Siirry sisältöön

UUTISET

17.6. Argentiinan torjuntapörssin ykkönen Loimuun

17 kesäkuun, 2022

Loimun keskitorjujaosasto on valmistunut, kun Eetu Mäki ja Aatu Vihola saavat rinnalleen viime kauden Argentiinan liigan torjuntapörssin voittajan. Argentiinan Comodoro Rivadaviassa 28 vuotta sitten syntynyt Joaquin Layus on 204 cm pitkä ulottuva ja voimakasrakenteinen keskipelaaja. Pelaajan tason ja taustojen selvittämisessä on ollut apuna Loimua vuosina 2007-2009 valmentanut argentiinalainen Ruben Wolochin.

 

  • Joaquin täydentää hienosti meidän nuorta keskipelaajaosastoa. Uskon, että kokenut pelaaja voi auttaa meidän nuoria keskipelaajia ottamaan urallaan taas yhden askel ylöspäin. Joaquin tuo vielä lisää torjuntavoimaa meidän pitkään ja ulottuvaa joukkueeseen ja auttaa tekemään meistä pelottavan torjuntajoukkueen kotimaiseen liigaan, kommentoi Loimun valmennustiimiin kuuluva Mika Rantanen.

 

Argentiinan liigassa vuonna 2012 debytoinut Layus on esiintynyt myös maansa nuorisomaajoukkueissa kantaen sinivalkoista peliasua muun muassa vuoden 2013 alle 21-vuotiaiden MM-kisoissa Turkissa. Mitalipelit jäivät MM-kisoissa kokematta ja kotiin viemisiksi tuli viides sija. Sittemmin hän on pelannut kahdeksan kautta sekä maan A1 että A2 liigoja ja kolkutellut myös miesten maajoukkueen portteja. Viimeiset kaksi kautta hän edusti A1 liigassa Once Unidos -joukkuetta ja voitti keväällä päättyneellä kaudella sarjan torjuntapörssin.

 

Olen erittäin kiitollinen mahdollisuudesta pelata Suomen liigassa ensi kaudella ja odotan matkustuspäivää jo kovin. Olen jo pitkään toivonut mahdollisuutta päästä ulkomaille pelaamaan ja kehittymään. Tavoitteeni on edetä kansainvälisillä kentillä mahdollisimman pitkälle ja päästä pukemaan uudestaan myös maajoukkueen värit ylleni. Suomesta en tiedä vielä paljokaan, mutta netistä tutustuin, että maa on kaunis ja hyvin organisoitu, mikä on varmasti iso ero kotimaahani, kehui vielä kotimaassaan harjoitteleva Layus.

10.6. Loimulle toinen passari pohjoisesta

10 kesäkuun, 2022

Loimun pelaajapalapeli syksyllä alkavaan Mestaruusliiga-kauteen on valmistumassa viimeistenkin palojen osalta. Toiseksi pelintekijäksi oranssi-mustaan peliasuun saapuu passari kaukaa pohjoisesta, kun 21-vuotias ja 187 cm pitkä Janne Pyhäjärvi on solminut Loimun kanssa pelaajasopimuksen. Pyhäjärvi on kotoisin Rovaniemeltä ja lentopallo-oppinsa hän on saanut Napapiirin Palloketuissa, josta kolmen ykkössarjakauden jälkeen tie vei viime kaudeksi Ouluun ja Ettaan, jonka riveissä hän kirjautti ensimmäiset Mestaruusliiga-ottelunsa.

 

Siirtyminen etelään ja Raisioon on iso muutos pelintekijälle, joka haluaa auttaa joukkuetta menestymään, vakiinnuttaa paikkansa liigapassarina ja ottaa kehitysaskeilta pelaajana, joiden myötä unelma ulkomaiden kokemusten hankkimisesta lentopallon kautta olisi tulevaisuudessa mahdollinen.

 

  • Turun seutu ja Raisio ovat minulle aivan uusia tuttavuuksia. Pelireissuilla ja Power Cupissa 2012 on tullut siellä seudulla käytyä. Odotukset uudesta kaudesta uudessa joukkueessa on korkealla. Toiveikkaana lähden kohti Lounais-Suomea kovaan porukkaan kehittymään ja pelailemaan, kommentoi napapiiriltä tavoitettu Pyhäjärvi.

 

Loimun perinteet ja brändi on tullut Pyhäjärvellekin tutuksi, vaikka välimatka pitkässä maassa on Raisioon ollutkin aiemmin iso.

 

  • Olen todella tyytyväinen, että pääsin Loimun kanssa sopimukseen. Todella kovalla innolla ja motivaatiolla lähden näin perinteikkääseen ja menestyneeseen seuraan! Tuttuja kasvoja on monia jo valmiiksi joukkueessa, mutta ne ovat olleet junnuajoista lähtien vain verkon toisella puolella, päätti Pyhäjärvi odottavin tunnelmin.

 

Loimun taustoilla hiotaan viimeisiä palasia paikoilleen ensi kauden oranssi-mustaan palapelin. Valmennuskuviot ovat lähellä paikoilleen loksahtamista ja pelaajarintamallakin viimeiset sopimuspelaajat ovat lähellä tiedottamisvaihetta.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös