Siirry sisältöön

UUTISET

26.10. Loimun voittoputkelle jatkoa sarjakakkosen kustannuksella

26 lokakuun, 2018

Kahden ottelun voittoputkeen viime viikonloppuna päässyt Raision Loimu sai perjantaina Kerttulan liikuntahalliin Raisioon vastustajakseen Ettan Oulusta, jolla oli päällä viiden ottelun voittoputki. Sarjan kärkeen noussut Etta ei kuitenkaan mahtanut hyvin pelissä mukana eläneen kotiyleisön edessä hurmioituneelle Loimulle ja Samuli Kaislasalolle mitään, vaan Loimu venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla oululaisten putken. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-1 (25-22, 18-25, 25-21, 25-19).

Ottelun avauserä oli Loimun hallintaa alusta lähtien. Etta sortui lukuisiin virheisiin ja helpotti niillä isäntien pelaamista. Valmentaja Olli Kuoksan hakkurivaihto piristi hetkellisesti Ettaa ja vieraat nousivatkin tasoihin tilanteeseen 14-14 Antti Ronkaisen ässäsyötöllä. Loimu nousi kuitenkin nopeasti takaisin kuskin paikalle ja piti paikkansa erän loppuun asti. Avauserän erikoisuuksia oli se, että kotijoukkueen maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalo teki avauspisteensä vasta 31. pallorallin päätteeksi.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen loppui, eli Kuoksan protestoiintiin päätuomari Ari Rinteen käsittelylinjasta. Kuoksa saikin katsella keltaista korttia heti toisen erän ensimmäisen pallorallin jälkeen. Etta oli toisen erän herra ja hidalgo. Vieraiden parantunut syöttöpeli vaikeutti Loimun peliä kaksi erää pyörittäneen Tomi Saarisen työskentelyä. Vahvan syöttöpelaamisen lisäksi vaihdosta irti päästetty Jokela oli toisen erän hahmoja. Ratkaisun makua oli ilmassa viimeistään siinä vaiheessa, kun Antti Ronkainen pommitti ässäsyötöllään Loimun Ossi Rumpusen vaihtoon. Kapteenin korvasi viime viikonloppuna pistetilinsä Mestaruusliigassa avannut Väinö Rahko.

Kolmannesta erästä muodostui ottelun kiihkein ja samalla se oli myös kotivoiton kulminaatiopiste. Pelin intensiteetti nousi uudelle tasolle niin kentällä kuin sen laidallakin, kun myös valmentajien välillä alkoi kipinät ja kommentit lentämään. Loimun passarin paikan otti Kasper Vuorinen ja hän sai yhteyden hakkuri Samuli Kaislasalon kanssa toimimaan. Erä oli edennyt vasta tilanteeseen 10-8, kun Kuoksa oli kuluttanut jo molemmat aikalisänsä. Se ei kuitenkaan estellyt valmentajavelhoa anelemasta verkkotuomarilta kolmatta aikalisää myöhemmin erän aikana. Voiton mahdollisuuden Ettalle tarjosi erinomaisesti toiminut vastaanotto, mutta muilla osa-alueilla Loimu jyräsi vieraita vahvemmin. Loimun tilanne näytti haastavalta, kun Christophe Achten joutui käyttämään aikalisän tilanteessa 17-20. Passarivaihto oli jälleen merkittävässä roolissa erävoiton kannalta, kun kentälle takaisin päässyt Saarinen torjui Ronkaisen tyylikkäästi. Heti perään Pablo Guzman nappasi niin ikään torjuntapisteen ja Samuli Kaislasalo pamautti ässän parkettiin ja tilanne olikin jo 23-20. Erä päättyi Viktor Lindbergin torjuttua passari Niko Haapakosken peipin.

  • Sellaista se on että valmentajilla kipinät lentelee välillä. Sitten halataan nätisti aina kun peli loppuu. Toivottavasti yleisö viihtyi, kommentoi Kuoksa taistelun tauottua.

Neljäs erä jäi ottelun viimeiseksi ja siitä kuuluu isoin ansio Kaislasalolle, joka teki yli puolet joukkueensa pisteistä kirjattuaan 13 merkintää pistesarakkeeseen. Etta ei pystynyt vastaamaan muiden säestämään Kaislasalon hirmuvireeseen, vaikka Kuoksa haki rytmimuutosta passaria ja hakkuria vaihtamalla.

  • Kaksi ensimmäistä erää pelattiin vähän käsijarru päällä ja syöttö oli heikohkoa. kahteen viimeiseen erään saatiin mukavasti side-outin tehoa parannettua ja päästiin ihan mukaviin lukemiin. Kolmannen erän lopussa Samuli Kaislasalo otti koko joukkueen reppuselkään. Puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli tänään erityisen hyvää, kertoi Loimun apuvalmentaja Ari-Heikki Kulmala.

Ottelun paras pistemies oli Kaislasalo, joka teki 27 pistettä tehoin + 18. Toiseksi tehokkain oli Viktor Lindberg 16pisteellän. Ettan puolelta parhaiten onnistuivat 19 pistettä tehnyt hakkuri Joonas Jokela ja 14 pistettä vähin virhein tehnyt Markus Väisänen.

  • Loppua kohden pelattiin niin kuin on nyt harjoiteltu, eli hyvällä tasolla ja vähillä virheillä, päätti ottelun ehdoton hahmo Samuli Kaislasalo.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapisteet ja positiivisin pelaaja

 

25.10. Loimu kohtaa viikonloppuna kärkikaksikon kotonaan

25 lokakuun, 2018

Viime viikonloppuna voittotilinsä kahdella puhtaalla kolmen pisteen voitolla 60-vuotisjuhlien lisäksi korkannut Loimu jatkaa voittojen jahtaamista tulevana viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Vastustajat tarjoavat hyvän haasteen, sillä vastaan asettuvat sarjataulukon kärkikaksikoksi noussut parivaljakko Oulusta ja Kuopiosta. Oululainen Etta saapuu Raisioon perjantaina ja kovalla pöhinällä Mestaruusliiga-kartalle täksi kaudeksi tullut Sampon ja Lekan savolainen fuusioseura Savo Volley sunnuntaina.

Lentopallon Mestaruusliigan sarjataulukko on jälleen haastava luettava, kun joukkueilla on pelejä pelattuna hyvin erilainen määrä jo alkukaudesta. Loimu löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta kuusi, mutta kaksi pistettä yläpuolella oleva Tiikerit on pelannut jo kaksi ottelua enemmän kuin Loimu. Perjantain vastustaja Etta johtaa tällä hetkellä Mestaruusliigaa. Oululaiset ovat pelanneet kuitenkin kaksi ottelua enemmän kuin toisena oleva Loimun sunnuntain vastustaja Savo Volley. Loimun ja Ettan pelattujen otteluiden ero on peräti kolme ottelua.

Loimun joukkue pääsee hyvistä asetelmista haastamaan kärkikaksikkoa, sillä joukkueen peli on asettunut hyvin aloilleen viime otteluissa. Ainoastaan pitkäaikaistoipilas Verneri Vetriö puuttuu kokoonpanosta. Ettan joukkue on lentopallon seuraajille jo pääosin tuttu, sillä joukkueen runko on pysynyt jo muutaman kauden ajan samana. Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta höystettynä kaikkensa peliin laittavalla valmentajalla. Olli Kuoksa on tehnyt jo pitkään hyvää työtä Ettan peräsimessä.

Sampon ja Leka Volleyn yhdistymisen seurauksena syntynyt Savo Volley hankki kesällä riveihinsä emoseuroista tuttujen pelaajien lisäksi muutaman maajoukkuetasoisen kalan. Antti Siltaja ja Lelu Ojansivu tuovat valtavan määrän kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen, mutta molemmilla on myös historian saatossa ollut tiettyjä haasteita sairastuvalta poispysymisen kanssa. Nuoruutta joukkueessa edustavat nuorten maajoukkuepelaajat Jere Heiskanen ja Fedor Ivanov, jotka ovat saaneet viime otteluissa hyvin vastuuta valmentaja Jukka Tuoviselta. Ivanovin Sergei-isä oli vuonna 1997 voittamassa Suomen mestaruutta Loimun paidassa, mutta vasta kolme vuotta sen jälkeen syntynyt Fedor ei ole sitä Kerttulan tunnelmaa ja mestaruusjuhlia kokenut kuin VHS-nauhalta. Yksi Savon mielenkiintoisimmista pelaajista kotimaisten tähtien lisäksi on LähiTapiolan pistekisaa johtava japanislaislibero Taichi Kawaguchi.

 

Kerttulan liikuntahalli, Raisio:

LOIMU vs ETTA VOLLEY

pe 26.10. klo 18.30
Ottelun Fb-event: https://www.facebook.com/events/529420717482502/

LOIMU vs SAVO VOLLEY

pe 26.10. klo 17.00
Ottelun Fb-event: https://www.facebook.com/events/1772845469481452/

19.10. Loimu juhli Tiikerit kumoon

19 lokakuun, 2018

Raision Loimu juhli 60-vuotista taivaltaan Kerttulan liikuntahallissa kukistamalla lentopallon Mestaruusliigan kamppailussa Kokkolan Tiikerit suoraan luvuin 3-0 (25-23, 25-16, 25-20). Loimulla oli ennen juhlaottelua voittotili vielä avaamatta ja alla oli tappiot VaLePalle, Hurrikaanille ja Lakkapäälle. Tiikereillä oli kauden viidestä ottelusta koossa kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Juhlaottelun kunnioitettiin oranssi-mustien pitkää historiaa tunnelmallisen historiavideon kera. Juhlapuheet pitivät Raision kaupungin puolesta kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja valtiovallan toimesta Ilkka Kanerva. Ottelun alkuseremoniat eivät vieraita kangistaneet, vaan Tiikerit aloittivat avauserän vahvasti. Loimun päävalmentaja Christophe Achten herätteli joukkuettaan tilanteessa 7-11. Herättely tuotti tulosta ja Loimu nousi erän puolivälissä mukaan avauserän voittotaisteluun. Erän ja ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui Viktor Lindbergin kovat pommisyötöt, joiden turvin Loimu nousi 16-17 tappiolta 19-17 johtoon. Avauserän viimeisen niitin iski ottelun paras pelaaja Ossi Rumpunen.

Toinen erä alkoi jälleen Lindbergin syötöillä, jotka siivittivät Loimun 5-0 johtoon. Sen jälkeen ottelun voittajasta ei oikeastaan ollut enää epäselvyyttä, vaan Loimun juhlajuna eteni raiteillaan puhtaaseen kolmen pisteen voittoon. Loimun esitys oli kautta linjan ehjä eikä kotijoukkueesta löytynyt heikkoja lenkkejä. Tiikeritkin pelasi ihan hyvän ottelun, mutta Loimun latinki oli onnistunut täydellisesti juhlaotteluun.

  • Tapahtuma oli hieno – paljon ihmisiä ja hyvä tunnelma. Loimu oli tänään todella vahva. Se mitä me olemme alkukaudella pelanneet, niin kyllä nyt oli kovin joukkue vastassa. Parasta lentopalloa siellä verkon toisella puolella mitä kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Meilläkin oli varsinkin alussa oikeasti hyviä juttuja paljon, mutta toki lopussa hajosi vähän. Ei meillä ole mitään syytä painaa leukaa alas, mutta tietenkin on paljon juttuja mitä voidaan tehdä paremmin, kehui Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.
  • Oli meillä ehkä vähän ylimääräistä painetta näin juhlaviikonloppuna, mutta kerroin joukkueelle että tästäkin ottelusta jaetaan ihan normaalit kolme pistettä. Meillä oli nyt paremmin aikaa opetella uuden joukkueemme yhteispeliä. Aiemmissa otteluissa loukkaantumiset ja Samuli Kaislasalon mukaan tuleminen aiheuttivat vielä vähän epävarmuutta. Pelasimme tänään erittäin hyvin ja olen todella tyytyväinen tulokseen, kommentoi Loimun Achten.

Ottelun paras pistemies oli iki-loimulainen Ossi Rumpunen, joka teki 16 pistettä tehoin +12. Häntä tukivat hyvin muut laitapelaajat, kun Hakkuri Samuli Kaislasalo teki 14 ja yleispelaaja Viktor Lindberg 11 pistettä. Myös Loimun keskitorjujat Pablo Guzman ja Tuomas Koppanen onnistuivat hyvin, kun molemmat hyökkäsivät tehokkaasti ja torjuivat kolme pistettä mieheen. Loimun voiton avain olikin onnistumiset laajalla rintamalla, sillä heikkoa lenkkiä ei juhlivasta Loimusta perjantaina löytynyt. Tiikereiden parhaat pistemiehet olivat yleispelaaja Jiri Hänninen ja hakkuri Edvarts Buivids. Molemmat tekivät 12 pistettä, mutta Hänninen oli tehokkaampi kirjaten itselleen teholukeman +6, kun Buivids jäi vain yhden pisteen plussalle.

  • Tähän on uskottu että saadaan oma peli uomiin. Se näyttää sitten tuolta, kun pelataan oikeasti hyvin. Meillä oli halu pelata juhlapelissä hyvin, vaikkakin se ei ollut meille pääasia, mutta kiva että se osui tähän juhlapeliin. Sanoin ennen peliä jätkille että tämä on nyt sellainen Kerttula kun sen kuuluukin olla, eli paljon porukkaa ja meteliä ja mahtava fiilis, kehui oranssi-musta seuraikoni Ossi Rumpunen.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapörssi

https://www.facebook.com/RaisionLoimu/videos/163190847961461/

18.10. Tiikerit Loimun juhlaottelun vieraaksi

18 lokakuun, 2018

Raision Loimu iskee seuran 60-v. juhlaottelun Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa perjantaina, kun lentopallon Mestaruusliigan otteluun saapuu vieraaksi Kokkolan Tiikerit. Vuonna 1974 perustetulla Tiikereillä ja vuonna 1958 perustetulla Loimulla on yhteistä historiaa jo 1970-luvulta, jolloin seurat pelasivat vastakkain ykkössarjassa ennen Loimun nousua pääsarjaan. Tiikerit nousi pääsarjaan vuoden Loimun jälkeen, mutta katosi pääsarjakartalta vuosien ajaksi 1980-luvulla. Loimu sen sijaan on pelannut yhtäjaksoisesti pääsarjassa vuodesta 1977 alkaen mikä on lajin Suomen ennätys. 41. pääsarjakauden aikana Loimu on myös vallannut kaikkien aikojen maratontaulukon kärkipaikan itselleen.

Loimun juhlaottelua ennen seura ottaa kello 16:30-17:30 Kerttulassa vastaan viralliset onnittelut ja ottelu tullaan aloittamaan juhlallisuuksin. Juhlaottelun kaikki pääsyliput maksavat 6,0 € ja ennen ottelun alkua Loimu jakaa Perniön Lihan kanssa 600 ilmaista makkaraa katsojille. Seuran virallinen 60-v. iltajuhla järjestetään lauantaina Raision kaupungintalolla. Juhlaottelussa avataan hallin yläkerrassa uutuutena Kukko-aitio, jossa on anniskeluoikeudet ja erinomainen näkymä pelikentälle. Juhlakauden uutuuksia ovat myös fanituotepisteestä löytyvä Loimun retrohuppari sekä Rapalan valmistama Loimu 60 years special edition -viehe. Loimussa on kautta toiminut kovia kalamiehiä, joista tunnetuin on valmentajalegenda Vjatšeslav Platonov, jonka omaisille toimitettavaksi tullaan lahjoittamaan ottelun alussa Loimun viehe muistoksi Raision vuosista.

Kolme mestaruutta vuosina 2013-2016 voittanut Tiikerit ovat aloittaneet kuluvan kauden ottamalla kolme voittoa viidestä ottelusta. Tiikerit saivat kesällä pidettyä kesken viime kauden mukaan tulleen passari Kalle Määtän Kokkolassa ja hänen rinnalleen hankittiin pallolle kyytiä antamaan läpimurtokauden Oulussa pelannut Jiri Hänninen sekä Latviasta hakkuri Edvarts Buivids ja yleispelaaja Aleksandrs Kudrjashovs. Suomen maajoukkuepelaajista Tiikereissä pelaa MM-kisoissakin kynsiään näyttämään päässyt libero Niklas Breilin.

Loimulla on kolmen ottelun jälkeen voittotili vielä avaamatta, kun vastassa ovat olleet sarjataulukon kärkipaikat vallanneet VaLePa ja Hurrikaani sekä kolmantena tasaiseen keskikastiin ennakoitu Team Lakkapää. Loimu on saanut pettymyksen aiheuttaneen Lakkapää-ottelun jälkeen hioa kuvioitaan viikon verran ennen juhlaottelua. Maltillisella pelitahdilla liigakauden aloittaneelle Loimulle yhteisharjoitukset tulevatkin tarpeeseen, sillä maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalo liittyi ryhmään vasta juuri liigakauden kynnyksellä ja yhteisharjoittelu jäi vähäiseksi ennen ensimmäisiä otteluita. Juhlaottelussa odotetaan tuttuun tapaan isoa panosta Loimun omalta kasvatilta Ossi Rumpuselta, joka on edustanut koko uransa ajan kotimaan kentillä vain Loimua. Iki-loimulaisen Rumpusen kanssa edustusjoukkueessa pelaa tällä kaudella peräti viisi Loimun oman juniorikoulun kautta Mestaruusliigaan noussutta pelaajaa. Ottelun pitkällä erätauolla Kerttulan parketin valtaavat tulevat potentiaaliset tähtipelaajat, kun Loimun junnuesittelyssä jokainen oranssi-musta juniori pääsee esittäytymään yleisölle.

LOIMU – TIIKERIT
Pe 19.10. klo 18:30
Kerttulan liikuntahalli, Raisio
Otteluisäntä: Raision kaupunki
Ottelun Fb-event > > >

11.10. Lakkapää avasi voittotilinsä Raisiossa

11 lokakuun, 2018

Loimun Roosa nauha -tempaus jäi torstai illan ainoaksi positiiviseksi anniksi, kun Team Lakkapää kävi hakemassa kauden avausvoittonsa lentopallon Mestaruusliigassa.  Ottelun loppulukemat Kerttulan liikuntahallista olivat 0-3 (19-25, 22-25, 26-28). Molemmat joukkueet lähtivät illan otteluun voitoitta, mutta kauden viides ottelu puhkaisi nollan Lakkapään voittosarakkeessa. Loimulla sen sijaan voittosaldo on vielä korkkaamatta kolmen pelatun ottelun jälkeen.

