ISR), Väinö Rahko, Eetu Kulmala
Liberot: Avery Aylsworth (USA), Aatu Kulmala, Esko Vuorinen
Keskitorjujat: Trent O’Dea (AUS), Eetu Mäki
Hakkurit: –

11.6. Kausikortit on nyt tilattavissa – EDULLISEMMAT hinnat heinäkuun loppuun asti!

11 kesäkuun, 2019

Loimu on avannut myös ensi kauden kausikorttien myynnin. Mestaruusliigan pelimäärä tullee nousemaan, kun liigaseurojen päätöksellä ollaan menossa nelinkertaiseen runkosarjaan. Pelimäärän noususta huolimatta Loimun kausikortteja voi ostaa heinäkuun loppuun asti vanhalla tutulla hinnalla:

  • Kausikortti – Runkosarjan ja mahdollisen Suomen Cupin ottelut – HINTA NYT 120 € (OP-korttilaisille 100 €) – HINTA ELOKUUN ALUSTA 140 € (120 €)
  • Loimukortti – Kausikortin pelit + Mestaruusliigan puolivälierät ja välierät, oma numeroitu istumapaikka A-tai D-katsomosta, kahvi & pulla kotiotteluissa – HINTA NYT 220 € (OP-korttilaisille 200 €) – HINTA ELOKUUN ALUSTA 240 € (220 €)
  • Partnerkortti – Kaikki Loimun kotiottelut, Partnertilan tarjoilut ja esitykset, oma istumapaikka parhailta paikoilta, Loimu-verkoston jäsenyys, logo kotisivuille linkiksi – 450 € + alv

Uusien korttien osto ja vanhojen uudelleen aktivointi tapahtuu osoitteessa https://www.seat4.me/kausikortit/raision-loimu

5.6. LOIMULLE LIBERO YHDYSVALLOISTA

5 kesäkuun, 2019

Loimu on peluuttanut lentopallon Mestaruusliigassa viime vuosina kotimaisia nuoria liberoja. Parin viimeisimmän kauden ajan liberoparivaljakon muodosti Ville Sihvonen ja Esko Vuorinen, joista viime kausi oli erityisen vaikea selkävaivoista kärsineelle Sihvoselle. Viime kauden vuoksi Loimu päättikin laittaa libero-osaston uusiksi, mutta toivoo nuoren kaksikon jatkavan niin kuntoutumistaan kuin kehittymistäänkin.

  • Me halutaan olla seurana sellainen että me ymmärretään ja arvostetaan meidän menestyksekästä historiaa ja luodaan samalla jatkuvuutta tulevaisuuteen. Ville kärsi vaikeasta loukkaantumisesta viime kaudella ja koko Loimun väki toivoo, että hän kuntoutuu siitä ja palaa vielä Mestaruusliigan parrasvaloihin. Samoin toivotaan että Esko jatkaa kehittymistään ja hänestä saadaan iloa vielä tulevaisuudessa, taustoitti liberovalintoja Loimun uusi päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Loimu on tarjonnut Vuorisellekin paikkaa joukkueen harjoitusringissä, mikä mahdollistaisi esimerkiksi vastaanottotoistojen hakemisen harjoituksissa ja tietyiltä osin joukkueen auttamisen myös peleissä. Uutena kasvona libero-osastolle liittyy viime kaudella Mestaruusliigassa debytoinut Loimun oma kasvatti Aatu Kulmala, jonka odotetaan ottavan isoja kehitysaskeleita ensi kauden aikana. Kulmalan aisapariksi hankittiin Yhdysvalloista 22-vuotias Avery Aylsworth, joka saapuu Raisioon Chicagosta.

Loyola Men’s Volleyball vs. Lewis

Aylsworthilla on tavoitteet korkealla niin ensi kauden kuin koko uransa osalta. Eurooppalainen lentopallo ei ole hänelle vielä kovin tuttua, sillä ainoa kosketus siihen on hänen Loyola yliopiston Italian liigajoukkueiden vieraaksi tekemä Loyola Professional Tour, jonka aikana he pelasivat kolme ottelua italialaisia huippujoukkueita vastaan.

  • Haimme uuden liberotilanteen edessä ensin kotimaisia vaihtoehtoja ja niitä olikin muutamia tarjolla, mutta ne kuviot eivät edenneet molemmille osapuolille suotuisasti. Sen vuoksi katseet käännettiin ulkomaille ja sieltä löytyneistä vaihtoehdoista Avery osoittautui hyvin nopeasti todella motivoituneeksi vaihtoehdoksi, joka on valmis tekemään hommia hullun lailla kehittyäkseen, kehui Vuorinen tulevaa suojattiaan.

Ammattilaisuransa Loimussa aloittavassa Aylsworthissa on paljon samaa kuin yhdeksän vuotta sitten Loimussa debytoineessa Dustin Wattenissa, joka on ollut jo vuosien ajan toinen USA:n kivikovan maajoukkueen pelaavista liberoista ja kiertänyt maailman kovimpia lentopalloliigoja. Watten tuli Loimuun kovin tavoittein ja pohjolassa riitti epäilijöitä miehen koville puheille, mutta kovan työnteon kautta hän on raivannut tiensä huipulle. Aylsworth on asettanut tavoitteekseen vuoden 2024 Olympialaiset, jolloin USA:n nykyliberot lienevätkin tehneen tilaa nuoremmilleen. Yliopistosarjassa palkintoja kerännyt libero tietää että unelmat on tavoitettavissa vain kovan työnteon kautta ja hän vannookin sen nimeen ja on todella motivoitunut laittamaan kaiken peliin.

  • Tiedän jonkun verran Loimusta, Raisiosta ja Suomen liigasta. Loimu on yksi menestyneimmistä joukkueista ja siellä on pelannut monia hienoja pelaajia, kuten Dustin Watten ja Scott Fifer. Tiedän Raision sijaitsevan Turun lähellä, mutta sen enempää en oikeastaan vielä tiedä kaupungista ja kulttuurista, mutta odotan innolla että pääsen tutustumaan siihen ja suomalaisiin ihmisiin. Haluan että Loimu menestyy ensi kaudella ja henkilökohtaisesti haluan olla liigan parhaita liberoja, kertoi Chichagosta tavoitettu Aylsworth.
loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös