Loimu nousi jälleen vaikeuksista voittoon

28 tammikuun, 2024

Raision Loimu aloitti lauantain kotiottelun Kyky-Betsetiä vastaan vähän tahmeasti keskiviikon Ducks-ottelun tapaan, mutta onnistui kampeamaan lopulta itsensä jälleen voittoon. Ottelun loppunumerot olivat tällä kertaa 3-2 (13-25, 22-25, 25-20, 28-26, 20-18). Otteluisäntänä toimineen Turun Osuuskaupan ”ässäottelussa” nähtiin ässiä kotijoukkueelta kuusi ja vierailta neljä. Tunnelma nousi ottelussa niin korkeaksi, ettei yleisön tai pelaajien tarvinnut kotiin päästyään enää lämmittää lauantaisaunaa.

Loimu oli unessa ottelun ensimmäisen erän, mutta heräsi sen jälkeen pelaamaan. Se ei kuitenkaan riittänyt toisen erän voittoon ja pitkälle erätauolle mentäessä vierailijoilla oli jo ensimmäinen sarjapiste taskussaan. Kolmannessa erässä hakkuri Ali Fazli otti Loimun joukkueen reppuselkään ja alkoi antaa MIkasalle kyytiä oikein isän kädestä. Fazlin 13 pistettä erässä ilman yhtään virhettä on maininnan arvoinen suoritus.

Ottelun neljäs ja etenkin viides erä venyivät pitkälle jatkopalloille ennen kun joukkueiden välinen paremmuus saatiin selville. Loimu nousi neljännessä erässä jo lähes toivottomalta tuntuneelta takamalta ja piti lopulta voiton ja kaksi sarjapistettä äänekkäästi mukana eläneen kotiyleisön riemuksi Raisiossa. Samalla Loimu nousi sarjataulukossa kolmanneksi.

Joukkueen päävalmentajat olivat tyytyväisiä ottelun antiin. Kyky-Betsetin valmentaja Atars Guntis:
– Loistavaa lentopalloa oli tänään. Loimun syöttö ei ollu niin kovaa alussa kun mitä odotettiin ja päästiin hyvin peliin kiinni. Meillä taas oma syöttö kulki todella hyvin. Tauon jälkeen Loimu kovensi syöttöä. Hakkurit pelasi molemmilla hyvin ja oli hienoa torjunta- ja puolustuspeliä. Meiltä ehdottomasti kauden paras vieraspeli.

– Vastustajalta ei voi ottaa mitään pois, koska pelasivat todella hyvin. Lopulta meillä puolustus alkoi toimimaan ja Ali viimeisteli hienosti. Lopussa siirryttiin leijasyöttöön ja se oli aika ratkaisevassa roolissa. Tomilla ja Felixillä alkoi yhteispeli sujumaan hyvin loppua kohden. Laitapelaajat joutui välillä tukaliin paikkoihin, mutta Ali onneksi onnistui laidasta hyvin. Pitkällä erätauolla painotin uskoa omaan tekemiseen, koska taktiikkapuheet on siinä kohtaa aika pienellä roolissa, kommentoi Loimun Kari Raatikainen.

Yksi ottelun odotetuista kohtaamisista oli kahden kovan hakkurin taistelu ja tasaisesta hakkurikamppailusta yleisö saikin nauttia, sillä molemmat hakkurit tekivät 35 pistettä tehoin +25. Hakkurikamppailun voiton voinee laittaa kuitenkin Fazlin nimiin, sillä hänen hyökkäysprosentti oli 56, kun Jansons jäi 41% lukemaan. Loimu alumni Marko Rantanen ojensi parhaiden pelaajien palkinnot Fazlille ja Kyky-Betsetin passari Joel Laaksolle.

– Kyky pelasi todella hyvin ja me ei päästy peliin kiinni. Fiiliksessä kentällä ei ollu mitään vikaa. Neljä erää pelattiin tosi hyvää lentopalloa ja pystyttiin nostamaan pelin tasoa. Tämä oli hyvä valmistautuminen Cupin matsiin, kommentoi Loimun libero Esko Vuorinen.

Loimun seuraava ottelu on tosiaan Suomen Cupin välierä, joka isketään perjantaina 2.2 Kupittaan palloiluhallissa Turussa. Siinä vastaan asettuu Kokkolan Tiikerit. Otteluun voi ostaa lippuja tämän linkin kautta. Kun lippua ostaessa käyttää koodia ”loimu”, tukee samalla meidän toimintaa.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

Nähdäänkö Raision ässäottelussa lauantaina ässiä?

26 tammikuun, 2024

Raisiossa isketään lauantaina perinteinen ässsäottelu, kun Loimun pääyhteistyökumppani ja illan otteluisäntä Turun Osuuskauppa tarjoaa kaikille vihreää S-Etukorttia lipunmyynnissä näyttäville ilmaisen lentopalloelämyksen. Se nähdäänkö ässiä myös Kerttulan salin puolella jää nähtäväksi lauantaina, mutta mahdollisuuksia siihen on, kun parketilla nähdään Mestaruusliigan ässätilaston 5., 8., 9. ja 11. sijoilla olevia pommittajia.

Loimu ja vieraaksi saapuva Kyky-Betset taistelevat sarjataulukossa samoista sijoituksista, sillä sijoilla 3.-7. olevat joukkueet ovat tällä hetkellä yhdeksän pisteen sisällä. Loimu pitää hallussaan tällä hetkellä 5. sijaa ja Kyky-Betset 7. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Kauden avausottelu Raisiossa päättyi Loimun 3-1 voittoon, mutta ruotsalaislibero Joel Anderson saapui suoraan sopimuksen teosta siihen otteluun ja jenkkikeskipelaaja Colin Lovejoylla ei ollut vielä peliluvat kunnossa. Kauden toinen ottelu joulukuun alussa Kyyjärvellä päättyi Kyky-Betsetin 3-2 kotivoittoon. Lauantain otteluun Kyky-Betset lähtee neljän ottelun tappioputkessa, kun se on kohdannut näissä otteluissa kaikki neljä Loimun yläpuolella sarjataulukossa olevaa joukkuetta.

– Edellinen kohtaaminen Kyyjärvellä (tappio 3-2) jätti varmaan näyttämisen halua. Liigan kärkihakkuri, Jansons, asettaa kovan haasteen, johon meidän viime aikoina hyvin onnistunut torjunta yrittää vastata. Tärkeä ottelu molemmille joukkueille, pohti Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen ottelua ennakkoon.

Loimun hakkuri Ali Fazli ei ole viime peleissä ollut täysin oma itsensä ja keskiviikon Ducks-kohtaamisessa hän saikin katsella osan ottelusta vaihtopenkin puolelta, kun kentällä osaamistaan ja painavia iskulyöntejään pääsi esittelemään uransa korkeimman liigaottelun pistesaaliin koonnut Veeti Nikkinen. Lauantaina Loimun hakkureille tulee kova mittari verkon toiselle puolelle, kun valmentaja Raatikaisenkin esiin nostama latvialaishakkuri Renars-Pauls Jansons saapuu toistamiseen Kerttulaan. Huippufyysinen pistenikkari hyökkää todella korkealta ja nähtäväksi jääkin kuka illan ulottuvista hakkureista ottaa Raision ilmatilan haltuun.

24 tammikuun, 2024

Raision Loimu palasi viime viikonlopun Joensuun mahalaskun jälkeen tositoimiin keskiviikkona kotihallissaan. Helpolla Loimu ei päässyt tälläkään kertaan, vaan sarjajumbo Vantaa Ducks laittoi isännät ahtaalle. Loimu nousi avauserän tappion jälkeen 3-1 (23-25, 25-20, 26-24, 25-17) voittoon. Täydet sarjapisteet tuli Loimulle tarpeeseen sarjataulukon keskikastin tasaiseen taistoon.

Loimun valmennus pyöritti pelaavaa kuusikkoa herätelleen oranssipaitoja. Veeti Nikkinen aloitti ottelun yleispelaajana, mutta korvasi toiseen erään Ali Fazlin hakkurina, kun taas Aapeli Kouki tuli vaihtopenkiltä Nikkisen paikalle yleispelaajan tehtäviin. Vaihdot auttoivat, sillä vaihdosta irti päässyt Kouki toi kaivattua energiaa ja taitoa kentälle ja Nikkisen hakkuripesti herätteli viimeiseen erään kentälle palanneen Fazlin.

– Joukkueellekin minun pitää sanoa, ettei tämä esityksenä kovin vakuuttava ollut. Vastustajalla on tietysti oma roolinsa pelin kulkuun ja he käytti hyväkseen niitä aseita, joita heillä on. Eli hyvä puolustus ja maltti sen jälkeen. Niin kauan kun he jaksoivat sitä tehdä ja me häröiltiin, niin tilanne oli tiukka. Pikku hiljaa me saatiin sitten homma käyntiin, ruoti Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen ottelun jälkeen.

Ottelun paras pistemies oli Ducks hakkuri Milutin Pavisevic, joka teki 22 pistettä tehoin +7. Muut vieraiden laitahyökkääjät sen sijaan olivatkin enemmän vaikeuksissa ulottuvan Loimu-torjunnan kanssa, joka napsi peräti 18 torjuntapistettä. Kalle Katteluksen huilatessa torstain Hurmos-peliä silmällä pitäen jäivät sekä Ville Kattelus että Lauri Vanhanen vaatimattomiin tehoihin. Loimun puolella parhaat pistemiehet olivat keskipelaajat, joista molemmat tekivät 13 pistettä. Zhbankovin teholukema oli +9 ja Egharevban +11.

– Hyvin väännettiin ja jaksettiin varsinkin alussa pelata peliä. Tiedettiin että Loimu on kova torjuntajoukkue ja joudutaan pelaaman isoja äijiä vastaan. Nelospaikalla meidän ”Mikki Hiiret” joutuivat välillä vaikeisiin paikkoihin. Alkupeli meni hyvin, mutta sitten se meni vähän tukkoiseksi. Ja sitten loppua kohden alkoi hajoilemaan vähän sieltä täältä, kommentoi Ducks-valmentaja Juho Rajala.

Loimun seuraava kotiottelu isketään jo lauantaina, kun Kyky-Betset saapuu Raisioon. Ottelun isäntänä toimii Turun Osuuskauppa ja vihreää S-Etukorttia lipunmyynnissä näyttämällä pääsee ilmaiseksi sisään.

KATSO MYÖS: TilastoValokuvatRuudun matsikooste

Ducks vierailee keskiviikkona Raisiossa

22 tammikuun, 2024

Viime viikonlopun heikon vierasottelun jälkeen Loimulle tarjoutuu mahdollisuus nopeaan kasvojenpesuun, kun se pelaa tällä viikolla kaksi kotiottelua. Ensimmäisenä Raisioon saapuu keskiviikkona Ducks Vantaalta ja lauantaina Kyky-Betset Kyyjärveltä.

Loimu on parhaillaan tasaisen sarjataulukon keskikastissa sijalla 5. ja sille viime viikonlopun Hurmos-tappio oli paha takaisku. Ducks on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä, mutta osoitti iskukykyään vähän aikaa sitten kaatamalla sarjakärki Akaa-Volleyn täyden pistepotin arvoisesti. Ducksilla on matkaa viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään TUTO Volleyhin seitsemän pistettä. Loimun ja Ducksin kauden ensimmäisen kohtaamisen Korsossa voitti Loimu lukemin 0-3

Vieraiden joukkueesta kenties suurimman huomion on tällä kaudella herättänyt montenegrolaishakkuri Milutin Pavisevic, mutta vahvaa kautta on pelannut myös yleispelaaja Kalle Kattelus. Keskiviikkona Raisiossa pelaavista yleispelaajista Kattelus on Mestaruusliigan pistepörssissä selvästi parhaalla sijalla. Lisäksi Ducksin kanadalaislibero Justin Lui on seuraamisen arvoinen pelimies. Maajoukkueessaan Loimu alumni Tuomas Sammelvuon alaisuudessa pelaava takakentän erikoismies on ollut hyvä läpi alkukauden vähän myöhässä Mestaruusliigaan saavuttuaan.

– Sarjan tasaisuus ja yllätyksellisyys on varmaan kaikkien tiedossa, joten joukkueellamme on täysi keskittyminen Ducks-otteluun. Nimet Porkka, Kattelus, Pavisevic ovat omissa rooleissaan liigan laatupelaajia. Nyt Loimu lähtee puolustamaan ”Kerttulan linnaketta”, kera loistavan kotiyleisön, ennakoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Raision kaupungin isännöimä ottelu alkaa Kerttulan liikuntahallissa keskiviikkona kello 18:30.

20 tammikuun, 2024

Vaikka Loimu matkusti Joensuuhun valmistautumaan Karelian Hurmoksen kohtaamiseen jo päivää ennen ottelua, oli joukkue pelin alkaessa jäässä kuin pohjois-karjalainen ilmasto (-22 astetta). Loimu sai tasaiseen sarjataulukkoon siis yhden pisteen lisää, mutta haussa oli enemmän ja kun tuo yksi piste oli koossa jo kahden erän jälkeen, ei kolmesta viimeisestä erästä ole syytä jakaa päiden silittelyä. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (29-31, 20-25, 25-20, 25-16, 15-9) kotivoitto.

Ottelu alkoi Loimun kannalta todella heikosti. Hurmos johti ensimmäistä erää Loimun toisella aikalisällä jo luvuin 19-12. Sen jälkeen Loimu sai pelinsä hetkellisesti kulkemaan ja Aapeli Koukin syöttövuorolla ja Veeti Nikkisen hyökkäys- ja torjuntapisteillä Loimu nousi tasoihin lukemiin 21-21. Seuraavassa pallossa Loimun nosti johtoon torjunta, jonka ryhmityksen pelaajien yhteispituus oli 6 metriä ja 19 senttiä. Ei ihme ettei Hurmoksen hakkuri Isaias Sanches onnistunut ohittamaan muuria. Tämän jälkeen ei erässä enää juuri lentopalloilullista juhlaa nähtykään ja välillä näytti siltä, ettei kumpikaan joukkue haluaisi voittaa erää. Pitkälle jatkopalloille venynyt avauserä päättyi lukemiin 29-31, kun Felix Ehgarevba torjui Janne Marttilan hyökkäyksen.

Toisen erän alku ei parantanut pelin laatua. Loimu oli kuitenkin pienen askeleen edellä ja etenkin erän puolivälin torjuntapelaaminen toi pisteitä vieraille. Pitkälle erätauolle siirryttäessä Loimulla oli illan ensimmäinen piste taskussaan, mutta siihen vieraiden vähäiset ilonaiheet Joensuun Urheilutalolla loppuivatkin, sillä loput kolme erää kirjattiin isäntien voitoksi ja sarjapisteitä jaettiin isännille kaksi ja vieraille yksi. Loimun otteiden tahmeutta kuvasti myös se, että mitä pidemmälle ottelu eteni, sen turhautuneempia loimulaiset kentällä olivat.

Loimu käytti vaihtopenkiltä Veeti Nikkistä, Samuel Salmista, Janen Pyhäjärveä ja Roope Siliämaata, mutta ratkaisevaa sankarin viittaa ei ollut heilläkään yllään kentälle tullessaan. Loimun torjunta toimi ottelun alkupuolella hyvin tuoden pisteitä kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä 10 ja kolmannessakin vielä 4, mutta sen jälkeen torjuntahanatkin tyrehtyivät. Syöttöruudussa isännät tekivät peräti 11 ässää ja 15 syöttövirhettä, kun Loimun vastaavat lukemat olivat 2 ja 16.

Ottelun paras pistenikkari oli kotijoukkueen hakkuri Isaias Sanches, joka teki 27 pistettä tehoin +12. Loimun puolella virkaveli Fazli teki 23 pistettä tehoin +8. Myös ex-loimulainen yleispelaaja Janne Marttila oli vahvalla pelipäällä tehden 20 pistettä. Loimusta toiseksi parhaan pistemäärän kokosi keskipelaaja Felix Egharevba 16 pisteen saaliillaan. Ottelun parhaiden pelaajien palkinnot menivät hakkureille, mutta Loimun puolelta olisi voinut palkita myös Egharevban tai Veeti Nikkisen.

Ensi viikolla Loimu pelaa kotipelit sekä keskiviikkona että lauantaina ja sen jälkeen katseet kääntyvät Turussa pelattavan Suomen Cupin final 4 -turnauksen välierään, jossa asettuu vastaan perjantaina 2.2. Kokkolan Tiikerit (osta pääsyliput tästä koodilla Loimu). Seuraava Mestaruusliigan vieraspeli Loimulla on taas Joensuussa, kun se kohtaa tuplareissulla 22.2. Hurmoksen ja 23.2. Savo Volleyn.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste