Siirry sisältöön

UUTISET

Loimu löysi Saarisen korvaajan VaLePasta

26 huhtikuun, 2024

Loimu on löytänyt uuden kapellimestarin kahdeksan kauden ajan kasvattiseuransa edustusjoukkueessa pelanneen Tomi Saarisen suunnatessa ensi kaudeksi Bundesliigaan. Loimun uusin pelaajavärväys siirtyy Raisioon Sastamalasta, kun 21-vuotias ja 192 cm pitkä passari Saku Tuomivaara liittyy oranssi-mustaan joukkueeseen kaksivuotisella sopimuksella.

 

Tuomivaara on hämeenlinnalaisen TT-Volleyn kasvatti. Hän on pelannut aikuisten tasolla aiemmin Lempo-Volleyssa ja Akaa-Volleyssa ennen siirtymistään VaLePaan. Helmikuussa 2021 pelatun ensimmäisen Mestaruusliiga-ottelun jälkeen Tuomivaaran palkintokaappiin on kertynyt jo yksi hopea- ja kaksi pronssimitalia pääsarjasta, eli kolmesta täydestä liigakaudesta yhtä monta mitalia.

 

 • Saku on Saarisen Tomin tapaan nuoresta iästä huolimatta jo kokenut passari. Hänen näytöt niin Akaasta kuin VaLePastakin on hyvät ja hän on valmis kantamaan vastuuta ensi kaudella, kehui Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

 

Tuomivaara on ollut aiemmin ns. kakkospassarin roolissa kehittymässä kokeneempien aisaparien rinnalla, mutta nyt on hänen on tarkoitus ottaa se viimeinen askel estradien kirkkaimpiin valoihin. Akaa-Volleyssa hän pääsi pudotuspelikeväänä 2022 näyttämään taitojaan Kerttulassakin, kun hän pyöritti puolivälieräsarjasta alkaen peliä loppukauden ajan Anton Välimaan loukattua sormensa. Tällä kaudella VaLePassa Tuomivaaralla on ollut huippuhyvä näköalapaikka huippupassarin toimintaan, kun hän on saanut seurata läheltä yhtä kaikkien aikojen parasta passaria, eli Mikko Eskoa. Eikä kausi jäänyt pelkäksi vierestä seuraamiseksi, sillä peliaikaakin tuli niin Mestaruusliigassa kuin myös Euro-kentillä Mestareiden Liigassa. Hän passasi mm. koko tärkeän Mestareiden Liigan karsintapelin ukrainalaista Prometey Dniproa vastaan. Ja hyvin passasikin, vaikka ottelu kääntyikin kahden voittoerän jälkeen tappioksi.

 

 • On hienoa olla osa perinteikästä Loimua. Ulkomailtakin tuli tarjouksia ja kävin myös tryoutilla. Loimun otettua yhteyttä se oli selkeä vaihtoehto tulevaksi seuraksi, jos Suomeen jään. Uskon jo tässä vaiheessa, että Loimu kokoaa porukan tälläkin kaudella millä taistellaan Mestaruusliigassa viime vuosiin totuttuun tapaan hyvin ja toivottavasti vielä hiukan menestyksekkäämmin. Raisiossa tullaan ensi kaudella näkemään varmasti taas kova porukka niin kentällä kuin katsomossakin. Nähdään ensi kaudella Kerttulassa, kommentoi Tuomivaara.

 

Loimun sopimusneuvottelut jatkuvat ja uusista sopimuksista tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään toukokuun alkupäivinä, kun Loimulaiset suuntaavat Silja Linelle kauden päätösristeilylle. Valmentajarintamalla Loimulla on tällä hetkellä neuvottelupöydässä kolme konkreettista vaihtoehtoa ulkomailta.

Saarinen ponnistaa Loimun pelaajapolulta Bundesliigaan

16 huhtikuun, 2024

Koko uransa oranssi-mustaa pelipaitaa kantanut ja tänä keväänä sinivalkoiseen maajoukkueeseen noussut 25-vuotias ja 196 cm pitkä passari Tomi Saarinen on seuraava Loimun juniorikoulun ja Mestaruusliiga-joukkueen kautta Euroopan ammattilaiskentille siirtyvä lentopalloilija. Saarisella on voimassa oleva sopimus Loimun kanssa ensi kaudesta, mutta siinä on ulkomaan optio, jonka kapellimestari Saarinen nyt käyttää.

Saarinen ja hänen pelaaja-asioitaan hoitava Loimu alumni pelaaja-agentti Nisse Huttunen eivät halua vielä uuden seuran nimeä julkisuuteen, vaan seura saa tehdä tiedottamisen uudesta pelaajahankinnastaan. Sen verran maamme passarieliittiin nousseen pelurin tulevaisuudesta voidaan kuitenkin kertoa, että ura jatkuu Saksan pääsarjassa, eli Bundesliigassa.

 • Iso kiitos Loimulle siitä mahdollisuudesta mikä aikoinaan tarjottiin nuorelle pojalle. Kahdeksan kautta Loimussa on kasvattanut paljon. Nyt ollaan siinä pisteessä, että uudet haasteet odottaa. Todella iso kiitos koko Loimun yhteisölle, kommentoi uutta askelta urallaan innokkaana odottava Saarinen.

Saarinen nousi Loimun Mestaruusliiga-joukkueeseen omista junnuista vain 16-vuotiaana keväällä 2016. Sen jälkeen hän on edustanut Loimua liigassa kahdeksan kauden ajan 259 ottelussa. Näissä otteluissa on syntynyt passarille mukavasti tasan 500 pistettä, joista 231 on tullut torjumalla, 130 ässäsyötöillä ja 139 hyökkäämällä. Pitkästä pääsarjaurasta huolimatta Saarinen on passarina vielä nuori ja edelleen kehittyvä, joten edessä voi olla pitkä ura Euroopan kentillä.

Myös Loimun taustajoukot ovat innoissaan Saarisen sopimuksesta:

 • On mahtavaa, että meidän liigajoukkueen kautta nousee pelaajia ulkomaiden lentiskentille. Ja vielä hienompaa että he ovat oman juniorikoulun kasvatteja. Tämä on iso sulka jälleen Loimun juniori- ja liigavalmentajien hattuun muita taustajoukkoja, tukijoita ja pelaajan omaa kovaa työntekoa tietysti unohtamatta. Toivottavasti passarina vielä nuorella Tomilla on pitkä ja menestyksekäs ura ulkomailla ja toivottavasti hänet nähdään sen jälkeen jälleen kasvattiseurassaan, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Loimu jatkaa valmentaja- ja pelaajasopimusten neuvottelua ja tiedottaa ensi kauden joukkueesta lisää lähiaikoina.

Paikallisvastustajan kapteeni palaa Loimuun – ringissä nyt seitsemän pelaajaa

8 huhtikuun, 2024

Pian käynnistyvistä lentopallon Mestaruusliigan finaaleista huolimatta Raisiossa on käännetty katseet vahvasti jo ensi syksyyn ja uuteen kauteen. Loimun uuden joukkueen kokoamisprojekti on käynnistynyt ja tärkeimpänä työlistalla on tällä hetkellä tietysti päävalmentaja ja yhteistyökumppanit, mutta myös pelaajamarkkinoilla tapahtuu jo. Pelaajarintamalla viime kaudelta jatkuvien kolmen sopimuksen lisäksi rinki on kasvanut nyt neljällä.

Viime kaudelta sopimukset oranssi-mustissa jatkuvat yleispelaaja Samuel Salmisella sekä maajoukkueeseen juuri valituilla keskipelaaja Aleksei Zhbankovilla ja passari Tomi Saarisella. Maajoukkuekaksikolla tosin on sopimuksissaan ulkomaanpykälät. Tämän kolmikon lisäksi keskipelaaja Eetu Mäki aloittaa syksyllä jo kuudennen liigakautensa oranssi-mustassa paidassa tehtyään kahden vuoden jatkosopimuksen. Paluumuuttajana Kerttulan parketilla nähdään ensi kaudella takakentän johtaja Ville Sihvonen, joka toimi viime kaudella TUTO Volleyn kapteenina. Edellisten lisäksi omasta juniorikoulusta nousee edustusrinkiin jälleen kaksi uutta pelaajaa, kun tällä hetkellä kakkossarjan play offeja Loimun kakkosjoukkueessa omien junnupeliensä lisäksi pelaavat 192 cm pitkä 16-vuotias yleispelaaja Ossi Lehtiö sekä 197 cm pitkä 17-vuotias keskipelaaja Niila Kuusisto. Lehtiö valittiin viime viikolla U18 maajoukkueen valintaleirille.

Sihvonen palaa liigauransa juurille

Libero Ville Sihvonen nousi Mestaruusliigaan syksyllä 2016, kun hän solmi Loimun kanssa sopimuksen ja pääsi pelaamaan veljensä, eli keskipelaaja Karri Sihvosen, rinnalle maan korkeimmalla tasolla. Sihvonen pelasi Loimussa kolmen kauden ajan, kunnes selkävaivat pakottivat huippu-uran tauolle. Syksyllä 2020 nähtiin Sihvosen uusi tuleminen liigakentille, kun hän liittyi Kokkolan Tiikereiden vahvuuteen. Siellä hän pelasi kahden kauden ajan vakiinnuttaen paikkaansa Mestaruusliigan liberojen kärkikastissa. Kokkolasta tie toi Turkuun, jossa Sihvonen edusti TUTO Volleyta kahden kauden ajan. Sihvonen toimi harvinaisesti joukkueensa kapteenina. Harvinaista se on siksi, että lentopallon säännöt mahdollistivat liberon kapteenina olemisen vasta vähän aikaa sitten. Ja vaikka se nyt onkin mahdollista, ei näin kovin usein ole tapahtunut. Valinta on osoitus Sihvosen johtajuudesta niin takakentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

 • Mukava siirtyä tuttuun seuraan ja jatkaa uraa Varsinais-Suomessa. On myös hienoa päästä edustamaan Loimua, kun siellä pääsarjaura sai alkunsa ”muutama” vuosi sitten. Sen verran monta vuotta kuitenkin vierähti muissa ympyröissä, että ei kai ihan klassisesta ”tutusta ja turvallisesta” viitsi puhua, mutta todella innolla odotan uusia haasteita oranssi-mustissa, kommentoi Sihvonen sopimuksen allekirjoitettuaan.

  Loimussa jatketaan monilla eri rintamilla valmistautumista Mestaruusliiga-kauteen 2024-2025 ja uusista sopimuksista tiedotetaan mahdollisimman pian.

 • loimu_tunnus_oranssi

  Raision Loimu ry
  c/o Rabbit Visuals Oy
  Itäinen Rantakatu 64b
  20810 Turku

  +358 (0) 44 043 2116
  info(at)raisionloimu.fi

  Vieritä ylös