31.10. Otteluraportti: Mikko Esko johti VaLePan ilotulitusta

31 lokakuun, 2019

Otteluraportti tulossa..

Loimu sai torstai-iltana lentopallon Mestaruusliiga-otteluun vieraita Sastamalasta, kun hallitseva Suomen mestari VaLePa saapui Kerttulan liikuntahallin parketille. Alkukauden kovaa harjoittelutempoaan ensi viikon Mestareiden Liigan ottelua varten hieman herkistelyvaihteelle vaihtanut VaLePa oli tyly vieras ja tykitti Mikko Eskon tarjoilusta laajalla rintamalla hurjin hyökkäystehoin taululle lukemat 3-0 (25-20, 25-16, 26-24).

• VaLePa pelasi varmaan kauden parhaan pelinsä. He olivat todella korkealla tasolla pelin joka osa-alueella ja meillä ei ollut mitään palaa tänään. Mikko Esko pelasi hyvin pelin. Ei hän tehnyt mitään taikatemppuja, mutta ei se ole passarin tehtäväkään. Hän heitti nopeita ja tarkkoja passeja neutraaleista asennoista. Tomi Saarisenkin pelaamisessa oli tänään paljon hyvää ja hän oli muun muassa meidän paras syöttäjä, kehui Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Loimulta puuttui kokoonpanosta sairastuvalle joutunut passari Joel Laakso. Toinen passari, matruusi Tomi Saarinen, saapui päivällä kolmen aikaa Pansion sotilassatamaan useamman päivän harjoitusmatkalta, joten valmistautuminen illan otteluun ei ollut aivan optimaalinen. Saarisen aisaparina oli uransa toisen kirjauksen Mestaruusliigan pöytäkirjoihin saanut Ville Tuki Loimun junioreiden farmijoukkueesta. VaLePan kokoonpanosta puuttui Markus Kaurto.

• Olin kolmen aikaan tänään Pansion sotilassatamassa ja pistin pojille ruuat pöytään ja lähdin pelaamaan, kertoi otteluun valmistautumisestaan varusmiespalvelustaan Merivoimien aluksella suorittava laivakokki Tomi Saarinen:

VaLePa onnistui laajalla rintamalla läpi illan. Vain kolmannen erän loppupuolella Loimu pystyi pistämään kapuloita rattaisiin, kun isännät nousivat Saarisen syöttövuorolla haastamaan VaLePan erävoitosta. Samalla nähtiin ottelun ainoa pieni notkahdus VaLePan hyökkäyspelissä, kun vierailijat sortuivat Mikko Oivasen johdolla muutamiin hyökkäysvirheisiin. Loimun pyristely kuitenkin päättyi Mikko Eskon toisen kosketuksen hyökkäykseen, joita kokenut pelimies viljeli kaikkiaan seitsemän kertaa illan aikana onnistuen kuudesti.

VaLePa hyökkäsi hurjin 71%:n tehoin niin laajalla rintamalla että on erillisiä onnistujia on passari Mikko Eskon lisäksi vaikea nostaa esiin. Hakkuri Mikko Oivanen oli 61% hyökkäystehollaan joukkueensa tehottomin hyökkääjä. Samalla lukemalla hän olisi ollut Tamir Hershkon kanssa jaetulla piikkipaikalla Loimun puolella. Ottelun korkeimman pistesaldon nakutti Erik Sundberg, jonka 13 pisteestä Oivanen jäi yhden pisteen ja Hershko ja Niko Suihkonen kaksi pistettä.

• Tämä oli tasapainoisin peli mitä ollaan tällä kaudella pelattu. Oikeastaan kolmannen erän loppua lukuun ottamatta pelattiin sillä hyvällä tasolla millä meidän pitäisikin pelata. Laiturit sai passia tasapuolisesti ja vastustajan on vaikea lukea peliä silloin. Hyvällä vastaanotolla kun Mikko Esko pääsee pyrittämään niin se on aika helppoa pelata silloin, kertasi Mikko Oivanen ottelun jälkeen.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatOttelun positiivisin loimulainen ja Energiapisteet

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ottelua kommentoimassa pelaajista Mikko Oivanen ja Tomi Saarinen sekä päävalmentajat Janne Kangaskokko ja Kasper Vuorinen:

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus 31.10. Loimu – VaLePa 0-3

Julkaissut Raision Loimu Torstaina 31. lokakuuta 2019

29.10. Otteluennakko: Loimu lähtee haastamaan hallitsevan Suomen mestarin

29 lokakuun, 2019

Tulevana torstaina 31.10 Raision Loimu kohtaa lentopallon Mestaruusliigan hallitsevan Suomen mestarin Sastamalasta.

Vaikka Urpo Sivula ja Tommi Siirilä vaihtoivatkin maisemaa, odottelee Kerttulassa punainen matto VaLePan lentislegendoja. Loimu ei aio silti kuvia kumarrella. Suomen maajoukkuettakin johtaneet Mikko Oivanen, Markus Kaurto, Mikko Esko ja Olli Kunnari johtavat nyt VaLePaa eteenpäin Mestaruusliigassa. Tässä remmissä on nuorien kotimaan lupauksien helppo harjoitella. Heitä ovat VaLePan joukkueessa mm. Niko Suihkonen, Mikko Karjarinta, Aaro Nikula, Ilari Toimela ja Aleksi Mutka.

Pukkipaidat ovat sarjataulukossa tällä hetkellä toisena ja on Hurrikaanin rinnalla yksi selkeistä mestarisuosikeista. Yksittäisten pelaajien tilastot ei kuitenkaan välttämättä niin paljon toisistaan eroa. Liberot Mutka ja Loimun Avery Aylsworth ovat tilastollisesti pelanneet hyvin samoilla luvuilla niinkuin myös hakkurit Windson Ferreira sekä Mikko Oivanen, jotka pitävät hallussaan hakkuritilaston sijoja kolme ja neljä.

Loimun edellinen ottelu Itä-Suomessa ei sujunut oletetusti, kun hakkuri Windson Ferreira ei kyennyt lähtemään mukaan ollenkaan. Jää torstaille nähtäväksi onko Windson kunnossa kohtaamaan Oivasen vai ottavatko Väinö Rahko, Kasimir Vuorinen ja Tamir Hershko tontin hoidettavaksi.

Trent O’Dea  on aloittanut kauden kovan luokan pelaajan ottein ja on selkeästi yhtenä keskitorjujapörssin paalupaikkaa pitävän Kaurton silmätikkuna. Yli kaksi metriset Aaro Nikula, Mikko Karjarinta ja Erik Sundberg muodostavat komean torjuntamuurin, mutta vastaavasti Windson Ferreiran, Blake Leesonin ja Tamir Hershkon rakentamaa seinää ei ole helppo lähteö VaLePan purkamaan.

-Iida Hakala

27.10. Otteluraportti: Loimun pistepussi ei karttunut Savossa

27 lokakuun, 2019

Raision Loimu matkusti sunnuntaina vasta Mestaruusliiga-kauden toiseen vieraspeliinsä. Vastaan asettui sama joukkue kuin kauden ensimmäisessäkin vieraspelissä, mutta matkan kohde oli sentään eri, kun Savo Volley isännöi tällä kertaa Loimua Kuopiossa. Ottelu alkoi vasta kello seitsemän illalla, kun Kuopio-hallissa järjestettiin ennen ottelua ”Maailman suurin sporttikirppis”. Savo Volleylle ottelu oli kauden ensimmäinen Kuopiossa. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Loimu onnistui anastamaan yhden vieraspisteen Varkaudesta, mutta toisessa kohtaamisessa isännät olivat tylympiä ja pitivät kaikki pisteet Savossa 3-0 (25-19, 25-23, 25-19) voitolla.

Loimun kokoonpanosta puuttui sunnuntaina nuorten maajoukkueen riveissä Suomea Kuortaneella edustanut Eetu Mäki sekä brassihakkuri Windson Ferreira, joka joutui jäämään kotiin lauantaina mahdottomaksi äityneen purukaluston ongelman vuoksi. Hakkurin paikan ottelun avauserään otti farmipelaaja Paavo Korhonen. Muutoin Loimun kokoonpano oli viime otteluista tuttu. Loimu hallitsi ottelun alkua hienokseltaan, mutta erän puolivälissä edettiin jo piste pisteeltä rinta rinnan. Loimu käytti ensimmäisen aikalisänsä, kun Savo Volley nousi erässä ensimmäisiä kertoja johtoon tilanteessa 15-14. Erän ratkaisun makua oli jo ilmassa Lelu Ojansivun syöttäessä ässällä tilanteeksi 21-18. Ottelun avauserä päättyi Loimun Paavo Korhosen hyökkäysvirheeseen.

Toiseen erään Loimun hakkurin paikan otti haltuunsa Väinö Rahko. Erän alkupuolella tilanteessa 5-5 peli oli pitkän ajan poikki, kun valmentajien, tuomarien ja pöytäkirjanpitäjien käyttämä sähköinen järjestelmä tabletteineen kyykkäsi hetken. Toinen erä oli avauserääkin tasaisempi. Loimu nousi Kasimir Vuorisen ässällä vielä tasoihin tilanteeseen 21-21, mutta sen jälkeen kokenut maajoukkueratsu Antti Siltala otti joukkueensa harteilleen ja nakutti erävoittoon tarvitut pisteet isännille.

Pitkän erätaun jälkeen Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen siirsi Väinö Rahkon tutummalle yleispelaajan paikalle ja istutti hakkurin tontille Tamir Hershkon, jolle kyseinen pelipaikka on tuttu Israelin maajoukkueesta. Loimun suurin puhti oli kuitenkin jo ilmeisesti käytetty toisen erän loppupuolen tiukkaan taisteluun. Isännät repivät hetkessä tuntuvan johdon ja Loimun aikalisää vietettiin jo tilanteessa 11-6. Loimu ei kuitenkaan suostunut suoralta kädeltä antautumaan, vaan pakotti vielä Väinö Rahkon ässän siivittämänä Savo Volleyn Jukka Tuovisen ottamaan aikalisän tilanteessa 17-12. Loimun kiri ei kuitenkaan riittänyt ja Savo Volleyn passari Fedor Ivanov päätti joukkueiden toisen kohtaamisen hyökkäyspisteellään.

Ottelun suurimman pistemäärän kokosi Savon hakkuri Lelu Ojansivu. Hänelle kirjattiin 21 pisteen lisäksi mukava +19 teholukema. Maajoukkuehakkurin hyökkäysprosentti oli huima 70%. Toinen kokenut maajoukkueesta tuttu pelaaja Antti Siltala teki hänkin 18 pistettä. Loimussa pisteet jakautui tasaisesti eikä kukaan loistanut pistenikkarina. 11 pisteellä joukkueen paras pisteiden tekijää oli Tamir Hershko. Trent O’Dealle kirjattiin 9 pistettä ilman ainoatakaan virhettä. Jenkkiliberoiden kaksinkamppailussa Loimun Avery Aylsworth veti pidemmän korren Josh Ayzenbergistä prosenttiluvuin 78-67.

• Oli meille vaikea peli tänään. Savo teki siitä meille vaikean, kun he tekivät sen verran hyviä suorituksia hyökkäyksessä ja syötössä. Meidän omassa pelissä syöttö oli tänään riittävä, mutta siihen se oikeastaan jäikin. Savo oli hyvä tänään eikä pystytty tänään vastaamaan siihen, kommentoi Loimun Kasimir Vuorinen ennen kotimatkalle lähtöä.

Loimun seuraava ottelu isketään torstaina Raisiossa, kun hallitseva Suomen mestari VaLePa saapuu vierailulle Mikko Eskon, Mikko Oivasen, Olli Kunnarin ja Markus Kaurton johdolla. Osta tästä ennakkolippu VaLePa -otteluun!

KATSO MYÖS: Tilastot

23.10. Otteluraportti: Loimu palasi voittojen tielle

23 lokakuun, 2019

Kerttulassa juhlittiin pyöreitä, kun Loimu nappasi itselleen täyden potin

Keskiviikkona 23.10 saatiin Kerttulaan vieraileva ankkalauma Vantaalta. Loimun passarin Joel Laakson 200. liigaottelun kunniaksi Raisiossa päästiin juhlimaan pyöreitä, kun kotijoukkue vei täydet pisteet selkeästi 3-0 (25-18, 25-18, 25-15).

Ensimmäisen erän Loimu aloitti uudistetulla rosterilla, nimittäin Australian maajoukkueen mukana ollut Trent O´Dea on palannut jälleen Raisioon. Kotijoukkueen vahva aloitus yleisön hurmoksella vei Loimun johtoon luvuin 10-5. Vantaa Ducks oli selkeästi lähtenyt taistelemaan jokaisesta pisteestä ja tuomarin keltainen korttikin pääsi ensimmäisessä erässä taskusta ulos tuulettumaan vierasjoukkueelle. Ducks kyllä pääsi kirimään erän lopuksi itsensä tilanteeseen 23-18, mutta Australian uutukainen keskitorjuja Trent O´Dea päätti erän ensin komeasti Laakson tarjoilemaan pateriin, ottaen sitten kopin Ducksin avainpelaajasta Toni Kankaanpäästä.

Toinen erä etenee jälleen tasaisena pikkupisteille asti. Ducksien vastaanotto oli vielä ensimmäisessä erässä vahvempi kuin Loimun, mutta toinen- ja varsinkin kolmas erä on täysin Avery Aylsworthin ja Väinö Rahkon käsissä. Toiseen erään Ducksin passari Joona Väänänen sai Kankaanpään lisäksi Bojan Strugarin vasurin esittäytymään yleisölle sekä yleispelaaja Atte Kyröläkin pääsi jälleen oikeuksiinsa. Hakkuri Ferreira Windson sai tästä lisää liekkiä peliinsä ja Ducks jäi jälleen kiinni lukuihin 25-18.

Sekä valmentaja Juho Rajala, että yleispelaaja Atte Kyrölä totesi haastattelussa, että Ducks säilyi mukana pelissä ihan hyvin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmas erä oli täysin Loimun juhlintaa, kun Laakso tarjoilee ympäri kenttää ja keskitorjujat määttäävät palloa lattiaan. Tilanne repeää lukemiin 17-10 ja punaista korttia heilutellaan kapteeni Kankaanpäälle. Keskitorjuja- akselilla Loimu vei kaikki pisteet itselleen, kun ankkalauman laitapelaajat pitivät joukkuettaan pinnalla.

Tietysti keskihyökkäys on aina helpompaa silloin, kun vastaanotto ja puolustus hipoo lähes sataa prosenttia. Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkueen kapteeni Kankaanpää, joka takoi yhteensä 12 pistettä sekä kotoa O´Dea kymmenellä pisteellään. Kovia pistemiehiä oli myös Windson (15p), Kyrölä (13p) ja Hershko (12p).

Valmentaja Juho Rajala totesi, että pelitahti Vantaa Ducksilla on ollut niin kova, että palautuspäivien rinnalle treenaamiselle ei ole ollut tarpeeksi aikaa. Myös joukkueen hakkuri Bojan Strugar oli ensimmäistä kertaa pelikentällä passari Väänäsen kanssa, Michael Milsteinin loukkaannuttua. Atte Kyrölän mukaan nostoon tarvitaan enemmän tarkkuutta, että päästään hyökkäämään mutta myös kehuu, että ”liberona Rezai on taistelija, josta jokainen pelaaja saisi ottaa mallia.”

Loimun valmentaja Kasper Vuorisen mukaan Windsonin huikea ottelu sai paukkunsa pukukopista, missä huumori lentää ja sieltä se rentous pelikentille saadaan. Vuorisen mukaan on myös mahtavaa, että omista paikallisista nuorista löytyy pelaajia kuten Ville Tuki, joka oli tuuraamassa passari Tomi Saarista. Australian maajoukkueen mukana koko kesän viettänyt O´Dea on kerennyt olla Suomessa vain kuusi päivää. Valmentaja Vuorinen kehuu, että tuo ”maailmanluokan keskitorjuja” on kehittynyt paljon maailman parhaita vastaan pelatessaan. O´Dea tuumasi vain pelin jälkeen, että on kiva olla takaisin Raisiossa ja aloittaa voitolla! Joukkuehenki on joukkueessa ihailtavaa, eikä hänellä ole mitään negatiivista sanottavaa. ”Näin viiden päivän asettumisen jälkeen suunta on luultavasti vain ylöspäin.”

– Iida Hakala

KATSO MYÖS:  Tilastot  –  Energiapistepörssi ja Smilen positiivisin pelaaja  –

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa Ducksista Atte Kyrölä ja Juho Rajala sekä Loimusta Trent O’Dea ja Kasper Vuorinen:

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus 23.10.2019 Loimu-Ducks 3-0

Julkaissut Raision Loimu Keskiviikkona 23. lokakuuta 2019

21.10. Pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaava Vantaa Ducks keskiviikkona Raisiossa

21 lokakuun, 2019

Raisioon saadaan keskiviikkona 23.10. vieraita pääkaupunkiseudulta, kun Loimu kohtaa pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaavan Vantaa Ducksin! Ottelun lipunmyynnissä jaetaan 100:lle ensimmäiselle naiskatsojalle vapaalippu viikonlopun Osaava Nainen -messuille. Osaavia miehiä tarvitaan sen sijaan parketin puolella, sillä viikko sitten Loimu otti kirvelevän tappion paikalliskamppailussa Loimaata vastaan. Viikon pelitauon aikana joukkoon on lentänyt australialainen Trent O’Dea. Jännityksellä odotetaan onko O’Dea selvinnyt jetlagista jo pelikentälle.

Lentopalloilun Mestaruusliigassa viime kauden hännille jäänyt Vantaa Ducks on vahvistanut kokoonpanoaan mm. montenegrolaisella hakkurilla Bojan ”mörkö” Strugarilla sekä Israelin maajoukkueen passarilla nimeltä Michael Milsten. Uuteen ankkalaumaan kuuluu myös päävalmentaja Juho Rajala, joka on pelannut monta vuotta mestaruusliigaa liberon paita yllään mm. Loimussa.

Vantaa Ducks on sarjataulukossa tällä hetkellä pykälän Loimua edellä koottuaan seitsemän pistettä seitsemästä ottelusta. Loimulla sen sijaan viisi pistettä neljästä ottelusta. Molemmat joukkueet ovat pelien jälkeisissä haastatteluissa antanut varsin samantyylisiä vastauksia pelin ailahtelevaisuudesta. Odotettavissa siis keskiviikkona on tasaväkistä vääntöä jokaisesta pallosta.

Kiinnostavia taistelupareja ovat mm. liberot Rezai Fawub Hazzib sekä Avery Aylsworth ja hakkurit Bojan sekä Windson. Laidassa puolestaan yleispelaajat Tamir Hershko, Kasimir Vuorinen, Väinö Rahko lähtevät haastamaan useassa pelissä palkittua Atte Kyrölää sekä biitsikentiltä läpimurtoa tehnyttä Marko Määttästä. Nähtäväksi jää pitääkö Loimun korkea seinä Möröksi kutsutun vasuripiiskan omalla puolellaan!