Siirry sisältöön

UUTISET

19.2. Ettakin jätti Loimun nuoret palkinnoitta

19 helmikuun, 2021

Loimun viimeinen kotiottelu lentopallon Mestaruusliigassa kaudella 2020-2021 ei kartuttanut toisen koronakauden sarjajumboksi jäävän joukkueen pistepussia, vaan Etta vei kaikki sarjapisteet mukanaan Ouluun lukemin 0-3 (16-25, 22-25, 21-25).

• Meillä on ollut vähän hankaluuksia startin kanssa, mutta tänään tehtiin kaikki ihan täysillä. Loimu pelasi hyvin ja jos meillä ei olisi tuollaista hyvää ilmettä ollut, niin ei olisi välttämättä riittänyt täällä, kommentoi Ettan toisen polven liigalentopalloilija Aleksi Muukkonen.

Loimu marssitti Ettaa vastaan avaukseen edellisenä iltana viimeisen erän pelanneen oman juoniorikoulun seitsikon. Loimun nuoret eivät saaneet koneitaan käyntiin ottelun alussa, vaan Ettan nuorisokaartista hakkuri Aleksi Muukkonen nautti Mikael Kyllösen tarjoilusta ja määräsi tahdin kentällä. Isännät saivat erän lopussa aikaiseksi pienen kirin, mutta se ei enää vaikuttanut erän lopputulokseen.

Toisen erän alkupuolisko oli Loimun heiniä, mutta erän puolivälillä ote siirtyi vieraille. Loimu nousi kuitenkin vielä tasoihin lukemiin 20-20 Eetu Mäen torjuntapisteellä, mutta kaksi isäntien hyökkäysvirhettä päätti lopulta erän Ettan voitoksi. Ottelun viimeiseksi jäänyt kolmas erä ei kääntänyt illan käsikirjoitusta. Tasaisen erän jälkeen ratkaisupallojen hyökkäysvirheet ratkaisivat erän ja ottelun vieraille.

Ottelun paras pistemies oli Ettan hakkuri Aleksi Muukkonen, joka tehtaili 19 pistettä tehoin +10. Ex-loimulainen Janne Marttila antoi hänelle tulitukea 12 pisteen verran, vaikka ei pelannut kuin kaksi erää. Ettan onnistujia oli myös uransa ensimmäisen kokonaisen Mestaruusliiga-ottelunsa pelannut passari Kyllönen. Loimusta isoimman pistesaaliin keräsi uransa toisen pelin hakkurina iskenyt Sebastian Pozo Hernandez. Toisen polven loimulaiselle merkittiin 15 pistettä tehoin +7. Loimun seuraavaksi parhaat pistemiehet olivat 11 pisteen Väinö Rahko ja 8 pisteen Eetu Mäki.

• Etta oli tänään parempi, mutta pitää olla taas ylpeä meidän kavereista. Nuoret pelaajat tiukan paikan edessä kantamassa vastuuta ja he tekivät sen hienosti. Muutamat virheet erien loppupuolilla varsinkin veivät meiltä kahden erän voiton. Se oli hienoa että jätkät jaksoivat yrittää loppuun asti. Tuntuu älyttömän hyvältä nähdä kun omat juniorit pelaa ja kantaa vastuuta. Nämä nuoret on hyviä ja lahjakkaita urheilijoita, en voisi olla ylpeämpi heistä, kehui apuvalmentaja Mika Rantanen, joka on itsekin Loimun juniorikoulun kasvatteja.

Katso myös: TilastotValokuvatVideotallenne pelaaja- ja valmentajakommenteista

18.2. Lakkapää haki vierasvoiton Raisiosta

18 helmikuun, 2021

Rovaniemen Team Lakkapää haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa torstaina Raisiosta, kun Loimu taipui lappilaisten käsittelyssä luvuin 0-3 (19-25, 19-25, 23-25). Lakkapään tahtipuikkoa heilutti tuttuun tapaan Mestaruusliigan pistepörssin kärkimies Eetu Häyrinen.

Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist marssitti avaukseen aiemmista otteluista poiketen hakkuriksi Sebastian Pozo Hernandezin ja yleispelaajaksi Eetu Kulmalan. Vaihtopenkille jäivät passari Tomi Saarinen ja pienistä loukkaantumisista kärsivät Elviss Krastins ja Kirill Borichev.

• Tulimme peliin ihan uudella kokoonpanolla. Tiesimme ettei Elviss pysty pelaamaan ja lisäksi Kirka loukkasi eilisissä harjoituksissa. Otti hetken että yhteispeli löytyi. Olimme tänään vielä vähän liian nuoria ja sorruimme muutamiin huonoihin ratkaisuihin ratkaisuhetkillä, kertasi Dalqvist ottelun jälkeen.

Lakkapää vei ottelun kaksi ensimmäistä erää. Avauserässä vieraiden hyökkäyspelaamine oli todella tehokasta eikä Loimu pystynyt vastustelemaan Häyrisen johtamaa rynnistystä erän ratkaisuhetkillä. Toinen erä oli ensimmäisen tapaan tasainen ratkaisuhetkille asti, mutta loppumetreillä isännät sortuivat virheisiin ja peli ei lähtenyt rullaamaan sen vuoksi.

Kolmanteen erään Loimu vaihtoi passariksi Lasse Jylhän tilalle Tomi Saarisen ja isännät saivat vähän nopeutuneen hyökkäyspelaamisen ansiosta otteen erästä. Lakkapää sortui samalla virheisiin ja Loimu näytti venyttävän ottelun ratkaisua neljänteen erään, mutta tilanteessa 20-16 Lakkapään torjunta löysi kädet kohdilleen ja torjui vieraat johtoon. Ottelun viimeisen pisteen hyökkäsi Borys Zhukov Loimun puolustuksen käsistä kattoon.

Ottelun paras pistemies oli Mestaruusliigan pistekunkku Eetu Häyrinen 22 pisteellään. Hänen rinnallaan Borys Zhukov takoi 16 pistettä pelaten ehjän ja tasapainoisen ottelun. Loimusta Väinö Rahko teki 13 ja hakkuriksi istutettu Hernandez 12 pistettä.

Loimun pelaava seitsikko ottelun kolmannessa erässä päässee miesten Mestaruusliigassa historiankirjoihin, sillä kaikki pelaajat olivat seuran oman juniorikoulun kasvatteja. Joukon vanhimpana ja kokeneimpana parketilla hääri vuonna 1999 syntynyt passari Saarinen.

• Tämä joukkue oli kuin mun vanha junnujoukkue C- ja B-pojista. Tällä kuusikolla ihan hyvä haasto. Vähän liikaa suoria virheitä ja tiukoissa tilanteissa ei kestänyt pää. Niihin sitten hävittiin erän loput. Häyrinen olisi pitänyt saada pysäytettyä tänään, pohdiskeli Väinö Rahko ottelun jälkeen.

Katso myös: TilastotValokuviaOttelukommentit videolla

LOIMU VAHVISTUU RAISIOSSA

13 helmikuun, 2021

Loimu näkyy Raisiokeskuksen katukuvassa maaliskuun alusta alkaen entistä isommin ja sen toivotaan myös olevan niin lomailijoiden kuin työmatkalaistenkin huulilla yhtä tiiviisti kuin television Urheiluruudussa. Raision torin laidalle avautuu nimittäin upouusi Hotelli Loimu.

Hotellin taustalla ovat Kangasalla Hotelli Kuohua pyörittävät Noora Aartio ja Mika Järvinen. Ulkopaikkakuntalaisina heidän ykköstoive Raision hotellin nimeksi oli Loimu, josta paikkakunta on ulkopaikkakuntalaisille kaikkein tutuin. Yrittäjät ottivat yhteyttä lentopalloseuraan ja siitä alkoivat hyvin edenneet yhteistyöneuvottelut.

• Yhteistyö paikkakunnan lippulaivan kanssa on hyvä avaus meille Raisiossa. Toivomme laajaa yhteistyötä myös esimerkiksi paikallisten lähiruokatuottajien ja keskustan alueen yrittäjien kanssa, iloitsi Aartio.

Hotelli Loimussa on monenlaisia huoneita niin yksin kuin vaikka joukkueenakin matkustaville, sekä kaikkea siitä väliltä. Hotellissa on myös ruokailu- ja oleskelutila, jossa tarjoillaan aamuisin aamupalaa ja ryhmät voivat tilata lounaita, päivällisiä ja väli- sekä iltapaloja.

• Loimun liiga- ja juniorijoukkueille tämä avaa uusia mahdollisuuksia mm. varainhankintaan, kun voimme tarjota meidän verkostoille majoituksia alennetuin hinnoin niin että se hyödyntää meitäkin, kommentoi Jani Nieminen Raision Loimusta.

Hotelli Loimun ilmestyminen Raision katukuvaan on tavallaan myös paluu kaupungin historiaan. Raisiossa on nimittäin toiminut aiemmin Asuntohotelli Loimu, joka oli Raision ensimmäinen hotelli 70- ja 80-lukujen taitteessa.

Vieraskynä: Armeija-ohjeita lentisnuorille

Nuoren lentopalloilijan kannattaa valmentautua ja kehittää itseään aikuisuuden kilpailu-uraa varten huolellisesti. Hyväkseen voi käyttää myös armeija-ajan ja armeijan tarjoamat valmiudet lentopallojoukkueen eri rooleihin.

Aloitetaanpa hakkurista. Hakkuriksi haluavan kannattaa pyrkiä ilmavoimiin ja siellä erityisesti hävittäjä-pommittajan hommiin. Lentopallokentällä iskut tippuvat sitten yllättävästi ja voimalla pisteitä tuottaen.

Keskitorjujan kannattaa pyrkiä ilmatorjuntajoukkoihin. Ilmastahan pallo yrittää tulla omalle puolelle ja pallo pitää oppia ampumaan alas vastustajan puolelle. Yleisö villiintyy hyvästä torjunnasta samalla tavalla kuin hienosta iskusta.

Yleispelaajan eli laiturin tehtävää varten kannattaa yrittää tykistöön tai kranaatinheitinmiehistöön. Silloin pystyy tulittamaan sekä suorasuuntauksella että ballistisesti. Yleispelaaja toimii usein myös nostajana, mutta sitä varten ei voi odottaa nostoväkeen pääsemistä. Nostoväestä on kuitenkin hyvä hakea itselleen mentori.

Passari menee ilman muuta Parolan Passariprikaatiin. Passarialokkaan kannattaa toki huolehtia, ettei passi ole mennyt vanhaksi.

Libero voi yrittää rannikko- tai laskuvarjojääkäriksi ja sen jälkeen pyrkiä pelastuslaitokselle pintapelastajaksi. Kentän pinnassa pallon pelastamiseen on viimeinen mahdollisuus ja siksi ketterästi pinnassa liikkuva ja sukeltava pelaaja on joukkueelle tiikerin arvoinen.

Timo Alhola, Loimun Pater-Nestorit ja Loimun talkootiimi

9.2. VaLePa kesti Loimun uhittelun

9 helmikuun, 2021

Raision Loimu matkusti tiistaina ensimmäiseen lentopallon Mestaruusliigan vierasotteluunsa sitten marraskuun 25. päivän. Nuori Loimu esiintyi Vexve Areenalla tuoreen Suomen Cupin mestarin vieraana miehekkäästi, mutta joutui lopulta taipumaan 3-1 (24-26, 25-14, 25-22, 25-16) tappioon. Voitto oli VaLePalle 12. peräkkäinen ja vastaavasti Loimulle 7. peräkkäinen tappio.

Ottelun avauserä eteni tasaisissa merkeissä. Loimun tahtipuikkoa heilutti entistä seuraansa kurittanut Elviss Krastins. Pieni tahra Elviksen hyvään erään oli syöttö verkon ali, jonka turvin VaLePa nousi rinnalle ja Eetu Mäen hyökkäyksen torjumalla ensimmäisenä eräpalloonkin. Loimu ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi kahdella Mäen peräkkäisellä ässällä avauserän voittoon. Raportin kirjoittajan tietoon ei ole tullut tietoa, että johtiko Elviksen syöttösuoritus alemmilta sarjatasoilta tuttuun ”kierrokseen”.

Ottelun toinen erä oli isäntien heti ensimmäisistä palloista alkaen. Loimun ainoita valopilkkuja toisessa erässä oli vaihdosta irti päässyt

Sebastian Pozo Hernandez. Kolmannenkin erän VaLePa aloitti vahvasti, mutta Loimu nousi rinnalle erän puolivälissä. Loimun libero Aatu Kulmala esitti takaa-ajon aikana muutamia maukkaita puolustuksia. VaLePa pääsi syöttämään ensimmäistä eräpalloaan tilanteessa 24-20, mutta Loimu ei antautunut, vaan tuplavaihdossa kentälle päässeen Tomi Saarisen johdolla Loimu vei pari seuraavaa pistettä. Loppukiri jäi kuitenkin vähän vajaaksi ja VaLePan Sakari Mäkinen hyökkäsi isäntien aikalisän jälkeen erän viimeisen pisteen.

Neljännessä erässä Loimu nousi erän puolivälissä tuplavaihdon siivittämänä jo lähes iholle, mutta sitten muutamien virheiden kautta VaLePa otti rutiinillaan johtoaseman joka piti erän ja ottelun loppuun asti.

Loimun pelaaminen oli tappiosta huolimatta lupauksia antavaa. Nuori joukkue on selvästi hitsautunut entistä paremmin yhteen ja tulevaisuuden lupaukset ottavat kehitysaskeleita isoin harppauksin. Loimun paras pistemies oli Elviss Krastins, joka teki 14 pistettä. Sebastian Pozo Hernandez teki vain yhden pisteen vähemmän. Nuorista keskitorjujista Eetu Mäki teki 6 ja Aleksej Zhbankov 5 pistettä. Ottelun suurimman pistepotin (16) kokosi VaLePan hakkuri Aaro Nikula.

Loimun seuraavat ottelut isketään kotikentällä Raisiossa 18. ja 19.2., mutta nämäkin joudutaan pelaamaan jo valitettavan tuttuun tapaan tyhjille katsomoille.

katso myös: Tilastot