Loimu pelasi ottelun avauserän pinkeissä paidoissa, jotka myytiin ottelun jälkeen Roosa nauha -kampanjan hyväksi. Kotijoukkueen nihkeä alku ei johtunut pinkeistä paidoista, sillä otteet eivät parantuneet, vaikka toiseen erään päälle vaihtui tuttu oranssin värinen kotipaita. Molemmilta joukkueilta puuttui yksi yleispelaaja rosterista, kun Lakkapää oli matkassa edelleen ilman Janne Marttilaa ja Loimun Verneri Vetriö leikattiin keskiviikkona Mehiläinen NEOssa lauantaina Suomen Cupin ottelussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi. Vetriön odotetaan olevan poissa peleistä noin kolme kuukautta. Lakkapäällä oli lisäksi murhetta, kun passari Jani Sippolalla alkoi oksennustauti juuri ottelun alla. Mies pelasi kelpo ottelun, vaikka kävikin kolme kertaa ottelun aikana tyhjennyksellä.

Ottelun kaikki erät  noudattivat samaa kaavaa, eli peli eteni tasaisissa merkeissä kotijoukkueen synkkään hetkeen asti. Avauserässä tämä suvantovaihe tuli tilanteessa 7-9, jonka jälkeen tilanne olikin yht’äkkiä jo 8-15. Loimun suurin ongelma oli vastaanotto, joka oli todella suurissa vaikeuksissa Lakkapään syöttöjen kanssa. Avauserän päätöspisteen iski kahden VaLePa-kauden jälkeen vastuusta silminnähden nauttinut yleispelaaja Peetu Mäkinen. Toista erää Loimu johti vielä 16-12, kunnes vieraat nousivat Tuomas Hautalan syöttövuorolla 16-18 johtoon. Toisessa erässä eroa joukkueiden välille aiheutti myös kenttäpelaaminen, sillä vieraiden kenttäpuoliskolta kaivettiin vaikeitakin puolustuspalloja peliin, kun taas kotijoukkue oli liikenteessä kankeammin jaloin. Kolmannessa erässä Loimu johti viidellä pisteellä vielä tilanteessa 18-13, mutta pitkän erätauon jälkeenkään ote ei pitänyt loppuun asti, vaan Lakkapää nousi ensin tasoihin tilanteeseen 24-24 ja sen jälkeen kolmannella ottelupallollaan voittoon 26-28.

– Ei ole kyllä kauheasti syytä hymyillä nyt. Lähdettiin ottamaan voittoa ja pelaamaan hyvää peliä, mutta ei sitten. En osaa sanoa mistä johtui. Itsellä oli ainakin odotukset korkealla. Valmistautumisessa ei olut mitään vikaa. Ehkä oli vähän ylipuristamista, kommentoi Loimun kapteeni Ossi Rumpunen.

Ottelun paras pistemies oli Lakkapään kanadalaishakkuri Jason McCarthy, joka teki 18 pistettä. Loimun hakkuri Samuli Kaislasalo jäi pisteen pienempään saldoon. Loimun toiseksi paras pistemies oli Ossi Rumpunen 10 pisteellä ja Lakkapäässä parin niukasti peliaikaa tarjonneen VaLePa-kauden jälkeen silminnähden vastuusta nauttinut Peetu Mäkinen 14 pisteellä.

– Pettymys on tietysti todella iso. Aloitimme tämän pelin tosi huonosti. Ennen kun huomasimmekaan, niin ensimmäinen erä oli ohi. Ehkä tein vääriä päätöksiä otan vastuun niistä, mutta minusta meillä oli riittävästi tilaisuuksia parantaa toisessa ja kolmannessa erässä. Emme tehneet sitä ja pelaajien pitää ottaa vastuu siitä. Ossi Rumpunen oli tänään mies paikallaan ja yritti kantaa joukkuetta, mutta hän ei saanut riittävästi tukea joukkuekavereiltaan. Meillä oli huono päivä ja mikään ei toiminut, harmitteli Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Katso myös: Tilastot ValokuvatOranssiaVoimaa Energiapisteet

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ottelua kommentoivat Loimun Ossi Rumpunen ja Christophe Achten sekä Team Lakkapään Peetu Mäkinen ja Henri Tuomi:

https://www.facebook.com/RaisionLoimu/videos/2416180338409711/

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös