Siirry sisältöön

UUTISET

29.1. Loimulle kolmas puhdas voitto Ducksista

29 tammikuun, 2019

Loimu lähti hyvistä asetelmista tiistai illan lentopallon Mestaruusliiga-otteluun Vantaa Ducksia vastaan, sillä raisiolaiset olivat voittaneet kauden kaksi aiempaa kohtaamista suoraan luvuin 3-0. Vierasjoukkueelle kauden kolmas kohtaaminen oli haastava jo alkumetreiltä lähtien, sillä joukkueen bussi hajosi heti kättelyssä ja joukkue joutui suuntamaan Raisioon pikkuautoilla. Poikkeavasta valmistautumisesta huolimatta ottelusta tuli tasaisempi kuin kahdesta aiemmin Vantaalla isketystä ottelusta. Loimu ei antanut lopulta sarjajumbon yllättää, vaan nappasi jälleen puhtaan voiton luvuin 3-0 (25-23, 25-20, 27-25). Voiton myötä Loimu nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Ettan kanssa ja voittojen määrässä ohi. Neljänneksi nousseella Loimulla on lisäksi yksi peli vähemmän pelattuna kuin oululaisilla.

Loimu lähti otteluun mielenkiintoisella kokoonpanolla, sillä Christopher Achten marssitti avaukseen peräti neljä Loimun omaa kasvattia, vaikka vakikasvo Ossi Rumpunen aloitti ottelun vaihtopenkin puolella. Loimun juniorikoulun kasvatteja avauksessa olivat passari Tomi Saarinen, keskitorjuja Tuomas Koppanen, libero Esko Vuorinen ja yleispelaaja Väinö Rahko. Hakkurina Loimulla aloitti ensimmäisen kerran oranssin paidan pukenut Bomba Marquez. Myös Dukcsin puolella parketille asteli uusi hakkuri, kun heidän brasilialainen Reynald Green Rogers oli myöskin saanut pelilupansa kuntoon.

• Ossilla on ollut pieni loukkaantuminen ja oma vastuu on kasvanut sen myötä. Pitää tulla vaan rohkeasti kentälle, turha sitä on pelätä., kommentoi Väinö Rahko ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Achten korjasi kuitenkin nuoren pelimiehen vaatimattomuutta myöhemmin omissa pelaajakommenteissaan: ”Ossi oli tänään jo täydessä pelikunnossa, mutta Väinö osoitti viime pelissä ja harjoituksissa että hänkin on valmis ja ansaitsi paikkansa avauksessa ihan omilla näytöillään. Hän oli tänään hyökkäyksessä vähän vaikeuksissa, mutta muilla osa-alueilla hyvä.”

Avauserän ratkaisupalloihin tultaessa Loimu oli hankkinut itselleen kolmen pisteen johtoaseman, mutta syöttövaihtoon kentälle tullut Joona Väänänen sytytti vieraat kiriin kahdella ässällään ja Ducks nousi aina tasoihin asti, kunnes Bomba päätti Väänäsen syöttövuoron. Erän lopputahdit iskivät ensin Viktor Lindberg nelospaikalta hyökkäämällä ja sen perään Tuomas Koppanen torjumalla Ducksin hakkuri Reynaldon.

Ottelun toisessa erässä oli jo ratkaisun makua ilmassa, kun Väinö Rahko torjui Raynaldon hyökkäyksen myötä tilanteeksi jo 15-10. Ducks valmentaja Ismo Tuominen vaihtoi erässä kentälle nuorisokaartistaan Joona Väänäsen, Kalle Katteluksen sekä Lauri Lehtosen ja tämän kolmikon avulla vierailijat virittivätkin erän lopussa pienen kirin, mutta se jäi kuitenkin lopusta vajaaksi, kun Loimun Bomba päätti Lehtosen syöttövuoron nelospaikalta. Erän viimeisen naulan Ducksin arkkuun iski Pablo Guzman.

Ottelun kolmannessa erässä näytti pitkään siltä, että Ducks nappaa kauden ensimmäisen erävoiton Loimusta. Päävalmentaja Achtenin aikalisä tilanteessa 12-17 herätteli jo isäntiä, mutta lopullisen avun Achten löysi vaihtopenkiltä, kun hakkuri Oskari Keskinen, yleispelaaja Ossi Rumpunen ja passari Kasper Vuorinen toivat kaivattua tuoreutta Loimun otteisiin. Loimu puristi lopussa väkisin rinnalle ja ohi kuitaten kauden kolmannen puhtaan voiton pääkaupunkiseudun lentopalloylpeydestä.

Joukkueiden tuoreet hakkurit esittivät lupaavia otteita, mutta molemmista näkyi vielä yhteisen joukkueharjoittelun vähäinen määrä. Molemmat siis hakivat vielä vähänä hyökkäysrytmiä passareiden kanssa. Ottelun paras pistemies oli Ducksin Green, joka teki 17 pistettä. Hyvän pistemäärän lisäksi hän osui myös Loimun torjujien käsiin, sillä Loimun 12 torjuntapisteestä peräti 8 tuli hakkuri Reynaldon hyökkäyksistä. Yleispelaaja Juho Kaunisto säesti Reynaldoa 10 pisteellään. Loimusta Pablo Guzman ja Bomba tekivät 14 pistettä mieheen ja Viktor Lindberg 12 ilman ainoatakaan virhettä tai torjuntaan lyöntiä. Tuomas Koppanen torjui tavoilleen uskollisesti jälleen tehokkaasti kirjauttaen neljä torjuntapistettä itselleen.

• Olemme ottaneet Ducksilta 9 pistettä ja olen tyytyväinen siihen, mutta en tämän päivän peliimme. Teimme mm. hyökkäysvirheitä liikaa. Viimeisessä erässä pelimme sekosi vähän, mutta olimme lopussa onneksi vähän onnekkaitakin. Bomba tarvitsee vähän lisää aikaa löytääkseen rytmin passareidemme kanssa. Näimme tänään kuitenkin että potentiaali on olemassa ja nyt pitää vain tehdä töitä, summeerasi Loimun Achten illan ottelua.

Katso myös: ValokuvatTilastotEnergiapörssi ja positiivisin pelaaja

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa matsia kommentoivat pelaajista Juho Kaunisto ja Väinö Rahko sekä päävalmentajat Ismo Tuominen ja Christophe Achten:

22.1. Loimun kokoonpanossa liikettä molempiin suuntiin

22 tammikuun, 2019

Loimun kokoonpanossa on sattunut ja tapahtunut viime aikoina, kun pienten ja vähän isompien loukkaantumisten lisäksi hakkuri Samuli Kaislasalo sai himoitsemansa sopimuksen ulkomaille ja lähti Kreikan liigaan. Toinen ottelukohtaisella sopimuksella Loimun mukana ollut Jan Helenius jättää myös oranssi-mustan pelipaidan ja siirtyy loppukaudeksi Viron liigaan Tarton joukkueeseen. Näin ollen molemmat ottelukohtaisella sopimuksella Loimuun tulleet pelaajat saivat haluamansa pelipaikan ulkomailta ja Loimu taasen sai heiltä apua kokoonpanohaasteisiin syyskauden peliruuhkassa.

Kerttulan liikuntahallin ovi käy myös toiseen suuntaan, kun Loimun pelipaitaan saapuu loppukauden mittaisella sopimuksella venezuelalaishakkuri Ivan ”Bomba” Marquez.  Kokenut 37-v. ja 205 cm pitkä pallontappaja on pelannut liigassa toisena olevassa huippuseurassa PAOK Thessalonikissa alkukauden pääosin hakkurina, mutta häneltä löytyy paljon kokemusta myös keskitorjujana pelaamisesta. Lempinimi Bomba tulee kovasta iskuhyökkäys- ja syöttökädestä (viittaa pommittamiseen).

Bomba pelasi alkukaudesta paljon, mutta kun Kreikan maajoukkuehakkuri Mitar Tzourtis on tullut pelikuntoon, niin Bomba oli vapaa etsimään itselleen loppukaudeksi uusia haasteita. Haasteisiin mies onkin tottunut, sillä hän on edustanut maataan niin MM-kisoissa, Maailmanliigassa, Olympialaisissa  kuin kaikissa muissakin mahdollisissa tapahtumissa. Seurajoukkuetasolla hän on pelannut Kreikan liigan lisäksi mm. Italian A1-liigassa ja Argentiinan liigassa. Bomba on tiistaina Kerttulassa, mutta ei todennäköisesti vielä pelikelpoinen.

• Vaihtoehtoja oli tuttuun tapaan runsaasti, mutta monet heistä olivat olleet ilman seuraa tämän alkukauden. Vaakakuppi kallistui Bomban suuntaan sen vuoksi että hän on pelannut kovassa liigassa ja Euro Cupeissa tällä kaudella, eli hänen ei tarvitse hakea pelirytmiä tänne saapuessaan. Bomba on ollut jo vuosia meidän listoilla, mutta aiemmin yhteistyö ei ole mahdollistunut. Mielenkiintoista nähdä hänet vihdoin Mestaruusliigassa, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

22.1. Loimu vaikeuksien kautta hurmosvoittoon Savo Volleysta

Loimun vastoinkäymiset jatkuivat lentopallon Mestaruusliigassa tiistaina kotiottelussa Savo Volleyta vastaan, mutta oranssi-musta joukkue ei vastoinkäymisistä häkeltynyt, vaan kukisti Savo Volleyn kolmen sarjapisteen arvoisesti 3-1 (25-20, 12-25, 25-23, 26-24). Ottelu osoitti jälleen sen, että isoista resurssieroista huolimatta Mestaruusliigan tasoerot ovat pieniä ja yllätyksiä voi tapahtua ottelussa kuin ottelussa.

Loimun joulukuun kokoonpanosta oli tiistain kokoonpanosta poissa Samuli Kaislasalo, Ossi Rumpunen, Ville Sihvonen, Ossi Rumpunen sekä tietysti myös jo pidempään poissa ollut Verneri Vetriö. Niinpä isännät aloittivat ottelun kuusikolla josta puolet oli alle 20 vuotiaita. Nuoret aloittivat ottelun ennakkoluulottomasti ja panivat nimekkään vierasjoukkueen ahtaalle. Nuorisokaartin hyvät otteet eivät toki olleet yllätys, sillä samoin nuorin voimin Loimu kiusasi VaLePaakin joulukuussa Kerttulassa viiden erän verran. Ilmassa oli jo avauserän ratkaisun makua, kun Väinö Rahko ja Pablo Guzman torjuivat Savon Eetu Häyrisen näyttävästi lyöjän varpaille. Savoa ei siivittänyt erävoittoon edes Lelu Ojansivun kentälle ottaminen tilanteessa 23-18, vaan Loimu voitti erän Jere Heiskasen syötön leijaillessa yli Loimun takarajan.

Toisen erän alku lisäsi Loimun päävalmentaja Christophe Achtenin murheita, kun hakkuri Oskari Keskisen pikkusormi meni sijoiltaan Ojansivun iskulyöntiä torjuessa. Loimun fysioterapeutti Olli Lahtinen veti sormen paikoilleen, mutta Keskinen joutui jättämään paikkansa kentällä keskitorjuja Karri Sihvoselle. Ottelun päätyttyä selvisi ettei Keskisen sormessa ollut murtumia ja nuori pelimies selvinnee noin viikon levolla takaisin pelikuntoon. Loukkaantumisen myötä Loimun peli sekaantui totaalisesti ja vieraat karkasivat ensin passari Fedor Ivanovin syöttövuoroilla turvalliseen 7-15 johtoasemaan ja sen jälkeen lasketellen tylyyn erävoittoon.

Kolmanteen erään Achten kaivoi yllätysratkaisun ja siirsi Karri Sihvosen keskelle ja Tuomas Koppasen hakkuriksi. Koppanen aloitti aikoinaan liigauransa yleispelaajana, mutta sittemmin ei kokemusta laitahyökkääjänä ole kertynyt. Haasteiden ja täysin vieraan kokoonpanon myötä Kerttulan runsaslukuinen kotiyleisö syttyi tukemaan omiaan tavallistakin äänekkäämmin. Kannustus sytytti niin Koppasen kuin koko muunkin Loimun joukkueen hurjaa vireeseen ja kolmas erä eteni tasaisissa merkeissä kotijoukkueen ollessa koko ajan pisteen tai pari niskan päällä. Eräpalloon Loimun johdatti ässäsyötöllään  Pablo Guzman. Ensimmäinen eräpallo ei vielä tuonut toivottua tulosta, mutta sitä seuranneen aikalisän jälkeen Viktor Lindberg takoi isännille helpottavan pisteen.

• Tulimme hyvin kolmanteen erään, vaikka kenttäjärjestys oli vähän sekaisin. Kävin itse kyselemässä valmentajalta jo toisessa erässä että voisiko meikäläinen mennä laitaan. Joukkueella oli tänään hyvä henki ja ei ollut mitään hävittävää tuossa tilanteessa, hymyili rento Koppanen ottelun jälkeen.

Neljäs erä alkoi vahvasti Loimun merkeissä, kun Väinö Rahko torjui Lelu Ojansivun iskulyönnin ja tulostaululle tilanteeksi 4-1. Erän edetessä peli tasottui, mutta Loimu pysyi koko ajan pisteen tai pari niskan päällä. Lopullista ratkaisun makua oli ilmassa, kun Tomi Saarinen torjui taululle lukemat 23-21. Savo Volley nousi kuitenkin kerran vielä ja venytti ratkaisun jatkopalloille. Ottelun viimeiseksi jääneessä pallossa Pablo Guzman esitti takakentällä puolustustaitojaan ja Viktor Lindberg tykitti jatkopallopassin vieraiden kenttäpuoliskolle.

• Olen ylpeä siitä miten aloitimme ottelun tänään sunnuntain pelin jälkeen. Loukkaantumien sekoitti vähän meidän mielialaa, mutta tulimme pitkältä tauolta takaisin uudella suunnitelmalla. Sitten meillä kävi vähän tuurikin kolmannesta erästä alkaen. Olen erittäin iloinen kolmesta pisteestä, myhäili Christophe Achten joukkueensa yllätysvoittoa.

Ottelun paras pelaaja oli Loimun Pablo Guzman, joka teki 18 pistettä +15 tehoin. Hakkuriksi kesken ottelun siirretty Tuomas Koppanen teki 12 ja Viktor Lindberg 20 pistettä. Savo Volleyn parhaimmistoa olivat jo avauserässä Eetu Häyrisen hakkurina korvannut Lelu Ojansivu sekä Miro Määttänen. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi otteluisäntä Silja Linen toimesta palkittiin Guzman ja Määttänen.

Loimu on saamassa helpotusta kokoonpanoonsa jo pikaisesti, sillä tiistaina ottelua Kerttulan lehtereillä seurasi Ivan ”Bomba” Marquez, jonka peliluvan pitäisi olla kunnossa jo ensi viikon tiistaina, kun Vantaa Ducks saapuu Raisioon.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapörssi ja positiivisimmat pelaajat

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus, jossa ottelua kommentoiavat hakkuri Lelu Ojansivu ja päävalmentaja Jukka Tuovinen Savo Volleysta sekä hakkuri Tuomas Koppanen ja päävalmentaja Christophe Achten Loimusta: