17.12. Loimu joulutauolle maukkaalla vierasvoitolla

17 joulukuun, 2021

Loimu lähti joulutauolle maukkaissa tunnelmissa, kun se kaatoi hornankattilaksikin mainitussa Toijalan monitoimihallissa Mestaruusliigassa toisena olevan Akaa-Volleyn lukemin 1-3 (25-23, 19-25, 17-25, 15-25). Loimu esitti ottelussa kenties kauden parhaita otteitaan ja joukkueen peli onkin erinomaisessa kuosissa joulutauolle lähdettäessä.

Ottelu oli osa Mestaruusliigan rajatuomaritonta kokeilua. Tuomarikaksikko Virta-Caven onnistui tehtävässään hyvin eikä rajatuomareiden puuttumisesta aiheutunut epäselviä tilanteita tai torikokouksia.

Akaa-Volley kuroi avauserässä Loimun vahvan alun myötä hankkiman johtoaseman kiinni ja vei avauserän nimiinsä. Sen jälkeen tahdin parketilla määräsi mustassa vieraspaidassaan pelannut Loimu.

Vieraiden kaikki osa-alueet toimivat erinomaisesti. Kyle Dagostinon johtama takakenttä nosti aloitussyötöt 56% tarkkuudella passarina pelanneelle Mauri Kurpalle, joka pyöritti hyökkäyspeliä monipuolisesti ja tehokkaasti. Loimun torjuntakin oli tarkalla päällä ja vieraat tuulettivat torjuntapisteitä 14 kertaa. Loimun päävalmentaja Aitor Barreros käytti tällä kertaa vaihtopelaajiaan maltillisesti ja vaihdosta irti pääsi vain Eetu Kulmala, joka kävi avauserän jälkeen jokaisessa erässä syöttämässä.

Ottelun paras pistemies oli Akaa-Volleyn virolainen yleispelaaja Kristo Kollo, joka teki 19 pistettä. Maajoukkuetehtävistä vetäytymisestä juuri viikolla ilmoittanut Urpo Sivula jäi vaatimattomaan 10 pisteen ja -5 tehosaldoon. Loimusta Ali Fazli ja Kristaps Smits tekivät 16 ja Eetu Mäki ja Väinö Rahko 12 pistettä mieheen. Mäki oli yksi illan suurimmista onnistujista tehden 4 torjuntapisteen lisäksi saamista passeistaan hyökkäyspisteitä 78% teholla.

Loimun ottelut jatkuvat joulutauon jälkeen uuden vuoden aaton aattona 30. joulukuuta Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa herkullisella paikalliskamppailulla Tutoa vastaan.

Katso myös: Tilastot

11.12. Loimu voitti kiihkeän paikallisamppailun Loimaalla

11 joulukuun, 2021

Loimu ja Hurrikaani tarjosivat lauantai-illan huumaa Loimaan liikuntahallissa koko rahan edestä. Yleisöön menevän ottelun päätteeksi loimulaiset pääsivät tuulettamaan voittoa ja kahta Mestaruusliigan ja Siljan Maljan pistettä lukemin 2-3 (25-19,20-25,25-19,20-25,10-15).

Ottelun avauserässä Loimu haki ratkaisuja Ali Fazlin ja Kristaps Smitsin kautta, mutta he eivät päässeet tehoille. Hurrikaani veikin avauserän varsin helposti Mikko Suomalaisen johdolla. Toisessa erässä Loimun passarina lähes koko ottelun pelannut Loimaalta kotoisin oleva Mauri Kurppa alkoi löytää laitahyökkääjiään tehokkaammin. Etenkin Fazlin 8 pistettä erään ilman ainuttakaan virhettä. Pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmaskin erä oli vielä Fazlin juhlaa, kun hän takoi 7 pistettä ilman virheitä, mutta hän jäi valitettavasti onnistumistensa kanssa niin yksin, että Hurrikaani vei laajalla rintamalla tehokkaasti hyökäten erän nimiinsä. Neljänteen erään Loimu vaihtoi Sebastian Pozo Hernandezin Väinö Rahkon paikalle ja 2,5 viikon ajan peleistä loukkaantumisen vuoksi sivussa olleen Tayeb Einisamareinin Aatu Viholan paikalle. Vaihtopelaajat eivät tuoneet kentälle isoja tehoja, mutta vaihdot tasapainottivat vieraiden peliä. Ja kun samaan aikaan kotijoukkue lahjoitti neljännessä erässä omilla virheillään kymmenen pistettä Loimulla, oli väistämätöntä, että ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennestä erästä.

Viidennessä erässä yhdeksi hahmoista nousi silminnähden pelaamisesta nauttinut Eini, joka päätti kaikki saamansa kolme passia Hurrikaanin kenttään ja syötti lisäksi yhden ässän. Viidennessä erässä Kurpan oli mukava pyöritellä Loimun hyökkäyspeliä, kun pallot nousivat vastaanotosta lähes 80% tarkkuudella kapellimestarin käsiin. Hurrikaanilla taas sekä vastaanotto että hyökkäys jäivät vaatimattomiksi päätöserässä.

• Yleisö luultavasti tykkäsi tänään katsomossa. Tällaisia pelejä kun on enemmän, niin eiköhän me saada jatkossa tupa täyteen. Oli kiva pyörittää peliä, kun vastaanottomme kesti Hurrikaanin pommituksen, Mauri Kurppa kehui sekä ottelua että joukkueensa vastaanottoa.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 24 pistettä. Kristaps Smits kirjautti itselleen 21 ja Eetu Mäki 10 pistettä. Hurrikaanin puolella hakkuri Antti Ropponen kirjautti tilastoihin 22 pistettä ja Aleksi Muukkonen 20. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Ropponen ja Kurppa.

Paikalliskamppailu sisälsi niihin kuuluvaa tunnetta ja tuomaristo antoi mukavasti joukkueiden pelata ja vähän käydä myös keskustelua verkon läpi. Jälleen kerran hommat pysyivät hyvin hanskassa ilman korttien heilutteluakin. Ottelu sisälsi paljon hienoja puolustuksia, pitkiä palloralleja sekä pallon hakkaamista surutta isolla voimalla.

8.12. Tiikerit katkaisi Loimun voittoputken Raisiossa

8 joulukuun, 2021

Loimun voittoputki lentopallon Mestaruusliigassa jäi tällä kertaa viiden ottelun mittaiseksi, kun Kokkolan Tiikerit kävi Kerttulan liikuntahallissa kukistamassa isännät lukemin 0-3 (19-25, 21-25, 26-28). Ottelu oli osa Mestaruusliigan kokeilua pelata ilman rajatuomareita. Tuomaristo suoriutui illan rajatuomioista mallikkaasti eikä mitään kalapaliikkejakaan syntynyt.

Loimulla oli ottelussa vieraana Raision Lions Club ja lisäksi otteluisäntä LähiTapiola Varsinais-Suomen kanssa oli kutsuttu kaikki Raision terveysaseman työntekijät pulla-kahvien kera vieraaksi otteluun kiitokseksi arvokkaasta työstä näinä haastavina aikoina.

Isännät olivat valitettavasti vieraskoreita myös parketin puolella. Kahdessa ensimmäisessä erässä Tiikerit raapaisi erävoittoon riittäneen keulan erän puolivälin paikkeilla. Kerttulan yleisöä viihdytettiin välillä pitkillä taistelupalloilla, joiden päättämisessä Tiikerit oli Loimua tehokkaampi. Loimu sortui myös virheisiin ja teki kahdessa ensimmäisessä erässä omilla virheillään 18 pistettä vieraille, kun he taas antoivat isännille vain kahdeksan pistettä. Kolmannessa erässä Loimu pääsi vähän paremmin peliin kiinni ja saikin venytettyä ratkaisun jatkopalloille. Erävoittoa ei kuitenkaan isännille tällä kertaa irronnut.

Tiikerit oli läpi illan niskan päällä. Se pelasi omaa nopeaa ja perusvarmaa peliään erinomaisesti vastaanottaen, tehokkaasti hyökäten ja ankarasti puolustaen.  Loimun lopulliseksi virheiden määräksi tuli kolmen erän ottelussa 25 pistettä, eli yhden erän verran. Uusi jenkkilibero Kyle Dagostino toi rauhallisuutta vastaanottoon ja puolustukseen, mutta samaan aikaan muilla osa-alueilla takkusi aiempia otteluita enemmän. Ottelun paras pistemies oli Ali Fazli 22 pisteellään. Tiikereistä ex-loimulainen Oskari Keskinen teki 16 pistettä.

• Tiikerit pelasi hyvän ottelun ja oli vaikea pelata heitä vastaan. Ei ole kyse siitä että me olisimme tehneet jotain huonosti, vaan he pelasivat tosi hyvin. He olivat erinomaisia vastaanotossa ja puolustamisessa ja he pysäyttivät meidän päähyökkääjät. Kyle oli hyvä. Hän toi tasapainoa vastaanottoomme ja kommunikoi ja ohjaa kentällä paljon, kehui Aitor Barreros Tiikereitä ja liberoaan.

Ottelun ProLibero oli Tiikereiden Ville Sihvonen. Parhaina pelaajina otteluisäntä LähiTapiola Varsinais-Suomi palkitsi Tiikereiltä passari Joska Förstin ja Loimulta yleispelaaja Kristaps Smitsin. Loimulla oli ottelussa vieraan Lions Club Raisio, joka palkitsi libero Kyle Dagostinon illan leijonana.

• Tuntuu hyvältä. Ensimmäinen ottelu muutamana kuukauteen ja oli mukava päästä taas pelaaman. Tämä on minulle hyvä mahdollisuus ja joukkue on hyvä. Joukkueeseen on ollut helppoa tulla sisään, kommentoi tuore loimulainen libero Kyle Dagostino.

Katso myös: TilastoValokuvat

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ottelua kommentoimassa liberot Ville Sihvonen ja Kyle Dagostino sekä päävalmentajat Mikko Keskisipilä ja Aitor Barreros. Katso tilaisuuden tallenne tästä.

7.12. Libero-osastolle täydennys USAn maajoukkueryhmästä

7 joulukuun, 2021

Lentopallon Mestaruusliigassa viiden ottelun voittoputkessa oleva Raision Loimu vahvistaa vielä ennen joulutaukoa joukkuettaan yhdysvaltalaisella liberolla, kun Kyle Dagostino liittyy oranssimustiin. Loimu on peluuttanut viime otteluissaan liberona yleispelaaja Väinö Rahkoa, kun libero Aatu Kulmalaa vaivaa alaraajavamma. Kapteeni Rahko on pelannut uudella tontillaan ihan kelvollisesti, mutta silloin Aitor Barrerosin pokerikädessä on yksi jokerikortti vähemmän käytettävissä.

Dagostino on 175 cm pitkä 26-vuotias Floridassa syntynyt libero, joka on pelannut ja opiskellut 2014-2019 Stanfordin yliopistossa. Yliopistouran päätyttyä hän on pelannut kahden kauden ajan slovenialaisen ACH Volley Ljubljanan riveissä sekä Keski-Euroopan MEVZA-liigaa että Mestareiden Liigaa hyvin vastaanotto- ja puolustuslukemin. Alkavalle kaudelle oli yhteydenottoja, mutta ne eivät konkretisoituneet sopimukseksi. Dagostino on ollut nyt alkukauden jenkkien maajoukkuekeskuksessa Anaheimissä.

• Kulunut välikausi oli vähän vaikea, kun putosin olympiajoukkueen ringistä pois. Pääsin onneksi mukaan Norcecan mestaruuskisojen ja PanAm Cupin joukkueisiin ja pääsin sekä harjoittelemaan että pelaamaan. Olin innossani, kun sain yhteydenoton agentin kautta Suomesta ja Loimulta. Toivon inspiroivani ryhmää intohimollani ja tuovani vakautta vastaanotto- ja puolustuspelaamiseen, kertoi Kerttulasta tavoitettu Dagostino.

Dagostino on debytoinut USA:n miesten maajoukkueessa vuoden 2018 Pan-Amerikan Cupissa.  Sitä ennen hän on pelannut USAn nuorten maajoukkueessa mm. alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2013. Mestareiden liigan hyvien pelien ohella hänen uransa tähän astisia tähtihetkiä on ollut Maailman liigaa seuranneessa VNL:ssä maajoukkuepaiden kantaminen vuonna 2019.

• Näen tämän mahdollisuuden Loimun kanssa ponnahduslautana kohti haavettani, eli paikkaa USA:n olympiajoukkueessa. Olemme voittaneet nyt viisi peliä peräkkäin ja teen kaikkeni, jotta tämä kuuma putki jatkuu, innostui Dagostino.

1.12. Loimulle jälleen täydet pisteet derbystä

1 joulukuun, 2021

Loimu ja Tuto Volley iskivät kauden toisen paikalliskamppailun keskiviikkona Kupittaan palloiluhallissa. Joukkueet lähtivät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista, sillä Loimulla oli alla neljä peräkkäistä voittoa ja Tutolla vastaavasti neljä tappiota. Päivän Turun Sanomatkin ennakoi ottelua otsikolla ”Jääkylmät toverit ja hehkuva Loimu tänään Kupittaalla”.

Ottelun alku näytti kuitenkin ihan muulta. Loimun pelaajat olivat jäässä ja Tuto hallitsi kenttätapahtumia Eemeli Koukin johdolla. Loimun pelaajat näyttivät olevan vähän ihmeissään viime ottelussa Rovaniemellä loukkaantuneen Tayeb Einisamareinin poissaolosta. Loimu ei saanutkaan ottelun avauserään yhtään torjuntaa. Eikä oikeastaan vaimennuksiakaan eikä torjunta myöskään ohjannut hyökkäyksiä puolustuksen käsiin. Loimu pysyi kuitenkin pelissä jokseenkin mukana Kristaps Smitsin ansiosta.

Ottelun toinen erä alkoi Loimun komennossa, mutta tilanne kääntyi nopeasti Tuton johtoasemaan Tatu Vuorenmaan syöttövuorolla. Loimun vaikeuksissa ollut vastaanottopelaaminen sai ryhtiä Eetu Kulmalan takakenttäkierroksen aikana ja siitä sekä passarivaihdosta alkoi Loimun ryhtiliike toisessa erässä. Loimu pääsi ensimmäisenä eräpalloon, kun kuusikkoon päässyt keskitorjuja Aatu Vihola tuuletteli torjuntapistettä. Erä ei kuitenkaan ratkennut niin helpolla, vaan se jatkui pitkälle jatkopalloille. Lopulta pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa, kun Kristaps Smits pamautti voimalla ässäsyötön Kupittaan parkettiin.

Ottelun loppuun asti Loimun passarina jatkanut Mauri Kurppa toi Loimun otteisiin rauhallisuutta, mikä oli Turun keskiviikkoillassa tarpeen. Kolmas ja neljäs erä olivat koko ajan lievää Loimun hallintaa eikä vierailla ollut suurta hätää, vaikka isännät välillä iholle pyrkivätkin. Edes Loimun syöttövuoroilla hämmentäviä illan viimeisiä hitaita soitellut DJ ei saanut ottelu rytmiä sekoitettua, vaan Loimu pääsi juhlimaan toistamiseen puhdasta pistesaalista paikallisottelusta. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-21, 28-30, 19-25, 21-25).

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin isänniltä ansaitusti Eemeli Kouki ja vierailta Kristaps Smits. Loimun palkinnon olisi toki voinut ojentaa myös Mauri Kurpalle, joka oli selkeä muutoksen tuoja Loimun otteisiin. Ottelun paras pistemies oli tahmean alun jälkeen hyvään lentoon vertynyt Ali Fazli, joka teki tällä kertaa 24 pistettä. Kristaps Smits jäi hänestä kolmen pisteen päähän. Keskipelaajista Vihola kirjautti kolme pistettä ja Eetu Mäki kymmenen hyvällä 70% hyökkäysteholla. Tuton puolella Eemeli Kouki teki 16 ja hakkuri Tino Vuori 14 pistettä. Tuton päävalmentajana toimi Ruslan Zhbankovin poissa ollessa poikkeuksellisesti Loimun vuonna 2001 mestaruuteen valmentanut Juha Lönnqvist.

Sarjataulukossa kuudenneksi noussut Loimu hakee seuraavaksi jo kuudetta voittoa putkeen kotisalissa keskiviikkona 8. joulukuuta, kun Kokkolan Tiikerit saapuu Raisioon vierailulle.

Katso myös: TilastotValokuvia