Siirry sisältöön

UUTISET

11.7. Kaksi kovaa vahvistusta keskiosastolle

11 heinäkuun, 2018

Loimu on tehnyt 1+1 vuotiset sopimukset kahden keskipelaajan kanssa. Jatkosopimuksen solmineen Tuomas Koppasen (25 v., 197 cm) lisäksi uutena pelaajana Mestaruusliiga-parketeille saapuu argentiinalainen Pablo Guzman (30 v., 196 cm). Keskipelaajaosaston täydentää jo aiemmin jatkosopimuksen tehnyt Karri Sihvonen. Kaikkiaan Loimulla on nyt koossa 12 pelaajasopimusta.

Tuomas Koppanen voitti viime kaudella Mestaruusliigan torjuntapörssin ylivoimaisesti tehden samalla kotimaisten pelaajien kaikkien aikojen torjuntaennätyksen. Hän kirjautti pelaamassaan 30 runkosarjaottelussa 108 torjuntapistettä, kun toiseksi parhaan torjujan saldo oli 77. Viime kauden päätteeksi Koppanen valittiin Kultaiseen Liigaan miesten maajoukkuelistalle, mutta maaotteluita tai leiripäiviä ei lopulta kertynyt.

Pablo Guzman oli viime kaudella kivikovan Argentiinan liigan tilastoissa toiseksi paras hyökkääjä ja torjuja. Hän on pelannut aiemmin yhtä Ranskan liigassa pelattua kautta lukuun ottamatta aina Argentiinassa muun muassa maan suurseurojen Boca Juniorsin ja River Platen riveissä. Toistaiseksi viimeisellä kaudella kotimassaan hän edusti Monteros Voleyta.

Argentiinan ja Ranskan liigojen lisäksi hän on pelannut muun muassa Etelä-Amerikan sarjojen mestareiden liigassa sekä seurajoukkueiden MM-turnauksessa. Hänen uran toistaiseksi parhaat kaudet olivat 2015-2016, jolloin hän edusti UPCN Voleyta yhdessä mm. italialaisen huippupassari Valerio Vermiglion kanssa. Hän voitti näinä molempina kausina Argentiinan mestaruuden ja osallistui seurajoukkueiden MM-turnaukseen voittaen 2015 pronssia. Lisäksi hän nousi maajoukkueeseen kauden 2015 päätteeksi ja oli mukana mm. 2015 World Cupissa Japanissa että Pan Am Cupissa.

Haettiin vahvaa hyökkääjää, jolla on myös persoonallisuutta, ja sellainen löydettiin. Guzman haki usean kotimaan kauden jälkeen uusia haasteita uralleen. Suomalainen talvikaan ei tule hänelle yllätyksenä, vaan hän oikein toivoo kylmää talvea, koska se muistuttaisi hänen kotiseutuaan Etelä-Argentiinassa, kommentoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

Katso Pablo Guzmanin mallia puolustuspelaamisesta seurajoukkueiden MM-turnauksessa:
katso video > > >

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös