Siirry sisältöön

UUTISET

28.9. Suomen menestynein saa mestaruusviirit kattoon paikalliskamppailun yhteydessä

28 syyskuun, 2017

Sunnuntaina on Kerttulassa mestareita areenalla, kun hallin seinälle nostetaan Loimun mestaruusviirit. Suomen kaikkien aikojen menestystä mittaavan maratontaulukon ykkösseura on vuonna 1977 alkaneen yhtäjaksoisen pääsarjataipaleensa aikana voittanut kuusi Suomen mestaruutta ja yhden Cup mestaruuden.

Viirit nousevat juhlallisesti hallin kattoon pelaajaesittelyjen jälkeen. Viirit nostetaan Loimun kotipäätyyn, mutta myöhemmin ne tulevat siirtymään viralliselle paikalleen pääkatsomon vastaiselle seinälle. Viirejä nostamaan on kutsuttu kultamitaleita Raisioon tuoneita urheilijoita.

Vuosia on tätä asiaa lämmitelty, joten hienoa että nyt kaupungin aloitteesta saamme viirit seinälle. Toivottavasti mahdollisimman moni mestaruuksien voittamiseen tavalla tai toisella vaikuttamassa olleet pääsevät sunnuntaina juhlistamaan hienoa hetkeä. Olemme kutsuneet pelaajia paikalle, mutta kun ei ole kaikkien yhteystietoja olemassa, niin pitää luottaa myös puskaradion voimaan, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

 

PAIKALLISKAMPPAILUISSA PELATAAN JÄLLEEN MYÖS SILJAN MALJASTA

Sunnuntain ottelussa Loimu saa vastaansa paikallisvastustaja Hurrikaani-Loimaan, jonka kanssa Loimu pelaa nyt jo kolmatta kautta Varsinais-Suomen herruudesta, eli Siljan maljasta. Paikallismestaruus jaetaan siis kolmen runkosarja paikallisottelun perusteella ja voittaja saa vuodeksi haltuunsa Siljan maljan ja Silja Linen lahjoittaman kauden päätösristeilyn.

Loimu on aloittanut kauden kahdella tappiolla, mutta otteluissa on ollut paljon hyvääkin, vaikka pisteet ovat jääneet vielä puuttumaan. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut libero Ville Sihvosen johdolla harppauksia viime vuosien tasoa paremmalla tolalla  ja avausottelun tahmeasti aloittanut hakkuri Gino Naardenkin on löytänyt jo paremmin yhteisen sävelen joukkueen passareiden kanssa.

Hurrikaani aloitta kauden kukistamalla Vantaan Ducksin, mutta maanantaina se jäi Loimun tavoin kotikentällään pisteittä Leka Volleyta vastaan. Hurrikaanin kauden kynnyksellä jättäneen passari Daniel Fordin korvaajan pitäisi olla pelikelpoinen jo viikonloppuna. Torstaina Suomeen ja Loimaalle saapuu Serbian maajoukkueen kakkospassarina syksyn EM-kisoissa toiminut Maksim Buculjevic. Mies on nähty tositoimissa Kerttulassa ennenkin, kun Loimu kohtasi vuonna 2015 Euro Cupin ottelussa serbialaisen Punaisen Tähden.

Paikalliskamppailun otteluisäntänä toimii Varsinais-Suomen Auto-Center.

Loimu vs Hurrikaani
sunnuntai 1.10. 17:00
Kerttulan liikuntahalli, Raisio
Ottelun Facebook-event

27.9. VaLePa ei antanut Loimun yllättää

27 syyskuun, 2017

Hallitsevana Suomen mestarina ja suurimpana ennakkosuosikkina alkaneeseen kauteen lähtenyt VaLePa näytti Loimulle keskiviikkona kaapin paikan Vexve Areenalla Sastamalassa. Loimu taisteli ajoittain hyvin, muttei mahtanut nimivahvalle isännälle lopulta mitään, vaan VaLePa kuittasi kauden toisen voittonsa lukemin 3-0 (25-19, 25-22, 25-14).

Aivan ottelun ensimmäiset pallot Loimu pysyi mukana kotijoukkueen rytmissä, mutta vieraiden virheiden saattelemana isännät karkasivat erävoittoon riittäneeseen etumatkaan. Loimu viritteli erän lopussa pientä kiriä, mutta siitä ei lopulta ollut joukkueiden voimasuhteita kääntämään.

Toinen erä taasen alkoi vierasjoukkueen vahvalla rynnistyksellä. Loimu johti erää 1-4 ja vielä 7-11, mutta muutaman peräkkäisen passi-, hyökkäys, ja vastaanottovirheen saattelemana VaLePa kuroi eron umpeen ja hoiti erän tasaisen lopun rutiinilla. Erän kolmas katkaisupallo saatteli lopulta isännät johtoasemassa pitkälle erätauolle.

Kolmas erä sujui alusta loppuun asti isäntien komennossa ja vieraiden paras puhti näytti kadonneen toisen erän tappion myötä. Puhtaasta tappiosta huolimatta Loimun pelissä oi nähtävissä positiivisia asioita. Ajoittain joukkue pystyi haastamaan viime vuoden mestaruusjuhlista tutulla rungolla pelanneen VaLePan. Ja mikä riemastuttavinta, muutaman kauden ajan hukassa ollut Loimun puolustuspelaaminen näytti olevan avausottelun tapaan jo tässä vaiheessa kautta harppauksia paremmalta kuin aiemmin.

Loimun parhaaksi pelaajaksi valittiin Gino Naarden, mutta palkinnon olisi voinut yhtä hyvin antaa libero Ville Sihvoselle, joka jatkoi avausottelusta tuttuja vakuuttavia otteitaan niin vastaanotossa kuin puolustuksessakin. Loimulaisista suurimman pistepotin keräsi Naarden, joka teki 11 pistettä tehoin +8. Hänen rinnallaan pisteiden teossa kunnostautuivat Ossi Rumpunen ja Trent O’Dea. Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin yleispelaaja Peetu Mäkinen. Eniten pisteitä teki toinen yleispelaaja Erik Sundeberg (11 pts, +8).

Loimun ottelut jatkuvat sunnuntaina, jolloin Raisioon saapuu vierailulle paikalisvastustaja Hurrikaani-Loimaa. Ottelu on jo perinteiseksi laskettavan Sijan malja -kilpailun ensimmäinen kolmesta osaottelusta. Kolmen ottelun perusteella jompikumpi joukkueista saa epävirallisen Varsinais-Suomen herruuden harteilleen sekä kauden päätösristeilyn Silja Linellä.

Katso myös: Tilastot

24.9. Ailahteleva avaustappio uusitussa Kerttulassa

24 syyskuun, 2017

https://www.facebook.com/RaisionLoimu/videos/1704556516221736/

Vasta Mestaruusliigan avausviikolla kotisaliinsa Kerttulan liikuntahalliin harjoittelemaan päässyt Raision Loimu esiintyi hermostuneesti sarja-avauksessaan ja vierailija Leka Volley nappasi puhtaan 0-3 (23-25, 17-25, 25-27) vierasvoiton mukaansa Savoon.

Loimun uusi belgialainen päävalmentaja Christophe Achten marssitti avaukseen passariksi Tomi Saarisen, hakkuriksi Gino Naardenin, yleispelaajiksi Janne Marttilan ja Kirill Borichevin, keskitorjujiksi Tuomas Koppasen ja Trent O’Dean sekä liberoksi Ville Sihvosen. Erän puolivälissä nähtiin kotiyleisölle herkullinen hetki, kun loppuviikosta ottelukohtaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa tehnyt Ossi Rumpunen tuli tuplavaihdon saattelemana kentälle. Samalla passariksi vaihtui Scott Fifer. Ottelun avauserä oli tasainen niin kentällä kuin numeroidenkin valossa, mutta isäntien hyvä taistelu tyrehtyi keskirajan ylitykseen ja niukimpaan mahdolliseen kahden pisteen erätappioon.

Toisen erän alkutahdit iskettiin ensimmäisen erän tapaan tasaisesti, mutta tilanteessa 6-5 syöttönurkkaukseen astellut Samuli Kaislasalo otti ratkaisijan viitan harteilleen. Hakkuri tykitti seitsemän pisteen syöttöputken, jonka jälkeen loppuerä oli kosmetiikkaa. Kolmas erä noudatti toisen kaavaa, mutta ratkaiseva syöttövuoro nähtiin vasta erän puolivälissä ja syöttönurkkauksessa tahtipuikkoa heiluttamassa Jan Helenius. Maajoukkueestakin tuttu yleispelaaja tahditti kuuden pisteen syöttöputkella vierailijat arvokkaaseen 0-3 avausvoittoon, vaikka Loimun loppukiri veikin erän ratkaisun jatkopalloille.

Tuntuu erityisen hyvältä ottaa uuden joukkueen peräsimessä kauden avausvoitto heti ensimmäisessä pelissä. Meidän tarina lähti hyvin liikkeelle. Joukkuepelaamisen kaikki elementit näkyivät ja lisäksi eri erissä nousi eri yksilöitä esiin, myhäili valmentajalegenda Jukka Tuovinen.

Ottelun paras pistemies oli Lekan Samuli Kaislasalo, joka teki 16 pistettä tehoin +12. Hänet palkittiin myös vieraiden parhaana pelaajana. Hakkuri sai hyvin taustatukea Albanian maajoukkueen yleispelaaja Redi Kocilta (14 pts, +6) ja Suomen maajoukkueen Jan Heleniukselta (12 pts, +6). Loimun parhaaksi pelaajaksi palkittiin kenties parhaan ottelunsa Mestaruusliiga-tasolla pelannut libero Ville Sihvonen, joka nosti vastaanotot 65% (täydelliset 35%) tarkkuudella passareiden käsiin ja kunnostautui myös puolustuspelaamisessa. Loimulaisista eniten pisteitä tekivät hakkuri Gino Naarden (13 pts, +2) ja Janne Marttila (12 pts, +4).

Tänään oli itsellä parempi peli kuin yksikään viime kaudella, mutta eihän se oma tekeminen ole tärkein, vaan joukkueen pelaaminen. Tänään olisi ensimmäisessä erässä pitänyt viimeisissä palloissa saada käännettyä kelkka tosiin päin. Tänään hyvä taistelu ie vaan riittänyt, kommentoi Ville Sihvonen kauden avausottelua.

Olen tyytyväinen siitä miten joukkue heräsi taistelemaan viimeisessä erässä. Näytimme tänään vain ajoittain sitä energiaa mikä näkyy harjoituksissa joka päivä, harmitteli Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Katso myös: TilastotValokuvat

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus:

https://www.facebook.com/RaisionLoimu/videos/1704400619570659/

22.9. Seuraikoni Ossi Rumpunen pukeutuu tuttuun oranssiin paitaan

22 syyskuun, 2017

Loimun viimeisen vuosikymmenen suurin seuralegenda Ossi Rumpunen (28 v, 187 cm) avaa kautensa sunnuntaina kasvattajaseuransa tutussa peliasussa. Viime kaudella Saksan Bundesliigan pronssia SWD Powervolleys Dürenin riveissä voittaneen yleispelaajan tähtäin on ollut keväästä asti ulkomaan pelikentillä, mutta viritykset ja neuvottelut eivät ole vielä johtaneet sopimukseen.

Peukut ovat olleet pystyssä sopivan pelipaikan löytymiseksi, mutta kun sopimusta ei ole vielä syntynyt, niin halusimme hänet ehdottomasti siihen paitaan jossa hänet on totuttu näkemään. Meillä oli joukkue valmis eikä budjetissakaan juuri tilaa, mutta Ossi on poikkeustapaus Loimussa. Ottelukohtainen sopimus saatiin mahdolliseksi, kun mukaan lähti muutenkin tämän tyyppisten henkilöstökuvioiden ratkaisemiseen tottunut Smile Henkilöstöpalvelut, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Rumpusen tähtäin on edelleen ulkomaan kentillä ja sopimus Loimun kanssa on ottelukohtainen, mikä mahdollistaa nopeankin lähdön sopivan tarjouksen tullessa pöydälle. Rumpunen on Loimun nykyjoukkueelle tuttu pelaaja, sillä hän on ollut mukana harjoitusringissä jo kesätreeneistä lähtien.

Ossi on kokenut ja monipuolinen pelaaja ja johtaja, joten on hienoa saada hänet mukaan joukkueeseen. Minun tapoihin ei kuulu luvata kenellekään varmoja pelipaikkoja, vaan parhaassa vireessä olevat pelaajat pelaavat. Kilpailutilanne on nyt erittäin herkullinen, myhäilee Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Ossi Rumpunen on edustanut kotimaan pääsarjassa vain kasvattajaseuraansa Loimua. Alkava kausi on jo 10. kotimaan pääsarjassa. Vuosien ajan Rumpusen käytössä ollut pelinumero 5 pysyy edelleen sitä viime kaudella kantaneella Janne Marttilalla.

On tietysti mukavaa palata kotiseuraan. Kesän ja alkusyksyn jo treenannutkin joukkueen mukana. Valmentaja antanut todella positiivisen kuvan ja tykkään hänen haluamastaan tavasta pelata. Joukkue vaikuttaa hitsautuneen hyvin yhteen. Toivon että saadaan hyvä alku kaudelle ja se toimii myös minulle hyvänä ponnahduslautana ulkomaille, kommentoi sunnuntain kotiavausta odottava seuraikoni.

LOIMU vs LEKA VOLLEY
sunnuntaina 24.9. klo 17:00
Kerttulan liikuntahalli, Raisio

21.9. Christophe Achten: On tositoimien aika

21 syyskuun, 2017

Miesten lentopallon mestaruusliiga pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Loimu lähtee tulevaan kauteen belgialaiskomennossa. Uusi päävalmentaja Christophe Achten odottaa tulevaa tulikoettaan luottavaisena.

– Harjoituskauden työ alkaa olla paketissa. On tositoimien aika. Pojat odottavat tulevaa jo innokkaasti. Myös omat odotukseni liigakauden starttiin ovat luottavaiset.

Kesällä tapahtuneen työn ulosmittaus on alkamassa. Kysyttäessä harjoituskauden annista päävalmentajan asettama viisari värähtää vahvasti positiivisuuden puolelle.

– Kesä on ollut kokonaisuutena onnistunut. Työtä on tehty määrätietoisesti. Suomalaispelaajamme ovat olleet koko ajan hyvässä vireessä. On ollut ilo seurata heidän tekemisiään. Myöhemmin mukaan tulleiden ulkomaalaispelaajiemme kohdalla on ollut haastavampaa, mutta tämän hetken tilanne lupaa jo selvästi parempaa. Uskon, että joukkueemme on valmis tulevaan haasteeseen.

Edelliskauteen verrattuna oranssimustat ovat kokeneet isoja muutoksia. Achten analysoi käynnissä olevaa prosessia taisteluna aikaa vastaan.

– Joukkueessamme on paljon uutta. Olen uusi valmentaja, ja useilla pelipaikoilla on uusia pelaajia. Keskinäisen kemian rakentaminen ja pelin vieminen rutiinitasolle ottaa väistämättä oman aikansa. Jokainen yhdessä viettämämme aika – harjoitus ja ottelu – vie meitä oikeaan suuntaan. Se, saammeko kokonaispakettia riittävän valmiiksi, puntaroidaan lopullisesti kauden aikana.

Loimu lähtee taistoon kolmen ulkomaalaisvahvistuksen voimin. Tärkeille pelipaikoille värvätyllä kolmikolla on ollut omat kiirastulensa.

– Trent O’Dea oli kesän Australian maajoukkueen matkassa. Kesälomaa jäi vain pari viikkoa. Pitkän rupeaman rasitukset ovat luonnollisesti näkyneet. Scott Fifer on kohdannut erilaisen harjoitustodellisuuden, mutta hänen asenteensa on ollut hyvä. Gino Naarden on kuntoutunut alkuvuodesta tapahtuneesta loukkaantumisestaan ja saanut kurottua kiinni siitä aiheutunutta fyysistä takamatkaa, Achten pohtii.

Kesäharjoittelun painopiste on ollut fysiikassa. Pitkän kauden kunniallinen läpivienti edellyttää vahvaa kollektiivista voimaa, jonka perusta luodaan ennen varsinaisten tositoimien alkua.

– Kuten urheilussa yleensä, myös lentopallossa fyysinen harjoittelu on erittäin tärkeä osa-alue. Kroppa on lentopalloilijan työväline. Sitä on kehitettävä ja vaalittava koko ajan. On tehtävä määrätietoista työtä ja valittava oikeita polkuja. Mitään ei saa ilmaiseksi. Hiki on hinta, joka on maksettava.

Achten kuvailee lentopalloa lajina, jossa monipuolisuus on isossa roolissa. Menestyvän pelaajan on kyettävä vastaamaan pelin lainalaisuuksiin. Hyvä fyysinen valmius on välttämätöntä.

– Lentopallo on eräs monipuolisimpia pallopelejä. Siinä on paljon toistoja, ja pelaajien kroppa on kovalla koetuksella. Hyvin treenattu pelaaja kestää pitkien pallorallien rasitukset. Mikäli haluat menestyä, sinun on oltava fyysisesti valmiina. Pelin vaativuus ei tarjoa terveitä oikoteitä.

Loimun harjoittelussa on pyritty huomioimaan pelaajien todelliset tarpeet ja pelipaikkojen erityisvaatimukset. Se, mikä on toiselle välttämätöntä, on toiselle toisarvoisempaa.

– Olemme ottaneet harjoittelussa huomioon pelaajien pelipaikkojen mukaiset tarpeet. Esimerkiksi takakentällä pelaavan liberon on treenattava tiettyjä juttuja eri tavalla kuin sentterin, jolle kertyy ottelun aikana paljon hyppyjä. Rasitus kohdistuu eri lihasryhmiin eri tavoin.

Pallopelien väliset raja-aidat ovat madaltumassa. Yhä useampi laji on ottanut kosketuspintaa oman mukavuusalueensa ulkopuolelta. Uusien ideoiden sisäistäminen on vahvassa nosteessa.

– Tervehdin ilolla käynnissä olevaa trendiä. Uusien ideoiden ja toimintamallien hakeminen oman lajin ulkopuolelta on ehdottomasti positiivinen asia. Se avaa mielenkiintoisia ovia harjoitteluun ja urheilijan tietotaidon ulosmittaamiseen. On hyvä tulla ulos kuoresta ja tutkia ulkopuolisen maailman mahdollisuuksia.

– Täällä Suomessa haluaisin ehdottomasti perehtyä paremmin jääkiekon fyysiseen harjoitteluun. Se on teillä on iso laji, ja kansainvälinen menestyksenne kertoo siitä, että asioita on tehty oikein. Ikuisena oppijana haluaisin nähdä, miten tuon verhon takana on. Uskon, että sieltä löytyisi ammennettavaa myös lentopallon kehittämiseen, Achten visioi.

Loimu avaa liigakautensa ensi sunnuntain kotiottelulla kuopiolaista LEKA Volleyta vastaan. Tuleviin vastustajiinsa totutteleva Loimu-luotsi on ehtinyt vakoilla tulevan vastustajansa tekemisiä videoiden avulla.

– Olen katsonut nauhalta kaksi LEKA Volleyn ottelua. Joukkue on pysynyt käytännössä samana kuin edellisellä kaudella. Se kielii siitä, että pelaajat tuntevat hyvin toisensa. Heidän joukkuepelissään on jatkuvuutta, joka on pitkässä juoksussa selkeä etu. HaHaaste tulee olemaan varmasti kova, mutta tarkoituksemme on avata kausi voitolla.

Juha Palosaari

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös