Akaa-Volleyn kotitaika piti runkosarjan viimeisessäkin ottelussa

28 helmikuun, 2024

Akaa Areenan 711-päinen yleisö sai Kalevalan päivän iltana todistaa kotijoukkueen voittoa pelissä, jonka taso ei noussut kovin korkeaksi. Akaa-Volley veti siis Loimua vastaan pidemmän korren lukemin 3 – 0 (25-19, 25-22, 25-21). Näin ollen akaalaisten runkosarja sujui kotikentällä alusta loppuun asti tappioitta ja jäljellä olevissa vierasotteluissa se tavoittelee vielä ainakin teoreettisesti runkosarjan piikkipaikkaa Hurrikaanilta.

Kotijoukkue oli liikkeellä täydellä rosterilla ja lähti peliin kuusikolla, mutta vieraat saivat pöytäkirjaan vain yhdeksän pelaajaa. Ali Fazli ja Felix Exharevba olivat kyllä mukana Akaassa, mutta eivät osallistuneet edes lämmittelyyn. Vakiolibero Esko Vuorinen ei ollut lainkaan paikalla.

Ensimmäinen erä oli tasoissa vielä tilanteessa 5-5, mutta siitä eteenpäin Akaa-Volley hallitsi tilanteita. Erän tähti oli Tyynismaa lukemin 6/+5. Nuo kuusi pistettä pitävät sisällään kaikki Akaa-Volleyn neljä torjuntapinnaa. Tyynismaa otti illan ottelussa kaikkiaan kuusi torjuntaa. Tähti voidaan myös Loimun puolella antaa keskipelaaja Zhbankoville, jonka tilasto näytti numeroita 5/+5. Kummankaan joukkueen hyökkäystehoissa ei ollut kehumista: Akaa-Volleyn onnistumisprosentti oli 39 ja Loimun 32.

Toinen erä näytti menevän helposti kotijoukkueelle, kun taululla luki parhaimmillaan 15-9. Tuossa vaiheessa Loimu sai syöttäjäkseen passari Tomi Saarisen, joka poistui viivalta vasta lukemissa 15-16. Loppuerä olikin sitten tasainen, mutta kotijoukkue osoittautui terävämmäksi loppumetreillä. Akaan hyökkäysteho nousi 41 prosenttiin, kun Loimun puolestaan laski 21:een.

Kolmas erä alkoi virheiden säväyttämänä. Yleisö sai todistaa sekä syöttö- että hyökkäysvirheitä puolin ja toisin. Akaa-Volley onnistui kuitenkin paremmin ja Kari Raatikainen kutsui loimulaiset aikalisälle lukemissa 8-4. Tuumaustauon jälkeen mentiin tasapäisesti aina tilanteeseen 16-12. Sen jälkeen kotijoukkueen ote alkoi lipsua. Tasatilanteesta 19-19 hakkuri Šmídl haki pari hienoa puolustusta ja se taisi lopulta sytyttää akaalaiset voittamaan muutaman jatkopallon sopivasti ratkaisuhetkillä. Ottelu päättyi Loimun syöttövaihtoon otetun Janne Pyhäjärven virheeseen.

Ottelun jälkeen median eteen astui totisia miehiä. Passari Saarinen kertoi joukkueen olevan terveyshaasteiden edessä, mutta ei selitellyt tappiota niillä.

– Meillä on nyt porukkaa flunssan kourissa ja etenkin hyökkäykset jäivät nuhaisiksi. Taisteltiin kuitenkin mielestäni ihan ok. Kaveri sai vain liian pitkiä pisteputkia välillä.

Raatikainenkin oli luonnollisesti hieman pettynyt.

– Olisihan siinä ollut mahdollisuuksia parempaankin, mutta annoimme vaan liian pitkiä pisteputkia vastustajalle. Olen kuitenkin tyytyväinen peli-ilmeeseen. Lisäksi oli itse asiassa hyvä, että vähemmän peliaikaa saaneet saivat nyt tilaisuuden. Se voi vielä olla arvokasta pudotuspelejä ajatellen.

Loimun seuraava ottelu on loppuaan lähenevän runkosarjan sijoitusten kannalta huipputärkeä kotiottelu sunnuntaina VaLePaa vastaan. Ottelu alkaa 3.3. Raisiossa kello 17:00.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

Lumipesuja seurasi kasvojenpesu – Loimulle täydet pisteet Savolta

23 helmikuun, 2024

Loimu sai maukkaan revanssin Suomen Cupin finaalitappiosta Savo Volleylle kun se suoritti torstaisen Joensuun lumipesun jälkeen kasvojen pesun perjantaina Siilinjärvellä. Loimun ja Savo Volleyn piste-ero sarjataulukossa kasvoi neljään pisteeseen, kun Loimu nappasi täydet pisteet 1-3 (23-25, 26-28, 25-20, 21-25) voitolla.

– Latasimme tähän peliin paljon. Meillä on vielä paljon tekemistä, mutta jos tällä tasolla pelataan noin laajalla rintamalla, voimme menestyäkin – voimme voittaa minkä joukkueen tahansa, kommentoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Sisuuntunut Loimu nosti tasoaan monella rintamalla edellisillan mahalaskun jälkeen. Eniten petrasi hakkuri Ali Fazli, joka tehtaili Siilinjärvellä 31 pistettä tehoin +21. Loimun parhaaksi pelaajaksi palkittu passari Tomi Saarinen löysi myös muita kuumia pelaajia, joista yleispelaaja Tomas Rodriguez teki 20 ja keskipelaaja Aleksei Zhbankov 13 pistettä.

Jos oli Savo Volley Cup-finaalissa Turussa hyvä laajalla rintamalla, niin Siilinjärvellä keltapaidat jäivät liikaa hakkuri Joonas Jokelan varaan. Hän toki teki 28 pistettä hyvin +24 tehoin, mutta hän ei saanut tukea muilta, kun esimerkiksi yleispelaaja Michael Michelau teki vain 9 pistettä tehoin +1. Silti hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies.

Loimun tärkeät ottelut jatkuvat keskiviikkona Akaalla, jonka jälkeen VaLePa saapuu Kerttulaan sunnuntaina 3.3.

Klikkaa tästä sarjataulukko suuremmaksi:

Loimulle kunnon lumipesut Joensuussa

22 helmikuun, 2024

Jos ei ollut Loimun edellinen lentopallon Mestaruusliigan vieraspeli kuukausi sitten Joensuussa onnistunut, niin vielä pahempi pannukakku tuli torstai-illan ottelusta samassa hallissa, kun isäntäjoukkue Karelian Hurmos antoi vieraille kylmät lumipesut luvuin 3-0 (25-20, 25-20, 25-22) napaten samalla kauden ensimmäisen puhtaan voittonsa.

Edellisessä kohtaamisessa Loimulla toimi sentään torjunta ja tuliaiseksi tuli yksi piste, mutta nyt ei toiminut mikään. Vierailijat eivät olleet missään vaiheessa ottelussa tilanteen päällä tai pystyneet haastamaan viimeisestä pudotuspelipaikasta TUTO Volleyn kanssa taistelevaa Hurmosta. Loimulle Joensuun tammi-helmikuiset pistemenetykset olivat paha kolaus tasaisen keskikastin taistelussa puolivälierien kotietutoiveita ajatellen.

Loimulla on pikaisesti mahdollisuus tehdä ryhtiliike, sillä oranssi-mustat kohtaavat perjantaina Savo Volleyn Siilinjärvellä. Savo Volley on sarjataulukossa kuudentena heti Loimun alapuolella ja vain yhden pisteen vähemmän keränneenä.

Ottelun paras pistemies oli ex-loimulainen Janne Marttila, joka teki 19 pistettä tehoin +10. Hakkuri Isaias Sanches tuki hyvin 15 pisteellä. Loimusta yleispelaaja Tomas Rodriguez teki 10 pistettä, mutta jäi tehoissa vain yhden pisteen plussalle. Hakkurin paikalla Ali Fazlia ajoittain tuurannut Veeti Nikkinen teki 8 pistettä tehoin +4.

Siipirikkoisuus ei laimentanut Loimua – TUTO Volley kumoon kolmannen kerran puhtaasti

10 helmikuun, 2024

Loimun valmentajakaksikko Kari Raatikainen ja Kai Stenius kokivat lauantaina hankalia tilanteita, kun jo ennen peliä lähes täyteen mennyt joukkueen sairastupa sai lisämiehitystä vielä pelin aikanakin. Se ei kuitenkaan haitannut Loimun pelaamista, vaan paikalliskamppailu TUTO Volleyn kanssa päättyi kolmannen kerran tällä kaudella Loimun puhtaaseen 3-0 voittoon. Eränumerot olivat tällä kertaa 27-25, 25-20, 25-20. Voitto nosti Loimun sarjataulukossa kolmanneksi.

Loimulta puuttui kokonaan kokoonpanosta molemmat hakkurit, kun Veeti Nikkinen oli kotona kuumeessa ja Hurrikaani-pelissä nilkkansa loukannut Ali Fazli oli Macronin verryttelypukuun sonnustautuneena katsomossa. Kun vielä Felix Egharevba loukkasi toisessa erässä ensin vähän olkapäätään ja viimeisessä pallossa pahemmin nilkkansa, sai Loimun kokoonpanoruletti vielä uutta vauhtia.

Loimu marssitti avaukseen hakkuriksi Aapeli Koukin, jonka paikan yleispelaajan otti Samuel Salminen. Nuori yleispelaaja pelasi muuten kohtalaisen hyvin, mutta joutui hyökkäyspuolella hieman haastavaan paikkaan, kun passari Tomi Saarinen ruokki häntä avauserässä peräti seitsemällä passilla. Erän puolivälissä vieraat karkasivat johtoasemaan, joka kesti aina eräpalloon asti. Loimu ei kuitenkaan masentunut tilanteessa 22-24, vaan nousi takaa erävoittoon. Erän päättänyt leveäksi tuomittu pallo tosin taisi mennä Loimu-torjunnan kautta kenttään.

Toiseen erään Loimu vaihtoi yleispelaajaosaston normaaliksi, eli sen paikan miehittivät Kouki ja Tomas Rodriguez. Tämä muutos toi hakkurin viitan keskipelaaja Eetu Mäen harteille. Erä näytti tulevan selvin numeroin isännille, kun tulostaululla komeili 17-11, mutta ehkä Loimun pelaajatkin sortuivat ajattelemaan niin ja TUTO Volley käytti otteen herpaantumisen hyväkseen. Pian oltiinkin jo tilanteessa 18-17. Yhtä pistettä lähemmäksi vieraat eivät kuitenkaan päässeet ja Loimu oli jälleen ratkaisupalloissa vahvempi. Erän puolivälissä loimulaisia säikäytti Felix Egharevban olkapään ”muljahtaminen” hyökkäystilanteessa. Jenkkipeluri pyöritti ja venytteli olkapäätään koko loppuerän, kunnes eräpallossa olkapääkivut unohtuivat nilkan pyörähtäessä ympäri. Kentän pintaan toviksi jäänyt peluri ilmoitti lopulta ylös noustessaan välittömästi ettei pysty jatkamaan peliä.

Niinpä Raatikainen ja Stenius olivat jälleen uuden edessä ja kolmanteen erään Eetu Mäki siirtyi keskelle ja Aapeli Kouki palasi hakkuriksi ja Samuel Salminen yleispelaajaksi. Erä oli tasainen aina tilanteeseen 16-16 asti. Erän lopussa kapteeni Saarinen päätti ettei iltapuhde jatku neljänteen erään. Hyvin syöttöjen ja tehokkaiden passivalintojen lisäksi hän kaivoi ylös kaksi kovaa pommihyökkäystä. Erän ja ottelun sai kunnian päättää hyökkäyksellään illan selvästi paras pelaaja, eli Loimun Rodriguez.

– Ekassa erässä vanha peikko kävi kimppuun. Pelattiin aika hyvää lentopalloa ja johdettiin erän loppuvaiheilla, mutta se ei vaan tänäänkään riittänyt. Se on se meidän heikko kohta ettei saada erien loppuja hoidettua. Peli toimi ajoittain tänään hyvin joka oa-alueella ja sitten taas välillä ei toiminut mikään. Tiedetään että voidaan pelata hyvin ja voita eriä ja pelejä, mutta vanhat kaavat toistaa nyt itseään, harmitteli TUTO Volleyn kapteeni libero Ville Sihvonen.

Illan paras pistemies oli juurikin Rodriguez, joka teki 15 pistettä tehoin +9 vastaanottaen samalla hyvällä 67% tarkkuudella. Peliroolia vaihdellut Kouki teki 13 pistettä. TUTO Volleysta hakkuri Alek Rastamo ja yleispelaaja Jan Helenius tekivät 10 pistettä mieheen.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Rodriguez ja TUTO Volleylta Jan Helenius. Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen. Jokaisen Loimun kotipelin jälkeen Loimu alumnit palkitsevat Naapurin Maalaiskanan puolesta ottelun ovelimman loimulaissuorituksen ja tällä kertaa Mika Rantanen jakoi palkinnon poikkeuksellisesti, ja ihan ansaitusti, Loimun päävalmentaja Kari Raatikaiselle.

– Perusasiat oli meillä tänään teemana. Halusin joukkueen tekevän niitä ja käyttävän omia vahvuuksia sekä tukevan heikkouksissa toinen toistaan. Samuel Salminen tuli sisään ja pelin edetessä hoiti vastaanoton laadukkaasti, mikä takasi mahdollisuuden hyökätä keskeltäkin tehokkaasti. Loppu oli hieno Tomilta, loistavat syötöt ja kaksi isoa kovan lyönnin puolustusta, kehui Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen omiaan haastavan, mutta tuloksekkaan iltapuhteen jälkeen.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

Loimun kotiotteluputki päättyy lauantain paikallismatsiin

9 helmikuun, 2024

Kolmatta kauttaan lentopallon Mestaruusliigassa pelaava TUTO Volley hakee edelleen avausvoittoa paikallisvastustaja Raision Loimusta. Turkulaisleirissä hierotaan kenties käsiä ennen lauantaina Raisiossa pelattavaa paikalliskamppailua, sillä lähtökohdat avausvoiton nappaamiseen lienevät nyt herkullisemmat kuin kertaakaan aiemmin. Loimulla on allaan kaksi vähän heikompaa ottelua, kun taas TUTO Volley on saanut huilata ja harjoitella rauhassa. Lähtökohdat ovat siis hyvin erilaiset. Loimun joukkueessa tiedostetaan kahden edellisen pelin mollivoittoisuus ja halu pestä kasvot naapuriseuran kustannuksella hyvän kotiyleisön edessä on kova.

– TUTO Volleyn palatessa pitkähköltä pelitauolta ja meidän hieman haporoidessa viime peleissä, peli Kerttulassa on arvoituksellinen. Terveystilanne on viime aikoina, ainakin näin valmentajan näkövinkkelistä, aiheuttanut jännitystä. Meillä kuitenkin tilanne nyt kohtuu hallinnassa. Paikallispeli on aina niin herkullinen juttu, joten tervetuloa Kerttulaan, kommentoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Myös TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas on odottavaisin mielin:

– Palaamme kolmen viikon ottelutauolta ja odotan kentälle nälkäistä ja virkeää Tutoa. Olemme saaneet parannella pieniä vaivoja sekä harjoittelussa ollaan keskitytty hyökkäyspelin hiomiseen. Loimu on laadukas joukkue etenkin torjunta- ja hyökkäyspelaamisessa. Meidän on onnistuttava syöttö-vastaanotto pelissä, jotta pystymme tylsyttämään Loimun vahvuuksia. Paikallisderbyt sytyttää aina! Tämän kauden kohtaamisissa on ollut hieno tunnelma ja lisätään tähän peliin vielä lisää kierroksia. Nähdään lauantaina!

Otteluisäntänä toimii Silja Line, jonka edustajaksi otteluun saapuu ainakin lasten suosikki Harri Hylje! Ennen ottelua on Happy Hour kello 17-18, jonka aikana Apuvoima Oy tarjoaa hallin anniskeluteltassa kaikki juomat puoleen hintaan!