Siirry sisältöön

UUTISET

19.5. Loimulle päävalmentaja Belgiasta

19 toukokuun, 2017

Loimu on tehnyt kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen belgialaisen 38-vuotiaan Christophe Achtenin kanssa. Keväällä yllättäen valmentajahakuun joutunut Loimu kartoitti ensin kotimaisia vaihtoehtoja, mutta kun varteenotettavat ja kontaktoidut valmentajat eivät olleet valmiita muuttamaan tai jättämään siviilitöitään, kääntyivät katseet ulkomaille. Kansainvälisiltä kentiltä tuli useita hakemuksia ja joukossa oli niin nuoria tulevaisuuden nimiä kuin myös meritoituneita kokeneita maajoukkuevalmentajia. Valituksi tullut Achten on näiden välimuoto, eli valmentajaiältään vielä suhteellisen nuori, mutta jo kokenut niin seura- kuin maajoukkuetasolla.

Oman pelaajauransa jälkeen valmennukseen pariin 31-vuotiaana hänet innosti nuorten pelaajien kehittäminen. Hän aloitti valmentamalla Belgian menestyneintä naisjoukkuetta ja avustamalla naisten maajoukkuevalmennuksessa, jonka jälkeen hän siirtyi miehiin ja Loimullekin Euro Cupeista tuttuun Asse-Lennikiin apuvalmentajaksi.

Parin kauden Asse-Lennik -periodin jälkeen oli edessä maajoukkuehaasteet, kun Achten valittiin Belgian maajoukkueen apuvalmentajaksi kausiksi 2012-2016. Maajoukkuepestin aikana Achtenin CV:hen kirjattiin mm. Europpaliigan voitto ja EM-kisojen 7. sija vuonna 2013 sekä hyviä otteita niin EM- kuin MM-kisoissa ja Maailmanliigassakin. Maajoukkuepestin jälkeen hän on valmentanut kaksi kautta belgialaista VC Duvel Puursia.

– Olen valmentanut monta vuotta Belgiassa niin seuroja kuin maajoukkueitakin, joten nyt oli minusta aika hakea uusia haasteita oman kotimaan ulkopuolelta. Loimulla on hieno historia ja nyt on jo aloitettu uuden menestyspohjan rakentaminen. Kuuden kotimaisen pelaajan runko on hyvä ja nyt haetaan lisää pelaajia rinkiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin, kommentoi Achten.

Valmentajan ja Loimun seurajohdon ajatukset osuivat hyvin yksiin puhelimitse ja sähköpostitse käytyjen keskustelujen aikana. Tunne vahvistui kun Achten kutsuttiin vierailulle Turun seudulle. Pitkien keskustelujen ja neuvottelujen lisäksi hän veti Loimun joukkueelle ja Turun seudun nuorille poikapelureille parit harjoitukset.

– Meidän ja Christophen ajatukset puolustuksen korostamisesta ja tennistermein ei-pakotettujen virheiden karsimisesta osuivat yksiin ja hän teki muutenkin vaikutuksen. Achten haluaa Loimun pelaavan periksiantamatonta ja modernia lentopalloa, kertoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

Loimulaiset kartoittavat parhaillaan pelaajia eri rooleihin. Seuran lisäksi myös Achtenilla on oman innostuneisuuden ja maajoukkuepestin vuoksi hyvät kontaktit ympäri lentopallomaailman. Päävalmentajasopimuksen jälkeen työnalle laitetaan myös muun valmennustiimin kokoaminen. Achten saapuu Suomeen myöhemmin kesällä, joten siihen asti joukkue tulee harjoittelemaan fysiikka- ja kakkosvalmentajan johdolla yhteistyössä päävalmentajan kanssa tehtävin ohjelmin. Osa kesän harjoituksista tullaan yhdistämään jo tuttuun tapaan Loimun vanhimpien junioreiden ja farmijoukkueena toimivan kakkosjoukkueen kesken.

15.5. Muistokirjoitus: Yksitoista vuotta presidenttipeliä

15 toukokuun, 2017

Perjantaina 12.5.2017 juuri käynnistyneelle Loimu-risteilylle saapuli suru-uutinen, kun tieto Presidentti Mauno Koiviston poisnukkumisesta tavoitti kauden päätökselle lähteneen lentisporukan. Koivistolla oli läheinen suhde Loimuun, jonka vuoksi risteilylläkin pidettiin hiljainen hetki ison lentopallopersoonan poismenon johdosta. Tässä alla Loimun / Altti Koiviston muistokirjoitus ”Manusta” ja muutamia videoita Presidentistä rakkaan harrastuksensa parissa:

Manu, Kultaranta ja lentopallo – katso video

Lentopallo on Presidentti Mauno Koiviston laji – katso video

 

Presidentti Mauno Koiviston muistoa kunnoittaen:

Loimun veteraanilentopalloilijat tutustuivat vuosien 1983 ja 1993 välillä presidentti Mauno Koivistoon jokakesäisissä Kultarannan lentopallo-otteluissa. Lentopallon pelaaminen alkoi Kultarannassa yleensä heti, kun presidentti saapui sinne kesäkuun puolivälissä ja pelaamista jatkettiin elokuun puoliväliin saakka. Normaali tahti oli yksi peli-ilta viikossa, joskus kaksikin. Mikäli Kultarannassa ei voitu sateen vuoksi pelata, pelipaikkana oli Kerttulan liikuntahalli.

Loimulla oli siihen aikaan paljon veteraanilentopalloilijoita ja pelaajia tarvittiinkin, koska Kultarannassa pelattiin kahdella kentällä. Presidentti oli koonnut yhden joukkueen ja loimulaisia oli kolme joukkueellista. Joukkueiden kokoaminen ei kuitenkaan ollut vaikeaa, koska Kultarannan peleihin oli aina tunkua. Esimerkiksi Loimun yhteistyökumppaneille mahdollisuus päästä pelaamaan presidentin kanssa oli luonnollisesti tärkeää. Muut menot saivat väistyä silloin, kun Kultarannassa oli lentopalloa. Ottelut pelattiin tosissaan ja pisteistä riideltiin kuten puulaakipeleissä.

Loimulaiset tutustuivat presidentti Koivistoon myös pelikentän ulkopuolella. Se tapahtui ottelujen jälkeen Kultarannan saunan lauteilla ja saunan jälkeen tarjotun pienen iltapalan yhteydessä.

Kesän ehdoton kohokohta oli lentopallokauden päättäjäisjuhla. Kauden päättäjäisiä pidettiin Kultarannassa, Raision kaupungintalon saunatiloissa, Krookilan kotiseutukeskuksessa tai Huhkon kartanossa. Pelaajilta kerättiin osanottomaksu presidentin lahjaa varten, joka annettiin hänelle päättäjäisjuhlassa.

Presidentti Koivistoa on kuvattu yleisesti juroksi, jopa ihmisaraksi. Loimulaiset oppivat kuitenkin tuntemaan aivan toisenlaisen Koiviston. Hän oli loistava seuramies ja erinomainen isäntä, joka osasi pitää keskustelua yllä ja pystyi laskemaan leikkiä asiasta kuin asiasta. Kultarannan henkilökunnan mukaan presidentti vapautui loimulaisten seurassa. Lentopallon pelaaminen oli presidentin kesässä ainoa tilaisuus, jossa ei tarvinnut noudattaa protokollaa.

Krookilan kotiseutukeskuksessa pidetyssä päättäjäisjuhlassa presidentti Koivisto viihtyi mainiosti ja siirsi lähtöään pariin otteeseen. Illan kohokohta oli, kun presidentti lauloi komealla äänellään Partisaanivalssin Matti Lepänhaaran säestäessä. Kaikki kuuntelivat hiiren hiljaa aivan sen näköisinä, että tästä voi kertoa vielä vaikka lastenlapsille. Koivisto kutsui Loimun veteraaneja myös Itsenäisyyspäivän juhliin.

Presidentti Mauno Koiviston yhteydet Raision Loimuun eivät rajoittuneet Kultarannan kesäisiin lentopallo-otteluihin, vaan hän kävi seuraamassa Loimun edustusjoukkueen pelejä säännöllisesti Helsingissä ja tilaisuuden tullen myös Turussa ja Raisiossa. Keväällä 1990 voitetun Suomen mestaruuden jälkeen Loimu sai Mauno Koivistolta onnittelusähkeen, jossa luki presidentille ominaisella tavalla `Katos vaa poikii!´

Altti Koivisto & Raision Loimu ry

 

Loimulaisia Kultarannassa kolmen presidenttiparin vieraana:

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös