Siirry sisältöön

UUTISET

28.6. Kolme uutta pelaajasopimusta

27 kesäkuun, 2023

Loimu on kiinnittänyt kolme uutta pelaajaa ensi kauden joukkueeseen. Uudet vahvistukset tuovat voimaa ja leveyttä yleis- ja keskipelaajaosastoille. Loimulla on koossa nyt 10 pelaajasopimusta ja viimeisiä palasia ensi kauden joukkueen palapeliin haetaan vielä huolellisesti harkiten. Uudesta kolmikosta yleispelaajia ovat Aleksi Hänninen (17 v, 192 cm) ja Tomás Rodríguez (28 v, 190 cm), kun taas Felix Egharevban (23 v, 198 cm) pelipaikka löytyy keskeltä. Hännisen sopimus on mallia 1+1 vuotta ja ulkomaalaisten yksivuotisia.

 

Suomen nuorten maajoukkueen vakikasvo Hänninen aloittaa syksyllä Loimussa 17-vuoden iästään huolimatta jo toisen pääsarjakautensa, sillä hän debytoi toissa kaudella Ettassa tiettävästi kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana miesten Mestaruusliigassa. Liigadebyytin aikaan ikää oli mittarissa vain 15 vuotta 5 kuukautta ja 5 päivää. Hännisen kasvattajaseura on Kempeleen Lentopallo. Viime kauden hän aloitti ensimmäisen liigakautensa tapaan Ettan riveissä ykkössarjassa, mutta pelit loppuivat kesken, kun joukkue suljettiin Lentopalloliiton toimesta sarjasta kesken kauden.

 

  • Uran tähän mennessä hienoimpia hetkiä on ollut mm. liigadebyytti, U18 EM-kisat Georgiassa ja U19 NEVZA kisat, jossa sijoituttiin 4. ja minut valittiin joukkueen MVP:ksi. Tavoitteena lentopallossa on päästä ulkomaille ammattilaiseksi. Ajatukset ensi kauden sopimuksesta ovat todella positiivisia. Loimussa on hyvä meininki ja kovaan porukkaan on mukava päästä mukaan, kertoi kesällä beach volleyta pelaava Hänninen.

 

Toinen uusi yleispelaaja saapuu Argentiinasta. Kotimaansa pääsarjassa aiemmin pelannut Tomás Rodríguez suuntaa kesän jälkeen ensimmäisen kerran urallaan ulkomaille pelaamaan lentopalloa. Aiemmin maataan nuorten maajoukkueissa mm. Pan American ja South American kisoissa edustanut yleispelaaja on edustanut viimeiset kaksi kautta Formosan kaupungissa pelaavaa Policial Voleyta ja selviytynyt liigan välieriin ja sitä kautta Etelä-Amerikan mestaruusturnauksiin. Viime kaudella Rodríguez sijoittui Argentiinan liigan ässätilaston toiseksi ja vastaanottotilaston 7.

 

  • Odotan kovasti seuraavaa askelta urallani ja toivon kaiken peliin laittamalla auttavani Loimun hyvään sijoitukseen liigassa. Tavoitteeni lentopallossa on edetä niin pitkälle kuin mahdollista ja samalla saada uusia kokemuksia ja tutustua uusiin ihmisiin, kommentoi kotimaassaan vielä kesän yli asuva Rodríguez.

 

Loimun keskipelaajaosaston täydentää Eetu Mäen ja Aleksei Zhbankovin rinnalla yhdysvaltalainen Felix Egharevba. Hän on kotoisin Napervillesta Illinoisin osavaltiosta Chicagon kupeesta ja edustanut yliopistotasolla Ball State Universitya vuodet 2019-2023. Nyt hän suuntaa monen muun jenkin viitoittamalla tiellä Raisioon ottamaan ensiaskeleitaan ammattilaiskentillä. Erityisesti torjuntapelaamisessa yliopistosarjassa kunnostautunut Felix sai vahvat suositukset Loimusta aikoinaan ammattilaisuralle ponnistaneelta Dustin Wattenilta.

 

  • En tiedä Suomesta oikeastaan muuta kuin että se on maailman onnellisin maa. Sekä agenttini että yliopistovalmentajani kertoivat Suomen Mestaruusliigan olevan hyvä paikka yliopistouran jälkeen. Loimusta tiedän, että sillä on vahva historia ja olen innoissani päästessäni osaksi sitä. Ensi kaudella haluan auttaa Loimua menestymään, mutta pitkän tähtäimen tavoitteeni on päästä pelaamaan USA:n maajoukkueeseen, viestitti Egharevba kotikulmiltaan.

 

Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen on tyytyväinen uudesta kolmikosta:

 

  • Tomás tuo joukkueen vastaanottoon kokemusta ja taitoa. Hän onnistunut kotimaansa liigassa mainiosti ja olen luottavainen hänen taitotasoonsa. Felix todella räjähtävänä pelaajana, tuo osaamista ja kilpailua laadukkaaseen keskipelaajarinkiimme. Aleksi on jo nuorena Mestaruusliigassa taitojaan näyttäneenä pelaajana todella tervetullut osa meidän nuoreen pelaajarosteriimme.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös