Siirry sisältöön

UUTISET

17.12. Kärkikamppailu oli nimensä veroinen – VaLePa vei voiton niukasti

17 joulukuun, 2022

Raision Loimun syyskausi päättyi lauantaina kotikentällä, kun VaLePa saapui kylään odotettuun lentopallon Mestaruusliigan kärkikamppailuun. Loimun juniorit olivat myyneet otteluun varainhankintakampanjanaan lippuja ja yli 700-päinen kauden raisiolainen ennätysyleisö sai todistaa hyvätasoista ottelua, jonka loppunumeroiksi kirjattiin VaLePalle 2-3 (23-25, 19-25, 25-22, 25-22, 13-15) vierasvoitto.

VaLePa vei vähävirheisen hyökkäyspelin ansiosta ottelun kaksi ensimmäistä erää nimiinsä. Pitkällä erätauolla vieraille oli merkitty tilastoihin vain yksi hyökkäysvirhe ja eräkohtaiset hyökkäysprosentit olivat kovat 72 ja 64. Passari Mikko Eskon kyky löytää kuumat pelaajat ja oikeat hyökkäyspaikat ei ole siis vieläkään heikentynyt.

Kolmannessa erässä VaLePan ote herpaantui hieman ja isännät käyttivät momentuminsa hyväkseen. VaLePan otteen herpaantuminen näkyi virheinä, joita heille tuli kolmannessa erässä yhdeksän, mikä oli selvästi eniten muihin eriin verrattuna. Samaan aikaan myös hyvän ottelun pelanneelle hakkuri Urpo Sivulalle osui pieni suvantovaihe. Loimu iski silloin kun VaLePa antoi siihen pienen mahdollisuuden. Kolmannen erän voiton arkkitehtejä olivat passari Tomi Saarinen ja vaihdosta syöttämään tullut Aapeli Kouki. Neljännessä erässä Loimu haki voittoa riskisyötöllä ja tekikin erään peräti kahdeksan syöttövirhettä, joista viisi osui erän ratkaisupalloihin. Riski kuitenkin kannatti, sillä VaLePan hyökkäys toimi neljännessä erässä koko ottelun huonoiten.

Viidettä erää vei alusta alkaen VaLePa ja tilanteessa 9-13 vierasvoitto näytti jo selviöltä. Loimu ei kuitenkaan vieläkään antautunut, vaan nousi pisteen päähän tilanteeseen 13-14. Kokemus oli kuitenkin ottelupallossa lopulta valttia ja neljännen ottelupallon päätti Upi Sivula hyökkäyspisteellään.

• Eka erä oli vastustajalta erittäin kovatasoinen. Meillä ei ollut siihen aseita, mutta onneksi pojat jaksoivat uskoa omaan pelaamiseen ja tekemiseen ja saatiin pikkuhiljaa torjuntoja ja puolustuksia ja saatiin oma peli auki sitä kautta. Viidennen erän häviö harmittaa. Meidän vastaanottajat hoitivat hommansa ja Joonas teki hyvän iltapuhteen. Tomi pelasi järkevää hyvää peliä, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat joukkueiden hakkurit, jotka edustavat Suomen lentopallomaajoukkueen nyky- ja entisaikaa. Sekä Joonas Jokelan että Upi Sivulan saldo oli 24 pistettä ja teholukemakin oli molemmilla +13. Vierailta toiseksi parhaan saaliin kokosi yleispelaaja Sakari Mäkinen ja Loimulta Sebastian Pozo Hernandez. Joukkueiden tilastolukemat oli nekin melko tasaiset. Loimu syötti ässiä enemmän (9 kpl), mutta vastapainoksi myös syöttövirheitä kertyi 22. Torjunnat Loimu voitti lukemin 11-8.

Loimun seuraava kotiottelu isketään keskiviikkona 4. tammikuuta, jolloin Kerttulaan saapuu Akaa-Volley ex-loimuhakkuri Ali Fazlin johdolla.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

16.12. Loimu siirtyy joulun viettoon lauantain kärkikamppailun kautta

16 joulukuun, 2022

Raisiossa isketään lauantaina lentopallon Mestaruusliigan erittäin mielenkiintoinen kamppailu, jossa kohtaavat isäntäjoukkue Loimu ja vieraaksi saapuva VaLePa Sastamala Tampere. Joukkueet ovat parhaillaan tasapisteissä Mestaruusliigan piikkipaikalla, mutta Loimu on pelannut kaksi peliä VaLePaa enemmän.

Raisiossa kevennettiin lähestyvän joulun jännitystä torstaina, kun Loimu pääsi kertomaan maajoukkuehakkuri Joonas Jokelan jatkavan oranssi-mustissa kevääseen asti, vaikka houkutuksia oli muualtakin. Jokela on parhaillaan Mestaruusliigan pistepörssissä kolmantena, joten hänellä on ollut tärkeä rooli Loimun hyvään alkukauteen. VaLePan parhaat pistemiehet löytyvät Mestaruusliigan pistepörssistä vasta sijoilta 21. ja 22, joita miehittävät ex-maajoukkuehakkuri ja ex-loimulainen Upi Sivula sekä maajoukkueyleispelaaja Sakari Mäkinen.

VaLePan pelin sielu on edelleen huipputaitava passari Mikko Esko, joka osaa löytää kuumat hyökkääjät ja pitää vastustajan torjujat alati varpaillaan. Loimu on ollut tähän mennessä liigan paras torjuntajoukkue napattuaan keskimäärin 3,1 torjuntapistettä per erä, kun muut joukkueet ovat lukemissa välillä 1,9-2,7. Tämä kamppailu Eskon ja Loimun torjunnan välillä onkin yksi mielenkiintoinen seurattava asia kärkikamppailussa. Loimulaisista isoimmat torjuntamäärät ovat keränneet keskipelaaja Eetu Mäki (44) ja passari Tomi Saarinen (43). Kun katsotaan eräkohtaisia torjuntamääriä, niin täyteen pelikuntoon palannut Joaquin Layus on kiilannut edellä mainitun kaksikon lisäksi kärkikymmenikköön. VaLePan parhaat torjujat löytyvät sijoilta 12.-13. ja seuraavat vasta sijoilta 41.-43.

Loimun juniorit ovat myyneet omana varainhankintatempauksenaan lippuja tähän joulu-otteluun. Ja tälle kaudelle tuttuun tapaan otteluun on vapaa pääsy kaikille alle 16-vuotiaille nuorille. VaLePa-ottelun isäntänä toimii Tilitoimisto Aarnio, joka tarjoaa Happy hourin ensimmäisen puolen tunnin ajan kello 17:00-17:30 ilmaiset pulla-kahvit yleisölle Joonas Jokelan jatkosopimuksen kunniaksi. Lisäksi salin puolella anniskeluteltassa on alennuksia koko ”häppärin” ajan. Myös Joulupukki on luvannut tulla lauantaina Kerttulaan tapaamaan ihmisiä ja kuuntelemaan mitä jouluista dj-Matin levylaukusta löytyy.

15.12. Jokela jatkaa Raisiossa, kiitos mahdollistajien

15 joulukuun, 2022

Raisiossa ilmassa olleet pienet joulujännitykset ovat menneen talven lumia, sillä Loimu ja maajoukkuehakkuri Joonas Jokela ovat sopineet pajavasaran pysymisestä oranssi-mustissa kauden loppuun asti. Loimu on pelannut joukkueena erinomaisen alkukauden ja yhtenä sen pääarkkitehdeistä on ollut juuri Jokela. Hyvien peliesitysten lisäksi hän on myös joukkueen henkisiä johtohahmoja, mikä oli tietysti omalta osaltaan tärkeä tekijä siinä, että Jokelan haluttiin ehdottomasti jatkavan ainakin kuluvan kauden loppuun asti.

Jokela sai ulkomailta useampiakin sopimustarjouksia, joiden joukossa oli kiinnostaviakin vaihtoehtoja, mutta hän on pitänyt alkukaudesta Loimussa eikä kokenut välttämätöntä tarvetta lähteä ulkomaille, kun sopimuskuvio Loimun kanssa saatiin viilattua mieleiseksi. Tässä viilaamisessa ratkaisevaa roolia näyttelivät Loimun yhteistyökumppanit, joista osa lähti tukemaan ja mahdollistamaan Jokelan jatkoa Raisiossa.

• Olemme äärimmäisen tyytyväisiä Joonaksen jatkosta ja siitä pitää esittää nöyrä kiitos niille kumppaneille, jotka lähtivät ylimääräisellä joululahjalla seuraa tukemaan. Tästä on erinomaista lähteä kärkikamppailun kautta joulunviettoon ja sitten kohti uudenvuoden haasteita, iloitsee Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Loimu kohtaa ennen joulutaukoa vielä lauantaina kotikentällään poikkeuksellisesti kello 18 sarjan kärkikamppailussa VaLePa Sastamala Tampereen. Otteluisäntä kärkikamppailussa toimii Tilitoimisto Aarnio ja he tarjoavat Jokelan jatkon kunniaksi kahvit pullineen ottelun happy hourin ensimmäisen puolen tunnin ajan, eli kello 17.00-17.30.

Jokelan jatkon mahdollistajiksi lähtivät Rakennustoimisto Laamo, Kapteenin Kastikkeet, Kesko, Safire, TekijäRent, TK-Service, Jäspi, LSAB, Raision seudun laatoitusurakointi, Tilitoimisto Aarnio, Naantalin Aurinkoinen ja Lainio & Laivoranta.

14.12. Loimulle voitokas ensikosketus Kyyjärveen

14 joulukuun, 2022

Loimun ensimmäinen Mestaruusliiga-reissu Kyyjärvelle, tai Kyy Yorkiin, kuten paikalliset kotikuntaansa kutsuvat, toi saaliiksi täydet kolme sarjapistettä. Oranssi-mustat eivät antaneet kotijoukkueelle erääkään ja ottelun loppunumerot olivat 0-3 (21-25, 15-25, 18-26).

Loimu oli heti ottelun alusta kentällä valmiina ja nälkäisenä. Kykyn aikalisää viettiin jo tilanteessa 4-10, mutta kahdenkymmenen pisteen nurkille saavuttaessa isännät hivuttautuivat kahden pisteen päähän. Loimu ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan piti Eetu Mäen johdolla asemansa erän loppuun asti.

Jos ensimmäinen erä tasoittui lopussa, niin toinen oli tasainen alussa. Tilanteessa 13-13 syöttöruutuun asteli yksi ensimmäisenkin erän ratkaisuhahmoista ollut Eetu Mäki. Hänen syöttövuorollaan Loimu tehtaili seuraavat seitsemän pistettä tehokkaasti hyökäten ja torjuen ja tilanne olikin jo 13-20 ja erä käytännössä ohi. Erän loppupuolella Joaquin Layus sai tehdä tilaa Seth Golleherille.

Pitkä erätaukokaan ei hyydyttänyt Loimua ja Eetu Mäkeä. Kolmas erä alkoi Loimun ilmavan keskipelaajan kahdella hyökkäys- ja yhdellä torjuntapisteellä. Kolmannen erän hahmoja olivatkin Mäki ja hakkuri Joonas Jokela, joille kirjattiin 6 pistettä mieheen. Erän loppupuolella vaihdosta pääsi irti jälleen Golleher sekä Eetu Kulmala.

• Saatiin pidettyä oma peli kasassa. Viimeisen erän alussa tehtiin paljon syöttövirheitä ja huomattiin, että heti lähtee peli hallinnasta, kommentoi päävalmentaja Mika Rantanen.

Keskiviikon vierasottelu oli Loimulta vahva koko joukkueen näytös. Hyökkäyspuolella tahtipuikkoa heiluttivat tehokkaasti Eetu Mäki, Joonas Jokela sekä Sebastian Pozo Hernandez. Mutta se oli mahdollista vain tarkan vastaanotto- ja passipelaamisen ansiosta. Myös torjunnassa Loimun kädet olivat oikeassa paikassa ja oikeassa asennossa, sillä vieraat veivät kolmen erän ottelussa torjunnat luvuin 8-13.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimusta Joonas Jokela ja Kykystä nuori yleispelaaja Aleksi Oksanen. Ottelun paras pistemies oli Jokela, jolle kirjattiin 18 pistettä. Kyky-hakkuri Oskari Keskinen tehtaili kaksi pistettä vähemmän. Jo moneen kertaan kehuttu keskipelaaja Eetu Mäki teki 14 pistettä, joista kuusi torjumalla, ja teholukemakin oli mukava +10.

• Meiltä ihan solidi esitys. Ei suuria puutteita millään osa-alueella. Jaksettiin pitää syöttö kentässä, niin saatiin torjuttua ja puolustettua Kykyn tehot alas. Ei ole Kyyjärvi helppo paikka vierasjoukkueelle, niin täytyy olla tyytyväinen, myhäili Jokela ottelu jälkeen.

Loimu sai siis hyvän kenraaliharjoituksen lauantaita silmällä pitäen, jolloin Joulupukin lisäksi VaLePa Sastamala Tampere saapuu Raisioon Mestaruusliigan kärkikamppailuun. Lauantain ottelu  alkaa Kerttulan liikuntahallissa poikkeuksellisesti kello 18:00.

KATSO MYÖS: Tilastot

10.12. Loimu löysi peli-ilon ja palasi voittokantaan

10 joulukuun, 2022

Loimu palasi voittokantaan Kerttulan lauantai-illassa, kun lentopallon Mestaruusliigan Etelä-Suomen tuplaviikonlopun toinenkin ottelu päättyi rovaniemeläinen Perungan Poikien tappioon. Raisiosta ei tullut pitkälle kotimatkalle pistettäkään mukaan, kun Loimu löysi pitkällä erätauolla uuden vaihteen ja puristi itselleen 3-1 (25-22, 23-25, 25-17, 25-16) kotivoiton.

• Kiva oli pelailla. Jäi tosi hyvä fiilis kolmos- ja neloserän jälkeen. En tiedä mikä kahdessa ekassa erässä oli, ei ollut fiilistä kentällä, kommentoi hyvän pelin pelannut keskipelaaja Eetu Mäki.

Loukkaantumisten ja valmistautumisviikon sairastelujen kiusaama PerPo aloitti perjantain Vantaan ottelun tapaan Raisiossakin hyvin ja piti ruotsalaisen ykköstykkinsä ansiosta Loimua ahtaalla. Avauserä tuli kuitenkin lopun torjuntapisteillä niukasti isännille ja toinen vastaavasti vieraille.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä alkoi Joonas Jokelan viiden syötön putkella, joka määritteli tahdit kahdelle viimeiselle erälle. Loimu nappasi molemmissa erissä heti alussa selvän johdon eikä hieman väsähtäneestä vieraasta ollut enää vastamaan kotijoukkueen parantuneeseen peliin. PerPon päävalmentaja Guntis Atars haki kolmannessa erässä muutosta pelirytmiin passariakin vaihtamalla, mutta sekään ei voimasuhteita enää heilauttanut.

• Erikoinen ottelu. Vastustajan hakkuri pääsi ekassa erässä hyviin tehoihin eikä saatu häntä kuriin. Toisessa erässä annettiin 10 pistettä suoraan vastustajalle ja sitä meidän peli ei vaan kestä. Onneksi saatiin hyvällä hengellä ja järkevällä syöttämisellä kontrolli omaan peliin. Pojat pistivät iloisella ilmeellä kaksi viimeistä erää, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli PerPon hakkuri Fredric Gustavsson, joka teki 25 pistettä, mutta pääsi tehoissa vain 8 pistettä plussan puolelle. Loimun virkaveli Joonas Jokela tehtaili 21 pistettä tehoin +16. Loimulaisista pistetehtailuun osallistuivat myös keskipelaaja Eetu Mäki 14, yleispelaaja Sebastian Pozo Henrnadez 16 ja Väinö Rahko 11 pisteellään. Huomioitava saalis oli myös passari Tomi Saarisen viisi torjuntapistettä. PerPosta yleispelaaja Alvi Shurdhi teki 15 pistettä, mutta kaikki muut jäivät korkeintaan viiden pisteen saldoihin. Otteluisäntä Jäspi palkitsi joukkueiden parhaiksi pelaajiksi Loimulta Tomi Saarisen ja PerPolta Alvi Shurdhin.

• Aloitimme aika tasaisesti ja olin tyytyväinen. Ehkä vastustaja ei ollut valmiina. Pitkän erätauon jälkeen meni sekaisin koko peli. Meillä on ollut aika vaikea 1,5 viikkoa, kun puoli joukkuetta on ollut kipeänä eikä ole ollut kunnon treenejä. Peli-ilo pitäisi saada jostain. Jos Fredricillä ei ole hyvä päivä, ei tule auttajia meillä. Vaikka Alvi palkittiin, niin minä en ole tyytyväinen hänen pelistä. Odotan häneltä enemmän, kommentoi PerPon päävalmentaja Guntis Atars.

Loimun viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa isketään ensi viikon lauantaina 17.12., kun hallitseva mestari VaLePa saapuu Raisioon vierailulle sarjan kärkikamppailuun. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 18.