Siirry sisältöön

UUTISET

27.11. Vaikeuksien kautta voittoon ja takaisin paalupaikalle

27 marraskuun, 2022

Loimu palasi voittokantaan neljän tappio-ottelun jälkeen lauantaina Vantaalla ja nousi samalla takaisin yksin sarjakärkeen. Ottelun loppunumerot Vantaa Ducksin kanssa olivat 1-3 (25-16, 22-25, 24-26, 17-25).

Ottelu alkoi Loimun kannalta tyrmäävästi, kun ankat johtivat avauserää 9-1 ja 11-3. Vaikka Loimu nousi vähän lähemmäs kolmen torjuntapisteen saattelemana, ei avauserän voitosta syntynyt enää edes kunnollista taistelua. Toistakin erää Ducksit veivät erän puoliväliin asti, kunnes Loimu nousi kahden Eetu Mäen torjuntapisteen ansiosta 13-14 johtoasemana, josta vieraat eivät enää luopuneet ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa. Kolmas erä oli ottelun tasaisin ja venyi aina jatkopalloille asti. Sen vei nimiinsä vierasjoukkue Loimu neljännen erän ja koko ottelun tapaan.

• Ducks syötti ekan erän tosi hyvin ja mentiin oltiin varmaakin siinä erässä jossain Salon korkeudella vasta tulossa. Sitten kerättiin pelin osa-alueet hiljalleen käsiimme ja eikös se syöttö ja vastaanotto ole kuulemma avain onneen, kommentoi Jokela ottelun jälkeen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, joka murjoi 23 pistettä entisen joukkueensa kenttään. Vieraiden riveistä mainitsemisen arvoisia pistesaldoja ovat myös keskipelaaja Eetu Mäen 9 ja passari Tomi Saarisen 7 pistettä. Ducksista yleispelaajista Kalle Kattelus teki 20 ja Sergej Drobnic 19 pistettä, mutta hakkuri Alek Rastamo jäi vain 9 pisteeseen. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin Jokela ja Drobnic.

KATSO MYÖS: Tilastot

20.11. Hurmos voitti viisieräisen Raisiossa

20 marraskuun, 2022

Mestaruusliigan kärkijoukkue vaihtui sunnuntaina, kun Loimu hävisi kotikentällään Karelian Hurmokselle luvuin 2-3 (20-25, 25-18, 25-21, 25-27, 12-15) ja Akaa-Volley voitti viiden erän kamppailun kotikentällään PerPoa vastaan. Akaa-Volley nousi Loimun kanssa tasapisteisiin ja eräsuhteella ykköseksi. Tappio oli seitsemän ensimmäistä otteluaan voittaneelle Loimulle jo neljäs putkeen.

Loimun uusi yhdysvaltalaiskeskipelaaja Seth Golleher debytoi oranssi-mustassa peliasussa ja uurasti heti täydet viisi erää, kun argentiinalainen Joaquin Layus ei ollut pelikunnossa ja Aatu Vihola oli kiinni varusmiespalveluksessa. Golleher teki ensimmäiseen erään neljä pistettä, mutta ottelun edetessä tahti hiipui ja vain pari harjoituskertaa joukkueen kanssa sekä torstainen 21 tunnin matkustaminen aikaeroineen alkoi näkyä jenkin otteissa.

• Positiivinen kaveri ja sopii varmasti meidän porukkaan. Hengeltään sellainen kaveri mitä me tarvitaan. Jatkossa hänestä tulee olemaan paljon apua, kommentoi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen uutta pelaajaansa.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen, mistä kertoo myös se, että Loimulle kertyi viiden erän aikana 107 pistettä ja Hurmokselle vain yksi vähemmän. Tasaisimmat erätulokset kirjattiin neljänteen ja viidenteen erään, joissa Loimu joutui takaa-ajajan asemaan jo erien alkupuolella ja Hurmos pelasi fiksusti johtoasemassa. Loimu taas sortui ratkaisuhetkillä useisiin syöttövirheisiin. Yksi Hurmoksen voiton avaintekijöistä oli kotijoukkuetta pykälän jos toisenkin tarmokkaampi puolustuspelaaminen.

• Tasaista oli lentopallopeli tänään. Isossa kuvassa ei eroja löydy, mutta neljännen jatkopalloilla ja viidennessä erässä tiukoissa paikoissa päästettiin kaveri omilla syöttövirheillä helposti eteenpäin, harmitteli hyvän ottelun pelannut Jokela.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo oli loimulaisten kanssa samaa mieltä ottelun tasaisuudesta:

• Tasaista vääntöä. Olisi voinut päättyä kummalle tahansa. Ekaa erää hallittiin puolivälistä loppuun asti, mutta vastapainona Loimu toista. Kolmannessa erässä meinasi maltti vähän loppua ja kaveri pelasi hyvin. Neljännessä erässä saatiin pieni kipinä tuomareiden vihellyksistä ja käännettiin se positiiviseksi.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle kirjattiin 31 pistettä tehoin +23. Lähimmäs hänen lukemiaan pääsi Hurmoksen Mikko Räsänen 25 pisteellään. Loimun puolelta seuraavaksi parhaat lukemat tekivät Sebastian Pozo Hernandez 16 ja Väinö Rahko 10 pisteellään. Keskipelaajista Golleherille kirjattiin 8 ja Eetu Mäelle 4 pistettä. Hurmoksen muita onnistujia olivat 10 pistettä tehnyt keskipelaaja Atte Rissanen sekä vaihdosta kentälle päässyt yleispelaaja Matias Korhonen. Hurmos-hakkuri Eetu Häyrisen Loimu sai pidettyä hyvin aisoissa ja hän jäi 15 pisteeseen tehoin +4.

Otteluisäntänä 100-v. merkkipaaluaan juhlinut Osuuspankki valitsi parhaiksi pelaajiksi itseoikeutetusti joukkueiden pisterohmut, eli Jokelan ja Räsäsen. Ottelun ProLiberoksi valittiin Hurmoksen takakenttäpeliä niin vastaanottamisessa kuin puolustamisessakin tuloksekkaasti johtanut Tatu Hakkarainen.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvat

18.11. Vahvistunut Loimu mittaa Hurmoksen sunnuntaina Raisiossa

18 marraskuun, 2022

Mestaruusliigaa johtava Loimu saa sunnuntaina Raisioon vieraaksi sarjassa neljäntenä olevan Karelian Hurmoksen. Ottelu alkaa Kerttulan liikuntahallissa tuttuun tapaan kello 17:00 ja Loimun uusi kokeilu Happy hour tuntia ennen.

Loimu voitti sarjassa seitsemän ensimmäistä otteluaan, mutta sen jälkeen on tullut tappiot kolmesta viime ottelusta. Hurmoksen saldo on kuusi voittoa kahdeksasta ottelusta. Viimeisimmän ottelunsa he hävisivät kotonaan Akaa-Volleylle luvuin 2-3.

Loimu esittelee ottelussa uuden keskipelaajan, jos ja kun jenkkikeskipelaaja Seth Golleherin (23-v., 208 cm) pelilupaan liittyvät asiat saadaan kuntoon ennen viikonloppua. Jenkkipelaaja pääseekin mahdollisesti suoraan avaukseen, kun Aatu Vihola on RUK:ssa ja Joaquin Layus ei todennäköisesti ole vieläkään pelikunnossa. Hurmoksen avainpelaajia ovat hakkuri Eetu Häyrinen ja yleispelaaja Marko Räsänen. Raisiolaisyleisölle tutuimpia lienevät ex-loimulaiset passari Lasse Jylhä, yleispelaaja Janne Marttila sekä apuvalmentaja Jari-Pekka Lund.

Otteluisäntänä toimii 100-v juhlavuottaan viettävä Osuuspankki, joka tarjoaa omistaja-asiakkailleen sisäänpääsyedun otteluun.

LOIMU vs HURMOS
Su 20.11. klo 17:00
Kerttulan liikuntahalli
Kisakatu 4, Raisio

17.11. Loimu leventää kokoonpanoaan

17 marraskuun, 2022

Mestaruusliigaa johtava Loimu leventää kokoonpanoaan hankkimalla riveihinsä yhdysvaltalaiskeskipelaaja Seth Golleherin. Arizonan osavaltioista kotoisin oleva 23-vuotias 208 senttiä pitkä pelimies on pelannut aiemmin kotimaansa yliopistojen NCAA:ssa sekä mm. monien ex-loimulaisten tavoin maan pääsarjassa, eli VLA:ssa (Volleyball League of America).

Loimun argentiinalaispelaaja Joaquin Layus on pystynyt pelaamaan alaraajavammansa vuoski vain yhden ottelun viimeisen kuukauden aikana. Hänen tilalleen aloitusseitsikkoon on noussut Aatu Vihola, mutta hänen varusmiespalveluksensa on sujunut niin hyvin, että hän on tulevat kuukaudet enimmäkseen kiinni Reserviupseerikoulussa Haminassa. Sekä Vihola että Layus jatkavat edelleen Loimun joukkueessa.

• Sethin mukana saadaan laajuutta meidän keskariosastolle. Ulottuva pelaaja antaa meille mahdollisuuksia myös taktisiin vaihtoehtoihin keskialueella. Uskon hänen tulevan kovalla asenteella ryhmäämme mukaan, ennakoi Mika Rantanen tyytyväisenä.

Tämän hetken tiedoin Golleherin pelilupa saadaan kuntoon jo sunnuntaina Raisiossa pelattavaan Karelian Hurmos -otteluun mennessä ja mies pääsee heti debytoimaan uuden joukkueensa riveissä kotiyleisön edessä.

12.11. Tiikerit raateli Loimun Kokkolassa

12 marraskuun, 2022

Loimun erinomaisen alkukauden syvin pohjakosketus koettiin lauantaina Kokkolassa, kun nälkäinen kotijoukkue Tiikerit puhalsi Loimun sammuksiin tylyin 3-0 (25-21, 31-29, 25-19) luvuin. Voitto oli Tiikereille ensimmäinen tällä kaudelle kotikentällä Kokkolassa, joten sarjakärjen himoittu päänahka oli varmasti mieluisa saalis.

Ottelun avauserä oli Tiikeri-hakkuri Daniel Thiessenin heiniä, kun kanadalainen tehtaili peräti 8 pistettä yhteen erään. Toiseenkin erään Thiessen teki vielä 7 pistettä, mutta Loimu pystyi haastamaan isäntiä Väinö Rakon 6/+6 ja Joonas Jokelan 7/+2 saldojen ansiosta. Toisen erän ratkaisu venyi pitkälle jatkopalloille ja pidemmälle tauolle siirryttiin vasta tilanteessa 21-29 Rami Rekomaan hyökkäyspisteen jälkeen.

Loimu ei palannut pitkältä erätauoltakaan sisuuntuneena, vaan vieraiden ensimmäisellä aikalisällä oltiin jo tilanteessa 7-2. Hetkellisesti Loimu syttyi vielä sen jälkeenkin, mutta todellista uhkaa ei vieraista kotijoukkueelle ollut, vaan isännät pääsivät juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan puhtain 3-0 lukemin.

• Tiikerit hyökkäsi monipuolisesti ja tehokkaasti ja me emme saaneet sitä kiinni ja oma peli lähti luiskahtamaan käsistä. Pääkoppa pitää olla kunnossa sekä treeneissä että peleissä, kommentoi Loimun Tomi Saarinen ottelun jälkeen.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat joukkueiden hakkurit Daniel Thiessen ja Joonas Jokela, jotka tekivät molemmat 19 pistettä. Tiikereiden suurimpiin onnistujiin lukeutui myöskin keskipelaaja Rami Rekomaa, joka teki 15 pistettä tehoin +14. Loimulaisista Väinö Rahko teki 10 / +5, mutta muut jäivät kauas riittävistä tehoista. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Tomi Saarinen ja Tiikereiltä Rami Rekomaa.