Siirry sisältöön

UUTISET

25.9. Loimun kenraali jätti kysymysmerkkejä

25 syyskuun, 2021

Raision Loimun ja Tuto Volleyn Mestaruusliiga-kauteen valmistava viimeinen harjoitusottelu jätti hieman kysymysmerkkejä ilmaan etenkin kotijoukkueen osalta. Loppunumeroiksi kirjattiin vieraiden 1-3 (20-25, 18-25, 25-23, 20-25) voitto. Valmentaja Aitor Barreroksella on vielä vähän alle viikko aikaa saada muissa harjoitusotteluissa lupavia otteita esittäneen kotijoukkueen peli uomiinsa ennen lokakuun ensimmäisenä päivänä, eli ensi viikon perjantaina, Raisiossa iskettävää sarja-avausta. Tuohon avausotteluun saapuu vastustajaksi kenraaliharjoituksen tapaan sarjanousija Tuto Volley.

Ottelun alku oli Loimulta hapuilevaa uusina pelaajina avaukseen päässeet Kristaps Smits ja Tayeb Eini eivät löytäneet yhteistä säveltä passari Tomi Saarisen kanssa ja vastaanotto oli vaikeuksissa Tuton edellistä harjoitusottelu vahvemman syöttöpelin kanssa ottelun alkumetreiltä asti. Tuto vei ensimmäisen erän nimiinsä, mutta Loimu johti toista mm. numeroin 16-12 ja 17-16, mutta Einari Koiviston lähes kymmenen syötön pituinen putki käänsi toisenkin erän vieraille.

Kolmanteen erään vaihdosta kentälle päässyt Loimun uunituore kapteeni Väinö Rahko voitti erän lähes yksinään. Passariksi tullut Mauri Kurppa ruokki kapteeniaan tehokkaasti. Kolmannen erän loimulaisittain negatiivisin hetki oli hakkuri Ali Fazli vaihtopyyntö polveaan pidellen. Neljäs erä oli jälleen selvästi Tuton, vaikka pelin edetessä vähän lämmennyt Smits laittoikin kapuloita rattaisiin.

Ottelun paras pistemies oli Tuton hakkuri Koivisto. Hän tehtaili 25 pistettä tehoin +16. Häntä säestivät yleispelaajat Tuomas Siirilä, kaksi erää pelannut Ossi Rumpunen sekä pre-seasonin parhaan ottelunsa pelannut keskitorjuja Tatu Vuorenmaa. Loimun puolella suuriman pistesaaliin keräsi vähän reilu pari erää pelannut hakkuri Ali Fazli, jolle kirjattiin 14 pistettä. Muista loimulaisista Sebastian Pozo Hernandez teki 11 ja Väinö Rahko 10 pistettä.

Kenraaliharjoituksen jättämiä Loimun pelillisiä kysymysmerkkejä olivat aiemmista peleistä hieman takapakkia ottanut yhteispeli sekä vastaanotto- ja torjunta-/puolustuspelaaminen. Ja yksilötasolla tietysti hyvän pre-seasonin pelanneen hakkuri Fazlin polvi.

Harjoitusottelut on nyt paketoitu ja perjantaina 1.10. isketään jo Mestaruusliigan sarjapisteistä Kerttulan liikuntahallissa. Tervetuloa sankoin joukoin lehtereille mielenkiintoiseen paikalliskamppailuun!

Loimun liigarinkiin kaksi uutta pelaajaa omasta organisaatiosta

13 syyskuun, 2021

Loimun joukkueen viimeisiä palasia on loksahdellut paikoilleen, kun Loimun Mestaruusliiga-joukkueesta jo parin kauden ajalta tuttu keskitorjuja Aatu Vihola ja kesän liigajoukkueen mukana harjoitellut Miikka Puranen laittoivat nimensä liigasopimuksiin. Molemmille pelaajille tullaan hakemaan kauden aikana Mestaruusliigan lisäksi peliaikaa myös Loimun kakkossarjajoukkueesta.

Aatu Vihola on parikymppinen 194 cm pitkä keskitorjuja, joka on Loimun oman juniorikoulun kasvatteja. Hän on esiintynyt Mestaruusliigassa kahtena edellisenäkin kautena. Avauspisteensä hän teki marraskuussa 2019 paikalliskamppailussa Hurrikaania vastaan. 24-vuotias ja 182 cm pitkä yleispelaaja-libero Miikka Puranen on LP Kangasalan kasvatti, joka on pelannut aiemmin Loimun 2-joukkueen ja kakkossarjan lisäksi mm. 1-sarjaa Lempäälän Kisassa, Rantaperkiön Iskussa, Akaa Volleyssa, Aitolahden Riennossa sekä Tuto Volleyssa. A-junioreissa hän oli voittamassa SM-hopeaa Iskun riveissä vuonna 2015.

Loimun valmistautuminen lokakuun alussa alkavaan Mestaruusliiga-kauteen jatkuu viikonloppuna Akaa-Volleyn järjestämässä Hunajaturnauksessa.

Loimun harjoitusottelut käyntiin voitolla Tutosta

12 syyskuun, 2021

Tulevan Mestaruusliiga-kauden paikalliskamppailuja ennakoitiin sunnuntaina Kupittaan palloiluhallissa, kun harjoituspelikautensa jo parilla Hurrikaani-ottelulla käynnistänyt Tuto Volley isännöi Loimua, jolle ottelu oli kauteen valmistautumisen ensimmäinen. Loimu hakikin ottelussa enemmän peliaikaa kaikille, kun taas Tutolla oli ottelun viimeistä erää lukuunottamatta jo enemmän ykkösnyrkin hionta käynnissä.

Loimulta puuttui kokoonpanosta pienestä alaraajavammasta kärsivä yleispelaaja Eetu Kulmala sekä saman pelipaikan Kristaps Smits, joka on vasta palannut Latvian maajoukkueen kanssa EM-parketeilta kotimaahansa. Lisäksi iranilainen keskitorjuja Tayeb Eini katseli ottelua vielä syrjästä.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää vei nimiinsä Loimu. Kolmanteen erään päävalmentaja Aitor Barreors pyöräytti vaihdosta kentälle Loimun mukana harjoittelevan passari Mauri Kurpan sekä kakkosjoukkueesta liigarinkiin nousseen Miikka Purasen. Neljänteen erään hakkuriksi vaihtui niin ikään kakkosjoukkueen riveistä tuttu Lauri Rantanen.

Tuto vei kolmannen ja neljännen erän nimiinsä, mutta viides oli jälleen Loimun. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 2-3 (18-25, 20-25, 26-24, 25-21, 6-15). Ottelun paras pistemies oli ilmavia ja hyviä otteita esittänyt Loimun hakkuri Ali Fazli. Hän teki 21 pistettä tehoin +17. Yleispelaajista Sebastian Pozo Hernandez teki 13 ja Väinö Rahko 12 pistettä. Tuton paras pistemies oli hakkuri Einari Koivisto, joka teki 18 pistettä tehoin +8. Ossi Rumpuselle ja Karri Kutinlahdelle kirjattiin 11 ja Antti Karttuselle 10 pistettä.

Loimu ja Tuto kohtaavat seuraavan kerran Kerttulan liikuntahallissa harjoitusottelun merkeissä lauantaina 25. syyskuuta ennen samassa hallissa 1. lokakuuta pelattavaa Mestaruusliiga-avausta. Ennen Tuto-ottelua Loimu pelaa vielä harjoituspelejä vieraskentillä muita joukkueita vastaan.

14.7. Loimulle kansainvälistä voimaa

14 heinäkuun, 2021

Loimu on solminut kaksi sopimusta, joilla oranssipaidoille tulee kansainvälistä voimaa syksyllä alkavaan Mestaruusliiga-kauteen. Toinen sopimuksista on uusi fysiikkakumppanuussopimus kansainvälisen Fitness24Seven -kuntosaliketjun kanssa ja toinen on Latvian maajoukkueen yleispelaaja Kristaps Smitsin (188 cm, 23-v.) kanssa solmittu pelaajasopimus.

Smits valittiin Latvian vuoden läpimurtopelaajaksi vuonna 2018, jolloin hän voitti Latvian liigan hopeaa ja oli sarjan paras pistemies. Sen jälkeen ura on jatkanut nousujohteisesti. Hän on pelannut aiemmin kotimaassaan kuusi kautta OC Limbaži/MSĢ:n joukkueessa ja viimeisimmän kauden SK Jēkabpils Lūšin joukkueessa. Viime kauden päätteeksi Smits valittiin Baltian Liigan parhaaksi yleispelaajaksi sekä Latvian parhaaksi yleispelaajaksi ja MVP:ksi.

Smits on mukana Latvian maajoukkueessa, joka pelaa EM-kisoissa D-lohkossa Tallinnassa, jossa se saa vastaansa isäntämaa Viron lisäksi Ranskan, Saksan, Slovakian ja Kroatian. Suomi isännöi omaa alkulohkoaan syyskuussa Tampereella, joten mahdollista on, että Smits saa ensipuraisun suomalaisesta lentopallosta EM-jatkopeleissä Puolassa.

  • Olen erittäin innossani ja vähän jännittynytkin sopimuksesta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääsen pelaamaan seurajoukkuepelejä ulkomaille. Kokemuksesta tulee varmasti mahtava. On hienoa päästä pelaamaan uudessa ympäristössä, uuden joukkueen ja uuden valmentajan alaisuudessa, kommentoi syksyn EM-kisoihin parhaillaan valmistautuva Smits.

POHJOISMAINEN KUNTOSALIJÄTTI LOIMUN KUMPPANIKSI

Loimu hoitaa fysiikkaharjoittelunsa jatkossa Fitness24Seven -kuntosaliketjun useissa saleissa niin Turun talousalueella kuin ympäri Suomenkin. Uusi kumppani on yksi Pohjoismaiden nopeimmin kasvavista kuntosaliketjuista ja sillä on toimintaa viidessä eri maassa kolmella eri mantereella. Kuntosaleja on yhteensä yli 230 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Kolumbiassa ja Thaimaassa. Raisiosta Fitness24Sevenin kuntosaleja löytyy yksi ja Turusta peräti kuusi kappaletta, joten pelaajilla riittää treenipaikkojen suhteen valinnanvaraa jatkossa.

  • Fitness24Seven on ylpeänä mukana tukemassa Raision Loimun liigajoukkueen oheisharjoittelua ja menestystä kaudella 21-22. Laaja kuntosaliverkostomme ja huippusijainnit mahdollistavat pelaajille loistavat harjoittelupuitteet fysiikkatreeneihin niin kotipaikkakunnalla Raisiossa kuin vieraspeliotteluissa ympäri Suomea. Yhdessä Raision Loimun kanssa haluamme tukea huippu-urheilua ja pelaajien kehittymistä sekä levittää liikunnan ja lentopallon ilosanomaa. Koko Fitness24Sevenin porukka toivottaa onnea ja menestystä tulevalle kaudelle, toivotteli Fitness24Sevenin Anna Mero sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Fitness24Seven kiinnostui yhteistyöstä välittömästi Loimun otettua yhteyttä. Solmittu yhteistyösopimus pitää sisällään muutakin kuin vain edustusjoukkueen harjoittelun sekä näkyvyyttä, kuten muun muassa Fitness24Sevenin henkilökunnalle pidettävän tyky-päivän, jossa henkilökunta pääsee tutustumaan lentopalloon niin liigajoukkueen valmennuksen vetämien harjoitusten että myös Mestaruusliiga-ottelun seuraamisen muodossa.

  • Otimme yhteyttä Raision Fitness24Seveniin, mutta sen kautta avautuikin aikamoisen laajan kuntosaliverkoston ovet. Olemme erittäin tyytyväisiä tästä kumppanuudesta. Nythän meidän pelaajat voivat jatkaa harjoitteluaan vaikka Thaimaan lomareissuillaan sitten kun sellaisia voi taas tehdä. Ja Suomessakin verkosto valtavan laaja, kertoo Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen hymyillen.

Fitness24Seven haluaa mahdollistaa liikunnan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittämisen kaikille täysi-ikäisille, riippumatta siitä kuka on ja mistä on kotoisin. Uusi kumppani tarjoaakin kaikille Loimun täysi-ikäisille juniori ja harrastepelaajille, yhteistyökumppaneille ja kannattajille etuhintaista treenipakettia. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan treenit Fitness24Sevenin saleilla, olethan yhteydessä osoitteeseen yritysmyynti@f24s.com.

In memoriam: Perustajajäsen Heikki Piirto

13 heinäkuun, 2021

Raision Loimu ry:n perustajajäsen Heikki Piirto on siirtynyt vehreämmille peli- ja talkookentille 92-vuoden iässä. Koko Loimu-yhteisö ottaa osaa suruun ja toivottaa voimia surutyöhön omaisille.

Heikki on todellinen Loimun iki-ikoni, sillä hän on seuran perustajajäsen ja toimi perustavassa kokouksessa 14.9.1958 sihteerinä. Heikki toimi vuoteen 1970 saakka Turun Osuuskaupan Kaanaanmaan myymälän myymälänhoitajana ja sieltä käsin hän hoiti vuosikaudet Loimun asioita. Heikki vaikutti ratkaisevasti siihen, että Loimu alkoi vuonna 1967 keskittyä kauaskantoisesti lentopalloon. Yleensä, kun jollakin loimulaisella oli ongelmia, hän hakeutui murheineen sittemmin Torikeskuksen Sokoksen johtajana toimineen Heikin työhuoneeseen, josta ratkaisut useimmiten löytyivät.

Vaikka Heikin merkitys on ollut Loimun toiminnassa vuosikymmenten ajan erittäin keskeinen, niin hän ei ole milloinkaan hakeutunut eturiviin ja parrasvaloihin, vaan hän on ollut kultaakin kalliimpi taustavaikuttaja.

Heikki oli vuosien varrella mukana lukemattomissa Loimun varainhankintaprojekteissa. Hän on myös pelannut lentopallo muiden lajien ohella. 2000-luvun puolella Heikki keskittyi aktiivisen kannattajan rooliin ja hän olikin tuttu näky niin Kerttulan lehtereillä liigapeleissä kuin myös muiden Loimun juniori- ja aikuisjoukkueiden peleissä.

Loimu haluaa esittää vielä lämpimän kiitoksen Heikin valtavasta panoksesta Loimun perustamisessa ja kehittämisessä. Syksyllä alkavan kauden avausottelussa tullaan pitämään hiljainen hetki Heikin muistolle.

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös